Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.254
    Допаѓања:
    124.637
    Добро утро. Јас некако романтична од сабајле. Ако правам некад свадба песнава си ја таксувам за прв танц

И тоа по можност Нина да ми ја пее. Ја обожавам женава!

На Peco, kukla21, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    Добро утро...станав едвај треба да си направам попис на деловиве од телово дали се сите на број.:D
    Се чувствувам како стар автобус.
    @MilaP ,чисто информативно,нели ти си државен службеник а ќе имаш и бугарски пасош?Може така?Зашто знам на времето строго беше поцртано дека не смееш да имаш двојно државјанство.:^)

@mareane навистина тортата е многу убава,не знам дали некој ти побарал рецепт ама ако не е шарни во рецепти....и баш си ми мила на сликите на фб ама страв ми е да ти ставам лајк,не знам може не сакаш,зашто има и други лица..:)

И пак ќе се навратам на државава како институција.Премногу сме поделени меѓу себе затоа не не бива.Еве на пример,нашава населба не можеме да се организираме да настапиме кај градоначалникот да ни го асфалтира патот во должина на замислете 1 км.Минатиот пат го начекав сечеше лента пуштил некое сокаче во близина.му велам а кај нас.Е кај вас не се решени имотните проблеми.Му велам овие во сокачето на сите им е тип топ???Молчи...па одговори ,ќе биде.Не нема да биде,се дури ние сами не се организираме.
    За работа и потценување на труд,алчност,партии,врски не сакам да зборувам.Се сами си знаете.
    И не,не сме фини сите,зашто верувам дека човекот е најлесно расиплива роба.Преку ноќ може да се разбудиш како ангел или ѓавол,зависи како ќе ти тропне во џебот.

Вака кога зборам си мислам што не се реинкарнирам во Сирма војвода ,не мора Гоце Делчев,може на државава и треба женска рака...:D

На samovila.red., Peco, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Акo вo тaa држaвa ги имaш сите прaвa кaкo мнoзинствoтo, ниту си пoнижувaн, угнетувaн, дискриминирaн...сaмo тoa штo си oд другa држaвa те прaви грaѓaнин oд втoр ред?

На kukla21, MacenceEna, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Eve me posle recisi dve nedeli so standarden utrinski pozz od 23ce:hai:
    Bozem odmor koristev a se umoriv za site pari pa i za kusurot:sweat:
    Adaptacija gradinka,rodeno vnuce,cekaj gosti(nisto novo),pa i nie teravme bozemski gosti na rodenden i matura,pa trojki vadevme pa temperatura,mrsuli,cuda...kapak na se me fati takva viroza da ne znam kaj sum.Idam na rabota ama so rezervni sili:envy:

На kukla21, Tajnaotrovna, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Незнам како одат работите таму...ама еве да прашам и тебе и тие што живеете надвор:
    Ако има ,,конкурс,, за работа во администрација и се пријавиш на тој конкурс, дали би те избрале или предност имаат Британците/Германците...

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Квалификациите имаат предност.
    Ги интересира само дали имаш легален престој, а не дали си странец или таму роден.

На kjukli, kukla21, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Јас би рекла зависи за која земја се работи, не се сите исти.
    Ај добро утро! Или добар ден... ве читав ноќеска оти не можев да спијам, ама не пишав, оти навистина тешка тема... си го сакам ова парче земја, ама народов... секаде има луѓе и нелуѓе, ама јас за тука можам да кажам, дека е многу лесно брат на братот да му стане душман. Не дека надвор не е така, ама не можам да кажам, сепак немам лично искуство. Макар што, верувам дека кога имаш среден и нормален живот, ќе бидеш човек. Ама ако си алчен, тоа е веќе друг проблем.

Нема да зборам повеќе, само ќе ви посакам убав ден!:D

На samovila.red., tanja manja, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Не си отиде без да се поздрави со никој.

На samovila.red., kukla21, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро
    уште истата тема од вчера? :worried:
    будна сум од 7 ипол.
    за денес сум без план (а па кога сум била уствари)
    обврски немам никакви освен вечер на роденден кај братучед и не знам што поклон да му купам, ич не сум на дете пари да му давам за роденден. Предлог за поклон за машко, полни 12 години?

Има некоја овде која има сопствен бизнис или што се разбира во тоа да ми пише лп?

На kjukli, Tajnaotrovna, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Штo се тиче aдминистрaцијa :D пoвеќе шaнси имaм јaс тукa дa влезaм, oткoлку вo Мк без пaртискa пoддршкa. И кaј сум пo вaше грaѓaнин oд втoр ред?

На kukla21, Tajnaotrovna, imelda и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.509
    Кога сме на тема подароци...за свадба...блиски сме, моите се со плик и подароци а јас и маж ми неаме идеа што да подариме. На последната свадба слика однесов...само тоа имам на ум...дајте некој предлог.

12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Не реков ништо за граѓани од некој си ред, туку прашав.
    Чисто ме интересираше дали можам да конкурирам со искуство и магистратура на економски науки таму некаде.

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Уште ист моабет правите:)
    @mareane Да е здрава и жива ќерката и:) на свадба да и играш:)
    Добро утро жени и теојца мажи!
    Вчера искочивме на пиво и од едно пиво камен се направив и спиев како труп.
    Сега се спремаме ќе шетаме накај Луничка крајот,малце денот сме го утнале работен е ама важно од дома да се искочи и од Скопје.
    Убав работен ден на сите припадници од машкиот и женскиот род

На kjukli, kukla21, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Доколку ти е призната дипломата и го владееш јазикот. Еднаков си на пазарот на работна сила и твое си е како ќе се преставиш на интервју за вработување и дали/кој/кога ќе ти даде шанса.

Туку денес празник тука.
    Удрив еден туш, исушив/испеглав коса, и му ја думам дали е доволно топло за фустанче да си облечам.

Да стане мм(стана па пак си прилегна |() и ќе мус е закачам за во паркд а одиме.

На Peco, kjukli, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добро утро друштво.
    Иако спиев 7 часа се чувствувам ко да ме немало 7 години.
    Сигурно и кај вас имало такви денови од типот - се будам едно утро и сфаќам дека имам 30 години и не сум си ги остварила амбициите кои ги имав пред пола живот. Не ме буди аларм, не ме чека некоја работна позиција, не сум се закитила со некоја титула... Дури и по некролози забележав пишуваат д-р ххх, проф.во пензија ххх...(facepalm) Не знам како го тумачите вие поимот, ама јас се чувствувам ко граѓанин од втор ред! Едно шетање шо ти прави. После толку време дома, со деца, со цртани, со виртуелни начини на комуникација ми се чини толку се отугив од реалноста и само со емотикони можам да разговарам, сум заборавила комуникација во живо:?: Или такво време дојде , во кафич ако не си зјапаш во телефонот не си во ред, на лекар во чекална сите во телефоните зјапаат.. Јас си читав рецепти за торти:rofl: И на фемина се подуклучував, ама една девојка ме чактиса и ме шпиунираше:worried::rofl: Ко ми дојде редот и кога ме повикаа, не се одзвав на прва, чекав Бубале да ми речат :rofl::rofl::rofl::worried:
    Сите или се во пмс, или имаат добиено или им касни... јас сум во некоја четврта група - се во едно плус дојам:drunk:

На samovila.red., tanja manja, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    43.441
    Имам пример . Пријателка моја се запиша на учење на струка, од 3 можни години заврши за две со тоа што имаше студирано германски во Македонија. Од сите ученици,стана првенец на генерација. И нормално си доби работа одма во администрација. Со оглед на тоа што е странец , беше подобра и од германците. Значи можно е.

Добро утро . Каде ќе шетаме денес?Овде е празник . Пак :rofl:

На Peco, kjukli, kukla21 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro samo da ve pozdravam i da vi posakam ubava den.
    Jas izmrznav na rabota :doh:
    Gledam seuste za vcerasnata tema zborete..

@lunicka ne sme veke vo komunizam,koga mozat prvite luge da imaat sto ostanalo za nas.
    Ako ne gresam vo Mk e dozvoleno da imas 3 drzavjanstva ako sakas poveke od ednoto ke se otkazes.
    Vo Francija i Anglija znam deka se dozvoleni 2 drzavjanstva.Sestra mi koga dobi francusko od bugarskoto se otkaza. Vo sekoja drzava e razlicno i si ima posebni zakoni.
    Sega slusam deka 80% od soferite vadat hrvatski pasosi,odelo od 1000 do 3000e zavisi za kolku vreme sakas da go dobies.
    Mozebi se mnogu pari no koga ke gi dobiat drzavjanstvata tie pari ke gi izvadat za 1 mesec. Nema da bidat primorani da vozat za mk firmi kade im se faka 2-3 dena da se doma za max 1000e koga so bg ili hrvatski pasos ke gi plakaat od 2000 pa nagore..
    E sea razlikata e sto nekoj "patriot" za niv pa i za mene utre ke kaze deka sme predavnici no iskreno ic ne mi e gajle jas gledam mene da mi e ubavo a na narodot tesko deka ke mu pogodes..
    Ispadnav malku od muabetot ama sakav samo da se doiskazam.
    Ako imam greski ne zameruvajte go pisam ova megu pauzi :hai:

Da se redaktiram..
    Pred 2 nedeli e sluci makedonski graganin so dvojno drzavjanstvo da go vratime na vlez za Grcija.
    Toa se najgolemite greski sto gi prave nasiot narod,mislat deka ako dobiat drugi drzavjanstva makedonskite pasosi moze slobodno da gi frlat..
    Lugeto imaa samo germansko drzavjanstvo a nemaa vo sebe prijava od policija.
    Gi vrativme da si izvadat po brza postapka pasosi.
    Koga veke sakas da vlezes i izlezes od drzavata kako stranec imas 24h od koga ke vlezis da odes vo prvata policiska stanica sto ke ja vides da si izvades prijava i posle odjava za vlez i izlez dokolku sakas da patuvas bez mk pasos.
    Toa e zakon i mora sekoj eden da go pocituva.

Последна измена: 26 мај 2016
    На tanja manja, Peco, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Не сум се интересирала никогаш за надвор од Мкд.
    Но имам слушано за синдромот ,,граѓани од втор ред,,(од нашинци кои со години работат во странство)
    Можеби некогаш било, ама спред мене, ако си работник, чесен, имаш знаење, амбициозен...можеш да успееш надвор.И дома исто.

Бубале, неможам да те тагнам....амбициите се менуваат во текот на животот.
    И амбиции и приоритети.
    Никогаш за себе не сум помислила дека ќе бидам мајка на три деца (не сум дечар), дека многу ќе сакам да готвам (незнаев ни јајце да сварам), дека ќе ја сакам економијата (а мислев дека ќе станам ветеринар)....
    Секогаш (ова за порано зборам), приоритет ми било- каде да се излезе, што да се купи, каде да се отиде на одмор, дали косата ми е со прамени или еднобоојна.....(сега ова ми се чисти глупости).

Значи се се менува.
    Не жалајте за ништо.
    ...и сонувајте..

На Peco, kjukli, kukla21 и 24 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Oла лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@mareane среќен роденден на ќерката, тортата е прекрасна.:party:
    :^:

Јас сум од " долу":lol:
    Не ми е навредливо, така ја викаме Австралија нагалено- down under.:wasntme:

Еве кај мене не е никаков успех да работиш во администрација, полна е со индијци, тие се најмрзелив народ на светот, плата неделна за шалтерски работник во општина ти е околу 500-550 долара, во фабрика да работиш 750-850, со можност и за прекувремено.
    Самата администрација нема врска со партии, не се запослува, отпушта после избори, директори на државни фирми исто немаат врска со партии итн, всушност тука 90%од народот не ни знае кој е на власт а не пак работно место да ти зависи од одредена партиска припадност.

Тоа што не живеам во Мк не ме прави слепа дека на клиника врие од бубашваби, не го понижувам народот со напишаното, тоа е вистината.
    Во зградата кај што имаме стан сите возат убави коли, запослени, средени а не плаќаат за одржување на зградата па си се влечам сега до 7 ми спрат пешки секој ден по неколку пати и со телефонот си го осветлувам патот зошто струјата е исклучена иако ние си уплаќаме годишно однапред по 100 евра.(facepalm)
    Проблемот е што сите демек господа а ваму не сакаат на оној педерот (се мисли на претседателот на зградата) да му даваат по 500 денари.|(

Прошетавме и до сити молот, скапо, прескапо, кошулите во лакоста по 8500 денари, истите му ги купувам на мм за 40 долари (1600 денари), луѓето сите некако намуртени а полни раце кеси, значи не е од сиромаштија, дури и Матео ме праша зошто не се насмеани луѓето, многу негативна енергија се шири.
    Не го навредувам народот со тоа што го пишувам, си пишувам личен впечаток мој.

Не можам да го ограничам дружењето со луѓето кој не ми се симпатични, ми тренираат живци итн кога ми се од најблиската фамилија, како да им кажам да не доаѓаат, тие се решиле да дојдат и тоа е тоа, чекаат софри, добиваат кафе, сок и понекое благо купено и одма муабети колку ти душа сака.(facepalm)

На samovila.red., WORRIED.BT, tanja manja и 33 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    Kратко да чкртнам и да бегам за на работа.
    @lunicka фала за убавите зборови и слободно лајкни сликите...
    Тортата внатре е чоколадна ,ќе пишам рецепт во соодветна тема.

На Peco, kjukli, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.