Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    151.419
    јас те познав мила ...донт вори

ама дента автоматски го прифатив барањето мислејќи некоја членка си од фб групите а после ми излезе во игрите и ме заинтригира ...ми кликна која си..мило мие во секој случај:hug:
    ја запознав винтерка пред малку...никогаш немаше да ја погодам ако не се претставеше...не знам зошто ама постара ја замислував

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, friendy, Winter Lady и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ти само пратиш од страна 8-|

На Quuen, Annath и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Сум ви кажала дека сите поинаку ве замислував од реалноста :lol:

На samovila.red., galapce, afrodita26 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас сите ве знам. Нели ви ги знаев ИП адресите согласно еден од профилите од канада :lol: мала шала :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, duffi, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А мене? :)

На Esmeralda-MD, Quuen, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    162.910
    Ви благодарам на советите, искуствата, зборовите, идеите. На сите до една, мислам дека сите ве прочитав, ќе пролистам пак.
    Исто така знам дека има уште милион жени со мојот лак, мојот парфем, мојата облека, со таков долен веш, ама структурата и природата на работите не е иста и тоа ја прави целата разлика. И нека е така, нормално е, за жал не сме толку уникатни. Ситуацијата и условите се такви какви што се и тоа е она кое што смешно, тие се смешните делови, но има и многу сериозни кои се детални и не се за на форум (до душа и не беше и ова, ама верувам во реалноста и искреноста на многу феминки кои ми се драги).
    Родителите какви-такви треба да се сакаат и да се прифатат, а некогаш и мораш да избегаш од нив за да можеш да ги сакаш. Не ми се непознати овие теми, секојдневието ми е опкружено со вакви теми силом прилика и работа, но ме исполнува. Ама кога си самиот во ситуацијата потешко ти е да се соочиш, влегуваш со сите емоции. И реалноста е таква-каква што е, се се решава со љубов, а каде што нема љубов не вреди да вложуваш енергија затоа што те празни и не е добро за тебе.
    Морам да признаам дека не мислам дека сме променливата во нечиј живот ако се најдеме со вистинскиот партнер. Немелив си кога ќе дојде момент да си родител на неговото дете и таа си... не може да те промени и он, дури и да се разделите, секогаш ќе бидеш мајката на неговото дете.

Бидејќи ве инволвирав, со чувствувам должна и да го кажам расплетот. Јас се повлеков и реков дека не влегувам во нината семејна драма, никогаш нема да биде тоа моето семејство, јас имам свое, а со него ќе создадеме наше. Не можам да бидам балансот, иако го бараат и им треба за да има некаков однос. Она можеше само да каже благодарам што ми го приближуваш син ми, ама ... тоа е тоа, повеќе нема.
    Како јас се повлеков, она не може да дише, не мислам да ја загушам, ама ќе продолжи да си живее како и пред да ме запознала.

А ако сакате ќе се додадеме, ќе се додадеме, ама без детективство. :D

И навистина од срце уште еднаш ви благодарам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mrs.Bass, Tajnaotrovna и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Исто и јас сите ве замислував сосем различно.

@kukla21 само јас те неам изгледа :(

На Esmeralda-MD, kukla21, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    151.419
    полоши или поарни?!

ти ги растуривме илузиите или позитивно

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Ќе морам да те цитирам бидејќи погрешно си ме разбрала.
    Не сакав да кажам дека ние сме променлива во нечиј живот или било што би алудирало на обезвреднуавње на нашиот статус во една врска, а најмалку да се гледаме како променлива во смисол денес сме ние утре можеби друга.

Променливата беше во смисол може да влијаеме на нашите размислувања, сваќања, ставови и сеуште да го дооформуваме нашиот карактер, а малку потешко на нејзиниот, односно на свекрвата.

На Esmeralda-MD, Ordinary, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се разочара, ми велиш? Оти не сум зелена? Оти еднаш и баш тоа ми пиша..само ако не сум:doh: ;( Ама,стапалата не си ми ги видела. Баш се жабевски, кога ќе ги раширам прстите,секој на своја страна...уште па коа ќе почнат сега да ми излегуваат плускавци на секое милиметарче,вклучително и стапалото-стапалото долу...и крастави ми стануваат:rofl: :P
    Знам оти пекавме за сонце и лето...ама, јас сакав дожд, уствари бе. Ми текна.:D:D

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, julie77 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Жабе и јас знам така со прстите од нозете 8-|

И баш напротив, сите сте подобри и поубави од мојата замисла за вас. @kukla21 најубава :lol: не за џабе и е името Кукла ;)

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, Ordinary и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    162.910
    Искрено, не се сеќавам од кого беше, сите мислења ги прочитав, ми остана што беше кажано, ама не памтам што од кого беше, ете од тебе било. Ама не е ни важно тоа.Знам само дека во добар дел скроз ми беше на место се кажано и се согласив.

Ако е во таа смисла, онда се согласувам и со ова.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Esmeralda-MD, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  13. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    @Umbrella22 девојче убаво, преубаво, колку години имаш?
    Јас не би ти дала повеќе од 18-19. Многу младолика си.

Во врска со штикли и средување-кога бев средношколка и на факултет штикли носев и не ми беше никаков проблем да ги носам(на школо и на факултет не сум одела со штикла никогаш), сега ми е од мачно помачно кога сум на штикли. И тоа не некои си 15-ки 20-ки туку 5-6цм до 8цм максимум.
    Имав еден дечко во средно стално ми велеше-јас неможам да те разберам зошто си на високо постојано кога и онака си висока и немаш комплекси ради висина.
    Сега, сега ми е мачно и на 5цм. Некна бев на свадба и едвај издржав свадбата па после тоа диско:drunk:
    Никогаш не се шминкам нападно,многу, али од дома задолжително излегувам со бб крема +/-камена, маскара,моливче за веѓи, руменило и лабело. За вечерно излегување или некоја свеченост, свадба, + моливче за очи, сенка, кармин. Тушот за очи ми е сеуште мистерија:x а имам три купено, божем ќе се учам сама да си ставам8):?:

И мене како @promeneta треба детално све да ми се каже кога станува збор за готвење. А па јас една домакинка што сум леле мале :x баш цртање на лист ми треба :lol:
    Еднаш се јавувам на мајка ми да ја прашам рецепт за американски палачинки како да направам. И ок ми кажува рецепт, арно ама мене смесата ми излезе како расипано пенасто со меури, палачинките со дупки, неможев една асална да направам, па си викам сама на себе, оваа мајка ми сигурно нешто погрешка ми има кажено од рецептот.
    Изнервирана дека до крај терав со смесата додека не ја потрошам целата и ни една палачинка не излезе како што треба и се јавувам на мајка ми одново да ми каже како е рецептот. Она истиот го кажува. Викам нешто грешка имам, мене не ми излегуваат палачинките како што треба и велам колку само се мачев, матев пола саат. А она-Што, пола саат си матела? Велам да, како кога за други работи убаво ги матиме јајцата. И она тогаш ми вели, па за овие палачинки смесата само малку се заматува, не треба многу.
    Е фала ти многу мила мајко што дури сега по бајрам свадба ми го кажуваш ова. Се испушта ли ваков битен момент кога знаеш колку е ќерка ти по готвењето?(facepalm):tmi:

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, mariatim и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    hahaha te razocarav ili te oduseviv :rofl:
    daj fb be kuklo :) kako ja pozna mori boske @Bozica1980
    aj sto taka mnogu i znaev sram mi e da gi dodavam cela tema ovde ke gi imam pa i uste mnogu mi izlegoa kako predozeni :?: koj ke izigrava detektiv pak :lol:

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Бев на кожен... нема да умрам, барем не се уште :rofl:

Имам фиброми, тие вирусни брадавички, што ми се појавија во бременоста и сега ќе одам кај докторката да ми ги премачка и да спаднаат да не морам да чекам на пластична хирургија да ми отстранат на тој начин што го опиша Дани.
    Тој што го раскрвавив е крвниот младеж (хемангиом) и тие не се страшни само морам да внимавам да не го повредувам оти така ќе се шири. Може ласерска интервенција ама знае да се враќа пак.

Имам многу мали ситни бемки по рацете посебно, тие кафеави кругчиња, не ги имав порано толку, тие што не се испакнати на кожата, и ако менуваат формата, стануваат со неправилна форма, не кругчиња како што се сега, тогаш треба да се проверат.

Инаку, дека сум со бел тен, препорака е да морам да се мачкам со крема со заштитен фактор, токму поради тие бемки да не дојде до промени кај нив.
    Ама ајде, ќе излегувам надвор и секој пат да се мачкам :^)

@kukla21 и јас ја немам. Уште на почетокот кога се отворив за фб размена, јас и предложив, ама таа културно ме откачи :wasntme:
    Ако, нејзино право, сечие право. :)

А @monik55 каде ме виде?
    Дека ме нема на страната кај чадорче 8-|

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ете ме мене пaдoбрaнец нa темaвa :bandit: дa ви кaжaм и јaс ве пoзнaв пoвеќетo :tmi:8-|
    Мoже и мене ме знaете:$

На Mrs.Bass, mariatim, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    сите срамежливи излеговме кога станува збор за запознавање
    а така уста не затвараме

На Pcelka94, Annath, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.913
    @Lilit те прочитав, ама не стигнав да ти пишам. Мило ми е што си ги решила работите како што треба.

Важно е дека тој е свесен и жално е што не може да се потпре на мајка му. За лакови и парфеми ич да не ти е гајле. Верувам дека нервира, ама после некое време ќе отрпнеш. Дистанца, комуникација културна и на минимум. Толку секој може, а повеќе нема потреба, ниту пак во совремнениот начин на живот има време.

Ни јас со свекрва ми повеќе од тоа немам. Го оставам мм да ја води политиката со неговото семејство, а јас ја водам со моето. Не знам, не ми е природно да биде поинаку.

За детективските работи - ни знам некоја (освен оние со кои најпоштено сум се запознала) ни сум барала, ни имам потреба да барам. Олд скул сум јас, сакам пиење кафе во живо :D.

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, mariatim и 17 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    Uste li za FB zborite?
    Site se vidovte,samo mene nikoj ne me znae!
    Kumasinkata ima FB i mi ima ponudeno da go upotrebuvam nwjziniot (mene decava moi me interesiraa) ama takvi raboti nesakam.Ako imam potreba ke si otvoram i samata so nekoe si ime i prezime pa ke "taraskam" niz FB.
    Iskreno,ne me zanima nicija privatnost nitu pak sakam da znam koj kako lici.
    Za poznanstva preku forumov se zatvoriv,pred necel mesec me izigra edna clenka i staviv tocka na se.
    Pozadi nik i slika od glumica neznaes koj se krie.
    Bev otvorena za druzba ama veke ne sum.
    Od sekogas sum gi sakala lugeto i sum imala otvoren pristap,no posle glupo iskustvo se povlekov.

На Tajnaotrovna, mariatim, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Леле ма Рефке, и јас имам слико од глумица:worried:.

На Tajnaotrovna, mariatim, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.