Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Нечиста совест :devil::rofl:

2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Кога бев мала мама во вакви ситуации ми викаше КОЗЛЕ БОЗЛЕ
    :rofl::P

Peco, ALISA0000, Esmeralda-MD and 6 others like this.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

:D го гледав пред некоја недела Машинистот, филмот (повторување) и си викам...:wasntme: могуќе да е тоа причината за мојава несоница и повремени бладања . :rofl: Ако си го гледала, ју ноу уат ај мин.:rofl:

Патем, и јас жива заинтересирана за говорот на Галаба. Па уште, со кое само нетрпение... читам, читам - читај: летам - низ тоа постовите за да стигнам до „та-дам“ раскритието :D а оно, сите си исполегнале:D Галаба се предомислила.
    Се моли, Галапче, да не удостои со говорот за демаскирање на ликови и ситуации во 40ка, а ако не... големото-ми-ти-чудо. Ќе подзаборавиме..дур следен пат не ни направиш вака:!: :D
    Као, да се најдам у муабет. И јас.

Сочувство, Битерсвит. :hug: Врската со твојата мајка.. не завршува со ова.:hug: Ти и малишаните си имате делче од неа во себе. :)

Инаку, ден ко и секој друг. Малку поубав пошто сонце има.:$ :angel:
    Јутар, народецу ти красен. Мада ете, и по некој грд лик налетува тук таме.:wasntme:

artemidis, JuLleE, Peco and 24 others like this.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Благодарам на сите за сочувството, ми се чини е далеку поискрено него тоа што го добивам во реалноста.

Имав странкиња момент.(facepalm)
    Влегувам во стружанка да купам пешкири, маици, што требало и замислена почнав на продавачката да и зборам на англиски а таа сирота постара жена зема да го крши јазикот да и објаснува на странкињата што и треба.(facepalm)
    Си одам по патот и си се смејам каква будала жена сум.

Имав и еурека момент додека пиев кафе.
    Си викам гарант по однесувањето на родниниве си мислат дека сум дошла од другиот крај на светот за имотот на дедо ми, друго не ми го објаснува нивното однесување, како си замислуваат дека ќе патувам толку многу за 25кв што би не следувало со брат ми стварно не ми е јасно.
    Ќе ги држам во неизвесност додека да си тргнам, нека си мислат дека ќе барам имот|( веќе имам документ направен кај нотар дека се откажувам од наследството, брат ми уште во понеделникот ми прати, само сега знам со какви луѓе си имам работа и веќе расчистувам со сите.
    Едно чоколадо не донесоа на децата а јас пакети полни сум праќала за братучеди, за внуци ама веќе од сега нема, нема веќе вујче од Америка.

Вујна ми синоќа ме кара зошто децата не сум ги донела, ќерка и дека излезе во град да се релаксирала, многу била потресена|(нема врска тоа, јас зошто не сум донела децата да се потресуваат од редење и лелекање е битната работа.

Да ви кажам колку ми е убаво онака дека сите околу мене зборат на македонски, убаво ми е на душата.

5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Лепршава сукња не е за на ветер.Слики апарат за малку ќе беше работава (facepalm).И затоа се откажав од шетање.

Не знам дали ви кажав,ама пак ќе кажам.Едвај чекам да се распуштат децава и екстерното да им помине.И на одмор многу ми се оди.

Peco, kjukli, Esmeralda-MD and 16 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добро утро добар ден :sun:

Јас избањата и филмот го изгледав до крај синоќе, да не ме мислите.
    Не за друго туку не сакам недовршени работи.
    @lunicka The Gift го гледав. Филмче по мојот вкус (y)

Што вика @PUPICA никој нема очите на газот :D Смешки.
    Ама вистина.

Не треба никого да мразиме, само треба да поставуваме граници. Арно ама, се најде секогаш некој кој си дава за право да ги пречекори и сруши границите, па тогаш имаш избор: или да бидеш директен (по народски кажано дрзок), или ќе бидеш фин, ама тоа ќе те кошта вовлекување во работи во кои не сакаш да соучествуваш и кои ќе те јадат одвнатре. Сите сме имале вакво искуство некогаш верувам.

Бирајмо друштво.
    Ако некој сака да знае за тебе од љубопитност, тоа се познава.
    Ако некој оговара другите во твоето присуство, демек да ти кажам во доверба, сосема сигурно е дека истото кажува и за тебе на другиот, па џабе чувство дека си битен и неко и нешто во нечиј живот, кога всушност тоа не е вистина. Не си човек од доверба и немај доверба во таквиот.

Запознавај се со секого, ама поставувај граници, граници, граници со дебел визен режим.

Потикната од муабетов. За сите е, ама најпрвин за мене.

@bittersweet сочувство. Си била тука покрај дедо ти, во последни мигови, срцето му го исполни.
    Другото е сосема небитно.

Денес прекрасен ден надвор конечно :sun:

samovila.red., JuLleE, Peco and 28 others like this.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Јас и на работа во недела идам на дежурство.
    Што да седам дома за викенд:rofl:

9. referentka

Оди, ќе се одмориш на работа :rofl:

10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Па затоа идам де,ти што мислеше:D
    Да можам и во сабота би идела ама викаат оди дома сработи нешто:rofl:
    П.С.Пред малку ме информираа дека моја среќа е да сум дежурна и на задушница(facepalm)

11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@bittersweet Бог нека го прости дедо ти.

Во однос на другиот дел, истото го кажав и јас. Казните се високи и никој не помислува алкохол, цигари и слично да дава на деца во странство. Кај нас има казни, ама на хартија. Пак ќе кажам, државата треба да си ги спроведува прописите, па да видиме како наеднаш ќе станеме сите „воспитани“.

Јас стојам зад тоа дека кога сакаш нешто да кажеш си кажуваш без вртење „ко киша око крагуевац“. Јас сакам директна комуникација, а не да дешифрирам што овој сакаше да каже, па не сме се разбрале, па дома да мозгам и филмови да развивам. Ова за муабетот на галапче од вчера каде бев прозвана да не ја карам.

JuLleE, Peco, ALISA0000 and 20 others like this.
  12. referentka

Количето стигна ли ?

13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Што си тииии,сакаш да учествуваш во дилот за местење пајак:D;)

14. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobar den,dete odneseno vo gradinka a jas povtorno krevetot go fanav :$
    Sega so kafe nadvor vo dvor se rasonuvam i se raduvam na sonceto :sun:
    Koga ke spomnam sonce mi teknuva na klipot od pred nekolku godini "Kade mi e sonceto" :lol:

@bittersweet Sucustvo za dedo ti,normalno zal ti e no vo pravo si deka ne treba da se potresuvas.
    So koj pamet ne znam barale od tebe decata na lelekanje i redenje da gi noses (facepalm)
    Pa jas sin mi uste odma koga pocina tatko mi go ostaviv na prva bratuceda na mm da go cuva ni na pogreb ni na lelekanje go nosev,em bese mnogu mal.
    Koga pocina svekor mi bese pogolem no isto ne go nosev i ne bese doma.
    Tie se deca i trauma e toa za niv.
    Za lelekanjeto na tvoite rodnini nemam zborovi i mi e poznato.
    Baba mi (na tatko mi majka) koga pocina tatko mi dojde i bese najglasna od site,tatko mi bese bolen so godini i se lecese nejze nikade ja nemase.Idese od vreme na vreme da kaze kakva e majka mi i da go nervira tatko mi.Dojde i dedo mi (ne zivee vo mk,razvedeni se so baba mi) i na gospogata togas i tekna da se dokazuva kako taa bila roditel,dedo mi go nemalo,pa da se rasprava i sestra mi ja isfrli nadvor.Bukvalno ja isfrli i i kaza dokolku se smire neka dojde inaku slobodno neka si ode.
    Gospogata si go zema vtoriot maz pod raka i si zamina navredena i dojde posle nekolku casa uste poveke da se kara. Nekoj luge na takvi bolni i tragicni momenti sakaat da se vo centarot na vnimanieto..

Kaznite vo nasata drzava ne vredat nisto,kako sto kazaa i pogore se dodeka ima nekoj da gi skini i da se javi lugeto ne se plasat.A nie sme edna mala drzava pa taka sekoj so sekogo se poznava i retki se tie sto vo sopstveniot grad ne mozat da najdat covek za da im zavrsi rabota.

I taka vi vikam vremeto samo za uzivanje..ide leto :clap: :inlove:

Ova samo za @Ordinary se nadevam dovolno golemo e :?:

A za nas ostanatite moze i vakvo 8)
    Coffee-Cups-Of-London.jpg

samovila.red., JuLleE, Peco and 27 others like this.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Добар ден друштво!:sun:

Избањата и јас, испеглана, иститнтрана со маски и кремови. Мм вели ако сега сум се шлапала толку што ќе сум правела на стари години.
    Па тогаш ќе бидам уште поубава, сета ова жртва и фрлање пари не е безврска. :rofl:
    Мажи бре, не разбираат они.

На повидок убаво време, ама мојов најави дека викендот му е фул.

@bittersweet прими сочуство. Вие да бидете живи и здрави!:l:

Баба му на мм е скоро 90 години. И се восхитувам со кој ентузијазам го живее животот. Никогаш не се жали. Што може го сработува сама и уште и помага на свекрва ми.
    Она вели јас ако легнам ме напаѓаат црни мисли, а кога се движам и сум од корист се чувствувам сосема здрава.
    Колку многу мудрости имам слушната од оваа жена, едноставно и се восхитувам на храброста со која чекорела низ животот.:f:

16. referentka

На англиски преведено:
    What you are, what you areeeee :rofl::rofl::rofl: (Што си ти, што си тиии)

17. danichap

danichap Moderator Staff Member

За сите кул мајки 8)
    Bildschirmfoto 2016-05-27 um 12.36.31.png

:rofl:

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ја знаеш Ipsy dipsy spider:?::D

Не ја разбирам потребата некои луѓе да се вмешаат во секој муабет.
    Во стилот разговараат две колешки:
    „вчера купив од тој сенфот што го зборевме...“ третата се убацува „И јас го имам пробано“
    „бевме во таа пицеријата...третата повторно “леле ние пред 3 дена бевме“
    „малава го обожава новион сладолед на...“...третата пак „синми кога беше малпо три јадеше од нив “
    „тренеркине од Ваикики не ги бива“...третата „јас на малиот кога беше мал од таму секогаш му купував“

Да не редам....продолжи ја низата:x(facepalm)
    За волја на вистината добро знам колку има,може,сака...Индиректно знам како дишат дома.
    Што ли е во прашање,некој синдром,болест...?
    Ама секојдневно е истата приказна,ме вади од такт,страшно ме иритира.
    Не сум до толку безобразна да и речам аман жено :@

papillonP, Peco, kjukli and 13 others like this.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

@bittersweet socuvstvo za zagubata, mu ja ispolni poslednata zelba te vide tebe i decinjata, neka pociva vo mir.
    Dodeka e ziv covek se gleda, ako e bolen shto e mozno poveke da mu se pomogne, da ne se oseka zapostaven, napushten, posle se e djabe.
    I majka mi si zede obvrska da ja dogleda baba mi, pa iako i ona ne e najdobra so zdravje ete sekoj den trca da i pazari, da i odnese rucek, po lekari ja nosi, se shto treba taa pravi. Poveke gleda za nejze otkolku za sebe i svoeto zdravje.
    Drugite nikogash zadovolni. Majka mi se vkupno tri sestri ednata pocinata, drugata se otkaza od obvrska za cuvanje. Za da nema narusheni odnosi, so baba mi se dogovorija, ja procenija vrednosta na stanot i majka mi im isplati pari na ednata tetka i trebashe na drugata na nejzinite deca. Ama na vtorive ne im odgovaralo, oni ke ja cuvale(facepalm) i dvajcata se maski, se videlo vnuci kolku cuvaat, ono sinovi, kerki ima shto ne gi gledaat sopstvenite roditeli.
    I taka gledajki da im ugodat pak ne ziveeme. A mozeshe baba mi cel stan samo na majka mi da go prepishe, ama ete ni dvete ne go sakaa toa.
    Toa e luge moi, se ima po svetov.

20. lunicka

lunicka Форумски идол

@bittersweet сочувство за дедото.
    Јас од сабајле прошетана и кафе пиЈАНА,и сладолед...е не доручкував заборавив.
    Денес сите овци ми се на број,за чудо.
    Нема да тупам,кукам...и остало.Имајте си убав ден.

JuLleE, Peco, Emy867 and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.