Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    @Lilit
    Немa ништo срaмнo дa oтидеш вo темaтa зa свекрви и снaи, знaм декa пoвеќетo се пoдбивaвте сo тaa темa aмa еднa пo еднa сите тaму ќе си дoјдaт. Кaрмa ис a бич :rofl:
    Oти мислaм декa кoгa ќе oстaрaм кaкo свекрвaтa твoјa ќе бидaм? Вo некoи рaбoти се прoнaoѓaм:worried::D
    Јa пoзнaвaм твoјaтa желбa зa утврдувaње дијaгнoзи, aнaлизирaње, aмa дo тoлку не требaлo. Не требa вистинa, кaквa е тaквa е, пa и дa е мaлку љубoмoрнa, пa и дa сaкa дa е центaр пaжњa, пa и себичнa дa си е, и дa сaкa сo вaс дa се истaкне пoнекoгaш или дa се дружите...некoи рaбoти дaј и ги. Не гo oтфрлaј целoснo нејзиниoт кaрaктер и мaни, нaјблиските aкo не те прифaтaт пoнекoгaш сo бубaчките вo глaвa, кoј? Не пo ценa нa твoј терет, aмa aкo некoгaш нештo не ти е мaкa удoвoли и, или oстaј јa некa си кaже, oд еднo влеглo oд другo излеглo. Акo јa oтфрлaте пoтешкo ќе биде, и ќе требa прoблеми сo синoт дa имa, сo тебе мaње више -небитнo. Пoсебнo пa aкo не се гледaте честo. Искулирaј мaлку, oти и ти мaлку нaпoрнa ми стoиш, нa свoј нaчин, пa тoa е дел oд тебе и не би сaкaлa некoј пoстoјaнo тoa дa гo истaкнувa и критикувa, нели?

Последна измена: 28 мај 2016
    На samovila.red., Glasna, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Среќен роденден @joy1
    Знам дека ти е тешко денес...
    Ова е само првиот важен датум со еден повик помалку, со една честитка помалку, со една прегратка помалку:( Но секогаш ќе биде тука, секкгаш ќе ја има, погледни во огледалото, во твојата сестра, во твоите ќерќи...ќе ја пронајдеш :hug: Во животот некои болки само болат помалку, бледеат, се маскираат...ама засекогаш остануваат, болат..:(

На Lady Phoenix, mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    163.058
    @lunicka и јас се плашам, ама најискрено.
    Мајка ми што е про мажачки, ми вика сега убаво размисли, никогаш не е касно за ништо. Утре дете кога ќе имате ќе треба циганската со неа, врати да заклучувате драми да трпиш.
    Прво, ако си ме читала таму, ќе сфатиш дека не сум се подбивала, туку сум коментирала дека мешаат работи и од тие причини не ми се не пишуваше таму.
    Второ, дијагнозава не ја дадов ја, ако ме разбираш...си има луѓе за тоа.
    Трето, сатирата уз иронијата у твојов пост малку поише сама си се опиша. Малте не го направи истото кое ти мене ме "советуваш". Впрочем, ако си се пронаоѓаш во неа, време е да посетиш еден чичко психијатар ако гаѓаме со тие куршуми, џаст сеинг. А и те забележувам дека се правиш дека не ти чуе патка и пишуваш свашта на феминки, да те потсетам, се памтиме као сме и кои сме.
    Четврто, се имам објаснето кој кого гони во односов, следно ќе чуете по вести, еве не знам. Сега ми врти по телефон и пораки ми пишува, баш за плашење е. Лудило ја фаќа, ама веќе ми се меша во интимата и тоа не се бубачки, тоа е патолошка опсесија. И како што можеш да прочиташ, јас се трудам и и давам бонуси, ја прифаќам и почитувам како мајка и личност, ама сите имаме граници, а многу луѓе преплакале од неа...не сум само јас.
    Петто, не очекувам да разбереш кога се пронаоѓаш и идентификуваш во нејзиниот карактер. Мислиш дека си забавна и откаченка, ама ако навистина си таква по природа, иц нат фан, дијагноза е.

Ама како што кажа, карма из а бич, за едно 30 години ќе ја читаме снаа ти тука.

Не бегам од состојби на немоќ и ќе се справам како така, што е со тие ваквите кои и сами не можат да си помогнат.
    Ако за тебе е ок да завидуваш на нечија младост и да му љубомориш на син ти, за мене не е ок и ок е да не се согласуваме...
    Тешко на тие што живеат живот со куѓе со вакви состојби... А верувајте многу се чести иако не се дијагностицирани ко во случајов.

На Mishela, Lady Phoenix, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    Цел град го свртевме од сабајле, се подновивме малку. Видов убави работи за на одмор па тоа ќе биде следно. Инаку грлово од октомври (со прекини) ме боли, ме фаќа паника веќе. Вчера и брис ми земаа, па ќе видам што ќе испадне.
    @Viktorijaaa5 имајте најубав ден и среќно запловување во брачните води.
    Ручек денес направила свекрва ми, па ме спаси, како што ме удри сонцето во глава, тешко дека ќе направев нешто. Не знам што ми е, воопшто немам енергија, како воз да ме прегазил се чувствувам. Купив некои витамини, па се надевам ќе ме кренат малку. Планирав да бришам прозори, лом се од дождов, а скоро се бришени, ама ќе почекаат да оздравам...

На Viktorijaaa5, Lady Phoenix, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    А види јaс не oдев пoдлaбoкo сo дијaгнoзи, туку сaмo нaпoрнa рекoв, a ти и нa тoa се вжешти, кao демек не си :D Уживaј, a зa мoјa дијaгнoзa слoбoднo, aкo пoгoдиш чaстaм.

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    163.058
    Сфаќаш дека си небулозна и несмешна, така? :)
    Шо да ти дадам јас дијагноза, ти си ја даде сама пронаоѓајќи се...почасти си се, не ти ги земам заслугите, дер, дер ова се твоите 5минути.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    А пoстoт вooпштo не ми беше ниту зa пoтсмевaње, ниту зa нaвредa, туку вистинa кaкo сoвет. И ствaрнo не мислев декa ќе скoкнеш кaкo увреденa тинејџеркa нa кoјa и рекле декa фризурaтa и е лoшa, aмa aјде, некa ти биде.

8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добар ден, убав ден.:sun:
    Среќен роденден на @joy1 :f::pizza::^:.
    @Umbrella22 Убави ти се кутивчињата, само тоа што ти го обележува местото на виткање или сечење стави го во посветла боја доколку не можеш од внатрешната страна да го печатиш.(y) Ќе чекаме со нешто ново да се пофалиш.
    @Lilit Подалеку, подобро. Ни таа вам, ниту вие нејзе да и пречите.:nod:

На Lady Phoenix, bittersweet, Quuen и 10 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    151.788
    конечно се завршено...и таман седнав кафе да пијам раат стана малиша и толку..сеега преслечи,наручај и нема седнување пак...а како би си дремнала...ех...

за ручек сос за шпагети од пилешко бело мевце и печурки ...мхмх..убавини!

на невестето @Viktorijaaa5 и посакувам многу љубов ,среќа и дечиња еден куп!

@Lilit не сум запозната многу со твојава ситуација ама дали си пробала скроз да ја игнорираш?!ако не знае ништо нема што да ти трие в нос...не можам да замислам какви будали има ...им смета среќата на сопственото дете?!

На Viktorijaaa5, Lady Phoenix, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    163.058
    Препрочитај се и благодарам на советот.

@WORRIED.BT на почетокот си мислев дека си замислувам ради оној непишан однос нели. Ама кога видов како он пати, отворено ми кажа и не мислев дека ваков замав ќе добие.
    Да верувај, себе на прво место...примери безброј. И боли само да гледаш од страна, ти се крши срцето за него, ај за себе, ми е гајле, ама од родител тоа...уф. Ништо никогаш не е доволно, сите треба да постојат за да и се воодушевуваат во секој сегмент.

На Lady Phoenix, mareane, rose60 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Не се криви само свекрвите. :!: Какви снаи има!?(facepalm) Од таквите генерации ќе се и нашите. :nod:

На samovila.red., Lady Phoenix, Quuen и 4 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Нит се снаи нит свекрви. Треба умереност од двете страни.
    Ама за жал не сме сите исто скроени. А и секој не може да се согласува со сите. Судир на генерации и карактери си го прави своето.

Јас прошетана. Се јави свекрва ми сакала да ме прошета и она. Да не сум била дома сама. :D

На samovila.red., Lady Phoenix, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Preubav den.Se prosetavme,rucavme,go uspav sin mi i so nego sum zaspala i jas,sega se budam :$

@Lilit Nauci se da zivees so toa kakva ke bide svekrva ti.Tesko deka ke se smene,moze samo na poloso da ode.
    Prestani da si stavas se na srce veruvaj deka ke te poludi i za inat ke ti pravi uste poloso.

Jas nemam takov problem..mojata ne pati za vnimanie i grev e da se pozalam od nea.
    Nekogas se prasuvam ako mi se pogodese nekoja kleta kako sto mm ne e doma sigurno ke ne pisese vo crna hronika :rofl: . Svekrva mi e malku temperamentna jas sum smirena i si ja redeme.Ima mani ama jas moze i poveke da gi imam.

@emkaemka Fala za komplimentot..malku sum popravena od minatiot pat koga me vide..jas ne znam kade se tie kg na mene ama vagata pokazuva deka imam visok :?:
    Ama ke gi resam (fingers)

I taka..sega da se rasonam ke go nosam sin mi kaj majka mi a jas vecer vo bolji zivot (hollest)
    Eve i vetuvam na @galapce deka nema da piam mnogu za da ne dojdam do ona cuvstvo .. :P

На samovila.red., ph.orhideja, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    221.736
    @Lilit не му ја мисли многу..
    Знам дека дечкоти те подржува веќе и кажа, те почитува, те сака за се е свесен. Онда и немаш некој проблем бидејки главниот проблем би бил тој а не свеки. Свеки нека лае вие врвете си.. пут под ноге и посебно, клуч на врата и раат.. штом дечкото е уз тебе се е полесно ;). Нека носи танги, твои парфеми и тракатанци слободно нит ќе ја видиш нит ќе ја чуеш.. понатаму и ништо нема да знае за вас да така раат на страна.

Инаку добра вечер, се спрема скара, рибица со копани ќе излеземе малку на зеленета трева да попасеме мозок.. тоа..
    Поздрав и убав провод кај и да сте.. искористете и уживајте во викендот. :sun:

На ph.orhideja, Lady Phoenix, tina-63 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    #кршамправила

Ако е некој расположен за ликер ајде бујрум :d:

На Lady Phoenix, mareane, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Тука денес тема СвеКриви (poolparty)

Ќе излажам ако кажам дека не сме се спукале :clap: ама последниве години сум тактичар, на дииииистанца, лизни-мазни по потреба и све е наредено, имам толку многу информации што ако каже А јас ќе ја однесам до Ш и назад, не може да ме надзбори, а и нема аргументи :angel: Мм вика како ја строиш :o лошка сум признавам кога ќе ми згазнеш на жуљ ќе ме дознаеш :emo:

Од денес да се фалам, чистев ми се понуди за помош, лимонада ми направи, кафе, сладолед даде, па и за ручек ме мислеше :inlove:

@MilaP +10кг да ставиш таман би била, а и секако лицето тоа би било плус со обравчиња за штипкање :$ секако твојот калап за граничар е перфектен :emo:

@joy1 среќен, најсреќен роденден сите желби на број, секоја надеж, сон реалност :* :hug:

На ph.orhideja, Lady Phoenix, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.788
    Допаѓања:
    323.736
    @joy1 neka ti e sreken rodendenot,neka ti se nizat mnogu srekni migovi.
    @Viktorijaaa5 neka ovoj den ti bide najsreken i neka ti bide veterce na edroto na koe ke plovite zaedno cel zivot.Da ste zdravi,zivi i dolgovecni.

Go zaspivam maloto.Me zalude denes.Menuvav nejzina garderoba zimska-letna,uste ne mi bea smeneti.
    Cela dnevna so alista,gi delam na kupcinja:za nosenje,za davanje,za frlanje,za krevanje vo plakar..
    Ona si trcka i si premestuva od edno vo drugo kupce..
    Ko me fati nerva:swear:..pa tatko i vide nevide ja zede i izlegoa.
    Pa raat srediv.
    Sega eve ja zaspa pa da odam eden tarator da "srknam":nod:...
    Pak sum umorna..
    Ama ako kazam:x ke me nabrkaat od doma:x..
    Ili da si kazam,pa sto bide neka bide:lol:

На Viktorijaaa5, ph.orhideja, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.908
    Допаѓања:
    81.523
    ДВечер:)
    Арни?
    Јас арна.Сите овци на број.Убав денот денешен.
    Денес спиев до 11.Епа тоа е..за два дена доволно е.
    @duffi да не имаме ние иста другарка:lol:
    Успат и коса средив,и дрвен накит купив.
    Да не ме мислите:lol:
    Кафе!!!
    Сама со себе,денес само едно такво имам пиено.Малце е:)

На ph.orhideja, Lady Phoenix, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.322
    Допаѓања:
    261.321
    Рефи како утакмицата :lol:

За ЛШ зборам, по фудбалот сме де ;):inlove:

На Lady Phoenix, Tajnaotrovna, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.882
    Допаѓања:
    203.034
    Е јaс кoнечнo рaaт дa пишaм... пишaв преескa, aмa гo избришaв пoстoт, oти не гo дoвршив, летнa недoпишaн, a не мoжев дa редaктирaм. Ме зезa тaстaтурaтa нa телефoнoт, ми се губи нa сред пишувaње. Кaј дa е, ќе ми рикне, aмa се нaдевaм декa ќе дoдржи уште некoј месец, oти немaм услoв зa нoв телефoн, a не ми се дaвa ѓaoл и пoл зa дa купaм, не вреди.

@joy1, некa ти е среќен рoденденoт, oд убaвини дa не куртулиш. Верувaм декa не ти е дo слaвење, aмa си знaеш декa имaш зa кoгo дa живееш.

@Viktorijaaa5, се нaјубaвo вo брaчниoт живoт!

Јaс и синкo вечервa сaми, мм е нa свaдбa кaј кoлегa oд рaбoтa, пa изгледa рaнo рaнo ќе си легнуваме. Умoрнa сум oд семинaрoт, aмa дa ви кaжaм прaвo, пoвеќе измрзнaтa oти климaтa вo сaлaтa фучеше кo нaдвoр дa е 50 и кусур степени, a не блaгoпријaтни 30тинa. Пa сегa и глaвa ме заболува, a нaстинкa не ми требa вo мoментoт. Амa, еднo гaјле пoмaлку, сo тoa се тешaм.

Пријатна вечер! Мoже ќе ве дружaм aкo не зaспијaм сo мaлиoт. Дa не се зaбoрaвите сo пиење, мене ептен ми фaли лaднo пивo... aмa ќе пoчекaм уште мaлку...

На Viktorijaaa5, ph.orhideja, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.