Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    А јас немам ни плата,така да ...:|
    Ова што ми го дава мм како милостина ми е.
    Не спиев ноќеска,цела ноќ шетам како зомби по куќава...
    Пак некои црни мисли ,планови без основа,а уствари само матен мозок.
    Денов ќе го утнам изгледа...
    оф леле...

На ninja35, papillonP, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.593
    Сабајле едвај станав, ова продолжениов не разлегачи по дома, време хаос кај и да е и ќерамидите ќе паднат од ветеров. Времево на ништо не личи а и јас со него :doh:.
    На тема "запознавање" , имам запознаено само неколку драги членки од овде по сплет на околности, како тек на муабет, пронаоѓање во карактери и милост, не сум се покајала а и плус минус тука некаде истите тие и така сум си ги замислувала баш како што изгледаат. Со некои се слушам а со некои пишувам кога можеме и имаме време.. се надевам еден ден тоа наше пријателство ќе го овековечиме и во 4 очи уз едно кафе или ручек :). Фб веќе кажав дека немам па да така не сум ве гледала и пребарувала никој.
    Знам да пливам и пливам, тоа ми е еден од најомилените спортови и рекреација, од вода немам страв и уживам.
    После работа ќе тркнам на шопинг што за мене што за блиски.. планирам да одмарам за некоја недела во Бугарија и кај нас.. се надевам се ќе помине во најдобар ред бидејки периодот ми се случија икс работи.. што слатки што изненадувачки ем да заврашам некоја обврска ем да одморам од се добро ќе ми дојде.. здавје само да не послужи :).
    Поздрав и убав ден..:f:

На Peco, ninja35, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro,stanata uste sabajle dete so placki odnesov vo gradinka.
    Mama bila doma i toj doma ke sedel |(
    Zavrseni obvrskite niz grad prijatno iznenadena so doaganjeto na bratucedka mi,ja ocekuvav prikvecer no me izraduva uste rano.
    Kade sto pievme kafe posleden pat tamu i me najde .. oset za doma da se priberam nemam :tmi:

Trosenje na plata... platata za 15 dena ja trosam od koga ja pustaat...a na sto ja trosam ni jas ne znam...
    More znam..struja,voda,tv,internet,mobilni...drvata mi se samo 100e mesecno ..do avgust mi se za isplakanje ... koj saka sekade da mu e toplo ke si dade 45000 za drva :^)
    Dobro e sto posle toa go imam mm inaku sekoj mesec ke vlevam ne edna tuku 5 plati vo minus i uste podobro e sto znae deka ne trosam pari na gluposti i ne mi vode racun :clap:
    Za plivanje znam da plivam i sakam no imam strav od voda pa ne se odalecuvam mnogu ni od plaza ni od luge..
    @♡BuBaLe♡ Sreken Rodenden cel zivot samo ubavini da ja sledat :party::^:

upload_2016-5-31_10-15-49.jpeg :hai:

На Peco, ninja35, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.242
    Допаѓања:
    67.760
    Добρо утρо. :)
    Јас ни κафе сум пиена, ни јадена, си спие на мене и не можам да мρднам. Ќе дојде мм κај и да е, па јас да се сρедам.

Што се однесува на фб немам ниκој од фоρумов, имам само луѓе што ги познавам. Еве години поминаа и уште сум со истото мислење, фоρумов ми е само виρтуелен свет, не би да го мешам со ρеалниот зашто не може да биде исто, па овој ваκов сум го мислела, а ќе испадне обρатно, а истото и за мене важи, и не саκам да си го уништувам κатчево. Си имам опρеделена слиκа и таа ми е вистинита додеκа сум туκа. :)

Имајте си убав ден, ќе биде ептен топло денес:sun:

На samovila.red., Peco, kjukli и 25 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Добро утро!

Околу фејсбуков, имам неколку драги феминки кои со задоволство сум ги аднала или прифатила. Секако, со внимавање. Ако не сме се поврзале "на некое друго ниво :D" тука, нема потреба да се аднуваме само за да задоволиме љубопитност за изгледот. И не бришам никого ако веќе сум го додала и сме си правеле муабет. Многу ми беше криво кога пред некое време се сетив на една феминка која ја имам на фб од многу одамна, го отворив нејзиниот профил за да и’ пишам порака, и видов дека се’ уште сме friends, ама ме има ставено во некоја група за да не и’ гледам ништо на профилот. Нели е глупаво? Па избриши ме скроз ако веќе не сакаш да те гледам. И што ќе гледам, всушност? Слики и статуси? Голема работа бе! Јас мислев дека сме се дружеле и сме се почитувале, па и кафе сме пиеле. Не сме контактирале подолго време бидејќи се тргнав од форумов на еден период, ама пак не ми е јасно, ич. Не се лутам де, секој прави тоа што му одговара. Ама некако безвезе се почувствував.

Нејсе, пари и пресметки не спомнувајте, пак ќе ме фати глава.

Последна измена: 31 мај 2016
    На samovila.red., Peco, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.003
    Допаѓања:
    327.962
    Добро утро
    Јас и денес сум слободна од утре пак на раб.Беба спие ,алишта пружив и ке правам кифли.Прави прави никогаш меки да ми излезат (facepalm)

Бубале срекен да и е роденденот и голема да расте :inlove::party:

На Peco, kjukli, papillonP и 18 други им се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Еве сум и јас друштво:hai::hai::hai:
    Денес прв ден на работа:^), што убаво си заседнав дома милина:$.Бубале нека е среќен роденденот мила и се најубаво:hug:,@joy1, среќен роденден и тебе мила со мало закаснување ама од срце:hug::l:
    Се читаме друштво:hai:

На Peco, kjukli, papillonP и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.912
    @Bozica1980 јас не одам веќе неколку месеци, ама претходно одев долго. Одев 3 пати неделно, пливање е права ствар. Престанав затоа што далеку ми е Карпош и ми одеа по 2 саати, еден во пливање и еден натака-навака, сушење... На Олимписки тогаш само малиот базен работеше па не беше опција, не знам сега како е.

На referentka, mariatim, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Добар ден :)

Се пофалив на мм за мафините на насловната.
    Ми вели да сум ја сликала страната сега. И сликав :D
    За спомен и долго сеќавање :nod:

Немам што друго да кажам.
    Сета сум црвена од тоа што ме премачкуваше докторката ко со некои киселини :^)
    Се надевам брзо ќе се повлече оти веќе се изнервирав кога се гледам.

Имам тиквички многу, ќе правам мусака со тиквички или полнети тиквички.

Чекам малата да заспие па да одгледам една епизода walking dead.

Имајте убав ден :hai:

На dunika, samovila.red., Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Цела ноќ во сонот го навредувам дм :D ми дошол со бившата и кажал дека ќе се жени (facepalm)

Шест пати влегов во аптека денес, само нешто заборавав, треба да си купам билобил или како и да се викаат тие апчињата за памтење.

Денес ќе правам овошен десерт ако не ме фати мрза и ако успеам да ги надјачам болките во стомакот.. :@

Тоа друштво, ајде на ладен чај..

На Peco, kjukli, papillonP и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Ај да ве поздравам накратко, работно од сабајле ми е денеска, утре цел ден ќе нема вода пола Скопје, да си знаете со време, ама сигурно веќе сте прочитале. Јас дома ќе имам, ама на работа не, па може полабаво ќе биде :D

Бубале, нека и е среќен роденденот на малата, жива и здрава да е! :^:

Ја мразам гужвата низ Скопјево насабајле... посебно денес имаше, ама дали дека ни се брзаше, па така ми се чинеше - не знам. Со мали тркнавме до Адриа Лаб за брис од грло и нос, бидејќи шарлах се појавил во нивната група. Од градинка си побараа да им однесеме резултати од брисеви, па и тоа да се заврши од сабајле. А препорака од лекар да го чувам дома, да помине ова, па пак да го пратам. А дома со кого да седи? Моментално ни јас можам да седам дома, ни свекрва ми може да го чува, мм исто не може да земе денови, па ќе мора да оди, тоа е. Да се надеваме дека се ќе биде во ред.

Се изнајдовем по фб, јас само да ви кажам со време да не се срамите да пишете ако сакате да прашате нешто :wasntme:

Поздрав и убав ден!

На Peco, kjukli, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добар ви ден женски.
    Многу гужва низ град

Да си кажам за тематa за која никој не сака да зборува.
    Месец Мај ми е секогаш кнап.
    Матури,родендени,екскурзии еднодневни и повеќе дневни,слики,обновување на гардероба на децата.Фала Богу не оставам заостанати неплатени сметки од школо,обично и тоа се јавува како дополнителен трошок на оние чии деца се ученици. Нека се живи и здрави машала,како растат,така растат и нивните потреби.
    Пари се печалат.

Да пливам многу сакам и на море пливам до кај што е обележано.Влегувам,испливувам и после читам книга на плажа.

На Peco, kjukli, papillonP и 14 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Буквално последните пари ги дадов за цигари,пепси и бурек со месо:D
    Кад је бог био циција:rofl:
    До после можда ќе падне некоја пара од небо, ако не ќе барам мм да враќа што има за враќање а во секое време тука е мајка:|
    П.С.За мафините на @Sky-butterfly да прашам. Зар само белките од јајцето идат:?:

На Peco, kjukli, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.771
    Допаѓања:
    162.890
    Од синоќа сум во стрес, сабајле имаше смешен расплет, ама да не пишувам околу тоа, ќе ми се смеете.
    И се нешто ме нервира. Многу работи ми се освестија...
    И сакам да сменам локација низ Скопјево, ама во догледно...па може ќе менувам само мебел за да задоволам потреба.
    А пари во задно време не ми се омилена тема...впрочем омрзната!!!

На Peco, kjukli, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    .
    Пиши за расплетот...тоа ми омилен дел од сите трилери:rofl::rofl:

На Peco, kjukli, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    123.080
    Ајде да се облажите

На samovila.red., DVAANGELA, WORRIED.BT и 24 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Што е ова @nena2010 ?Пудинг со овошје и плазма?Вкусно изгледа,дај сподели рецепт.

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Quuen и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.145
    Допаѓања:
    33.889
    Dobar den:)
    Jas otupev so latinicava znam, ama na lap top nema shansi da sednam od sin mi, mi go zatvora odma. Kirilica barashe mm na telefonov koga beshe doma, ama nema.
    Koga e tema fb na dneven red jas nema nikogash da prisustvuvam, samo ke ve citkam, bidejki nemam fb i nemam namera da otvoram. Tuka sum otklucena i dostapna ako mu trebam na nekoj.
    Pms me drma i mene...se se smeni posle poroduvanjeto. Branovi zeshtina me oblevaat vo toj period, glavobolka prisutna pred ili po zavrshuvanje na ciklus, isto i pritisokot mi paga tie denovi. Za nervoza da ne zboruvam, mozam da puknam vo sekoj moment.
    Nisto ne e isto kako porano.

@@Bubale sreken rodenden na maleckata princeza, golema da raste.

На DVAANGELA, Peco, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    123.080
    Па така некако ама пудингот е домашно направен не е купечки. Ќе ти го пратам во порака рецептот.

На Lady Phoenix, Mrs.Bass, mariatim и 5 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Во рецепти од фемина инстаграм ако не ти е тешко стави го, и јас го сакам

На Ariel, kjukli, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.