Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Стварно бе, како можат да им велат "глупави" на децата? :^)

На kjukli, Esmeralda-MD, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Хелоооу
    Нокеска сум ја сонувала Божица и Скај,како сме си муабетеле, ама не во живо,туку вака сме си се допишувале..:)
    Од сабајле топло,веќе почна сезоната , немој да чујам да сте се жалеле дека ви е топло,и да дувне малку:D
    Јагоди и банани за на работа, кафе и вода.. се ме боли,од пентарењето на планина, слаба кондиција
    Ајде убава работна недела на сите:f:

На Peco, vitamina, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Ај добро утро.
    Само мене ли ми е досаден денов или понеделнички вака мава на психа?
    Уште се вртам лево десно и се чудам што требаше да работам.
    Уствари со паметов веќе сум на одмор или боледување некое подолгичко.
    Не дека и дома ми е забавно кога не одам на работа, ама излегувам на тераса со кафе и сок и така блеам, блеам, ќе се загледам во некое дрво, па во некое друго, па нешто зелено во далечина. Среќа што имам природа за гледање инаку ќе требаше во ѕид. Дури не ми се чита ни на интернет. И кога ќе видам ми поминал пола ден блеејќи, па се мачам да ја истуркам и другата половина. :D Тоа дека сум нетрпелива па и времето не ми оди во прилог.

На Peco, vitamina, ALISA0000 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро или добар ден дами, и по некој господин се надевам форумчево тече во најдобар ред јас малку бев отсутен, па од четвртокот нема нет на работа Телеком некој кабли менува и така. Искрен да бидам ми фалите за дружба а и некој особи од форумов посебно ми фалеа поздрав до нив ќе се препознаат.

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро!

Денеска се "успав". Станав во 20 до 9, и сега сум како да сум пиела. Од што е топло сум зашеметена. Ќе почне сега да биде 30 степени навечер во спалнава, јер 5 спрат, па се печеш.

Вчера си ја улепшав терасата со цвеќњнца, денес мажјаков треба да ја изриба за да може да седиме надвор и да уживаме во цвеќињата. СликО ќе има кога ќе се случи тоа. :)

Ама прво кај мајка ќе одиме. Нема смисла, ретко се слушам, ретко ја гледам, ќе поуживаме таму во рајската градина. :inlove: Ветив сликО и од неа, па ќе пробам да сликам денес. :)

И така. Ден за серии, па со нив пак ќе оди Корона. За ручек треба да мозгам и треба да се пазари.

Тоа е тоа.

@promeneta се изнасмеав за твоето готвење. Затоа кога пишувам рецепти, секогаш ги пишувам толку детално да помисли човек дека којзнае колку е сложено. Се потсетив на случка кога другарка ми бараше рецепт како се прават пица-макарони. Ги проба кај мене, па ги бендиса и прашува. И велам - ги вариш, ги префрлаш во тава, ставаш кечап, салама, кашкавал, оригано, бла бла... И печеш. И ми вели дека не и' успеале, премногу телни биле. А таа ги ставила сосе водата во која се вареле. (facepalm)

А инаку, иако сакаш да те аднуваат, а не аднуваш ти прва, ако сакаш да ме имаш на фб - ќе мора против тоа да одиш зашто јас никого речиси не можам да препознаам. И пиши дека си ти, да знам, да те додадам. :D

Претежно тоа е. Имајте убав понеделнички ден. :sun:

На samovila.red., DVAANGELA, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    :hai:
    #идамупаркченакафе
    #нештосуммрзоволна
    #топломие

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Hello! :D вака понеделнички, па работно :)

@Abeja те разбирам, и јас сум нестрплива... а цело лето е пред нас, по жештиниве ќе се бега под сенка... или ноќе ќе се седи во двор до ниедно време :?:

Многу теми сте начнале, зачнале деновиве, да ви кажам право, некако ме мрзи да пишувам и да разглобувам... море ме мрзи да зборувам. Телефонот ви кажав дека ми откажува љубов, па ако се смилува да пуштам по некој пост тука, во арните е. Ако не... немам од каде да ви пишам, освен од работа... на лаптопот не ми работи тастатурата, а и онака не го користам нешто многу, но се мислам да почнам да го користам... ама ако сакам да ве дружам ќе мора или нов лаптоп или нова тастатура... второво поевтино ми се чини, ама и глуПче :)rofl:) ќе треба да купувам :?: Слики можам да ставам, важно тоа работи.

@zhap4e сподели искуство со тоа десетката, арна ли е или не... само што го уклучив вчера компјутерот ми стигна дека ќе се инсталира самиот, го одложив, си велам некоја беља да не стане, што го знам. Свеки моја кликала, кликала, кликала - си го инсталирала на десктоп компјутерот што го има, и сега не знае да работи со таа верзија, тешко се снаоѓа. А старава не може да се врати, бар јас не можам. Па ќе се научи белки.

Од сабајле шопска падна, ама без алкохол... затоа сега газоза :tmi: пијам, ја сонувам од четвртокот :wasntme:

Убав ден друштво!

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Морнинг
    Викенд завршен и преубаво поминат - петочки концерт одличен! саботата - шопинг завршен! што за мене , што за друга половина , и за ѕверчето секако!

Стартуваме со нови сили во оваа работна недела.
    Следува разубавување. Денес закажан маникир, за 2 дена фризер..:)
    прочитав некаде за мајки со штикли и дечиња... не одат бре едно со друго.јас сум секогаш полежерно облечена во фармерки и маица и ниски чевли-балетанки или патики кога сум со ѕверко!

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Дoдекa не испијaм кaфе сaмa, истo кo дa не сум пиелa. Нa рaбoтa стaлнo -не сегa, пoсле, пa кoгa ќе видaм декa веќе испиле тoгaш прaвaм зa себе или земaм кaфетo и нaстрaнa. Немaм ништo прoтив луѓетo aмa сo кaфе мир си сaкaм. Нa мaјкa ми вaкa кoгa и збoрaм ми вели - Ќе те стигне кaрмa, нa стaри гoдини ќе сaкaш сo некoј кaфе дa пиеш aмa ќе немa сo кoј. Се вели ли тaкa нa децa, лoшa мaјкa. Амa знaм декa е вo прaвo.
    Две кaфињa денес, aмa вo друштвo, немaше кaј дa бегaм. Ќе требa и третo зa дa се рaчунa.

На samovila.red., Peco, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.628
    Допаѓања:
    109.028
    Морнинг! И јас со кафето, пумпата и Грда Бети на Фокс лајф. На репертоар чистење, вчера се шеташе денес ќе се чисти, дур спие човечуљак де. Ве поздравувам за денес ;)

На Peco, ALISA0000, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Добро утро

Понеделник било викате :rofl:

Одбројувам денови до прегледот во петок, одбројувам денови мама додека дојде,одбројувам денови до роденденот на мадам, одбројувам денови до регистрација, одбројувам денови до крштевка, одбројувам денови кога конечно ќе седнеме со архитектот на маса и ќе си кажам што како сакам да биде...
    Толку многу има на агендата за ова лето а јас само си одбројувам и не се штрекнувам(facepalm):rofl:.

Високи штикли на дневен ред.
    Мене стварно не ми е логично како една возрасна жена ја има желбата да привлекува таков вид на внимание кон себе и да облече високи потпетици среде бел ден и целиот тој стајлинг кој оди со нив.
    Не дека за преку ден на некој друг би му стоеле, ама па ова ми е очаен крик за внимание или средовечна криза.
    Знаејќи ја по себе цела процедура да се среди човек за да изгледа прибрано и ок пред испаѓање колку трае со мало дете, се прашувам за да стави човек кило шминка и фризури колку долго се спремале:^).
    Може јас сум бавна, или едноставно не сум си ја наредила да имам некој детево да го вртка и спрема додека јас си се фрцкам.

А мало дете, буткање количка, носење сопствена и ташна за детето, да бидеш на готовс за да притрчуваш и поднаведнат да го држиш за рака детето...не ми одат со висока штикла.
    Порано имав многу високи штикли во плакар. Сега се е исфрлено или поклонето на помлади другарки кои сеуште приоритет даваат на ноќниот живот и дискотеки.
    Мене ми е невкусно, макар и кога испаѓам без дете навечер, сега со овој памет и овие години повторно да ги облечам.
    Ниту ќе бидам посекси, ниту попривлечна а ниту помлада така облечена. Само посмешна.

Сега сум симната една(море и неколку) скали подоле. Има прекрасни шпиц салонки со ниско штикличе.
    Ако се сеќавате на дискутабилните салонки кои ги купив пред некои месец кои ги токмев за регистрација. За мене е тоа идеална висина на штикла.
    На плута или дебела штикла ми се постабилни, но типична потенка штикла :shake:.

На samovila.red., DVAANGELA, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Добро утро

@MilaP кога ќе можеш пиши дали навистина на грчка граница грциве направиле ,,циркус,, барале од луѓето да ја фрлаат храната пред да влезат (ако сакаат да влезат) во Грција ?

На DVAANGELA, WORRIED.BT, Quuen и 7 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Annath, ќе ти треба малку време да се прилагодиш, оти старт менито е поразлично, да речеме, ама тоа нели е исто со сите нови верзии.
    Јас претходно имав 8.1 па разлика можам да ти кажам е што, старт менито сега се отвара ко и сите претходно, не ко 8.1 да те исклучува од декстоп и да се вклучуваат оние големи коцки - мени, туку се отвара баш како мени, од страна и паралелно си го гледаш десктопот. Проблем некој ко за кусо време користење..не можам да осетам.И јас се го одлагав инсталирањето, ама @decmk ми спомна пред некој ден дека истекува гратис верзијава за месец или така нешто и препорача да си го инсталирам. And so I did, го инсталирав.
    За повеќе прашања, погњави го:rofl: ако може да одговори.. ќе ти каже.:D :hai:

пс. кај свекрвати можно е сам да се инсталирал. Имаше нешто чудно пред некој ден...кога сам тргна и кај мене да се инсталира - рестартира комјутерот со порака дека ќе се инсталира 10ката, а јас немав ништо кликнато.:$

Последна измена: 30 мај 2016
    На Esmeralda-MD, ph.orhideja, promeneta и 6 други им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne be refi ne frlaat hrana,ni pak lekovi..lugeto si nosat i milenicinja pa i za niv e dozvoleno da si nosat hrana.
    Normalno ako sanitarniot inspektor kaze deka hranata ne gi dozvoluva propisite za vlez se frla no toa e za hrana koja se rasipuva i se prenesuva vo neadekvatni uslovi.Veruvam deka nikoj od patnicite ne e budala da rizikuva moznost na truenje.
    E sega meso,mleko i mlecni prozivodi ne se dozvoleni da se prenesuvaat od zemjite koi ne se clenki na EU ama pak prenesuvaat makedoncite i ne mu gi frlaat.
    Iskreno ne znam neknja koj ti kaza i deka zimale 30e od kola... se naplaka no za tovarni vozila i e daleku pomalku od 30e no za koli do sega ne se naplakalo.

На DVAANGELA, kjukli, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Тоа за 30 евра од кола на интернет го имаше, ама ќе стартувало од 2017 година (барем така пишуваше)
    Ова за храната на интернет утрово читав, на српските туристи им се случило, цели автобуси претресувале.
    Ма што сакаат нека прават.

Ако си на работа ќе се видиме за некој ден :*

П.С. Пред некој ден шетавме под Водно и гледам во новиот објект во Козле (детската болница) има ,,Центар за цистична фиброза,,.
    Знаеш за ова ?

На DVAANGELA, Peco, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kako sto se trgnati Grcite do 2017 moze i 50e da go napravat,spored pokacuvanjeto na site ostanati ceni vo nivnata zemja :lol:
    Nemaj gajle ke vlezete,a za izlez ic ne tresat,duri i bi bile srekni sto poveke roba da iznesete od kaj niv ,ama zatoa sme nie na nasa granica da ve proverime,do 300e moze da imate roba vo sebe 1l zestok alkohol i 2l vino od covek nisto poveke :!:
    Cigari cisto sumljam deka od Grcija ke si kupuvate za mk taka da za toa ne se grizeme :rofl:
    Se gledame :*

Da znam,ja posetivme posle otvaranjeto.
    Samo si ostanuvame nie na kontroli seuste vo Centarot za majka i dete vo Belgrad.
    Spored iskustvo i doktori se kade kade poveke spremni.
    Za nasite i nivnata spremnogu ne bi ni diskutirala.Se gleda po nas deka sin mi koga go prepustiv na race na nie doktori 3meseci nema potreba od venska terapija,dodeka so ovie nasite na sekoj 2 meseci lezevme 1 mesec vo bolnica.
    Poskapo e no se isplaka..

На DVAANGELA, Peco, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Добар ден Шампиони!!!
    unnamed.jpg

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    43.024
    @bittersweet ме насмеа од сабајле. :)
    Малово денес е добро. Ама ноќеска не сум спиела ич убаво. Дали дека спиев во детска, во креветот на малата. Па нозете ми беа свиткани ]:)
    А и сликата како тресна мали ми се појавуваше повеќе пати.
    Крива бев , јас ја отворив вратата брзо. Он се фатил за неа , а колата висока. И така
    Ама добар е . Има модрици на лицето. Ама ќе помине

За штикли и дотерувања ...
    Штикли не носам . Освен на свадби и искачања кои и така се ретки.
    Комшикава моја., мајка на 3деца. Пониска од мене . Си носи штикли на некое искачање. За мене незамисливо. Од толку седење.дома и е мерак да се дотера ваљда. Мада сметам штиклата не те прави модерна . Има толку убави бачетанки,салонки ...
    Плус со штикли неможам да возам. Порано возев со патиките со кои учев возење. И без нив не стапнував во кола. Сеа ги баталив.

Денес забар . Сабајле бев . После пак и така. Ми се смачи
    Ама мислам да заврши веќе тоа.и после раат да бидам.:worried:

И јас ко @danichap мразам спонтани искачања. Секогаш сум неспремна. Се на брзање . Спреми деца , ташни, овошје да исецкам ...и време да се средам нема. И затоа се планира однапред што кај ќе се оди за да си планирам.

На bittersweet, Peco, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар јутар.
    Кафе пиени,чекаме тато да пристигме,да појадуваме и одиме по баба.:party:

На Peco, duffi, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро друштво :hai:
    Шмркам какао со полу отворени очи, ми се спие, ми се плаче.

И јас како @promeneta ако немам детален рецепт не се ни нафаќам да готвам :D лани кога ја правев роденденската торта ја удавив Серафима со прашања :tmi:

На Peco, mal.ecka, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.