Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Се прибравме и ние.
    Бевме во матичното да ги предадеме документите по не знам кој пат.
    Нареден термин е 16 јули, па ќе видиме :devil:.

Од еден турски дуќан пазарувавме и сум нашла бамји:). Уште да зберам сила да станам и да направам турлитавата.
    Изнакупив лешници, мигдали, ораси...а јас сум се фатила за сончогледот (facepalm).

За тема пазарување и пари немам многу што да кажам, има за живот. Допрва ќе се одврзува кесето куќата кога ќе се гради.

2. Petar80

Petar80 Форумски идол

И конечно да завршам со странки и предмети и да Ве поздравам денес.

DVAANGELA, Peco, ALISA0000 and 5 others like this.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Петар, на првата девојка не ми личи дека и пречи :rofl:

5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

ДДен екипо:)
    Во емотикони ми фали човече со подочњаци
    Ко некакво непишано правило
    Слабо спијам навечер-наредниот ден турбо
    Ама добро е,немам време да мислам или да чувствувам дека ми се спие:D
    :beer:Наздравје!

DVAANGELA, afrodita26, Peco and 11 others like this.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Е сега да ви кажам.
    Знам да пливам, уште од многу мала, сама се научив.
    Не знам дали за смеење или плачење е работава.
    Имено, кога бев претшколска возраст, значи не ни тргнав во школо, имав 5-6 години моите ме пратија со таа претшколска група 10 дена на море, во Сутоморе.
    Значи не 3, 5, 7 туку 10 дена, со група која реално не познавав бидејќи ниту посетував таа претшколска група, освен што бев запишана само таму (facepalm)

Со кој памет не знам?

Јас не можам да замислам син ми да го пратам така дури не наполни барем 15-16-18 години :^)

Абе, ве праќаа ли вас вашите на тако мала возраст?
    Знам беа други времиња, други погледи на родителството, ваљда, не сум сигурна :?:

И ништо не паметам добро од тие 10 дена, освен да ме некое машко дете иритирало и било безобразно агресивно, дека сум паднала во текот на спиење од креветот на спрат, дека ми украдоа најубав купаќи и дека потоа седев во некој поголем што не ми се допаѓаше и се вратив од море со глава полна вошки. :x

И така, мислам тогаш научив да пливам. Дали некој ми покажал, ми се чини демек имавме некој инструктор, ама мислам јас бев упорна.
    И точак самата научив да возам. :!:

Пред некој ден Лилит спомна нешто во смисла некогаш треба да си оддалечен од родителите за да можеш да ги сакаш.
    Е па да. Прво самите те оддалечат, па потоа кукат. Имаат очекувања и преочекувања итн... |(

Долга тема... да не почнувам... само ќе превртам со очите, сама за себе |(
    :D

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мислам летото 4 за 5то ме пуштија сама на одмор...на се се сеќавам ко да било лани (poolparty)(hollest)(mooning)

DVAANGELA, kjukli, galapce and 9 others like this.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

5.то оделение?

Мене ме спремаа од малата за да бидам независна :D (facepalm)

DVAANGELA, kjukli, galapce and 8 others like this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

да да 5то одд
    многу мала те пуштиле навистина. леле ако споредам со нашиве деца (facepalm) гаќите не знаат да си ги кренат ]:)

afrodita26, ninja35, kjukli and 8 others like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

А мојава во петок за Ск ке оди на ексурзија во Зоо(2 ро одд се) и уште сега се плашам ке помине ли добро.Му викам на мм ти со колата зад автобус оди,скришно да пратиш ситуација.Знам не сум нормална (facepalm)

11. Annath

Annath Форумски идол

Многу им се тресеме, затоа. Ама дефинитивно и времињава се поинакви... а бе до продавница не можеш да го пратиш детето и раат да бидеш, оти секакви лудаци има по улициве. Мм ми се смее на овој муабет, ама после ми вика дека не би го пуштил малиов сам во школо да оди додека не наполни барем 12 години. Е ај сеа?

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кај нас има реален проблем, за да се стаса до училиште се поминува булевар без семафори. Газат редовно луѓе. Последно девојче загина со другарки на пешачки...како да ги пуштиш сами?
    Јас од прво одд сум седела сама со клуч околу врат, не се сеќавам дека со некого сум поминувала улица за до школо...

13. referentka

referentka Moderator Staff Member

И мене сама ме праќаа на одмор.
    Имаше одмаралиште ,,Младост,, во Охрид и првите неколку години таму одев.
    Првпат бев 4-то одделение.
    Одморот ги паметам по тоа што во соба бевме 10-тина девојчиња и најстарата (8-мо беше) ни кажуваше како добила мензис а ние се чудевме |(, исто го памтам по логорскиот оган и маскембалот, по разни натпревари што ни ги организираа, по диско вечерите:dance:
    Наставинкот со жена му будно не пазеа , имаше ред - влагај во вода , па излагај од вода и тоа без она ,,де уште малку,,.

Други времиња беа тоа.

Не дека ние не бевме бесни, ама бевме поооо...(неможам да најдам израз) ,,изгубени,, па нашите лудости се состоеа од мачкање навечер со паста (мустаќи правевме) или мачкање кваката со паста :envy:...

Денешните деца на таа возраст се насилни, збеснати, аздисани, со мобилни и таблети, интернетот им пружа многу информации, гледаат насилство на ТВ....
    Нашите догодовштини им се ,,мачји кашаљ,, :lol:.

Мое дете на таа возраст не би пуштила.

И двајцава поголеми после 6-то..7-мо првпат преку школо организирано беа и тогаш умрев од страв.Кога си дојдоа кажуваа анегдоти и се смееја, а мене ми беше жал за наставничките, можам да претпоставам дека дома си дошле уште поуморни.

14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

И јас одев од помала,некаде во 3-то одделение бев за првпат.10 дена се одеше тогаш,најчесто во Отешево,Претор,Крани,Охрид...Од тогаш секоја година одев на летување со деца.Убави спомени носам од тоа време.

И децата мои одат.Ги пуштам,а и тие многу сакаат.Бев,како и секој родител,со страв.Дали ќе знае да се грижи за себе,ако настине,дали ќе се пресоблече кога ќе се испоти,дали ќе јаде,дали ќе му недостигам....и уште многу Дали?
    Првата година кога син ми за прв пат отиде сам на летување,се сместивме и ние во негова близина.Отидовме еднаш да го посетиме и ни рече да не доаѓаме повеќе.Не не ни рецна.
    Ќерка ми кога прв пат отиде,не отидовме да ја видиме.Кога ќе ја побарав на телефон,ме откачуваше велејќи ми дека е зафатена и не може да разговара со мене.Многу била зафатена со дружење и играње.:D

Обично сум голем паничар,посебно за децата.Многу се врзани за мене,ама сум за тоа дека децата треба да се осамостојуваат и да бидат независни од нас,уште од мали нозе.Треба да им дадеме крила,но уште поважно,да ги научиме како да летаат.
    Оваа година,здравје Боже,сакаме подалеку да ги пуштиме,во Грција.И предупредени сме,никако да не ги посетуваме.
    Имам многу интересни случки да раскажувам за нивните одмори без нас...

15. mareane

mareane Форумски идол

Здраво друштво ,ми фалевте овие два три дена.
    Мислев да ве дружам навечер ама слабо време а и јас како за малер ме зезаше полначот на телефонот па мораше да штедам батерија.
    Инаку си поминав убаво и работно ама и релаксирано,предавањата веќе познати работи,друштвото убаво.Малку шетнав и низ Охрид и во секоја млада жена со дечиња ја барав Бубале.
    Се читаме!

16. duffi

duffi Форумски идол

На нашиот уште татко ми го носи во школо. Стално се прва смена.
    Дали нас така не носеше. :devil:

Денеска му стигна еден пакет кој му го порачав за роденден. Пресреќен е . Едвај се убедивме дека прво треба да се пере. Мајка ми вели дека го мазиме многу, а и они го прават истото. Примерот горе докажува. :D

Јас не се сеќавам моите да ме пуштиле сама на одмор, ниту сестра ми. Секогаш не носеа со нив. Под будно око да не следат.

17. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мене ме пратија во забавиште за прв пат на одмор. Го заборавив името на одморалиштето, во Охрид беше.
    Не бев сама, туку бев со брат ми, он како поголем да ме пазел, па коко голем батко и џепарацот беше кај него(facepalm).

Го гледав еднаш на неколку дена кога ќе ми дадеше париче колку за еден сладолед и толку :worried:.

Знам дека неколку дена пред идење дома бевме банкрот:envy:

Он окапуваше на тоа флиперите и сите парички ги потрошил.
    Не се сеќавам многу од одморот. Знам дадите беа поголеми, па ме припазуваа, се сеќавам навечер кога се спремаа за симпатиите, па некоја љубовна драма:P.

Наредната година пак не пратија. Е тогаш јас свој газда си бев и џепарлакот си го држев кај себе. Стандард на пола одмор брат ми се влечеше по мене да ми гачка пари:makeup:.

Како целосно разочарана од батково наредната година ме пратија во пелистер, сама 8).

Едит:
    првата или втората година батково се снеарни(од многу сладоледи дали :envy:, па во болница заврши, и рикаше/плачеше и не зедоа ден два порано)

Doozy, DVAANGELA, Espadrila and 24 others like this.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Истинтрана, со нови нијанси на коса ... :emo: Релаксирана, надишана убав воздух и мир ... :mm:

Last edited: May 31, 2016
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

СликО!

Почнавме генералка денес. Ја средивме, ја исчистивме дневната. Утре на ред кујна.

Ручек - машки. Хамбургери со помфрит од Бургер Кинг.

Сега малце легачење, па после прошетка.

Убаво попладне. :sun:

20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

I moeto prvo letuvanje beshe prerano na 6 godini vo Asamati. Kako najmala site me gledaa, obozavaa da mi ja sreduvaat, da mi ja pletat kosata,imav bash dolga plava kosa. Mislam deka ushte edno devojce imashe na moja vozrast, drugite site bea pogolemi. Uste mala sum bila dosta samostojna, pedantna, krevetot sama si go mestev i red drugi raboti. Sme gi slushale premnogu nastavnickite koi bea odgovorni. Se beshe ubavo dodeka ne se razbolev nekade na sredina na odmorot, kaciv temperatura i spiev vo sobata kaj nastavnickite, me gledaa ko svoe dete, mi ja namaluvaa temperaturata. Moite nemaa pojma deka sum se razbolela, otkako se vrativme doznaa.
    Vo globala ubavi sekavanja i pokraj razboluvanjeto.
    Slednoto letuvanje beshe cetvrto oddelenie vo Krushevo, bevme poveke shkolski zaedno, se ubavo samo po mnogu vo soba bevme. I poslednoto letuvanje mi beshe vo 7mo oddelenie na Pelister, togash veke si bev vo svoj film, bev zaljubena izgubena, ne znam ni zoshto otidov na toj odmor koga nikoj od drugarkite ne beshe pa morashe da se prilagoduvam na nepoznati luge.|( Izmacuvanje mi bil toj odmor, edinstvena svetla tocka beshe eden mlad zgoden kelner,:D pa taka malku, malku gi ottrgnav mislite od mojata prva i nevozvratena ljubov.

Kako vikaat prva ljubav zaborava nema, pa koga i da go videv nekade srce pak podzastanuvashe, sreka pred dve, tri godini se iseli vo Amerika pa me spasi od nezgodni situacii, a epten u komshii ziveeshe.

Last edited: May 31, 2016
Thread Status:
Not open for further replies.