Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Сите ги собрав во една Винтерче, а и ти беше попривилегирана, па ја виде и облеката :P :*.

На menelele, Esmeralda-MD, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Oti na kup se, pomalku mi izgledaat.Pomisliv i deka si gi izedela :smirk:

На menelele, Annath, promeneta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    @promeneta кажи каква е Quantico?
    Вреди ли да се гледа?

Јас сум уште со Walking dead.
    Ја започнав и една друга Leftovers, со Liv Tyler,многу ја сакам глумицава, ама ми е на стенд-бај засега, додека не ја завршам првата.

На menelele, Esmeralda-MD, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  4. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    @Winter Lady, не ме срами ма, знаеш дека сум на диета :rofl:.
    @Sky-butterfly, мене ми се допадна.
    Излезена е само првата сезона.
    Се работи за терористички напад и барање на терористот, а во исто време и ретроспектива на обуката на ФБИ агенти во Квантико.
    Дејствието се одвива многу брзо, првата епизода можеби нема многу да те завлече, ама натаму ќе сакаш да дознаеш кој е терористот.
    Ми се допадна и начинот на кој е претставена обуката, тоа ми беше поинтересно од барањето на терористот.
    Фала уште еднаш на @papillonP за препораката :*.
    Јас ја препорачувам и The blacklist, најдобрата серија што сум ја гледала :inlove:.

Си исправувам криви дрини тука, а чиниите си чекаат :wasntme:.
    И нека чекаат, си имам приоритети јас :!:.

На kjukli, mareane, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.145
    Допаѓања:
    33.889
    Pozdrav :sun:
    So sinceto bevme nadvor i se obiduvame kapce da stavime da nosi bidejki vednash se vcrvenuva koga e na sonce, bel sirence ko mene i placki na repertoar, ne saka kapa,ja vadi i frla. Kako ke shetkame nie na sonce mora da se navikne. A bash za inat ne si igra kaj shto e senka vo dvor, ke mora da go mestime golemiot cador.
    Na bratuced mi mu izleze pasoshot, se vozbudiv i me fati panika ko jas da sum go zemala i utre da zaminuvam. Vremeto si tece, ke bide i toj den, so nadez da ne ogree konecno i nas sonce.
    @Esmeralda-MD ako mozesh da mi pishesh lp, jas ne mozam,:( bi sakala neshto da te prasham.
    Vecer sme na ime, neka e vecno imeto dokolku nekoj ottuka slavi.
    @promeneta batali seriite, nedostasuvash ovde:hug:
    Da ne e i mazot ti bliznaci:lol: i mm lesno se sprijateluva, preterano e komunikativen, so sekoj naoga tema na razgovor bez razlika dali go gleda prv pat vo zivotot...pred nekoe vreme mi vika eve so kolega od Polska si muabetime, mozam da zamislam na koj jazik si muabetele:D

Последна измена: 24 мај 2016
    На tanja manja, Peco, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Разнесува ветер надвор. Страшно. |(

На mareane, ph.orhideja, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    261.199
    ^Се е тоа масло на @Peco у ролка да искочам :P

На Peco, mareane, Sky-butterfly и 13 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Се помирив дека треба да барам нов преведувач па денеска исконтактирав една жена од друг град и ги пратив скенирани док. за да ми даде понуда.
    Најдов една наша предходно која ми рече да и ги пратам по меил. Пратив и чекав два дена. После си реков да не не стасал меилов да се прејавам. Се јавив, стасал, и ќе ми дадела одговор за еден час.
    Не пиша ниту тој ден ниту наредниот.
    На последноот меил повторно не одговори.
    Безобразно и непрофесионално. Да беше во мак. ќе ја именував со име и презиме да и направам лоша реклама.
    Ај може и беше тешко да напише една реченица и да ми каже дека е зафатена, ама при двата телефонски разговори да ме мота:x. А праќам документи со лични податоци.

А колку и да звучи чудно, само таа ја најдов на нет во поголемиов град до мене.

Таму каде што предходно живеев ми ги преведуваше еден човек, ама последно ја прашал една другарка дали сум во психијатрија(facepalm).
    Милите ми екс пријателки очигледно не можат да се помират некој да е поарен, па ете пократ тоните лаги злобни коментари што до сега од народот ги чув тоа беше капакот.
    НА преведувачот да да му кажуваат како јас во психијатија престојувам:x.
    Сеуште не можат да си простам како сум дозволила такви луѓе да имам во блиско опкружување.

И така, со трет преведувач си пробувам среќата од денес.
    Чекам свеки да дојде и уште думам за ручекот :tmi:.

На ♡BuBaLe♡, Ordinary, kjukli и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.012
    Хелoу oд мене... oд преескa прoбувaм дa нaпишaм нештo, aмa нетoв ми е слaб, дo ветрoв ќе дa е?!
    Амa фучи, бучи, бoгaми зa рoлкa е... aмa нa крaтки :D
    Јaс пo дoмa сo мaли, мм нa рaбoтa.
    Зa ручек грaшoк, сaлaтa и тaзе интегрaлнo лепче, ене гo се пече.
    Пoвелете кoј сaкa!

@promeneta, немa шaнси дa се 6 нa две и пoл гoдини, нaјрaнo штo рaстaт се петгoдишнa вoзрaст. Уште не се ни фoрмирaни кaкo штo требa целoснo, прерaнo е. Петки дa не се вo прaшaње? Инaку 6 се трaјни, дo петкa се млечни.

Ми се шетa луѓе... зедoв демек ден дa oдмaрaм, aмa 4 денa ми дoјде мнoгу :?: дa шетaвме некaде мaлку ќе ми беa, a вaкa декa дoмa, дoсaднo ми е. Дo хoрмoниве или штo? :^)

На kjukli, tanja manja, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  10. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Фала @Annath за брзиот одговор :hug:.
    Петките и' се целосно излезени, сите четири.
    Ама кога се смее, ми се гледа како и до нив да и' растат други.
    Сигурно така ми се гледа.
    Видов на интернет дека до петките се млечни и чудно ми стана уште сега да и' растат трајни заби, а ни плачење, ни нервоза, ништо.
    Фала уште еднаш :*.

@Tajnaotrovna :*.
    Јас сум опседната со серии, филмови и книги, верувај.
    Секогаш по пола саат се мислам од која серија или филм да почнам.
    А и едно интересно секојдневие што имам, што да ви расправам :rofl:.
    Туку сега се спремаме за една мала авантура, односно со свекрвата и црвчето да се повозиме со колата :o.
    Трите мускетарки, тоа ќе е доживљај :rofl:.

Инаку мм е јарец, не е близнаци, ама лесно е прилагодлив и со бебиња, мали деца, ептен детешкар е, до стари луѓе.
    Кога одевме во Ср, МОИТЕ комшии ќе ми кажат само здраво, и ќе си почнат муабет со него како тој да живеел 30 години во тоа маало.
    Ќе го пуштам до дуќанот залепен до нас за нешто и пола саат го нема.
    Па мора да го викам од терасата оти зејтинот ќе ми прегори додека тој да донесе јајца или компир или што и да е (facepalm).
    Или е распричан со продавачот или со комшиите.
    И мора обавезно некој да ме потсети колку сум среќна со таков маж :D :l:.
    А не знаат дека тој е среќникот уствари :rofl:.

@galapce, и јас како тебе пред пораѓајот аналгин не знаев што е. Не дека сега знам, не пијам никакви лекарства, ама дека не сум како порано, сигурно не сум.
    За психата да не правиме муабет. Ги поминав веќе сите видови тумори низ главата, па уште сум жива и решив да не се замарам :|.

Туку да ве прашам, дали некој се сеќава на едно шоу на шпански јазик, го даваа на една шпанска програма пред 15тина години, нешто слично на водени лудории.
    Имаше две екипи, се натпреваруваа во повеќе игри, со трчање, пречки, бикови, во вода, со маски...
    Сакам пак да го гледам, многу интересно беше, а не знам како се вика :(.

Инаку чиниите измиени, на ред церемонијата на заспивање на црвчето :sweat: :D.

:hai: :hai:

На ♡BuBaLe♡, samovila.red., bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Wipe Out,Мислам Оти на тоа мислеш

На Lady Phoenix, ALISA0000, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  12. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    @Esmeralda-MD, не е тоа, таму беше во затворен простор и се напреваруваа цели екипи заедно, црвена и сина на пример.
    Имаше машки водител мислам и во една игра во заграден простор имаше бик и на натреварувачите им дадоа црвено да држат и требаше да го избегнат бикот за да продолжат во наредната игра.
    Во друга беа облечени како огромни пингвини и така требаше некои пречки да минуваат.
    Ја даваа во исто време со Операција Триумфо кога се натпреваруваше Давид Бисбал :inlove:.
    Wipe out мислам и на нашите програми ја даваа со смешна синхронизација :lol:.
    Сепак фала ти :*.

Последна измена: 24 мај 2016
    На Lady Phoenix, kjukli, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ми текна и на мене за која емисија ми зборуваш,ама името како ли беше?Ќе го мислам денес,мора да ми текне,хаха

На Lady Phoenix, menelele, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.689
    Добар ден луѓе.
    Сабајле склопив еден пост, баш при крајот бев кога не стигнав да го испратам бидејки имав работа.
    Еве го избришав сега па наново :D.
    Сонце пука, ветер секогаш и секаде! Веќе се навикнавме да не носи и покоси низ град:) јас стигнав накај дома да се одморам, од вчера се таксам да налакирам нокти ама пусто време се нема :doh:.

Езера не сакам, ладна вода камења и свежи температури сметам дека не е соодветно за мене и мојот организам, се плашам од настинки на бубрези јајници итд.. имам одено некогаш 2 пати мислам во нашиот крај но не се сеќавам баш на ништо.
    Си сакам море бе, по можност да ми има во хотелот најлуксузен и огромен базент со тобоган и чуда, нема да излезам од таму ми се чини.. би се брцнала и во морето де ама тоа солта ме иритира многу, плажи песок море палми е тоа сакам јас.:D

Ви кажував оти долги години живеев до море буквално, ми беше таму се изживеано, не ми текнуваше на морето последните години едвај со зорт тргнував чат пат.. колку да одредам ред. Повеќе си бев во околните барови со фустан шешир и сандали и си се ладев со гранити и сладолед.
    И тука си имам море, плажи палми се.. и тоа блиску, не дека нема и таму да појдам, ќе си појдам обавезно но ова лето на репертоар со маж ми ни е Бугарија и Шпанија, здравје само не сакам да планирам однапред, се по ред ќе биде..
    После долги години заслужно ни е да си изживееме една авантура низ хавани тропикани :D
    Ви кажав оти сум си авантурист во душа ништо нека не ми дават нит шминки нит гардероби нит бутур, само карта.. за некаде..
    Тоа ми е длабоко во душава..

На Lady Phoenix, ♡BuBaLe♡, ALISA0000 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @friendy кога ке стигнам до 40 може ке знам.

Ручекот готов,мали спава, дома бомба паднала но и јас ке паднам па макар и во краток сон.
    Мора да изнудам масажа после.:worried:
    Денес на репертоар компир манџа со секаков вид зеленчук внатре. Од вчера мојот дел од пилешкото со ориз стои,немаше начин како да се јаде. Може и поарно така.:wasntme:

@promeneta јас немам до толку црни мисли а болки што имам си имам. На толку лежење и над 250 инекции,инфузии,вени,гзови,се ми е гнило.:D
    Уште неможам на стомак да спијам. А заспијам на лева страна ми требаат буквални две три минути да се поместам со неподносливи болки. Ако заспијам на десната? Окото после цел ден ме боли,солзи ми течат,тоа успомен од малите псртиња на мамин син:wasntme:.
    Да се закачам на закачалки и стоејки само да спијам.:envy:
    Значи нема пост да ти прочитам а да не се изнасмеам.
    Јас пак не паѓам ама се удирам во касите од вратите. Дали осет за рамнотежа имам пореметен па ги гледам подалеку па се судрувам.:D

Доага и навака ветрот.

На Lady Phoenix, ♡BuBaLe♡, ALISA0000 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.689
    Си дојде мм .. фала богу еден оф пола ден. Ова е бинго, а ваквите денови-бинга ги обожавам и до максимум искориштавам:D..
    Кофи тајм и муабет може и некој договор ќе падне тук там за некаде :wasntme:..
    Поздрав и убаво попладне.:f:

На Lady Phoenix, ♡BuBaLe♡, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    151.476
    нашетани наручани се прибравме пред еден час...
    деца истуширани и во кревет двајцата...малото уште редовно преспива ама големата втор пат неделава легнува да спие попладне...јас уживам со кафе и фемина...задолжителна релаксација ми е...

дува -крева ама на сонце убаво е...како -така го искористивме денот...

градот раздвижен,кафулиња преполни а и Малиот Битолски Монмартр започна синоќа па полно е странци....како сликаат децата неверојатно..на секое ќоше кај што има дел од стара архитектура иамдечиња со штафелаи...убава глетка!

На Lady Phoenix, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 14 други им се допаѓа ова.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Сонував штикла. Убава, височка, кремава, со врзување ко пантлика светкава. Ја врзував на три пати и успеав. М? :?:8-|

На Lady Phoenix, kjukli, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Или дечко ќе си фатиш или ќе се мажиш.Тоа значење има твојов сон.Ако не е ова,тогаш оди и нови кондури купи си.Да не ги мислиш.

И ние прибрани,најадени и прошетани.Сега кафе и фемина.

На Lady Phoenix, zhap4e, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    @ph.orhideja фала на прецизен одговор :lol:

На Lady Phoenix, zhap4e, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.