Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    43.446
    тие сне :rofl::rofl:
    20 проценти сме.:wasntme:
    :tmi:

На ♡BuBaLe♡, kukla21, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Како бре години назад сме биле дел од една велесила!? :?:
    Ние Македонците сме вреден и чесен, пожртвуван народ, само што од секогаш сме имале водачи кои имале ништо друго освен личен интерес.
    Пред многу години кога бевме во Истамбул стана збор за градот, за брзиот прогрес и за неговата инфраструктура. Стана збор и дека секогаш за лидери ги бираат луѓето кои имаат мноогу пари.
    Едит: Дај му на човек платена работа и тогаш ќе нема време да размислува за друго, туку како да напредува и да заработи повеќе.

Последна измена: 26 мај 2016
    На samovila.red., Esmeralda-MD, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Чекав да заспиете да ве покријам.
    Слатко сонче.|-)

На Esmeralda-MD, Quuen, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    91.849
    Hello it's me :rofl:
    Ај набрзина да кажам и јас шо имам да не ми тежи.
    Најпрво на @Umbrella22 морам да и прокоментирам во врска за свадба што имаше пишано,дека нели де во таков период сум :lol: Да си жива и здрава,да си дочекаш и ти свадба што поскоро па ќе правиш муабет од таа гледна точка. И јас бев против свадба а татко ми уште повеќе,велеше ќе ти дадам пари и вложете во нешто (што е и паметно). Ние најпрво решивме свадба со 70 души ,па вкупно да имаме 120 и на крај испадна вкупно гости над 200. Трошок расте,веќе кесето кога се одврзало нема назад :lol:(мама така вика :rofl:)
    Еве братучетка ми правеше свадба скоро и фустанот го плати 750е а другата братучетка 1200е ама нели колку ти е длабок џебот толку.Јас толку пари за фустан не давам па незнам што да биде :D Тие што имаат многу пари не размислуваат и не штедат штедиме ние ,јас,ти кои што гледаме да искористиме помалку а се да биде како што треба.
    Јас велам па ако веќе си решил да правиш прави како што треба, на убаво ако не се собереш на лошо не ни треба иако луѓе требаат и за тоа и за тоа :) Свадба може да биде и со 400гости ама и со 40 па да истрошиш дури и помалку од 1500е како што кажа ти . Луѓето имаат разни размислувања и тоа е сосема во ред затоа и не сме сите исти ,кој како му одговара така и прави.
    А најлошо е кога некој од страна гледа и коментира нешто што не е за коментирање или џабе збориш кога не ми ја знаеш маката (како што велат старите) :rofl:

@LivingGlam песната ја обожаваме и слободно можам да кажам дека ни ја одбележа врската :) Како што ми кажа @sanjaeva ме предомисли со еден збор :D песната ми е преубава ама нека е за во друга прилика,можеби и толку ако се анализира неможе да се најде совршена песна ама ете :D И дефинитивно нема да е таа да знаете :D

Бубале значи се нервирам шо неможам да те означам паа (тие што те означуваат нека кажат финта) Сакам да ми кажеш за чашата вода што е и со тоа финтата, колку и да е преморен ќе стане по вода :tmi::$

На samovila.red., kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Jas ne spijam. Voznemirena sum kako dete pred odmor.
    Utre doaga drugarka mi.
    Edvaj cekam da se razdeni.

На samovila.red., Peco, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.300
    Допаѓања:
    278.215
    Најпрво да ви се заблагодарам на сите за честитките ,за убавите зборови и пофалби за тортата.:)
    Овде непознати луѓе знаат повеќе да те ценат и проценат од другите со кои си цел живот.:*
    А сте имале тешка тема за муабет.Би сакала да кажам збор два ама сум така „наапана“ (ова на говорот од МилаП)од луѓево околу мене така да само би плукала по се и сешто почнувајќи од најблиските дома,„пријателите„,државата. народот и на крај и по самата себе. (mooning)
    Само би кажала дека опкружена со чудни ,искомплексирани луѓе постанувам и јас многу чудна ,со изгубена самодоверба,безчувствителна...Ама јас барем си признавам и не се правам свезнајна,најпаметна...за разлика од нив.:(
    Почнувам да мразам собиранки,гости (и да одам и да идам)...Мразам луѓе кои ти се прават најголеми пријатели а користат секоја прилика да те исмеат,да предизвикаат кавга,а потоа те сожалуваат.:puke:А уште повеќе се :envy:од другите кои подпаднуваат на тоа и никако да се освестат.:headbang:

И овде не има секакви ама барем не глумиме дека сме незнам какви пријатели а загледуваме во чашата која имала мала пукнатина... И знаеме и поикрено да си се пофалиме ама и искритикуваме...

Знам дека постов: е сакам кажам незнам речам ама такви ми се и мислите и чувствата кај од претходно ,кај и од вас што ве исчитав,Ама ај сепак да го побарам кривецот во ПМС(кутар тој дежурен виновник е за се) (fingers).

На samovila.red., Peco, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @mareane нa тие лoшите не требaлo тoртa дa им дaвaш :inlove:

На Esmeralda-MD, galapce, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    На galapce, ♡BuBaLe♡, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    @galapce, кој спие ^_^?

Енџела енос се распричава, какво спиење, или не дај Боже покривање (алергична е на ќебе)?
    Исклучиво спиење гол г.з, со нејзините нозе во моите бубрези или стомак :sweat:.

Бидејќи не сакам мешани постови, сега тука да се заблагодарам на @Doozy за страната за филмови :*.
    Не ја отворив преги, утре ќе видам ако има превод ќе ја биде, ако не, ќе тркалам со Попкорн :D.

@Emy867, не ти замерАвам, don't worry, се разбираме ние од истокот, си имаме посебна смисла за хумор :* (ич не сум пристрасна :P).
    А за копанчето не расправИ, цел ден сум и' обесена на раче, копанче, обравче...:inlove: :l:.

@Viktorijaaa5, мислам тоа со водата беше за да го вртиш ти, демек да те слуша (од тука прочитав, на мене и без вода добро ми оди :rofl:).

Туку, шшшт, Енџела полека оди во светот на бајките изгледа.
    Јес :rock: :party: (poolparty).

Сега може да ме покриеш Галапче, good night :yawn: |-).

На Peco, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.784
    Допаѓања:
    145.319
    Чекаме од тортата на @mareane :^:
    Да и е живо и здраво ќерчето и да не се полни со негатива од непотребни луѓе!:)

На samovila.red., Esmeralda-MD, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    91.849
    @sanjaeva останав да исчитам што имам пропуштено денеска цел ден ме немаше :|
    Одам да легнувам и јас @galapce фрли некое потенко ќебенце жештини ме фаќаат нешто :sweat:
    @mareane жива и здрава да ти е ќерката голема да расте :hug:

На Esmeralda-MD, galapce, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.300
    Допаѓања:
    278.215
    Одамна знам дека не треба ни кафе да им варам а не торта ама имам мм кој за сите други душата би ја дал и по цена на моја нервоза.Ма од него сум јас :envy: а не од нив...
    @duffi побрзај во ФИ ако останало уште а аконе идај утре рано на кафе кај мене чувам јас за пријателки
    Чукам јас овде по тастатурава и се :) а мајка ми ме гледа чудно|( оти досега бев :envy:

На Esmeralda-MD, ALISA0000, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    33.890
    И јас не спијам, лутам низ најразлични теми на форумов да ги оттргнам мисливе.
    За момент успевам да ги насочам кон она што читам, ама после пак се враќам назад и назад.
    Моите мисли се на релација иднина-градинка-странство-работа-разделба-спојување, соединување еден ден. И се така во круг.
    Време е да си легнам изгледа.
    Бар кога е буден син ми не ми дава простор за размислување, се е игра, смеа и многу гушкање.
    Бар во неговиот свет е се убаво...ехх.

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Уште @bittersweet дa јa пoздрaвaм.
    Кaде си девoјче? Кaжи дaли веќе се гушкaте сo мт и дa не те мислиме пo пaтиштaтa :)

@mareane смеј се, тaквa си нaјубaвa.
    Дoбрa нoќ нa сите.

На kjukli, Esmeralda-MD, friendy и 12 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Dobro utro
    Ama ste se iznazborele snosti.
    Jas spijam i kako da slusav muabeti,ama si velam-utre ke diskutiram..:hai:
    @Abrakadabra ja nema kafe da stavi..
    Odam da se stokmam,pa da se odmoram na rabota..doma kako na lenta sum:worried:
    Imajte ubav den:!:

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, Quuen и 13 други им се допаѓа ова.
  16. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Добро утро убавини.

Рано станата, кафе испиено, чаша цедени овошки, Вас на лап топ и музиче од Iyeoka во позадина.
    Трепки кренати со маскара до веѓи, омилените штикли чекаат пред врата.
    Нека биде убав денот... Нека ни биде секој ден најубав...
    Гушкииииии :f:

На mal.ecka, Peco, kukla21 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро, друштво! :coffee:

Се изналежав овие 2 дена. :worried: Денес мора нешто да се смени.

Гледам, тешка тема сте отвориле. И за жал, секој од вас е во право, иако се работи за спротиставени мислења.

Како и да е, има нешто во народов, во неговиот генетски код, што не чини. Овие работи не се од сега, од памтивек се. Алчност, себичност, потпаѓање под манипулации, предавништво, завидливост, непочит... Само се манифестираат на различни начини во зависност од периодот за кој се работи.

Ама има нешто клето и во самава грутка земја. Не може и не може да заживее.

Како и да е, кога животот не е тоа што си очекувал, кога работите во општеството избегале од контрола и гледаш дека тука немаш иднина - ќе си бараш чаре надвор. Надвор каде ќе бидеш граѓанин од втор ред, ама никој нема да те потценува што чистиш и земаш поголема плата отколку тука, туку ќе те потценува ако заслужиш.

Но, сепак, никогаш не би можела да употребам погрдни зборови кога не би живеела тука. Сите знаат како треба да правиме кога ќе излезат од земјава. Додека сум тука, имам право да го навредувам народов слеп што дозволува друг да го користи за свои цели, да го влече за нос, наместо да се свести и да се бори за своите права. Зашто активно сум дел од него. Заминам ли, можам само да набљудувам од далеку и да молчам.

Во идеален случај, не би сакала да ја напуштам земјава, ама барем да ми пружи подобри услови за живот. Но, бидејќи се' оди во надолна линија... Не можам баш да бидам патриот.

Ај да не млатам празна слама веќе, ни сама не се разбирам што сакам да кажам од што ми се измешани мислите. :tmi:

На tanja manja, Peco, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    @Lady Phoenix Штo знaчи грaѓaнин oд втoр ред?

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Дојденец, кому државата му е маќеа. Само, подобра маќеа отколку што нас тука ни е мајка нашава држава.

Овде некако луѓево во сопствена земја се граѓани од втор ред. Од прв, ене ги, се тепаат кој е на ред да седне во фотеља. ;)

На kjukli, Tajnaotrovna, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Не Ве читав убаво кој што напишал.

Не сум живеела надвор за да направам разлика и ,,одозгоре,, да ги погледнам Македонцките.
    Дел од топлпата сум.

Само ми пречи што кога нашите ќе отидат надвор од Македонија да работат, творат и живеат, тогаш од висина ја гледаат Државава, па мудруваат како тука ништо не чини.

Патриот не сум.

На samovila.red., tanja manja, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.