Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

До пред пет минути седев надвор со мама и тато пиев кафе а сега еве ме во соба си плачам (facepalm) а да ме праша човек зошто нема да знам да кажам :devil:

Esmeralda-MD and Lady Phoenix like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Излези и уште едно кафе напиј се со нив и доста со плачење.

3. duffi

duffi Форумски идол

Амбрела мораш малку поведро и похрабро да гледаш на животот.
    Само кукање нема фајде.
    Па сите имаме проблеми кај никој не е идеално. Ама не можеш да се затвориш и да чекаш да се решат.
    Работи на себе , барај нешто да излегуваш од дома , а да не е болница.

JuLleE, Peco, Emy867 and 20 others like this.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Море треба да одам да шмирглам врати :rofl:
    Сама сум си крива, се оддадов дека знам :lol:

Подобра сум со здравјето инаку и "бизнисот" полека оди во нагорна линија и со дм сеа за сеа сме добри :D
    хормони се во прашање, пмс (кој знае колку пати кажав) ова као оправдување демек :)

5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

@PUPICA kolkavo e tvoeto mazence? Znam deka momentalno uste se adaptirate vo gradinka.
    Jas mislev deka tuka kaj nas ne e tolku guzva ko vo Sk za vo gradinka i si velev rano e za zapishuvanje. Ama otkako doznav deka i tuka ne odi se taka brzo razmisluvam juli da go zapisam za da fatime mesto pa od septemvri zdravje ke probame so adaptacija. Togash ke imame nepolni 19meseci.

6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Неполни 21 м. Кај нас е гз преку глава(извинете на израз,ама тој е најсоодветен). Да го запишував регулар ќе не примеа можеби за 1,5 год. Преку „најголема“ врска го примија.Четириесетина дечиња се во групата,дупло од пропишаниот стандард.
    Што да ти кажам,види со време.Поднеси молба уште сега,ништо не те кошта. Напротив.
    А за адаптација,дефинитивно што се поголеми,тоа потешко оди.Бар искуствата го покажуваат тоа.
    Мојот среќа не се ака од земја,оти имало и такви.Плачел во граници на нормала,викаат тоа е очекувана и нормална реакција.
    Ама тешко е,мислам на мајката.Срце ми се кинеше денеска.Уште во зграда,во лифт,плашече...

7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

@MilaP :rofl:
    За денес-ТАМАН
    Туку интересен,динамичен ден.
    Со душа чекам да се вратам дома,да си ги испробам кулинарските способности
    Рецептот сабајле во ниедно време го најдов(facepalm)
    Јас веќе и корпички купив,за послужување
    Или тоа,или канта...трето нема

Last edited: May 27, 2016
    Esmeralda-MD, Peco, vitamina and 9 others like this.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

@bittersweet Сочувство за дедо ти.
    А сега сум во тек уствари и со @joy1 , сочувство и до тебе за мајка ти.
    Многу се потресувам на вакви вести, макар и за луѓе кои не ги познавам. Колешкава ме прашува што подголтнуваш бледа ти е устата, да не не ти е арно...

И јас сум за тоа деца на погреб не. Баба ми дури со воодушевување и збореше на мајка ми порано како некои мајки носеле деца по погреби, да се јачале. Демек јас и братучедите и братучетките сме биле лигуши...
    Прв пат на погреб отидов на 21 година и не бев послаба оти прв пат видов такво нешто.
    Од оваа дистанца и овие три реда муабет, многу животни работи ми се појасни со односов мајка ми и баба ми...не е на темава, ама ми клинка аха момент.

@Umbrella22 ти девојчице да почнеш да мењаш работи одма. А најпрво со потписов на фемина со седнесов. И да ти е мука ќе си тераш во глава други работи, многу се препушташ на секое смрдливо лошо мисличе што ќе ти дојде, место да го откачуваш.
    Дај како да ти пратам нешто да читаш. Ама да знаеш, прво е мислата, па чувството. А не чувството па мислата.

9. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Da se vrati mm pa ke go zapisheme. Kaj nas nema da e noz do koska, jas sum nevrabotena momentalno ama ete ako ti pritreba togash bash nema da ima mesto. A i periodot na adaptacija ne e brz i lesen. Zatoa si velam da go zapisham pa od septemvri so ucenicite i on poleka da se priviknuva.
    Eh srce majkino ushte od pomislata mi se stega, a tek pa koga ke pocneme. Ama celo vreme e so mene i poarno porano da pocneme, kako shto rece i samata, koga se pogolemi poteshko e.
    Ajde ke bide, ke si se navikne tvoeto since poleka, poleka. Shtom ne se tolku dramaticni plackite, se nadevam ke se namaluvaat, pa ke isceznat. A si probala drug da go odnese vo gradinka?

Peco, Annath, Lady Phoenix and 6 others like this.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Вчера мм го однесе,иста песна:|Тоа е,ќе помине,мора.Јас стискам заби и глумам пред него дека ми е сеедно,иако срце ми се пара а солзите ги голтам.
    Да ти појаснам. Иако сакаш од септември,појди денес утре,што се вика,да поднесеш молба.
    Тоа е еден вид како да си резервираш место.
    Упис е башка(демек,официјално со документи).
    Така е барем процедурата во Ск,не верувам дека е поразлично и во твојот град.

11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Што би рекол мм,се е до мозокот.
    Да,можеби е така,или сигурно е така:|
    Ама некогаш има нешто и појако од мозокот,бар зборам лично за мене.

Annath, Lilit, Umbrella22 and 5 others like this.
  12. sonce777

sonce777 Популарен член

Леле што да ви пишам.Нозите ме болат имам жуљ на малото прсте умирам од болка,рани си ги направив нозите со штиклите.Со ред да почнам бев на апсоловентска на матурски,роденден прошетка за 24-мај неработниот ден и се во покрет на орото на масата на работа по дома нозете и телото ми окапа.Од пари излегов на сите во плико по 1000ден и сега на шкрги ке дишам.Седам на работа ама срцето ми прерипа од умора и за спиење.Ајде добро е само веселби и убави моменти да има се вака за арно да се собираме ,а умората ке се надмине.

mareane, Peco, ♡BuBaLe♡ and 9 others like this.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

@PUPICA Normalno deka ke ti bide tesko,dete e i nikoj ne saka da ni placat decata.
    No ke se navikne so tek na vreme.
    Sin mi od 9m odi vo gradinka,od mene e odelen uste na 6m zatoa sto se vrativ na rabota pa mozebi zaradi toa nemavme mnogu placki.Sega so edno vikanje stanat e i spremen za vo gradinka da si igra so decata.

Kaj nas dete koga ostavas prvpat vo gradinka,prvata nedela e na saat-dva vo gradinka i posle mu go zgolemuvaat prestojot,zavisi deteto kolku brzo se adaptira na sredinata.

@Tajnaotrovna Odi vo ponedelnik vo gradinka ke potpolnes molba,ke ostavis broj i tie ke ti se javat koga da gi podneses drugite dokumenti.Ti treba dosie od knizara se kupuva,potvrda za primeni vakcini,vo dosieto imase strana sto ja potpoluva pedijatar (maticen na deteto) deka e zdravo i dali e alergicno na nesto,kopija od izvod i mislam deka trebase kopii od licni karti na roditelite.
    Kaj nas ima poveke gradinki i se ceka so meseci za upis zaradi toa sto nema mesto.
    Zatoa se slozuvam so pupica deka najdobro e sto pobrzo da si podneses molba za da bides sigurna deka vo septemvri ke imate zagarantirano mesto.

Peco, Annath, bittersweet and 8 others like this.
  14. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Annath, Lady Phoenix, zhap4e and 4 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

Дадено !
    Е ова е кампања...а не НГ и ЗЗ што прават

mareane, Peco, kukla21 and 9 others like this.
  16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Fala zeno. Edna si.
    Da si ziva I zdrava so se cela tvoja familija pa I komsiite.
    :*

mareane, ALISA0000, kjukli and 8 others like this.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Кампањава може да има и контраефект. Одиш за Кукла 994, а гласаш за друг.:D

Добар ден, убав ден.:sun:

@bittersweet Сочувство.
    Мене ми недостигаат бабите и дедовците ми многу, многу. Мака ми е што ги нема сега да си разговарам со нив.

mareane, Peco, kjukli and 10 others like this.
  18. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Цел ден по лекари, сега сум јас на ред. Ќерка ми почна во градинка на 3,5 години и од првиот ден сакаше уште да седи. Јас на клупа ја чекав надвор, мислев ќе ме викнат веднаш. Си поплакав малку :D Кога ја земав ми вика сакала да си поседи. Ние имаме проблем со нејадењето во градинка, изгледа се подготвува за манекенка:) Се смеам, ама срцето ми плаче. Од како се разболе ништо не јаде, демек па некогаш јадела.

19. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

^^Da, I toa se sluciva. Gledam jas :@

20. duffi

duffi Форумски идол

Што толку кампањи?
    Да беше за насловна ќе разберев. :rofl:

Viktorijaaa5, elimkd, kjukli and 9 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.