Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    261.397
    ^Кифли и бурек купи @PUPICA ? :P

На Lady Phoenix, Annath, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    ДА...Ете ја во соодветна тема!!!

На Lady Phoenix, Annath, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Da ama ne od tvoe maalo.
    Ni kikiritki ne zemavme:D
    Bitno radlerce si imam ovde vo sekoe vreme.
    P.S.Ovde sekogas e za nekolku stepeni poladno i polesno se dise.Sega i ovde mi e pekolno.Kojznae sto e vo SK(facepalm)
    Kaj i da e ke se polni bazenov.I kaj mene e so avans ama ne preku booking:D

На Lady Phoenix, Peco, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.269
    Допаѓања:
    259.036
    @joy1 Среќен роденден мила:hug::hug::hug:. Само убавини, здравје, среќа и љубов да имаш:*.

Денес сонце па ќе шетнеме на кафе. Поручек имам закажано лулашки:rofl:.
    И така, надвор сонце,а јас во хаос. Ама има да шетам бре, и да уживам во времето.

На Lady Phoenix, bittersweet, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Сега видов прекрасни сте :inlove: се заљубив во венчаницата :lol:

Благодарам Пупице, тие торбички ми се нај барани :angel:

На Lady Phoenix, galapce, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    43.245
    Денес се изнаработив , средив станов . И се претепав. Вечер ме чека целодневна . Забава just white. Па се мислам шо бело да одблечам :^)
    Аман требаше порано да мислам |(

Него гледам слики од детски роденден. Едно девојче 4годишно ми падна во очи. Нашминкано:|
    Ама оно пудра, руж , римел ,кармин. Цел пакет
    Како би било кога ќе игра и почне да се поти:^)
    Не иде

Малава вчера ги грабнала шминките мои и си замислува се шминка:o
    И викам мама ќе те научи да се шминкаш за едно 12 години..
    Никогаш ја немам шминкано, мислам која потреба е да шминкаш дете |(
    Зошо?

На Lady Phoenix, bittersweet, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    261.397
    @PUPICA вчера видов купаќите кај сум ги пикнала...колку гр. кикирики е влезница?

На Lady Phoenix, mareane, Quuen и 5 други им се допаѓа ова.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Здраво на сите присутни :)
    Од сабајле сум во дворче, со душа го чекав моментот кога кафе утринско ке си пијам у двор , поглед трева и по некој црцор од врабец
    Си ги средив цвеќињата, нешто во трева стаив, некои дрвца насадив пред некој ден па си ги поливав со вода
    Денес сме дома, за утре планот е да одиме св.Никита, црквичка со преубава зелена површина, мал пикник ке си напраиме ем деца ке се изнатрчаат
    Скај јас пред две год имам резервирано апартман преку фб во Неа Потидеа, од една наша мажена за грк, ми имаше пратено жиро сметка за аванс но јас не и пуштив, немаше проблем се раздуживме н лице место.
    @joy1 среќен роденден, имај убав ден
    И сите имајте, уживајте сакајте се
    И да, ручек плескавици со млад компир и пржени тиквички, и шопска се разбира

На Lady Phoenix, bittersweet, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    163.116
    Jа само да ви кажам, она кога ќе помислиш дека си ја предухитрил свекрвата, она е еден чекор пред тебе.
    Ќе ти го збибери сосе јајца. Еве он е со притисок 180 во моментов...
    Сте го гледале свекрвиште? Епа по неа е изгледа правен...

На Lady Phoenix, mareane, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.375
    Мн мн позната ситуација(за жал)
    Во почеток беа крокодилски солзи пред син и,па кога тоа го надмина почна во несвести да пага и да глуми лудило.
    Среќа ја надминавме таа фаза

На Lady Phoenix, mareane, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Nate N

Nate N Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Za,zal,takaa ei jas koga baram da procitaat po nekoja kniga,mi vikaat,na kompjuter ke citam se ama od kniga,jok

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    163.116
    @joy1 Среќен роденден пред се. Ти посакувам спокој и убави моменти после се. И ти благодарам на разбирањето.

Вријам...јас сум онаа која ги голта во моментов крокодилските солзи.
    Зборам за жена од 55 години:
    1. Секое наше гледање ме гледа во раце и наредното има идентичен лак како мојот. Без претерување. Имам многу долги нокти, она не може ни да сања за толку долги нокти, отиде ги надгради, ама не беше тоа тоа, сака она да ги лакира во зависност од мене, па се упропастуваат брзо.

2. Си купила парфем како мојот (за ова...плачев во себе цела недела, си офкав, омилен, повеќе не го употребувам). Манифесто, а сега ми се окоми на Мадмозел.

3. Првите неколку пати не контам, ама дечко ми ми вика, оваа љубоморна е кога шетаме, слушај ми го зборот. И после почнав да ја заприметувам, па со страв и редуцирано и кажувам кај одиме, што одиме... Никогаш не рекла, деца убаво да си поминете, моите и пари дури ни туткаат, а мајка ми пола маркет ќе прати небаре на екскурзија одиме... Еднаш и викам, мене море ми е неопходна ствари ради тироидата, а на тоа следеше - Мх не сум испитала јас, сигурно и јас имам проблем.

4. Се потресува кога слуша дека сум ја јога или ако одиме на танц, на тоа следи - ете и јас сакам, ама тоа е... Добро жено, аман да ти дадам од младоста? И тоа не го прави суптилно, да ти е криво.

5. Едно сончево утро кај нив, излегувам на балкон кај нив и Барби пружила алишта веш, како горе, така доле, чипка свилен конец, упарени, уредно закачени, ама веш оној со ситна чипка, ѓавол и пол скап. Излегува дечко ми, кога се намшрти, што и е на оваа, никогаш ова не го прави, од каде сега ова?

6. Влагам во тоалет, на парното уште една чипкана гаќа. Значи...како да ви објаснам, млад човек ги носи на спешл окејжнс, а не па жена од 55 години и тоа секој ден?! Танги, полутанги, напред цели чипка...

7. Влагам во собата каде што обично ме дочекуе - си пружа уште една сушара БАШ ТУКА од 150 квадрати куќа, чипкан веш. Ме глетка со очињата и ми вика - јас сега ќе завршам и оној благ ебисимајкатакучко осмех. Прво си викам сама у себе - бреее колку ги има оваа бре? Не, тоа мора да сликам, за да верувате, зошто на очите не можете да им поверувате кога гледате.

Ќе испаднам како онаа шо и ровареше на свекрвата и и ги најде гаќите, ја не морав, ми ги обеси како новогодишни украси по цела куќа. Не знам дали во црква кога оди дали ги носи? Ова е чуден створ, си бележува територија, ко мачките.

8. Не дај боже да сум болна - ќе се јави да ми се изжали она како ја боли се, а овој па само вика - неа ја боли само чувството за пари, за се друго е совршено здрава.

9. Татко ми имаше некоја посериозна состојба - ми се јави да ми се дере да не сум се секирала... се караше, се дереше, низ причи што она ги поминала у животов и тоа е тоа... без детал претеран. И реков само - татко ми е и ќе се осеќам вака зошто е природно да се осеќам, немам што повеќе да зборувам, извини спуштам!

10. Ако некој ја скара одма следи - ЈАС ЌЕ УМРАМ ПА ЌЕ ВИДИШ ШТО ЌЕ ПРАВИШ БЕЗ МЕНЕ...

11. На сите свадби каде и да оди она е главна ѕвезда. Дури и да е во никакво својство, она си го наоѓа. Х ме сака како родена мајка, па морав јас да играм кога свекрвата не играше, да извадам ситуација,Х многу ме почитува, затоа така на свадбава ме испочитува како родена сестра... и ова се ниже до бескрај. И сега во случајов е во лав-хејт самата со себе - сака свадба за синот за да биде центар пажња, не сака свадба за синот јер он е нејзин...засекогаш.
    На една многу важна свадба за мене, се спремам од сабајлето, ми се јави само да ми упропасти - ТРЕБАШЕ И ЈАС ДА ДОЈДАМ, АМА КОГА ТАКА СТЕ ОДЛУЧИЛЕ... Немаше поента она да биде таму... Цел ден не се израдував, дури и будала се преиспитував да не требаше стварно да и речеме, иако навистина нема никаква конекција со ситуацијата и луѓето...

12. Со отците во црква не знам дали кокетира или ? Ајде ја однесов еднаш во еден манастир и чекам, и само вади суќња, марама (бела, а ако некој е запознаен знае во религијата кој носи бела марама во црква), се маскира и влага. И доаѓа ме вика, АЈ ДА НЕ СЛИКАШ СО ОТЕЦОТ... И по два саати сликата е на фб и ја слушаш како оговара по телефон и вика цитирам - ај нека приумре да и ги земам парите... Секогаш кога ќе и дадам бонус - ај, мајка е, добар човек е, наоѓа начин како да ме побие пута 100.

И кога оди во локална црква, она е така облечена и вика - ете ме гледаат луѓе и слушам коментираат - леле женава права верничка, се воодушевуваат... Ај тоа е небитно за мене, пеки, ама симптоматологијата е во тоа и премногу кажува и отвара очи.

Сум зборела за секакви луѓе, сум се соочувала со секакви, ама господ да ве чува од луѓе со официјално потврдено - психопатско нарцисоидно нарушување, а според мене има и некое гранично пореметување на личноста. На почетокот си викав - ај не е она крива, ама стојам зад тоа дека може да се работи на себе што и да си носиш. Не можеш да малтретираш луѓе.

Непишано правило, колку си поарен,толку повеќе на глава ти се качуваат. Од денес официјално ќе крева два прста за да ми се обрати.

Сум тип на човек што сака добри односи, не мора да се сакаме, ама ајде да се почитуваме. Не се пикам и ради него и од други чувствителни причини знам и ретко да отидам. Не замерувам и обично во едно уво влага во друго излага...ама ако сте го гледале Свекрвиште со Џенифер Лопез, копија. Другарките одамна го констатираа тоа, од прв пат кога случајно ја видоа, јер остана за да ја видат и да се истакне. Исто не сакам преблиски односи, и така се поставив, на почетокот дури и се лутеше и секаде ме зборела дека сум - ладен тип. Кој знае колку се нервира што не ме натерала пред неа да направам испад, си чувам во себе.

Жени извинете за долгиот пост... не мора и да ми се реплицира и коментира... вријам...морав пишано зошто голем беше ризикот да се јавам и некултурно да ја отерам у три лепе. На другана тема, тепачка може да настане.

А за денес ситуацијата е ноу комент, уште ја варам. Ама толкава себичност од родител...не сум видела никаде... Само ќе кажам со спакувани куфери еве гувееме.
    Ова е само мал осврт на кежуал работи, а колку има само со потребни детали.

Последна измена: 28 мај 2016
    На nena2010, Lady Phoenix, tina-63 и 31 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    Denes pocna sezona na klima.
    Sveceno se otvori.
    Pocnav so pranje za na odmor;krpi za na plaza pominav na kvik.Pocna spremanje.
    Bevme vo Dzambo utrovo.Kapce,maicki na kratki 4 ,bodinja so i bez rakavi ,ostanaa uste sandalcinja ama bendisani mi se vo City mall, na Ipanema se.
    Spremanjeto mi e duri pointeresno od odmorot.

Denes teleski snicli.Ic nesakam telesko ama radi maloto pobekogas mora.
    Posle rucek spienje,za vecer mi e najavena utakmica BEZ ODLAGANJE i toa ona-seriozno i ljuto.
    Se nesto rano zaspivam,se nesto umorna sum,se glava me bolE...E SO DA PRAVAM KOGA NAVISTINA E TAKA????

На Lady Phoenix, bittersweet, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    101.391
    @joy1 среќен рoденден.Сите желби дa ти се испoлнaт.
    @Viktorijaaa5 среќен пoчетoк нa брaчниoт живoт.Пo прирoдaтa нa нештaтa веќе требa дa е вo мaтичнo или црквa...убaвини сaмo дa ве прaтaт вo живoтoт.
    Јaс денес нa мaтурa пoклoн вo плик ,и зaкaжaв фенирaње и шминкaње кaј ќеркa ми.Дa убaвo прoчитaвте зaштo oтиде дa шминкa другaркa.
    Кoј знaе кoгa јaс ќе дoјдaм нa ред.
    Имaјте убaв тoпoл сoнчев ден...
    @Lilit ме уплaши кoгa те читaв...:worried:

На Viktorijaaa5, Lady Phoenix, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А само пред ден два се фалеше како "си ја решила" :rofl:

На samovila.red., Lady Phoenix, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    163.116
    Па да де, затоа и првиот пост си го пишав. :D
    Не спие, мисли... како у макази да влезе. Мислам 24/7 на тоа е посветена, дека ништо не работи... И само виси на телефон, не можеш да си дозволиш да не ја мислиш. Со прашања дали да плачеш или да се смееш, ама да ја има.
    Дечко ми вика, јас коа ти викам на вреди, ја знам 30 години, ти добра вила се правиш. Што имал девојка пред мене душата и ја вадела, да не ја пишувам приказнава,ама доволно е да пишам - дежурен лекар и дијазепами коктели во вена.
    И тоа само по три месеци врска, и се навртила да ја запознаам, па да ја запознаам и и отишла на работа, да не образложувам како, да не се пронајде девојчето...

Он сирот прави бариери, се кара, ја сече, ја игнорира...ама ноуп...си кажувам, жената е со дијагноза од психијатар... јас и додадов уште една.

Криво ми е малку што му реков е не одиме тогаш, ама драмата беше преголема, немав сила.

На Lady Phoenix, mareane, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    261.397
    Со оние од темата свкрви ќе се справам некако...и оние со бајачки што се расправаат исто ама ова твоево Лилит е со дијагноза. Пример сличен имам тешко таа снаа што ќе и стане.
    Никогаш не ми биле јасни луѓето кои не знаат да се израдуваат на туѓата среќа. Мораат да го имаат или доживеат истото за да бидат спокојни. Болест е тоа!

На Lady Phoenix, bittersweet, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    И јас ноќеска заради свеки го отерав у три лепе оној мојот, и денес се немаме слушнато, не ни планирам па да ѕвонам ич не сакам да се нервирам повеќе (ова колку пати ми е кажано ехее :x)

Принтерот почна да ме зафркава :^) на секој трет лист почнува да титка, уште тоа фали да цркне :worried:

Црши и грч ладна лимонада дремам во дворот, се расправам сама со себе :devil:

На Lady Phoenix, mareane, evangelina.ina и 8 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ееејјјјј женски ево мене :makeup:

Деновиве сум хаос, не знам од каде ми е силата ама сум 200на саат, место не ме фаќа. Ама барем конечно решавам некои ,,проблеми,, кои ми стоеа на глава.
    Од денес почнуваме со реновирање по дома :whew: има премногу работа ама после ќе ни биде најубаво :inlove:
    Денес претопол ден, убав ден и јас не се шетам, ете работам како за чудо и ручек не правам мајка мисли на мене.

Да не заборавам @mal.ecka преубава невеста, особено цвеќињата :inlove: :f:
    Близначке @Lady Phoenix што си колоритна :sun: убаво, туку кажи од каде кондурките сакам и јас (ако има воопшто број за мене ]:))
    А и со темиве деновиве ич не сум во тек ама читнав нешто пред некој ден за граничари, јас имам да додадам само уште една молба сите граничари да изгледаат како @MilaP :!: па и ако се испонашаат и казна пишат нека :smirk: :P инаку јас до сега на никој премин никаков проблем и не да ни прогледувале низ прсти охохоооо, последно не пуштија со куче без пасош и чип на српска, имавме некои документи, но не ни беа комплетни :)

На Lady Phoenix, bittersweet, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Емка, мокасинкиве се од Мис Шоп Шус. Една има во Лептокарија, една во ГТЦ кај киното и една кај Социјално кај раскрсницата. 650 денари ги земав, ќе си земам уште некој пар зашто се премеки и удобни. 36-че се. За поголеми броеви не е проблем. Во разни бои има. :inlove:

А инаку, едвај чекав да се стопли за да го облечам фустанчево. :sun:

На Peco, kukla21, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.