Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.801
    Добар ден ЏеМски:sun:.

Деновиве сум со многу променливо расположение. Де сум окезена од уво до уво, де само ми се лежи и ми се молчи онака без врска. Пмс е...
    Во моментов сум намирена оти синоќа сретнав другар со кој се немавме видено 3 год и ми вика воопшто не си променета, како години да не поминале од кога последен пат се видовме. И така сега си се дувам во себе од ќеифови:wasntme:.

За високи штикли...Никогаш не сум ги сакала, скроз висока штикла ме асоцира на нешто ефтино. За свечени пригоди од 6-7 цм ми е доволна, секојдневно сум во балетанки и љубов ми се. Кога ќе видам на сред бел ден натопорени во штикли поголеми од главата:shake:.
    Со дете, без дете, без разлика. Никако не ми одат.

Кога работев во училиштето, имаше такви квази учителки кои доаѓаа на работа на штиклишта. Толку неубава слика... Па уз тоа проѕирни кошули, уз тело здолништа, шминки како за во циркус...
    И после сакаме генерации нормални. Дома гледа тоа, во школо бетер и нормално си мисли и тоа дека така треба. Затоа ќе шетаат голи уште од 12год.

И јас сум од мразачите на непланирани излегувања. Имам еден куп пати одбиено другарки ради тоа. Ѕвони тел и еве ја: Ајде да се видиме, симни се за 15мин јас сум во град. Е нече мочи:devil:. Ти си се стокмила, јас не би да шетам никаква. Измислувам изговор во истата секунда и ги откачувам. Нити така правам, нити сакам така да ми прават и го знаат тоа, ама ете, ај најди разбирачка..
    Ако не, не ве удостојувам со моето присуство:rofl:.

Ајде да добијам пиЧето од краставица:D, па да каснам нешто. Пиперчиња пржени, домати, младо кромидче, кашкавалче, маслинче...Затоа го сакам летото, баш за тоа што врие од зеленук во кој јас се давам:party:.

Си ја!

На samovila.red., Peco, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добар ден, убав ден.:sun:
    Седам на фризер. Ме чешла си уживам.:mm: Одвреме навреме ќе ми стави некоја инекција што не боли. Пак си уживам. Фризурата ми е готова. Ми дава огледало да се видам. Го става позади и вели гледај се. Не можам да се видам, немам огледало напред. Во меѓувреме ме сликал и ми покажува. Сега ти ќе си принцеза ми вели. И на крај не заборави да си побара пари да му платам. Ми ги носи парите, му плаќам и ми враќа кусур едно минијатурно пиштолче. Му велам тоа не се пари. Ми вели на лажа де.:)
    Можеби се брзала и пишала. Јас пак помислив дека зборува за некоја девојка која чат-пат доаѓа на темава и дека со неа се случило нешто, ама уште детално не знае што, како и кога ќе дознае ќе не извести.
    Сфатив дека комуникацијата на форумов изгледа лесна, но не секогаш може да не разберат што сакаме да кажеме. Нема израз на лице, тон и висина на глас...
    Оди бо Бугарија на сред бел ден да ги видиш мајки со бебиња како шетаат. Така било отсекогаш таму. И секогаш им се восхитувам. Можеби дома еден прст прашина стои неизбришана, ама они се излезени на кафе или ручек.

На Peco, duffi, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Сум била, и бугарија и малку пошироко, и секакви сум видела:)

Делов околу восхитувањето е индивидуална ствар.

На duffi, vitamina, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.158
    Се кандисуваме за шишање...во тандем! Со Господ напред. Сладолед е наградата ако не рика.
    Сакала коса до прстите од нозете а не сака да се чешла:devil:

На duffi, vitamina, Lady Phoenix и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Божице иста е и нашата госпожа :D

На duffi, Lady Phoenix, Quuen и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    486453_426950277389223_1593243836_n.jpg

Утринска гимнастика во 12 часот (facepalm)... Се изнаспав сабајлево, во 9 станав, па мрзливо го пиев кафето цел час (facepalm)... Ништо не сработив, дури и Фемина тешко отворив!!!
    Денес прв ден на работа по одморот! Зошто девет дена не траат 30???

За високи штикли... Носам само кога морам!!! И тоа никогаш превисоки... Во шкафот немам повисоки од 7 - 8 сантиметри, а и никогаш не сум купила 15-ка!!! Како што одам брзо уште штилки ми фалат па да се искршам некаде!!! Затоа само рамно и ниско за мене 8)
    @Emy867 кажа многу убаво за некои професорици... Секое утро одејки на работа поминувам покрај едно основно училиште. Професорките, скоро сите, со штилка 15-ка, а можеби и повеќе, претесни здолништа и шминка како за на насловна страна (facepalm)... Не ми е јасно зошто така се дотеруваат за на работа кога работат со деца??? Разбирам да се дотераш „екстра“ ако работното место ти го дозволува тоа, ама тоа се ретки работни места!!!
    Исто ми сметаат и предолги нокти на шалтерски работници во државни институции, банки... Од долгите нокти некои „госпжи“ одвај куцкаат по тастатура и неможат лист да превртат (facepalm)...
    Уффф доста критикувам... Треба за на работа да се спремам (facepalm)
    Имајте убаво попладне :f:

На samovila.red., DVAANGELA, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    Пијам второ кафе,после работа ме чека.
    Јас денес во сандала на таман штикличка.

Кога се родија децава тогаш почнав патики да носам.Претходно не се симнував од штикли.Ама со текот на времето и приоритетите и навиките се менуваат,мора човек да се прилагоди на секои животни прилики.Штикли носам уште,немам мали деца да трчкам по нив,млада сум и додека можам да носам,ќе си носам.Имам и носам и балетанки,најчесто за неформални излегувања.Имам и 2-3 пара патики,летни и зимски и ако треба да купувам,не ми се даваат многу пари,што не е случај кога станува збор за кондури на штикла,иако патиките знам дека повеќе ќе ги износам.
    Оваа сега ми беше прва зима во која не облеков чизми на штикла,се со пониски бев,а за некои посвечени моменти не носам чизми,тогаш се знае,високи салонки.Имам многу,многу и сум подарила.
    Оние со платформа кои се вртоглаво високи не можам да замислам да ги носам,прво не ми се допаѓаат,премногу се за мојот вкус,друго кој знае колку се неудобни и трето,знаејки си ја мојата неспрестност,не би ризикувала.Максимум што носам се 8 см.Преку сила 10см.
    Најневкусно ми е кога ќе видам жена во поодминати години со вакви несоодветни штикли за возраста.Сите сакаме убаво да изгледаме,но треба и достоинствено годините да си ги носиме.
    За мајки со мали бебиња што се со толку високи штикли,ќе кажам само,јака им душа,по деца треба да трчаш,а да не изгледаш смешно кога тоа го правиш.Не ми е природно,ама секој со својот вкус.
    Шминка користам минимална,пудра или тонирана крема во лето,маскара,креон,руменило и кармин или сјај.Оваа шминка ми е и за на работа и за излегување.
    Многу ретко користам јака шминка,само за посебни настани.

На Val-Dim, Peco, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Јас носам високи штикли, т.е. носев (сега ги доносувам и нема веќе да купувам)
    Убаво ми делува со класичен костим и кошула.На работа имаме и кодекс за облекување, така да...
    Ама на работа никој не ме брка, не трчам низ канцеларии, никого не дигам..немора да сум на нога 8 часа.
    Како минува време се повеќе по излози гледам чевлички БЕЗ штикла.Овие сите што ги имам ми се од пред бременост и раѓање , па да ги доносам и крај со нив.
    Со дете на штикла - нема шанса !

Убаво ми е кога ќе видам скоцкани дами и се прашувам како успеваат толку да се нашминкаат и дотераат за 30 минутно кафе пиење со дете колку моето.
    Можеби имаат мирни дечиња.
    Кај јас можам да седнам во кафич да пијам кафе си да си муабетам?!

На Val-Dim, DVAANGELA, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    ^
    Најверојатно имаат кој да им ги чува децата за да можат тие на раат да се стокмат,јас кога и да треба некаде да одиме,секогаш за спремање последна останувам,и секогаш сум незадоволна од изгледот,спремај деца, спремај торбици со пелени,шишиња ужинки,мм ке си се среди,и секогаш дур спремам јас тројца, него му треба исто толку време за себе да си се среди:devil:
    понекогаш и го чекаме надвор, што вика керка ми тато е ко млада невеста:D
    Порано и јас носев штикли,ама не превисоки, како стареам се пониско и пониско,сега на мета ми се балетанки, што не можев да смислам порано да носам толку рамно,ама ете се во свое време

На Val-Dim, Peco, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Има ли некој купувано купони од групер за патување?

На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Јас имам.
    Во ЛП ќе ти пишам, да не оптеретуваме тука невин народ:rofl:

На kukla21, Quuen, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Јас мислам сепак вкус е во прашање, а не имање време на претек.
    Тоа време кој секој го има за да се среди може да биде искористено за минимална шминка (која пак си е захтевна )или пудра, сенки, тушеви....
    Наместо балетанка или пониска штикла да надене нешто повисоко, наместо кошулче нешто со деколте, наместо фустанче до колена некој минич...
    Врмето за спремање е горе доле тоа, само секој прави различен избор.

На duffi, vitamina, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Сосема точно.
    А за вкусови не се дискутира .

На duffi, vitamina, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Нас уствари муабетот ни беше како да трчаш по дете на висока штикла.
    Тренинг само :P

На duffi, vitamina, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Дани обично од едно ние знаеме три да развиеме :lol:, од еден муабет да се изроди сосема друго:nod:
    Не ги критикувам штиклосаните мајки, ама јас ете неможам

На duffi, vitamina, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    ОД љубомора така збориме само, оти ние не можеме :D

На Lady Phoenix, kjukli, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Мрчатор

Мрчатор Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    300
    Може со штикли да се трча по дете! Штиклите во раце и трчаш.:)

На samovila.red., Bozica1980, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.158
    Се ишишав и сладолед излижав само Рапанзел моја косата не ја дава. И нефенирана излегов ама кога ќе науми нешто може светов да се заврти и не попушта.
    Ќе отворам јас тема како со дете шкорпија :devil:

На duffi, monik55, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    За тоа што го кажа Бриџит е задолжена :rofl::rofl:
    Немој да и ја земаш улогата:rofl:, ќе ти се наљути]:)

На danichap, Lady Phoenix, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.801
    Па не го шишај девојчето Бошке. Баш убаво виткано косиче има, остај нека растат тие локни долги :inlove:.

На Lady Phoenix, kjukli, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.