1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Што знам,имате вие нешто научно докажано дека и мажите ги фаќа климактериум.
    Не можам да сфатам со овој мојов што се случува,вчера комшии дојдоа на кафе тој не излезе.Морав да го бранам дека заспал.А не е.Па изјави дека нема да купувал од работа што му кажам туку јас,кога ќе се врател сама да сум си пазарувала.А не гледа дека со тоа се прават дупли трошоци.
    Вчера од кога дојде до кај 11 часот ,3 пати јадеше...(facepalm)
    За шопинг има специфичен вкус,на се што купам наоѓа мана,а него го мрзи сам да излезе.И вечито кукумавчи нема што да облече.
    Многу е специфичен и за јадење,значи душата ми ја извади.На се наоѓа мана,бара некои работи кои не можеме секогаш да си ги дозволиме.
    И јас имам мани,сум станала себична,не ме интересираат многу другите,многу долго паметам лоши зборови,дела,ниту себе не можам да се препознаам.Во што се претворив?:devil:

Кога си работев си купував што сакав.Во тоа време во оптек си беа чековите па кога немаш кеш тие завршуваа работа,а плус можеше да се договориш кога да ги реализираат.И сега имам куп неизносени работи кои ми се тесни...кога помислам сум требала поинаку да играм отколку да вложувам во партали...

За матурите,гледам повеќето бираат кафани.И јас се мислам догодина каде би го собрала тој народ кога немам таков простор...:?:.Туку рано е за тоа.Да сме живи и здрави.
    Децава гледам веќе се распуштија,веќе не се потресувам што не учат.Ќе се лупаат во глава некогаш ама јас нема да бидам одговорна.
    Сакав да тркнам некој ден до Скопје,да исклучам телефон и да не бидам достапна за никој.
    Ете каква сум станала:bug:...
    @Bozica1980 што е едно попладне без вода во споредба со речиси 2 месеца?Не знам која година беше кога ги затворија вентилите на браната Липково...

На samovila.red., mareane, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    151.460
    добро утро!:rain::sun:

ред сонце ред облаци..се спремам до пазар да одам..не сум била бааѓи одамна...мерак ме фатил...ако издржи времето планирам попосле шетка со дечките до парк и негде пица оти не ми се готви..мм на работа уште намуцурени...]:)

вчера си ја запознав умбрелка на фб...мило,нежно и крхко девојче(чупе по битолски)..така и си ја замислував:hug::l:

На mareane, ♡BuBaLe♡, afrodita26 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    261.199
    Водите Луничка, нема што :smirk:
    Дој у Ск ќе идеме на сладолед :emo:

На mareane, mariatim, ninja35 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Може...(y)

На ninja35, Annath, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И мене да ме земете.Јадам сладолед.Не сум прибирлива за вкусот. Се дур е чоколаден или од јагода.Ок е.:D

На nena2010, ph.orhideja, mariatim и 8 други им се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Е јас нешто не сум по сладоледот :wasntme:

На Esmeralda-MD, mariatim, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добро утро,добар ден.:f: Велат дека четириесетите се новите триесети. :nod:
    Имајте убав ден каде и да сте.

@bittersweet Сега ти е тешко и сигурно си се покајала што си дошла, но да те утешам и кажам дека децата ќе се оправат за брзо време и ќе заборавиш, а чувството дека не си ја исполнила желбата на дедо ти ќе си го носиш цел живот. Јас така им ветив нешто на моите баба и дедо, но останав бремена, после родив и додека беа живи не успеав да го направам тоа што го ветив. Едоставно не беше изводливо. Дедо ми не заборавил што сум ветила и ми го рече тоа кога почина баба ми. Се паметат иако се стари.
    Купи од аптека едни растворливи ОРС таблети Алвоген за деца, и давај им по едно во тек на денот. Има пријатен вкус, како сок е и децата го сакаат. Јас на моето му кажувам дека е газиран сок и го пие. Му давам и отпосле за балансирање на изгубеното. Јогурт исто ако ти пијат давај им, Prolife има едни се џвакаат како бомбончиња се и може и како превеција да се дава скојдневно по едно.
    @galapce После 40-тата година од животот, кога ќе се разбудиш од спиење доколку ништо не те боли знаеш ли што значи!?

На samovila.red., mareane, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Добро утро!

@lunicka ме насмеја со мажот ти.
    Па види midlife crisis сите имаат мислам. Баш еднаш давна гледав една серија ли беше и демек маж се бореше со кризава и станал бетер од жена, што ќе јадел, па ќелавил, па стареал итн.
    Па вероватно и тие,мажите, си имаат некои психички трауми од што влегуваат во една веќе- не-тако -млада фаза, па преиспитување, разочарување од светот, животот, самиот себе... :|

Тука ветришта силни има, ќе не однесе мислиш, а надвор сончево :(
    Што ќе се прави денес не знам.
    Во Ск има ли ветер?
    По трговски центри ли да шетаме?
    Мене не ми пречи :lol:, ама греота вакво сонце надвор а не може да се излезе.

На tanja manja, mareane, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.062
    Допаѓања:
    43.038
    Ни ги исекоа дрвата во дворов :(
    Сега голо е, мислам колку треба време да помине да порасне едно дрвце. Да имаш убава сенка , овошки... ама не , треба повеќе паркинг места :x

Една пријателка ми вика , абе од кога се немаме видено?? Викан да бе оддамна :D и толку
    Молк
    Не ја викнав да дојде :wasntme:
    Заврши времето кога кај мене се правеа целодневни. Некој да си тепа време. Да не го цени моето време.? Е не (facepalm)

Еднаш, еднаш не кажала , дојдете вие :wasntme: НИЕДНАШ
    епа да ....
    Почнав да селектирам , кој ми ја цица енергијата ,ме полни со негативост, не го заслужува моето време.

Сега кафе на мени . И да за цигари станувам скржава. Комшикава ми побара цигарче ... а последна кутија ми е па ја чувам ко да е златна ... пошо другата недела ќе ме кошта скапо моето задоволство. 6,20€

На tanja manja, mareane, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.770
    Допаѓања:
    145.278
    Он, он згодниот ми беше на гости. Прибирлив е, па морам да одам насигурно.
    Да се покаже снашка. :D

Јас сум веќе кај мама, доручек на готово, ручек и нарачав, вечер на слави .
    Денот е организиран. (poolparty)

На Viktorijaaa5, mareane, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    Здраво девојки :f:
    Две кафиња испиени од сабајле, сега се спремам ручек да правам... Мусака и шопска на мени... А може и мафини да направам, ако не ме примрзе :tmi:... Четврти ден од одморот, а сеуште не сум почнала со „главната работа“ заради која што го земав баш сега (facepalm)... Ај, од утре ке стартувам!!!
    Машки климакс :lol:... Интересни се мажите по 50-тата година!!! Сеуште мислат дека се млади, згодни и неопходни :D, а вистината е дека не се погледнале во огледало, а и оддамна не си ги ѕирнале старите фотки :D!!! Ретко, само кога имаат некоја потешка работа, може да се случи да речат „стар сум веќе за ова“!!! За разлика од нив ние жените сме поискрени. Си кажуваме за брчките, за белите влакна во косата, за не можноста да направиме шпага или ѕвезда :!:!!! Пред некој ден пуштив музика и се спремив малку да вежбам... Но, ништо повеќе од скокање, превиткување и клекни стани не направив... Кога пробав „свеќа“ да направам нешто ми крцна, па се откажав 8)... Немам кондиција за тешки вежби :tmi:!!!
    Среќен празник девојки... Среќно име на сите што слават :d:
    Имајте убав ден :f:

На tanja manja, Peco, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Caooo,zurim:hai::) 20160524_114440.jpg

Прикачени фајлови:

На tanja manja, Peco, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Normalno e refi nema ni zastoj nisto.Slobodno odete ne se plasete :hai:

На ♡BuBaLe♡, ph.orhideja, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Значи летово да барам млада, плава, згодна на граница. Ако те познаам ќе ти се јавам. :nod:

На samovila.red., ♡BuBaLe♡, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Najde nesto aranzman?

На kukla21, Esmeralda-MD, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Толку беше од моето спиење....|(
    Во меѓувреме се пореметило времето, дува како лудо...:^)

На mareane, ph.orhideja, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Јас би нашла лесно, уште од Јануар гледам, ама сама не можам да одлучам. Со друштво ќе сме и пишав стално што велат -има време, ќе си дојдете па ќе средиме. А не сакам да напнувам, може финансии се проблем па не сакам во незгодно да ги ставам. Како и да е, друштвото ми е битно па затоа оставам на -што биде нека биде. Ќе видиме :D

На samovila.red., ♡BuBaLe♡, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Sednv kafe da pijam.prvoto ne go osetiv
    Bebe zaspa, rucek i pravam, za nas denes peceni makaroni
    Duva i sonce ima, mm kosi treva, posle i sladoled ke si staam
    Jas poarna, so slajmovi ama toa znaci dek se opravam, posledna faza mi se:)

На mareane, ph.orhideja, ALISA0000 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai: :hai:

Овие денови ме немаше, морав да ги догледам сериите, едноставно посилно е од мене :lol:.
    The blacklist заврши ;( ;( ;( ;(, и Quantico, The Big Bang Theory, Modern family..., па ајде да напишам нешто пред да најдам нова серија :D.

Ние добри, вчера добивме убава вест, па се надеваме на подобро со Господ напред :).

Дома е хаос, играчки, играчки everywhere :drunk:.
    Пола саат ги собирам, а пола саат ги групирам, посебно животни, музички инструменти, превозни средства, коцки, сложувалки, за јадење, шминкање, капење, за доктор, тропалки, тие што свират или мрдаат, табли за пишување...
    Додека јас редам, црвчето по мене си ги реди пак по нејзино :@.

Откако се породив, некако со трпението сум при крај, посебно спрема другите, кога црвчето е во прашање.
    Ако на пример црвчето заплаче и треба да се направи нешто, млеко да се стопли или слично, во тој момент сите ми се како на забавена снимка, вријам од внатре, а не дека јас побрзо ќе го направам истото.
    Кога не се работи за црвчето, сум потрпелива, ама ако заплаче, една секунда ми е вечност, ич не сакам да плаче :l:.
    Инаку Енџела си смисли и презиме, сега е Енџела Рихрсл (проба) :rofl:.
    Епа Енџела Рихрсл овие денови обожава да ме лечи со празно шише кисела вода и јас и шишето не смееме да мрднеме од земјата, а таа врти околу нас и ми вика, тоа е лекот мами, изручкај го да бидеш здравичка и убава како јагода :rofl:.
    Па вика, ти си БАЦЕНТОТ мами, ти си бацентот :?:.
    По десет минути сфатив дека сум ПАЦИЕНТОТ :lol:.
    Сега учи и германски, па јас и' викам КОМЕНЗИ БИТЕ, а она повтара КОМЕ СЕ ПИТЕ :rofl:.
    Навечер пак е навиена сто на саат и јас ја снимам и ја пуштам на мм и моите, а таа потоа обожава да ги слуша снимените видеа, едноставно обожава да си го слуша гласот. Нарцисот на мама :inlove: :l:.
    Туку, откако татко и' не е тука, црвчето почна кога пијам вода да ми вика, ПАЗИ да не се истопиш мами, ПАЗИ да не се опиеш, ПАЗИ да не се удриш, ПАЗИ да не турнеш нешто...
    На кој ве потсеќа ова? Хмм, мене мнооогу на мм :lol:.
    А за иронијата да е поголема, од кога е мм отиден два пати се имам истресено на земјата, еднаш пред Велигден кога се посинев цела, и втор пат пред некој ден кога во бањарка и крпа на главата се испружив така што и крпата ми летна, а црвчето прво се исплаши, и после ми вика, фантастична си мамо :^) :inlove:.
    Нели сега мм не е тука, па ќе си паѓам кооолку што сакам :lol:.

Сте поминале многу теми, некои страни по муабетот и сум скокнала, па да напишам тоа што сум забележила во концептот.

И ние имаме една тетка како @kukla21, ама нас не не' боли глава од неа :lol:.
    Живее за црвчето и купува и што треба и што не треба (освен технологија, оти не е толку финансиски моќна, инаку...).
    Сите слики на фб се од неа, јас само се означувам :lol:.
    Си имаат посебен однос, си се викаат двете Фуфи и си се обожаваат :l:.

За мм и готвењето, знае да готви се', и готви, а и си чисти после готвењето :inlove:.
    Ама и он како на @referentka мажот, ако се разврти низ кујна јас додека готвам, бетер е од свекрва.
    За облека, сам си бира и си купува, нема проблем за тоа.
    Негов "проблем" е што многу брзо се спријателува (еднаш во Пп, си одиме со такси од кафичот до станот и замислете остана пола саат во таксито да си го доврши муабетот со таксистот што ПРВПАТ го гледа :^)).
    Со секој си има тема на разговор, дури му завидувам.
    Ќе седнеме со другарка што се дружам 20 години и се гледаме како телиња, сите муабети ни се истрошени.
    Мм со нејзиниот сопруг ќе прави муабет и за коли, спорт (иако не гледа), политика, историја, работа...
    Ми расправа оти си направил муабет во Германија со некои комшии, а не ни знае германски до толку.
    Му викам, како крлежче си :inlove:.

За пиџами, јас носам само СКИНАТИ :rofl:.
    Од толку пара пиџами, еден пар нема здрав, ни нов, ни стар. Мора да е бележан некаде, напред, назад, на колено...(facepalm)
    Ќебе мора да имам обавезно, и лето, и зима, инаку се осеќам гола (можеби дека пиџамите ми се скинати :wasntme: :rofl:).

@bittersweet, нека му е лека земјата на дедо ти и брзо оздравување на малите :hug:.
    И не си ти виновна, важно е исполнета желбата на дедо ти и твојата совест е чиста.

@Esmeralda-MD :hug:.

@Annath, можно ли е на две и пол години и шестките да излезат и дали се менуваат?
    Фала однапред на одговорот :hug:.

Исто, среќен празник на сите што го слават денес :).

И за крај, вчера добивме германски поздрав, па да ве почастам и вас:

pozdrav.jpg

Облеката и играчките се за Енџела, нема на вас :P :*.

Доби и сјајче, парфемче и четки за заби со Пепа прасе, важна е сега :lol::

igra;ki.jpg

Имајте убав ден, да се фатам јас на миење чинии, има еден куп :worried: :hai: :hai:

Последна измена: 24 мај 2016
    На samovila.red., Viktorijaaa5, tanja manja и 38 други им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Срам ли те беше да ги ставеш и другите слики ?
    Или дека постот голем, не ти ги собра ? :rofl:
    Јас денес инаку катастрофа расположена, се ми пречи, ми иде све да сокршам пред мене.
    Све ми е собрано ]:)
    Лека му земја @bittersweet , не разбрав баш дали е починат, ама мислам дека не е.

На mareane, kukla21, menelele и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.