1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    за развод не сакам пошто имам болно дете неможам да се разведам и да одам да работам нема кој детето де ми го пази ке барам финансиска издршка од него до крај а права на мене како жена да нема да има пред светот хепи фемили да не се осекат децата запоставени а јас и он ништо друго
    има време додека се прибере ке размислам затоа и барам совет од вас работата е сторена финтата е како да извлечам најдобро за себе и децата

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Разбравме Сајбер Е*ач јак на зборови со личности кои не ги познава. Пушти му го разговорот да се слушне само и ќе видиш реакција:o
    Оф леле како да извлечеш повеќе за себе.Ние не можеме да ти кажеме затоа што не знаеме во каква финансиска состојба е, дали работи и колку заработува, колку заеднички имот имате.
    Ако дојде до развод судот одредува само алиментација, а после тоа следува делба на заеднички имот.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Slusaj vamu, sozemise, ne si go kompliciraj zivotot.
    Bidi iskrajna, ako nekoj ti napise od kuriozitet ke mu vratis, pa moze i malku po vulgarna ke ispadnes. Nema ova nikakva vrska za panika. Zamislisi da doznae deka ti mu mestis. Vo razgovorot, logicno deka sakal da izleze batka, pa si izmisluval prikaski za na zenamu priatelkite.Ne si go kompliciraj zivotot, nemas potreba.
    Ako jas doznaam deka mas mi saka taka da me namesti jas nego bi go razvela, pod hitno.

На Annath и Teodora* им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Доколку не сакаш да се разведеш од горенаведените причини...нема истовремено најдобро за тебе и за децата.
    Или за тебе добро(разведена) децата а и ти со помала финансиска поткрепа, или за децата добро а ти остануваш во брак со човек како што го опиша и чмаеш за нивни атер.

Поврзи ги жените спомнати од неговите разговори со некои настани или твои предходни сумљи за неговите неверства.
    сепак со причина си го сторила ова. Нешто те јадело.

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ako sakas da se razvedes, mozes slobodno da go napravis toa. Ne ti trebaat vakvi mizerluci i bruki pred drugarka ti.Ic nemas potreba od ova.

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    сето тоа што е во разговрот е точно сето го сумљав со години и сето он убаво го образложува значи муабетот е искрен само што е многу сигурен дека зборува со особа која прв пат ја гледа и дека таа особа не го познава него Горе доле знам за која особа се работи ми беше колешк ами идеше на сповојница за детето ми идеше на гости се дружевме сега не сме блиски истои он кажува во разговорот дека сега не контактирам јас со неа
    кажува како сум го фатила на скајп со некоја едвај се извлечил дека демек колега пише од негов скајп а тоа е точно му фатив јас разговор ме излага дека коегата пишел јас демек му поверував а неа и расправа како он спиел кај неа во нејзинито стан и како се гледале

7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Ти со години си сумљала дека он има афери со некои жени и преку разговорите се потврдило истото за со истите овие особи?

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    да да се што сумњав еве си се искажаи и го потврди сега се договаа со неа коа ке си дојде да се видат ми се гади ми се поврака црева истурив од повракање од гнас и она го прасва имаш добар брак да вик асупер брак имам убава жена ам асакам нешто туго оооо алисо куку тебе земи убиј го
    извините на конфузијата ама во овој моменттолку можам да размислувам

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Чекај не разбрав,си направила скајп како неговиот???Може така мислам со ист ник??А тоа што тој го зборувал можно е и да не е вистина.Знаеш мажите сакаат да оставаат слика на мачо мени.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Алиса кога тој го прави тоа со години во што ја гледаш сатисфакцијата во него? Во ред имаш болно дете ти треба помош разбирам, ама тој со самото швалерисување бега од реалната состојба дома. Говедо ух машкомрзец ќе станам веќе 100%. Ако ги задоволува потребите дома и внимава ништо да не ви фали во ред е да останеш и да се жртвуваш за детето бидејќи кај тебе ситуацијата е комплицирана за развод. Меѓутоа соземи се прво размисли со ладна глава што понатаму.

11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Јака ти душа мила;(
    Имаш ли сестра, најдобра другарка..со мајка. Искажи се и исплачи се ќе ти олесни можеби.
    Не треба да си сама во овие моменти, потребна е трезвена глава.

На senza.parole, tessie и Teodora* им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Баш така, се чувствува колку си вознемирена.Ти треба разговор со близок.Можеби и да се оддалечиш од дома.Некако се чита меќу редовите дека ти си решила да останеш во брак,заради причините кои горе ги наведе,ама сакаш да му се одмаздиш.

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    па тоа ими е планот кога ке си дојде да му пустам сниманиот разговор и да го условам да не издржава финанскиски како и до сега а ја и он завршена приказна ни ме интерсира кај што како прави ни да го интерсира за мене

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    со тој разговор на суд ке ги изгуби децата да не одиме на суд ја и он да се договориме смирено
    морам да одморам у секој случај
    фала ви на сите

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    @ALISA0000 се надевам ќе донесеш најправилна одлука за тебе и твоето семејство.Ние може овде до утре да ти даваме совети а само ти знаеш како ти е.

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    мене ми е никако човекот што си го сметла дека ке ти биде подршка во животот да слушаш како ти ги носел свалерките дома ти и вариш кафе она го чепкала мажти:x:x:x

17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Во какви односи си со неговата фамилија т.с живеете во заедница со нив или сами?
    Мислиш ли дека би добила поддршка од неговите?
    Јас знам дека во ваква ситуација мајка ми би го избркала брат ми и би си останала со снаата и внуците.

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.099
    јас живеам во мое живеалиште од моите со неговите сум во супер контакти

да не ја трупам темата тоа е

19. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Прво смири се @ALISA0000

Јас мислам дека вечерва треба да ги средиш децата и да си легнеш. Ништо не преземај кога си толку вознемирена бидејќи после може да се каеш. Ако не мислиш да се разведуваш незнам зошто го проверуваш само си нанесуваш болка. Мое мислење е дека голем дел од жените се изневерени од сопругот ама не го проверувале и не се обидувале да го докажат тоа. Знаеш како викаат ''Она што не го знам не може да ме боли''. Ако планираш да се разведеш тоа е веќе друга работа,извади му ги доказите на маса и кажи му да си ги спакува куферите. Ако не си спремна да го продолжиш животот без него можеш само да го опоменеш дека знаеш се и се ти е јасно( без да му вадиш докази),но само поради децата ќе направиш се за да го задржиш бракот.
    Тешко е човек да дава совети во вакви моменти,но јас мислам дека треба да ја кренеш главата горе, да не се понижуваш со некакви снимки и местенки и да му покажеш дека во споредба со него и неговата малоумност ТИ си силна ЖЕНА И МАЈКА која до крај ќе се бори за своето семејство.
    Знам дека те боли ама сите тие пролазни калаштури за него се бегство од реалните проблеми,а ТИ си една и единствена столбот на семејството.
    Ти посакувам трпение,среќа и мудрост :)

На SV1911, Annath, Cka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. angel01

angel01 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    posle deset godini brak koga spijam so zenami ko da spijam so bratmi treba promena nekogas :)

На Igrata му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.