Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    145.274
    Јас роварам онлајн ,барам фустан за регистрацијата. Ако има некој да ми предложи некој веб сајт нека каже.
    За фустани не за швалери. :D

Не мора да имаат достава до нас.

На Quuen, galapce, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    261.190
    На Quuen, galapce, Ordinary и 9 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јaс немaм швaлер ... :!:
    Бoжке, ти си нa ред...:clap:

На Quuen, Ordinary, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Да се пријавам само дека сум жива, здрава.:lol::lol::lol:

За свекрвите муабетите?
    Кога ја читав @Lilit добив желба да ја гушнам мојата свекрва.:wasntme:
    Да ја барав со боринче немаше да ја најдам толку добра, време нема да се занимава со мене, мм излезен од дома пред мене да ме запознае така да не била територијална, као сум и го земала синчето, ненаметлива е, се најавува кога доаѓа, истото го бара и од нас, главно со децата се занимава и јас сум си во позадина, не знам какви гаќи има:wasntme:моите не ги пружам надвор од кога го видов комшичето како од кај другите комшии ми ги ѕвери.......се изнакажав во една реченица.:lol:

@joy1 Среќен роденден со закаснување.:hug:
    @Viktorijaaa5 Најубава, најсреќна невеста да бидеш.:hug:
    @friendy машала синот висок, висок, синчиште.:lol:

На samovila.red., vitamina, papillonP и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    261.190
    Божиците не се во вообичаените рамки на живеење. Не сум единица мерка јас :emo:

На bittersweet, galapce, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    А тaмaн мислев декa ти ќе пoчнеш пa и јaс дa се нaдoврзев... Дa си јa oлеснaм сoвестa... :emo:

На JuLleE, Ordinary, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.449
    Мм вика дека вреди за тие пари, нашево е 13.000ден. дизајнот убав, кафето кој го пробал се воодушевил, нели секако зависи и од кое ќе купиш ама тоа е и ствар на вкус. Има јачина за правење убава пена, убаво го процедува кафето, од еднаш по 2кафиња можат да се прават. Недостаток не сме воочиле, кога треба да се чисти светка сијаличка, користиме флаширана вода, тие тракатанците лесно се мијат...

Ние ја купивме и мелницата од истата марка, таа е околу 3.000ден е таа има мана, но мм гледајќи по јутуб ја оправи, моментот е во тоа што мелеше недоволно ситно, но го помести ножот и сега е топ.

И така ај наздравје :coffee:
    1464536166348.jpg

На samovila.red., vitamina, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    261.190
    па моево исповед беше...ти правам пат да кажеш јас сум нинџа за нинџите една жена ко ниедна :P

На Ordinary, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јaс не сум тaкoв нинџa...oд тие верните сум јaс...мoнoгaмните...8)

На Ordinary, julie77, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    261.190
    Шала Нинџа, нема љутиш :bow:

На Annath, MilaP, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Изволте на црешки

IMG_201605150_0555.jpg

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, PUPICA и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.675
    Допаѓања:
    141.065
    Една песна на Биба Додева вика - жена, како светица, верна само на Бог. :)

Маж ми успива бебе, мене не ми оди денеска. Швалер не сакам, швалерка може, ако иде да мие садови и дава од платата за кредитот.

На samovila.red., Мрчатор, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.062
    Допаѓања:
    43.038
    Каков ден :) убаво почна , после се разлоши... малово падна искачајки од кола директно на глава. Па дигнавме паника,заминавме во болница.
    Среќа одма не примија. Супер се покажаа цел персонал. Од докторки до сестри. Малово мое е јуначе. И покрај сите болки умен беше. Соработуваше со сите. Јас ни мртва ни жива.
    Понудија да останеме да го следат ама одбив пошто самата помисла да седиме таму ми е језива не па за дете . Фала богу се е во ред . На враќање си доби сладолед. Ама мене коски ми се тресат.
    Деца ќе паѓаат ,ќе се удираат ама мене косава ми белее веќе;(

На vitamina, Annath, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Одмор после неколку напорни недели да не речам месеци...слободен ден.....малата кај тета на гости,па тета кај неа,сега дома сама со сите 4 у вис:rock:
    Тема свекрва-мојата е променлива,и јас не сум цвеќе,ама таа навистински знае да претера.На почеток живци ми кинеше,сега научив да ја игнорирам.Првите месеци кавги на тема перење наши алишта...мораше мм да се вмеша за да прекине да се меша во мојата корпа со алишта,за со тек на време пак си продолжи по свое:envy:
    Чекам мм да си дојди од раб.па фаќам кревет...во последно време само ми се спие.

На vitamina, Annath, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  15. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Пoпрaвен бoљер, немa тoплење вoдa вo тенџерињa.Мaјстoрoт си oтиде нaкaј 13ч и јa сo мaлaвa си oтспaв еднa пaртијa.Пoсле кoгa стaнaв aј дa гo видaм купaтилoтo-хaoс,пa aјде јa купaтилo и ручек,мм прaвoсмукaлкa и прaшинa.Сегa се крчкa кoмпир мaнџa зa утре,пa сите нa бaњaре и кревет.
    Денескa незнaм штo беше сo притисoкoв, незнaм кoлку кaфе и кaпучинo препив aмa пaк сум мaтнa, дa не речaм се влечкaм кaкo цревo.

На vitamina, Annath, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Bebe vekje zaplovi vo ubavi sni, jas legacam pokraj nea ..mene denov ubav mi bese, na Vodno zaakavme nekolku saati, gore 23 stepeni dolu 30:)
    Taman sabajle se fativ so pravosmukalkata koga mm i komsiive dogovorile za setnja, e ne ke cistam, zaakavme po planinjeno

Cekam pogolemata da se vrati od kaj drugarka i pa i nea da ja stokmam
    Cudni i razlicni mi se decava, so mm se smeev pred nekoj den, pogolemava, zaspiva so milenice, edno krpce za brisenje so gore glava i usi- jako i e milenicevo, malovo pa , imame edna plisna krava ama golema od Jumbo ni e, maltene pogolema e od nea e so nea zaspiva, ke ja gusne i nana(facepalm)
    Preke den posto zaspiva vo kolicka mora kravata vrz nea da e
    Oh ponedelnik utre;(, mi letna vikendov, taman se svestis deka si doma pak jovo na novo
    Svekrva nemam nitu svekor, srekjnica sum ili??:wasntme:
    Nemam ni svaler:lol:

На samovila.red., vitamina, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  17. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Околу мене хаос, јас си седам на Фемина, а во позадина оди зелена Пепа прасе како се реди на прстчињата (по желба на Енџела :lol:).

Кога станавме, викам, ајде мами да стануваме, треба тоа да правиме, ова да правиме (повеќе како за себе) и Енџела одма, ајде мами, стани полека, треба прашинка да бришеме, да смукаме, да раздигаме...(facepalm).
    Бетер ми е од совест, да раздигаме мами, не јади мами...:o :lol:.

Сите веќе сте завршиле сигурно и со ручек и со се', а јас уште мислам што да биде, дали зелка манџа или пиперки полни со урда :?:.
    Ај ќе мислам уште малку што ми се јаде повеќе, па тоа ќе биде...

Е до тука ми беше постот почнат од сабајле благодарение на Енџела :^).

Во меѓувреме ручекот беше пиперки полни со урда, и така од секоја манџа пола фрламе.
    Треба да си купиме свињи, да има на кој да даваме толку јадење барем :lol:.
    И генералката биде, измиено, избришано, исмукано :rock:.
    Обожавам кога црвчето е со баба и' додека чистам, а јас чистам со музика опнана на цел глас (poolparty) :music: :dance:.

Повеќе теми се извртени, а кога ве читам имам впечаток како да нисам одавде :worried:.
    Сладолед - јок, јагоди - јок, масажи - јок, алкохол - јок, готвење - јок...

За готвењето, ви се восхитувам како гответе такви деликатеси, па и "од око".
    Јас кога правам нешто, мора да имам ДЕТАЛЕН рецепт, до ситница, инаку не готвам.
    На мајка ми и' барам рецепт за палачинки, ми кажува што треба, ама брашното од око. Аха :^).
    Си најдов рецепт од тука со колку брашно треба и по тој си направив.
    Кога се омажив почнав да готвам, претходно мајка ми не' бркаше кога готви, на факултет една цимерка не' бркаше кога готви, па тука почнав манџи да правам.
    Правам грав и ја прашувам сестра ми за потпршката и ми кажува што, како... Доброо.
    Ставам зејтин да се загрее и во загреан зејтин ставам црвен пипер...пиперот црн. Го фрлам.
    Земам во нова тава истото, пиперот пак црн...Пак го фрлам.
    Трет пат, пак исто.
    Се изнервирав, ја викам свекрвата, го ТРГНУВА зејтинот од рингла, става пипер и го потпржува гравот :o.
    Се јавувам на сестра ми, викам како може тој "мал" детал дека треба зејтинот да го потргнам од ринглата да го заборавиш, да се пезам пред свекрвата :@. Вика, аман бе бише и тоа ли да ти го нацртам :^).
    И сега сите ми цртат кога треба да готвам, за чудо што сум направила, се' ми успеало на прва (освен гравот де) :rofl:.

За минималистичкото уредување, изгледа само јас се мислам сто пати пред да фрлам нешто, дури и скршена играчка на црвчето.
    Имам некој страв кога носам одлуки и за најбаналното нешто како фрлање на нешто старо, дека еден ден ќе се каам за таа одлука (facepalm).

За помагањето, и моите, а сега и мм и свекрвата, функционираме по мотото, кога ти удрат шамар, заврти го и другиот. Ја мразам таа особина кај нас. Некој може на глава да ми се качи, и само една насмевка или збор е доволен пак да ме сврти на своја страна :@.
    Од друга страна многу ми е тешко да побарам помош, се осеќам непријатно и зависно од таа особа.

За дотерувањето, еве јас ќе си признаам, имам време, црвчето помирно не може да биде, ама не сакам :!: :rofl:.
    По дома цела зима ја поминав во тренерки два броја поголеми (така се осеќав послаба :lol:) и без шминка.
    За излегување фармерки, блуза и на рамни обувки, на очите ОБАВЕЗНО црн молив, маскара, руж, а чат пат течна и камена пудра.
    Препаративна козметика не користам, и на устата никогаш не ставам ништо.
    Мразам крем по рацете и по лицето.
    Косата за излегување навечер и на некоја пригода секогаш пуштена, а по дома во пунџа.
    Ви викам, ја нисам одавде :rofl:.

Свекрвата е топ, ми помага многу, не е идеална, јас па ич, ама од тоа што го читам може да ја прогласат за светица :lol:.
    Не се меша во ништо, никогаш не ме критикувала за ништо, не ме копира во ништо...
    Од кога ја знам, само два пати е била налутена, и тоа повеќе на мм, отколку на мене.
    Најчесто двете се поддржуваме против мм :devil:.

За препознавањето на фб, препознав повеќе членки, не додадов ниедна, не додавам никогаш прва, мразам да се наметнувам, а сакам да ме додаваат :lol:.
    Пред некој ден во предложени пријатели ми се наредија @Lady Phoenix, @joy1, @Sky-butterfly и @Bozica1980 (некои ги препознав од темите овде, некои од фамозната страна на @Umbrella22 :lol:).
    Па да знаете дека ве манијачам женски :nod: :D.

@Viktorijaaa5, ти посакувам среќа во брачниот живот и повеќе убави од лоши моменти :).

@papillonP, како ти се допадна филмот :)?

Туку, го знаете македонскиот синдром "лесна е"? :@.
    Тоа ти е кога пријател треба да ти заврши работа као без пари и на крај или ќе ти наплати повеќе од нормалното, или секако ќе истрошиш за мезе и частовки повеќе од нормалното, или работата ќе остане недовршена.
    Помеѓу кујната и дневната требаше да се намести лајсна и останавме на ЛЕСНА Е!
    И уште е лесна, а поминаа 2 години :@.

Ми текна на една дешавка:
    Оди човек кај пријател да му ги направи обувките и го прашува колку ќе го чини.
    Пријателот: Лесна е.
    Оди човекот по обувките и пријателот му наплаќа дупло од нормалното.
    Човекот прашува: Е аман, што толку скапо, нели лесна беше?
    Пријателот: Еми конци, монци, ѓонови, монови, шајки, мајки...
    Човекот: Епа еве ти пола сума за конците, ѓоновите и шајките, а за монците, моновите и мајките лесна е :rofl:.

Толкав пост и уште имам за пишување, ама ај во друга прилика.
    Убава неделна вечер, одмарајте за новата работна недела :hai: :hai:.

На samovila.red., vitamina, Annath и 30 други им се допаѓа ова.
  18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.145
    Допаѓања:
    33.889
    Eve ne i nas proshetani do park, pa ushte malku na uspivanje. Do vcera shto se vika shto ubavo si davashe rache i shetkavme, denes drugo dete mi ja trga rakata. Aj shto ja trga ama namesto nakaj decata vo parkot on nakaj ulica, samo koli, kamioni da go interesira, ah ke zaboravev sekako i gubreto po zemja:x mi se odmili shetanjevo denes.
    Drugo ne znam dal e period vo posledno vreme se vlece po mene ko pijavica, isto ako izlezam od soba i ako ne e zaigran cim me primeti deka izleguvam placki do nemaj kade(facepalm) naporen period. So nadez deka pobrzo ke pomine, aham nadezta posledna umira.

На samovila.red., vitamina, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    Здраво друштво cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Пијам кафе и читам што муабети сте „свртеле“ денес... За ФБ, за личната уредност :makeup:, за цитирањето на мислењата, за гаки :D, а и за свеки (facepalm)...
    Со последново ме збунивте |(... Мислев по грешка сум ја отворила „онаа“ тема... Интересни мисења :lol:, читам и се смеам... Посебно за гаќите!!!
    И јас како @MilaP не ви ја позајмувам свеки 8)!!! Не дека за овие 28 години колку што сме заедно се било идеално, но вагата навалува повеќе кон добрината, подршката и взаемното разбирање. Сега е веќе остарена, има болки во колената, но до пред некоја година беше највредната жена која што ја познавам!!! Нон-стоп генералки, ручеци, чување деца... И иако живее на спратот под мене, никогаш, ама баш никогаш не и се случило да ми отвара по плакари, да ми прередува алишта, да проверува дали сум избришала прашина или не!!! А, да, и гаќи не ми испрала никогаш :rofl:!!!
    Лесно му е на @ninja35 и на цел машки род!!! Бабите секогаш ги сакаат зетовците... Ама нека не си мислат дека тоа е така затоа што тие се убави, паметни и вредни :D... Тоа е така, за добро на нивните керки :tmi:...
    Блазе си Ви на сите што имате керки... Ке бидете сакани, а и нема да Ве пишуваат по форуми :lol:... Ние со синови „свекрвишта“ ке бидеме :rofl:... Ама јас оддамна се изјаснив дека ДОБРА свеки ке бидам...

Не сте фер... Се гледате и комуницирате по ФБ!!!
    @referentka ме изнасмеа со нејзиниот ФБ :clap:... Браво за искреноста и сликовитоста на сопствениот опис!!!
    И јас немам ФБ...
    Да се опишам за да ме препознаете кога ке се сретнеме :!:... Средна висина и тежина... Добро деее, 2-3-4 ;), килограми вишок од идеалното... Бел тен, средно долга виткана коса која цело време се трудам да ја „скротам“ со пеглање и фенирање...Со еден куп бели влакна ако не се фарбам, темно кафејави очи и најчесто голема насмевка!!! Секогаш сум дискретно нашминкана, но карминот е мој заштитен знак... Без кармин не излегувам од дома :makeup:... Ииии да, во последно време и по некоја ситна брчка 8)...
    Ете сликО и од мене 8)

Ете и мене од каде ми се белите влакна... Од толку работи што ми поминале во животот „обелев“!!!
    Се зезам малку... Децата паѓаат и се удираат... Сите сме поминале низ некоја стресна ситуација додека сме ги растеле децата. Колку и да се трудиш да ги заштитиш, колку и да им одиш по стапките, детето може да падне, да се повреди... Во такви ситуации, само смирено... Има една стара изрека... Така растат децата!!!

На vitamina, Lady Phoenix, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    151.455
    здраво-живо!:hai:

ве читкам цел ден со паузи...релаксиран ден за разлика од вчерашниот...ручек мусака и шопска...месо сварено за утре а мајка да ја додаде боранијата и да довари...манџа од две домаќинки ,џанам:lol:

се кандисував да пеглам ама некако ме примрзи..и онака се е со долги ракави па не се итни,може да причекаат..

мм пече пиперки на балкон..тоа ќе се вечера..значи, леб пола векна и плус сиренце...

На vitamina, Lady Phoenix, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.