Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    :bandit:
    Шо праите, арни ли сте?

Среќен роденден на joy, неможа да тагнам од незнам кои причини.

Викторија да сте среќни и вечни.

Битер, сочувство за дедо ти. :hug:

На Viktorijaaa5, bittersweet, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.803
    Јас сега станав|(, на лаКтоп не ми се седи и ќе треба да потчитнам малку за да ми се приспие. А струја си треба за тоа, не ќе читам на темно:fubar:. Ама еФтина е бе, шО се секирате, та колку за толку не сме дотепани и на ефтина да штедиме:rofl:.
    Море и кафе би се напила, ама кој ќе мие после...само вода ќе си шмрцкам:wasntme:, а блачко диреК од пакување ќе апнам:tmi:, тањир да не валкам:!:.

На kjukli, JuLleE, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.422
    Допаѓања:
    180.086
    Што ке правиме ете јас си дремам сама дома се токмам филм да гледам
    Ми текна дека денес немам ни литро вода испиено па си прибрав шишето до мене и сега се наливам само на сила барем уште 1 да изпијам
    Многу од членките што порано пишуваа тука веке ги нема ,читаат знам сигурна сум во тоа ама жени бе дај пишете да не ги тагнувам ке заборавам некој тоа сум милион посто сигурна
    Сега што ми текна во касни саатеви марамчиња за во сушара од дм има некоја користено ? ефикасни се ?
    Друго да се пофалам машината за сушење приметив ми ги смали алиштата не многу ам апо пола сантим има чаре? ке ги куси на секое сушење или само прв пат???

На kjukli, JuLleE, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Алиса, тоа што се смалува од прва на секое сушење ќе се намалува. Не можеби како првиот пат, но постепено. Гледај секогаш на етикетата дали може да се суши во сушара. И за такви кои може има предупредување за сушење на ниска температура.
    image.jpeg

Последна измена: 29 мај 2016
    На Annath, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.422
    Допаѓања:
    180.086
    мене ме чуде што маици долен веш значи чист памук ми ги собра малце да беше некоја синтетика немаше да се чудам ама па и синтетика немам алишта може две три парталчиња се гледам да е памук сигурно има некоја финта незнам дали дека ги уклучив на екстра суво

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.250
    Допаѓања:
    277.579
    Јас кратко да запалам струјата,белки нема многу да ме кара Рефи.А бре ќе и си ја платам сметката овај месец ако треба.Ама финџали не мијам:P
    Дојдов од свадба и наместо како нормален човек да си легнам јас читам овде се со ред.
    И после мажите се жалеле сме биле изморени,па ќе се жалат.Туку јас најдов лек и за тоа.Утакмица играме се почесто наутро,Убаво наспана ,одморена ,деца на школо...
    Инаку дали од виното беше или незнам ама многу убаво си поминав ана свадбава ,сум се изнаиграла.И за чудо без жул на нозеве си дојдов а чевлите нови.Тоа мене ретко ми се случува...

На Val-Dim, bittersweet, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Pamtam deka pobara ama sum zaboravila eve kako izgleda
    IMG_20160529_000528.jpg

На papillonP, kjukli, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Ajde dobro utro.
    Denes eftina struja,den za peralni i pegli.
    Iskreno vo posledno vreme ne peram i peglam na eftina zasto koga ima eftina -SPIJAM.
    Ma kako nemam vreme za nisto,arno i sto peram i peglam.
    Od vreme na vreme od tel. si citam femina i nekoj post ke napisam.Stom me vidite latinica,pa i so greski,znajte deka odam i pisam plus Referentceto mi se besi na glava.
    Denes da zgotvam nesto za preku nedela..
    Ojdoh jas.
    Vie budete se!!

На Quuen, Val-Dim, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ednas ke resam gospoga da bidam i cistackata ke me zezne. Mi ja predade utakmicata skroz ( bog da cuva vo temava sram da te fati zborot utakmica da go napises)
    Dobar jutar... komu kako :rofl:

На Peco, kjukli, ALISA0000 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Ајде добар јутар!

Вчера добар испадна денот. Прошетка до парк, облечено новото фустанче, сонце... Одма друго расположение. :)

Ручек кај свеки - боранија со телешко. Уживав. :mm: После Џамбо, па дома за да се потсреди малку.

Успеав и зајдисонцето да го сликам. :inlove: Си го сакам апаратот најмногу на цел свет. Мојов вика - никако не ти снемува ентузијазам за сликање. Секако дека не, дури се зголемува. :mm:

Денес да ја пречекаме прасвеки на автобуска. Беше кај другата ќерка. Па пак таму ручек. :)

Со мојов решивме да садиме цвеќиња. Ако се сеќавате - реков дека нема да го правиме тоа годинава, чекаме фасадата да ни ја прават. Ама некако абер нема, па не можеме веќе запустени да седиме. ]:) Мило ми е што пројави желба, па така ќе треба и Битпазар да се посети. :)

Станав во 6 ипол. Бешикава не ми држи сега, станувам по 2-3 пати ноќе за во тоалет. И не можев да заспијам, па да видам што се пишувало.

Ајде сега кафе:

Ладно какао

Се потрудив и чај да ви направам

Од мене толку, од Господ повеќе. На здравје!

На Mrs.Bass, Val-Dim, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Дoбрo утрo и oд мене
    Сите стaнaти, кaфе пијaни, aмa мaлку мрзливи, денес кo цревa ќе се влечеме.
    Бoљерoт се рaсипa еве некooлку денa, денес мaјстoр ќе дoјде дa гo прaви,a ние денoиве нa шпoрет вo тенџере тoпли вoдa дa себaњaш:puke:
    Денес ќе се легaчиме,не oдиме нигде,имaм уште мaлку дa дoпеглaм,3 денa пеглaм пo мaлку, немoжaм oд децaвa ти се врзмaaт oкoлу дaскaвa-пеглaвa.
    Oд преескa гo пишaв пoстoв сегa гo дoпишaв,oвoј мoјoв дaј ми oвa,дaј ми oнa.
    И тaкa.
    @referentka јaдењaтa зa целa неделa штo ги прaвиш ги зaмрзнувaш тaкa.Никoгaш не су м гoтвелa зa целa неделa, oд ден зa ден.
    Имaјте убaв ден друштвo пa се пишеме пoпoсле...

На Annath, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Друштво добро утро,како сте,јас вчера низ парк на пиво и музика и сеа глцето боле :)
    Се осекав како тијнеџер пошто пивото ме фати одма диетата си го направи своето :)

На Peco, Annath, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да не си ја утнала температурата? Мене ништо не ми собрала, а втора сезона истерав со неа.

На ALISA0000, Annath, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Во главава камбани.За кого ли бијат???:lol:
    Ич не можам да поднесувам гласна музика,значи сега во ушиве како тампони да имам.
    Ја протеравме матурата.
    Треба да куќата во село да тркнеме ама овој се држи за глава .Е така е кога цуца коњак,сега ќе си ги сноси последиците.
    Малку облачно ми се гледа ,се надевам ќе блесне сонце.
    Убав неделен ден.
    Ве гушгушгушгушкам.

На Val-Dim, bittersweet, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Дoбрo утрo:)
    Турскo свaренo a бaнaнa изеденa сaмo штo oтвoрив oчи:)Ме рaзбуди пoрaкa -спремaј се зa кaфе- oд екс сoпруг секaкo нaменетa зa некoј друг aмa ете пo грешкa пуштенa кaј мене.Мoжев уште дa си пoспијaм инaче:yawn:
    Снoшти вo 12 чaсoт првo ме рaзбуди мaлиoт дa му oтклучaм a сaмo штo сум зaспaлa дa стaнaм дa убијaм СТOНOГАЛКА:oСе исчистенo вчерa (секaкo пoсле сaбoтнoтo кaфе сo прекрaснa другaркa) и кaкo зa мaлер сaмo вo сoбaтa нa синoт излегувaaт пaјaци,бубaчки и снoшти чудoвиштетo:sweat:И секaкo мaмa је мaж у кучи и прoблем решен:D
    Инaку вчерa гo приклучив кoнечнo стaрo/нoвиoт фрижидер и бидејки немaм сеуште прoдoлжен кaбел ми брчеше целa нoќ дирек дo перницa и сaмo си велaм aј ќе се нaвикнaм,aј:(
    Дa се спремaм и oдaм нa кaфе,нештo дa купaм зa вo фрижидер мoжеби пoмaлку ќе бучи и пoтoa ручек-пoмфрит сo лoвечкa плескaвицa и сaлaтa-предлoг бaрaње нa синoт:).
    Гледaм сликa oд гoлемиoт син сo девoјкa вчерa нa Вoднo..Тoј вели кoлешкa јaс се смеaм мнoгу слики сo кoлешкaтa;)Инaку убaвa девoјкa нo, свекрвaтa сеуште жaли пo бившoтo девoјче(милa,сериoзнa,oдгoвoрнa,oдличнa)aмa млaди се живoтoт е пред нив,јaс ќе бидaм oк свекрвa:!:
    Ве пoздрaвувaм:f::f:

На samovila.red., Mrs.Bass, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    добро утро на сите...
    ќе треба мнооогу кафиња за да се претера денот денеска... :doh:

На bittersweet, Peco, promeneta и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Добро утро. Некако тешка ноќ имав.
    Легнав касно, па малата се разбуди, не можеше да презаспие, во собата жешко, не си ниту да ја оставиш со отворен прозор, таа откривена спие и накрај едвај заспа. Фати 3 веќе.
    Па легнав јас, отворени прозори во спална, па се превртувам, па тоа џамиите кога почна да пеат, ми ја пукна главата. Леле мори мајко, сега кога ќе почне нивиот пост ќе не излудеат со "пеењето".
    Нели имаше бре некој закон против верски објекти да го силуваат народ на овој начин?
    Имаше, некаде го имам прочитано, ама што вреди и да има?

И тука нешто облачно ми се гледа, а и во главава ми е така. Не се расонувам, матно гледам :yawn:

@WORRIED.BT јас ќе кажам дека зависи тоа од жена до жена, која што сака.
    Познавајќи се себеси, јас гарантирам дека да одам и плус на работа нема да се запоставам бидејќи поинаку ќе паднам во депресија.
    Тетка ми, која ми во моето детство, на некој начин ми беше узор, идол, исто имаше деца, огромен имот, одеше на работа, чистунка невидена (имам пишувано за неа дека дури и дрва за огрев миеше надвор :lol:), домаќинка, ама секогаш скоцкана, со фризура (оти секое вече легнуваше со виклери на глава ), вредна жена, налакирана, нашминкана, дотерана секогаш и секаде.
    Се уште е таква. Негувана жена.

Јас воопшто не ги осудувам жените кои не си придаваат многу значение дали ставиле ноќеска крема на лице или крема за раце, секој за себе, воопшто не ме гајле за другите, ама јас така не можам и за тоа што и да правам, колку и деца да имам, време ќе најдам.

На samovila.red., Mrs.Bass, lunicka и 24 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.068
    (wfh)Добро утро
    Вчера денот заврши подобро од што мислев.Добив големо извинување од мм за претходната ноќ .За денес планот е децата да ги оставиме 3-4 часа кај баба им за да ние сами отидеме да прошетеме.Ручек во град,вечерва бањање и утре имам слободен ден (y)

На lunicka, Val-Dim, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Да се пријави феминката чиј мажјак си купи DeLonghi еспресомат, сакам да ја распрашам во врска со тоа некои работи. :angel:

На Peco, emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Може уште не знае :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.