Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Сум напишала неколку пати. Мене гинекологот ми е како забар. Отвори уста отвори, шири нозе шири, што е важно што отвараш, важно да се заврше работа.
    Ете си одбрав гинеколог пред пензија затоа што кај него нема гужва, а и за пап само не ми треба некој WOW. Одам некаде пред нова година и малата со мене да ја ѕирне на ехо и си чекам како што е ред.
    Чекалната празна ама баш никој нема, ај да не должам. Иде човечево брадосано и го гледам замајан во погледот ( знам дека потпивнува), ама ќор ќутук беше.
    Јас не завршив работа, ама ај детево да го види (не судете итно беше, имаше болка) оти немочано цел ден. Нејќеше да ја гледа ми вели ти ненормална си ова дете на 15 години да го гледам итн. долга лекција беше. Ами арно ја виде цистата па дури и ја измери и пак лекција од половина час аууууууууууф.
    На крај дај 150 денари, а јас дај фискална. Е нема ми вели не сум и матичен. Детево вели ќе си купи ракиичка. На крај ја прашав сестрата кога да го начекам трезен, ми вели никогаш.:?:
    Морам да го сменам дефинитивно.

На anina, Teodora*, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    И јас сум кај едно старо брадосано човече...ама не е пијаница:rofl:.
    Туку последниот пат ми рече дека само турчинките реагирале како мене, т.с многу му мрдале и не давале некој да ги пофане односно прегледа|(.
    Тоа било знак на голема траума или перверзност:^).

ОД кај си го извади заклучоков и јас не знам:devil:

На ozbilnazena, anina, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.317
    Допаѓања:
    111.917
    Во мојот роден град има само еден гинеколог, и замислете како им е на женската челад од неговата фамилија, кај да бегаат за да ги прегледа гинеколог? И мене ич не ми е проблем одењето на гинеколог, исто ко на секој обичен лекар, а забар а гинеколог исто ми е. Башка што имам еден гинеколог, од мерак да отидеш, еден згоден, еден симпатичен, еден брборлив, нема да осетиш кога завршил прегледот. И многу сакам кога доктор ти кажува, сега ова ќе напраиме, сега она, некако ти го тера стравот, те прави поопуштена, е таков е мојот. Може затоа немам мака со одењето кај него. Патем кај и да е треба да се јавам да закажам :D

На galapce, bittersweet, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @AngelOfArh Life coach, така ќе те викаат па Америкине, ептен е во тренд да имаш лајф коуч.:lol:

Ја вака генерално од секогаш здраво сум се хранела уште од мала сум на домашно зготвено, маслиново масло, зеленчук, овошје, риба, барем два ден во неделата без месо, па после смртта на мајка ми си продолживме со таа исхрана.
    Јадам и џанк фуд, не да не јадам ама не ми е нешто многу убава, сум пишала и во друга тема син ми ја плука плескавицата од Мкдоналдс а ете сега и помалиот кога касна пола саат повраќаше и сега плаче кога ќе види хамбургер, ово кога ги носам на родендени, инаку не би ни влегла во нив.
    Благо многу не сакам, сладолед, гумени бомбони и некое парче торта тук, таму е сега многу ја сакам кока колата и ја пиев многу ама сега кога дојам се ограничувам на една лименка на неколку дена,;(исто е со кафето можам 10 во денот да испијам ама бидејќи нели цигарите ми се на пауза, пијам само едно во денот, некогаш со една цигара, почесто без цигара ама ми го нема тој шмек као со цигара што го има.

На tessie, Annath, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Немој да чувствуваш вина за поставено прашање кое не беше упатено кон никого, туку беше општо поставено.
    Чувствувам за потребно да ти го кажам следново. Не постои глупо прашање туку само глупи одговори, тоа е веќе познато нели? Затоа не чувствувај потреба никому да се правдаш ниту дообјаснуваш, туку само следи што се случува.

Наместо да се уловите како риби во мрежа, можевте многу едноставно да го изигнорирате прашањето и да си продолжите со секојдневен муабет за небитни работи.

Ваквата реаксија само покажува колку Елизабет, била во право со нејзината констатација.
    Елизабет драга, ти никого не осуди, ниту водиш некому евиденција, туку едноставно неможе човек а да не примети дека кога и да се вклучи во биоло кој дел од денот едноставно неизбежно е во актуелни теми да не видиш одредени ликови, па оттаму и твоето прашање беше сосема логично како и нивната реакција.

Толку сакав да кажам, пред се сакав да ти изразам подршја и да ти кажам дека нема потреба да чувствуваш вина за поставено прашање кое не беше насочено кон никого посебно туку беше општо.
    Зошто на пример мене не ме погоди тоа прашање? Но и да бев во таа група ако веќе чувствував потреба да одговорам на таквото прашање ќе го одговорев следното. Секој има право да го троши своето слободно или вкупно време онака како што тој мисли дека треба, јас го користам на начин како што јас мислам дека треба.

За крај само едно прашање ќе ти поставам. Знаеш ли што најмногу може да ги заболи лугето?
    Не мечи се со одговорот јас ќе ти помогнам, одговорот е вистината.
    Веројатно сега ќе те обвинат и тебе дека си ти виновна и за тоа што некои имаат нарушени брачни односи па бараат утеха во форумов и за одредени анксиозни состојби.....

За крај ќе кажам само една поговорка која гласа. Умен човек се препознава по тоа што на сложени прашања дава едностави одговори, а глупиот по тоа што на едноставно прашање дава бескрајно сложен одговор кој на крајот ни самиот неможе да го разбере.

На Gordana10 и elisabeta им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Една дискусија се зтавора со игнорирање, пост во кој се сложувате со соговорникот дека не се сложувате, со лајк на неговото мислење иако сеуште сте на својот став кој е спротивен од неговиот...

Но не и преку понатамошни провокации или со тоа што ќе изнесеш некоја навреда, шпекулација и ќе му кажеш дека попаметниот попушта(а не си свесен уствари дека дека си контрадикторен сам на себе со истиот тој пост ).
    И на крај нели уз навредите и ќе му кажеш како имаш попаметни работи у животот одколку со него да се расправаш оти нели он не е вреден.

На AngelOfArh, anina, SV1911 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Гиникологот ми е многу почитуван доктор и идат луге и од други градови и тоа не само жени туку и мажи.
    На мм му го спаси животот пред 20 години. Додека другите доктори му даваа погрешни дијагнози,тој си прумираше дома и едвај го наговорив да оде да го sирне гинигологот на ехо.
    Кога оп воспалено слепо црево и под хитно упат за во болница.:!:За среќа таму реагирале на време и по 10 дена на ифузија и лекови ми се врати дома жив и здрав благодорејки му на мојот гиниколог.
    Туку да не даде Бог да ни треба.Одам на редовни систематски ,пијам лекови ако ми препише и ако старе и исто е пред пензија може само да го пофалам за професионалноста, па и хуманоста.
    Многу пати ме гледал на Ехо без да платам,исто сум одела и само за мерење притисок за обична настинка со оглед дека матичниот ми е малку чукнат:fubar: сум била пациент на гинигологија и кога и кога не треба и тоа не само јас туку и членовите на моето семејство.

На galapce и danichap им се допаѓа ова.
  8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Nema za sto da cuvstuvam vina , retki se iskrenite luge
    nema za sto da se cuvstvivam vinovna,I da kazam pazete sto prasuvate na forum odma pukotnici a nedaj boze vo zivo da go postavev prasanjeto krv ke padnese .Sega drugo prasanje mi se javi vas vo realniot zivot samopozitivni prasanja vi postavuvaat?vomojot ima sekakvi mora balans da se drzi:)

На Pepelaska25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Аман жени, олабајте се. Кој што си праи, за себе си праи, краток е животов. Многу време и енергија вложувате во работи коишто само ве полнат со негативна енергија.

На ozbilnazena, zalosna, Teodora* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Не сум била на гинеколог 2 години, а треба да одам. Жена е, не ми е срам, ама тоа металното спекулум како се вика, ладно бре. :rofl: Бррр!
    @Annath како јас тебе те мислам цело време бременa? Со кого те смешав?(facepalm) А обично свесно ги читам сите постови.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Во последно време читам постови, реално негативни и делумно се прашувам што е со таквите луѓе, што се случува во нивниот живот што доаѓаат овде со одредена цел?
    Треба да се свесни дека кога покажуваат со прст кон некого, оние останатите свиткани три се свртени накај нив.
    Не за џабе велат: Човекот станува тоа што го мисли.

Последна измена: 26 јануари 2015
    На ozbilnazena, Teodora*, anina и 8 други им се допаѓа ова.
  11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Мене ми е супер гинекологот
    Воопшто не се наполнив со негативна енергија ,како што викаш кој што прави за себе си прави ,е па сите пишаа за нивните гинеколози кој му е гинеколог па каков бил па и тоа не би требало да не интересира нивна работа е тоа секој за себе ако гледаме така на работите секоја тема која ке се отвори пак е нивна работа нивен и живот ко ке видиш само празни муабети за туѓи животи, па не е само моето прашање за туѓи животи туку во целиот форум се зборува за туѓи животи ако реално ги гледаме работите :)

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.893
    @Daleron кошулката ти е ептен слатка а панталоните треба да ги пополниш да видам како ти стојат.:rofl:.Со здравје да си ги носиш ,другиот месец поголем шопинг.

Туку кога сум кај облеката да ве прашам.Што мислите за носење на црнина кога има смрт во семејството?Баш вчера му кажав на маж ми дека немам намера да носам црнина.Нема да носам бело и црвено на пример ама да не очекува дека тоа ќе се зацрнам.За мојот и за неговиот татко носев цела година,сега не можам.Нека ми проштева ама не можам.Со уверување сум дека преку облеката не се изразува жалост.И зошто има двојни аршини,демек мажите можат да носат што имаат а жената мора да се зацрни.

Си одам на гинеколог еднаш годишно обавезно а по потреба и почесто.Во почетокот гинекологот ми беше полн со ентузијазам,објаснува сега не е така.Во почетокот ми го загреваше и спекулумот за да се осеќам попријатно.Многу е педантен,има некои војнички правила.Начитан е ги следи трендовите во медицината.Кај него се знае кај треба да седнеш како,кога...малку е заморно ама се воздржувам да не прокоментирам.И никогаш не дава фискална.

На Teodora*, Daleron, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Mi se cini deka odkako znam za sebe gotvam.Imav poeriod od studentsko doba koga nemav uslovi pa od sto se mora bev na brza hrana.
    Moze ne sum po cedeni sokovi i strogo pridrzuvanje kon zdrava ishrana ama bitno mi bese da e domasno i obavezno salaticka.
    Toa mi e najmnogu krivo sega,koga sum vo period za da se hranam zdravo jas se hranam najnezdravo.:worried:

Okolu ginekolozite izgleda i jas gi imam istite "traumi"kako Dani..Od sekogas odev redovno na kontrola no neprijatnoto cuvstvo nema sansi da iscezne.
    Dur ziveev i rabotev vo Skopje,togas nemaa vrska maticni,sakav da odam na pregled i me ubivase pomislata da ne se pogodi nekoj klient da e ginekolog.:D
    Sega definitivno imam ama bas traumi pogotovo od pregled pod spekulum.:envy:
    Maticniot e mnogu grub,ovoj ovde e nezen,nemam zbor ama
    koga treba da se kacam na toa boksot nerven slom dobivam.

Annath mislam deka nema vrska zensko li e masko li e za zabar.Zavisi od toa koj go smetat za postrucen,ponezen..zavisi koj od vas kako mu vlijae na psihata na pacientot.

На ozbilnazena, anina, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Eдно е да си кажеш кој ти е гинеколог, а друго сосема е да даваш дијагнози и претпоставки за имањето/немањето живот на другите членови коишто на форумов го прават истото што и ти. Се правиш жртва затоа што “те нападнале“ за едно прашање, а всушност тебе не ти се допаднаа одговорите коишто ги доби на истото. Како што ти имаш право да си прашаш, секој има право и да си одговори и да си даде мислење. Нема љутиш, толку е едноставно. :)

На zalosna, Teodora*, Daleron и 6 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    I jas gi mesev na pocetok so pilenka :)

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    кој рече дека глумам жтртва?Ајде сега ке ги филоваме постовите и ке пишеме фермани само мнозинтвото да излезе во право :Dне пишав дијагнози туку претпоставки тука има голема разлика

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @lunicka јас сум со мислење дека црнината не жали, срцето жали, мене не ми дозволија кога умре мајка ми да носам црно, не значи дека и еве 19 години подоцна сеуште не ми жали срцето.
    Нема потреба да се зацрнуваш, мислам дека повеќето жени повеќе се зацрнуваат заради народот што ќе рече не го заради сопствената желба.
    Изборот треба да е твој, ни на сопругот, ни на комшиите, чим ти не сакаш да носиш, немој да носиш.

На Bozica1980, ozbilnazena, Teodora* и 10 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Не извртувам мор, еве ти ги постовите. :D

На Daleron и bittersweet им се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Oк за прашањето ама ова не значи дека глумама жтртва ,ова го пишав затоа што бев предупредена каkви пукотници ке има :Dа за дијагнози незнам каде поставив за претпоставка на дијагноза ,да ама за дијагноза незнам каде дадов .а ово прашање е за туѓи животи а другите теми и разговори не тие се во ред ,тоа ме буни како може ?:rofl:

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Elisabeta...sto ima vrska koj e vo pravo.I jas sinoka koga go procitav prasanjeto i mene mi izgledase navidum onaka da ne recam naivno,cisto postaveno derektno prasanje bez nikakvi skrieni nameri.
    Duri se zacudiv koga post po post pocna da se davat odgovori ne na nacin na koj ocekuvav.
    Ili jas dobro ne poroceniv ili i ti samata ne uspea da dodrzis na toj stav so koj go pocna prasanjeto zaradi"pritisokot" od okolu.Mozebi pak se raboti i
    za neiskustvo..
    Kako i da e,probaj da se smiris i neka ne te provocira nisto napisano ako so sigurnost prasanjeto ti bese postaveno onaka bez skrieni nameri..
    Ubavo ti napisa edna clenka,neznam zosto izbrisa..site gresime,pa duri i samoto mnozinstvo ponekogas,no daj si vreme dokolku e taka i potkrepi go toa ponatamu so pokazuvanje na tvoite nameri..
    Ostani ni ovde no probaj da se vklucis vo drugite muabeti i kolku sto mozes pobrzo da go zaboravis nedorazbiranjevo..(kako sto i sama kazuvas deka e)..

Okolu crninana..i jas sum na toj stav deka dusata zali a ne oblekata.Kako sto i sama rece lunicka,moze da ne oblekuvas belo i nijansite do odreden period ama djabe e ako dusata ne zali.
    Mislam deka toa e sekomu jasno ama uste se bazirame na ona "sto ke kazat lugeto".A jas voopsto ne obrnuvam na toa vnimanie.

На anina, SV1911 и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.