Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zalosna

zalosna Форумски идол

eve jas elizabeta vo 7stanuvam gi skorivam cerkami i sinmi za na skolo im spremam nesto za porucek pa vo 8 gi isprajcam i pak legnuvam do kaj 9-10 do bebusot..od kaj 9-10 do 11 so maloto se presoblekuvame se hranime poigruvame(taa turni jas kreni i taka to) gi raskrevame krevetite i pocnuvame da spremame rucek..deckite od skolo se vrajcaat vo 12:15 i do 13:30 se doma..ruckat i izleguvaat na 15 min so kucencata..posle malata zaspiva i jas si varam obavezno kafence za so:smoke:..vo 15 pocnuvam pak da spremam nesto za podkasnuvajne za deckite ..tie si idat vo 15:45 ruckat i zaminuvaat na trening (cerkami na tenis sinmi na hockey)jas se spremam so malata go zemam mini kombio i gi nosam turite reklami do mestata kade sto treba taka edno 2..3 sati(studi nestudi nikoj ne me prasuva:P)se vrajcam doma ..pak so bebusot sto treba i sto ne treba pravam vecera i konecno site se pribiraat doma juhuuuuuuu...site so polni mesina koj domasna pisuva koj lupa na tapani koj odmara noze ili se kapi..a jas po obicaj raskrevam mijam spremam mleka za preku nojc za malovo..i koga ce ispozaspijat site si se kapam:$ i sednuvam so kafe na tel (da ve pocitam de malce)i op gledas maloto stanalo i pak se razigralo pa se do 1-2 ili 3 nojce:sweat:..
    se umorv pisuvajne:headbang:
    i zaboraviv da kazam izmejgu cat pat zirkam po temive:)

Last edited: Jan 26, 2015
    Glasna, Doozy, MacenceEna and 9 others like this.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Што сакаше да каже авторот.

Ајде женски лека ноќ, слатки соништа, ја отидов да на пикник:Dдецава да им ги предадам на другите, а ја да си уживам, може и ќе одремам една партија додека се направи ручекот.:lol::lol:

anuskaNESTLE, Doozy, Annath and 7 others like this.
  3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се премислив и набрзина го испратив мислењето без врска недопишано ајде сега во тоа се запна ,грешам како сите што грешат.

danichap likes this.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Значи од се знаете да направите карма каша.
    Колку и да се обидува човек да ви го подигне расположението вие и на тоа ќе најдете замерка. Ај сега да се правдаме зошто толку време сме на форумов.
    На кого бре да се правдам на вас?
    Па сите сме тука, ако не сме никој нема да се вклучува. Тој што го следи постојано форумов значи и тој е присутен нон стоп овде па знае кој колку пишувал.
    Во врска со прашањето, немам никаков социјален живот, немам пријателки, немам маж (реално), немам е*бач, немам дете, немам дом за чистење, немам работа, абе ништо немам.
    Имам само компјутер и во компутерот од се погоре наведеното. Овој народ не се научи да си мете само дома туку мете по туѓи дворови, а дома ќе се затрупа во ѓубре. Ако ви е подобро така манијачете по туѓи прозори.
    Имајте убав негативен ден, а јас ќе си го терам како што знам и умеам и тешко некој да ми го поремети расположението.
    Не е вистина како некој погоре што спомна дека сите сме анонимни. Конкретно има неколку со кои што се знам и се дружам и во реалниот живот, така да не држи вода ако нереално се претставувам.
    И не заборавајте кога ќе прочитате да почнете да плукате.

Glasna, Teodora*, WORRIED.BT and 18 others like this.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Добро утро...
    Признавам дека некогаш без врска го трошам времево на интернет.Познавам жени кои речиси никогаш не седнуваат па и тие живеат,ама во споредба со нив не гледам ни дека дома им е посебно чисто или дека нешто посебно се дружат.И порано спомнав дека седењето на нет повеќе ме исполнува отколку со некои персони да пијам кафе или да оговарам.Не сакам така.
    А седам секогаш кога си најдам време ,некогаш дури и нешто спремам за ручек ѕиркам.Не му смета на никого,барем досега некој не прокометирал дома .
    За дружење со маж ми имаме секој свои пријатели и заеднички.Се дружиме кога се најде слободно време особено за празници.Маж ми постојано работи од понеделник до сабота,дури беше мајка му жива често кај неа се одеше.И така...главен недостаток за недружење е немањето време.Мојата пријателка после смртта на маж и се пресели кај нејзините ,во друго место и сега ретко се дружиме ,далечината е главен проблем.Си имам некои мои со кои одвреме навреме пијам кафе ама поголемиот дел од времето сум сама.Зошто?Затоа што кога јас сакам да се дружам тие не можат,нели одат на работа а јас немам намера да чекам некого за да излезам.Ноќен живот е нешто незамисливо за мене зашто едноставно немам со кого,не дека не сакам.
    Некогаш си мислам за себе дека сум осамен волк.И се е навика.Кога ќе се навикнете на осаменоста па и не можете да се дружите со секого,прагот на толеранција ви станува повисок.

Glasna, Teodora*, Doozy and 17 others like this.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

@elisabeta сакаше демек сосема "невино" и "наивно" како мало детенце да праша едно сосема нормално прашање, за успат да уфрли немање живот, депресии и слично. И после не кажав јас ништо лошо што ми се нафрливте, јас само онака. Очигледно е во која насока размислуваш и што сакаш да кажеш, доискажи се барем ако си толку искрена а не да се правдаш отпосле.

Glasna, Teodora*, Doozy and 10 others like this.
  7. mamaMace

mamaMace Активен член

Добро утро женички, ајде сите да имате прекрасна недела.
    Јас имав прекрасен викенд, а ме чека уште поубава година како последица на викендов.
    ќе имаме свадби, бебиња еден куп убавини.сега главна преокупација на ќерка ми и е дали може и она да носи венчаница, бел фустан.
    така да ќе киснам сега на интернет барајќи модели за фустани.
    и така јас само да се порадувам малку :):)

8. tinan

tinan Популарен член

Убав викенд со многу дружење и.... подпивнување,... се разбира... не многу,.. таман.
    И да ичистам во Саботата успеав, момето усисивач а јас џогер и туширање купатило.... не е многу генералка... како и што кажав... таман... И кошулите си ги исправ вчера на евтина и испеглав... не многу... 5 се таман :)
    И се ќе беше таман уште и да тепавме вчера у ракомет :?:

9. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се согласувам дека оваа тема е погодена за опуштање и зезање,и затоа и почнав да ја читам и пишувам.Но,се што е убаво кратко трае,и сега почнав само да читам и да се набивам со негативна енергија,па нема резон веќе.Останете ми со здравје,и поздрав до сите

mareane and tessie like this.
  10. tessie

tessie Форумски идол

1. Првин погледнете ги (со истото објективно око) сопствените постапки пред да почнете да ги анализирате туѓите. Критизирањето изгледа кул, само и само ако е проследено со самокритичност.

2. Не се правдајте и не изнудувајте правдање од некого.

Толку едноставно.

Teodora*, SV1911, mareane and 10 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Добро, да ве прашам?Кога седнете со пријателките да разговарате, тоа го правите по одреден шаблон, шема или што и да е.Јас кога седнувам некогаш слушам, некогаш зборувам и не се стегам да зборувам за се а притоа гледам и да не навредам.И толку.Теми различни, некогаш скокотливи некогаш депресивни ама се е тоа дружба.Не знам зошто непотребно се разочарувате и очекувате нешто Wow.Ако некој се замерил оставете да си расчистат и готово.Едноставно игнорирајте.
    Темава е во кафе муабети значи опуштете се.

Glasna, Teodora*, SV1911 and 12 others like this.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Ете сеа и за иселенек ќе се рачунам веќе од втори на трети спрат.
    Си се спремив јас во петокот за селидба, ама кој ме шиша нели не сум газдарица. Денес се издотерав ( со најновита руба што си ја купив во саботата, бетер од мало дете сум) као на изложба да ќе одам и оп решението под итно да се исселите за неплатена ќирија.[​IMG]

Како за инат на мене се црнила како од Коле Чашуле, ами нели многу е чисто па обелев целата од прашина. Нејсе се запотив како работник на скеле, а тушеви јок.
    Ај сега да се напиеме по едно кафенце. Наздравје.

kafe7.jpg

Glasna, anina, Teodora* and 9 others like this.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Никогаш не сум била форумски лик...

Се до денот кога на побаран совет од другарка на синот зачленета тука им дадов мој совет.
    Седнав прочитав дадов свое мислење на девојчето како би постапила.
    Онака разгледав и ми се допадна атмосферата, дружбата на членовите кои дел ги нема.
    Реков, па тука и не било така лошо:) тогаш девојчето додаде, а што не се зачлените ново место за во слободно време. Знам дека кажав ајде деца не се зафркавајте со мене јас сум Озбилна жена и за форуми немам време.

Она никогаш не вели никогаш понекогаш ете така е:) По мое излегување од соба децата ме зачлениле и ми кажаа тетка Ивата и тука те има под име Озбилна Жена.
    Од прво читав, ги следев, по предлог на децата лупнав неколку теми, па по свој избор уште неколку што на право место што на грешно:D Бев искарана од едно момче кое не е активно, знам Виножитка застана во моја одбрана. Имаше помалку членови чиста дружба. Тука не сум да судам осудувам ниту да кажувам мои правила како да го водиш својот живот, не навлегувам во твојот приватен живот, често пати имам добиено пораки за совет во тешки ситуации а разговорот останал меѓу мене и личноста.

Нема безгрешни сите си имаме мани и доблести, но секој треба да промозга пред да постави некое прашање еве пример како со Битер, да си дозволиш да и кажеш на личност мајка на три деца што си раѓала деца и воедно да ја нападнеш. Со кое право судиш и навлегуваш во нејзиниот живот кога лично не ја познаваш. А ете кога од култура ќе пробаш да објасниш не ретко наидуваш на ред други прашања ко пред судија. Ко да си најголем злосторник.

Да, една од човечките особини е и да се згреши а и да се прости. Но, секој треба да си постави граница до каде треба да се оди. Впрочем мој живот моја ствар, не ти судам по неколку напишани редови. Не сум тука да докажам и покажам која сум и каква. Дојдов, ме немаше па ме имаше, има членови кои ми се драги и преку лп комуницирам со истите. Ете во последно време на темава имаше и забави од вртење на шипка па јас како не свртена треба да ве нападнам и да ви кажам на вас што се вртевте ете вакви сте такви сте :DБоже сачувај.

Ќе ве клеветам на мажите да поводат сметка кај ве пиштаат(facepalm)
    Премногу сериозно сфатени речи кои се искажани во хумористична форма.

Имам надвор свој живот, свои пријатели од двата пола, што од мк што од по светот, социјалниот живот ми е само ова катче во кое си идам се дружам со вас и на крај памет не ми е да ве проучувам какви сте а не пак да ви судам. Што од на работа одмарам мозок од напорен ден, што од дома кога нешто работам за на работа или чисто седнувам да ве читнам и да пишам тоа што знам, мислам чувствувам .
    Скајпот како комуникација со моите и пријателите ширум светот.

Жени, ве поздравувам и ви посакувам убав ден:sun: помалку нервози повеќе љубов во :l::l::l::hug::hug:
    Одам да си го соберам детево од школо:inlove::inlove::inlove: Пак жени јас во мој стил:D:rofl:
    Жена во години шта чеш:D

anina, Teodora*, Doozy and 15 others like this.
  14. friendy

friendy Форумски идол

@Daleron те дружам ама со какао. Нека ви е пријатен денов на сите. :sun:

Teodora*, galapce, tessie and 3 others like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

@Daleron какво селење? Не сум во тек.И не си се пофалила што си купила минатата недела.Или пак не :Dпратам на часот?

Daleron likes this.
  16. elisabeta

elisabeta Популарен член

Едно прашање колкава фама крена :rofl:јас не ни очекував дека толку ке ве изнрвирем ,
    Pepelaska25 тука нема одговор на "негативни"прашања :rofl: ајде одам јас зашто ширам негативна енергија (facepalm)

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добар ден женски!
    Јас ве канам на баница со спанаќ и сирење, ама од пекара е, не сум до толку домаќинка :rofl:
    Ама вистина многу добра, права босанска :)

Ете јас се промавав низ дома, денес слободен ден со мажето, ама тој и синчето отидоа на санкање, јас си избрав дома да останав, мислев кај ќе се мавам по снегот, ќе се лизнам со мешето, не сум сега за такви авантури, ама ете мажето ми се јави и ми вика дека сум требала да дојдам, беше мирно и без гужва, па сум можела со чајче внатре книга да читам. Пих, баш ми е жал сега, си ја замислив сликата во главата, подобро да отидев неголи тука усисувачи да слушам од комшиите :^)
    Ајде здравје, друг ден.

Espadrila, anina, Teodora* and 7 others like this.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Ај таму во темата „Што последно си купивте“ и ако ме сретнеш денес така облечена да ме поздравиш.[​IMG]
    Си се исселив од една канцеларија во друга мор, остај ти јас што си се селам секој викенд на ранчот , ова е друго селење.
    Од сега само со иселеници ќе си се дружам. [​IMG]

Teodora*, SV1911, mareane and 5 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Dobro utro..

@tessie ke pustevme poternica po tebe...ama si rekov aj moze pocnala so rabota..
    Ednostavno so dva zbora ni ja "zatna"na site do edna..Pogotovo so brojot eden.Samo na nas ostanuva da razbereme...Ke castev kafe i krofni da imav uslovi...:wasntme:
    Obicno najmnogu im smeta kritizirajeto na onie sto najcrsto kritiziraat..Toa me cudi od prv den ovde..
    Neznam oti velime deka ako sme prodolzele vaka ke propadnela temata...
    Temata nema da propadne od toa..Taa e za sekojdnevni muabeti i desavki..A toa e del od sekojdnevieto..
    Si trpi taa se,samo uste i nie kako sto rece lunicka da ne preuvelicuvame..
    Se pogodeno nemoze da bide..Sekogas ke ima na nekoj nesto da mu zasmeta,na nekoj porano na nekoj pokasno..nekomu i postojano :rofl:

Kaj mi odgovara tamu se uklopuvam,se sopnav dva tri pati od seuste nejasni barieri,ama site razlicni karakteri pa normalno mi e da oma sekakvi situacii..
    Se zacleniv za temite za bremenost i vo toj period ovaa iznikna..Kako vo niov grad koj ti se gleda mnogu golem pa odis se po istiot pat dur da naucis drug..
    Taman ke zapamtev nekoja i op ke go smeni avatarot..pa mislise koja bese..
    Nikogas nema da gi zaboravam site dobronamerni koi probaa da mi pomognat okolu eden kup prasanja radi koi se registrirav...
    Malku mi bese tesene ogromnata razlika vo godini niz temite na pocetok no sega mi e normalno..
    Samo edno nikogas nema da mi bide normalno..Direktnite navredlivi zborovi koi mi se znak za nemok za komuniciranje,popusteni nervi ili kojznae uste sto..Znaci ne ocekuvam so baknezi dase opsipuvame ama odredeni izrazi nitu ovde nitu nadvor od forumov za mene se neprifatlivi kako eden"uslov"za komuniciranje..

Prijaten den,den rezereviran za grav vo ovdesnata menza..:D

anina, tessie, bittersweet and 2 others like this.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ама нели на почетокот беше најубаво тука, нели, нели, нели...?8-| :wasntme: А и именцето, ептен ти го погодиле :D Стварно, мислам дека ти и мајка ми да попрајте муабет, охооо, има најактивни да бидете :rofl: тепачка ќе има пред темава :rofl: А бога ми и карактерот ви е сличен, да не речам ист, таков весел :D па некогаш ми изгледа ко неа да ја читам, а не тебе :D Те наседнале мор Озбилна 8-|

Мене па колку ми се интересни постариве луѓе кога ќе ги видам, со технологијава, циркузи ми се :D додека се снајдат, заминал возот :D

ozbilnazena likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.