Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Бујрум доказ за дијагнозата и не ме цитирај веќе и онака денес можеби и нема да добиеш одговор од мене.
    Барем ако си искрена, биди искрена до крај и кажи си дека проблемот е што не ти се допаднаа одговорите. :hai:

Тука не видов глагол „претпоставувам“. :wasntme:

Teodora*, Daleron, SV1911 and 7 others like this.
  2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Pepelaska25 во право си за ова со искреноста :)ама јас пустото незнам да лажам да врзувам тоа ми е мана во животецов :rofl:

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Жени ви се допаѓа ли капутов?
    10953877_827128624013046_1476624585_n.jpg
    п.с.зар не приметувате дека каранициве стануваат како жива кал?

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ај прочитај и ги наназад постовите и ќе ти биде многу јасно дека прашањето не и беше поставено наивно туку со намера да навреди и пак не и беше одговорено лошо и со лоши намери туку таа и пепелашка си направија од мува слон и глумејќи некакви жртви затоа што во глобала и не се прифатени на темата ни едната, ни другата а причината нека си ја бараат во себе а не во нас останатите.

Teodora*, friendy, SV1911 and 10 others like this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Procitav,zatoa i i se obrativ posto sinoka na pocetok toa ne go uociv.

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ајде доволно е за тоа, се објаснивте што се објаснивте, да не ве бришам понатаму. :)

Val-Dim, zalosna, Teodora* and 6 others like this.
  7. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Луничка супер крој е капутот. Јаката дава доза на елеганција, а патентот балансира и додава по малку спортски и посекојдневен изглед. Ми се допаѓа и бојата, материјалот претпоставувам дека е волнен (чоја).

Teodora* likes this.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Золва ми изрази желба да ми го купи.Дека и помогнав околу мајка и.Па викам да прашам ,мене ми се допаѓа на изглед да видиме како ќе стои.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Лунке за црнина да ти кажам јас сум против. Лани кога почина татко ми кога се облеков за на погреб сите ме измеркаа од горе до доле како да сум плашило. Облеката не беше црна туку вообичаени бои не бело.
    Комшиките ме вратија да се пресоблечам, е тоа го мрзам некој повеќе од мене жали. Се пресоблеков во потемни бои ама пак не црно. Тогаш за тогаш и никогаш повеќе.Море марш таму изгледџики.
    Твое си е немој за народ да облекуваш ако не сакаш.
    Панталоноте ги пунам и тоа охохохохооо. Капутчето лично мене не ми се допаѓа (јаката). Види како ќе ти стои ама мислам дека тоа крагната ќе штрчи на рамениците. Јас сакам капутчиња класичен крој со два реда копчиња .
    Ако пак запнала да ти купи нека ти купи. На поклонет коњ заби не се бојат (ццццц бројат) и да, на месаријата се купува подарок се до годината на сите помени.

Едит: Уплав имам веќе од Реин и од тоа окцето нејзино.[​IMG]

Last edited: Jan 26, 2015
    Val-Dim, friendy, toogood and 4 others like this.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Не е лош вака, само подобро е нели кога ќе се проба, поинаков впечаток ќе добиеш :) барем мене колку пати ми се десило така, друго е на закачалка, друго е кога ќе видиш како ќе стои.

11. tessie

tessie Форумски идол

Се согласувам со @Daleron . Се жали во срцето а не преку гардеробата. А другите секогаш ќе има нешто да си речат, сега дали ќе речат „многу е црно“ или „нема црно“ се само нијанси.

П.С. @lunicka Ми се допаѓа капутчето и мене би ми застанал погледот на него. Се надевам ќе си задоволна од тоа како ќе ти стои.

12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Со душата се жали и срцето не со облеката ама народот така си сконтал дека треба црна облека и така ке се тера .

Val-Dim and lunicka like this.
  13. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Тоа е зависи кој го носи и како му прилега на телото и тенот.
    Бојата е добра и мене малку јаката не ми се допаѓа, бидејќи и јас сакам класично малку промена е добредојдена на секого да разбие досада дури и преку облеката.
    За црнина и јас не би носела.
    Мајка ми не сакаше да носиме и ни остави аманет дури беше жива.Секогаш да бидеме убаво облечени и чисти,и да не носиме црнина по нејзината смрт.Сакаше да не гледа дотерани,испеглани, со флизури ....Туку мене никако срце не ми даваше да ја соблечам црнината.На поменот од пола година ја заборавив марамата и кога сакав да се вратам тетка ми ми рече толку .Дома пресоблечи се во некои потемни бои и не носи црно повеќе.
    Затоа мислам дека црнината не жали, туку напротив потикнува депресија и шири негативна енергија.
    Луничка немој да ти е на мисла ако не носиш црнина, а најмногу не ја носи заради тоа што ќе рече народот.

Daleron, friendy and lunicka like this.
  14. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се жали со срцето но треба и содветно да бидеш облечена за такви ситуации. Жалта покрај духовно се изразува и визуелно, барем според мене. Имав една пријателка која кога почина нејзин близок не само што не беше прикладно облечена, туку и кога се вративме од гробишта почна и вицови да си раскажува. Јас мислам дека барем до 40 дена треба покрај духовно и визуелно да се искаже некоја почит. Не само да се носат потемни бои туку тоа да биде облека која е по класична, без длабоки деколтеа, со ракавчиња....
    Носењето на црнина е дел од нашата традиција, колку и да сакаме ние нема да можеме тоа да го смениме.
    Незнам зошто би пречело некому одреден период да носи по темна облека и да однесувањето ни биде малку по прикладно за некој кој е во жалост.

ozbilnazena and lunicka like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Ќе се сложам за црнината, не мора да значи дека не жалиш, ако не носиш црнина. Никој не е во кожата на другиот за да знае како му е, па не треба ни да осудува.

@friendy, не знам со која си ме смешала, има многу труднички низ форумов (дај Боже да има уште повеќе). А се надевам дека наскоро и јас ќе бидам една од нив :D

@lunicka, кога ќе го пробаш капутот ќе знаеш дали го сакаш или не. Вака убав е, мене ми изгледа убаво, ама кога ќе го пробаш, ќе видиш како ти прилега.

Serafima, ozbilnazena, anina and 10 others like this.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Само некој што му починал некој близок го знае тоа чувство на страшна загуба, тој/таа не гледаат во деколтиња, дали некој се насмеал, дали носат соодветна според нив црна облека, дали тв е вклучено и слични малограѓански работи, тие си ја гледат само својата загуба и ништо повеќе.
    Мајка ми почина во сред лето, 44 степени беше дентта на погребот, требаше сите да бидеме во долги ракави за да бидеме духовно и визуелно исправни во нечии очи.|(
    Можеби ако некоја носела долги ракави и црнини ќе ја почувствуваше мојата загуба или можеби ја болело повеќе од мене или па на баба ми болката можела да се мери во црнината.:x

И колку и да звучи себично за другите, животот продолжува, сонцето си изгрева секој ден, жив во земја не се влегува, сите продолжуваме да си го живееме животот.

17. toogood

toogood Популарен член

Eve i jas da se iglasam okolu zabar i ginikolog.
    Kaj Mk zabar imam mnogu iskustvo. Sum pravela se sto e vozmozno , od operacii nekolku, mostovi....Definitivno mozam da gi ocenam kako grubi i uste silni na usta. Deka mi gi napravi zabite kako od fotografija, toa e tocno. Duri i ovde poveke zabari me prasale koj go napravil ova delo (vo pozitivna konotacija). Deka se grubi, se. I toa privatnite , a mozam da zamislam kaj drzavnite.
    Za ginikolozite isto vazi. Grubi i pis na jazik.
    Ovde zdrastvoto e bezplatno i za toa dobivas besprekorno vnimatelni doktori koj si ja gledaat svojata rabota bez nikakvi komentari. Tocno se znae sto moze da se kaze sto nemoze. Samite luge na ulica se mnogu pristojni vo pogled na toa sto e normalno da se kaze a sto ne. Mislam od tipot na moabet na @danichap doktorot.
    Neka ima sreka da rece nesto takvo ovde pa ke go ima do vecera na vesti, a baska ke bide i izbrkan so odzemen licenca za rabota.
    Ova e zemja kade najveke na svet se upotrebuva Please, Thank you and Sorry.
    Veruvajte mi smeta koga se naoga vlakno vo text ili propustena bukva. Sekogas kulturno se izvinuvam i ja naglasuvam svojata nemok da go popravam toa, a sepak ne dobivam ni eden komentar po moeto Sorry naznaceno so golema bukva.
    Luge ne se vregajte, ne e ubavo. Please, Thank you and Sorry se zborovi koj denot ti go pravat ubav, kolku i da ti e mracen. Prakticirajte go toa sto e mozno poveke pa makar i vestacki da vi e. Na kraj kraeva poarno e vestacki da bide negoli krajno prosto.
    Veruvajte, ne samo jas, toa go primetuvaat site stranci. Komentari od poveke kangani: mnogu doterana nacija no Sorry nepostoi kako zbor vo recnikot ( pominuva te butka, ti dise vo vrat, se pravi mudar i bezbroj drugi raboti no IZVINI ne vika. So zakon da bese zabraneto pa ke se prekrsuvase zakonot).
    Luge moj ne se pravete mudri, sekogas pred da kazete nesto stavetese vo kozata na drugiot, nikoj neznae sto se krie pozadi toa. Mora da ima pricina zosto nekoj taka rekol...
    Bidete pozitivni , na site nas ke ni bide pubavo.
    Priaten den

anina, Teodora*, friendy and 4 others like this.
  18. marama

marama Форумски идол

@lunicka мене ми се допаѓа капутот, а и јаката е супер.

Него околу црнината. Мајка ми за татко ми носеше да не претерам 10 години, ма и повеќе, и тоа ја симна само зошто со сестра ми ја напнавме дека претерува. Кога починаа на татко ми родителите носеше до недела црно и тегет. Мајка и кога почина рече дека ќе носи до година иако негодувавме со сестра ми ама на нејзини 40 дена загина братучед ми кој имаше 28 години и еве до година ќе си носи.
    Ние не носиме црнина, ни она не ни дава ама кога одиме на раздавања облекуваме потемни бои.
    Мене ми е преку глава од црнина, тоа не значи дека не жалам ама бојата не жали.

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Жени што велите да одам да се социјализирам!?
    Ќе одам да јадам една социјална пица и 3-4 социјални пива после тоа да можам да се изждригам како специјалка.
    Ова модава кај децава со ждригањето изгледа пак се враќа. Малово може да ждригне кога сака, а тоа го прави највеќе кога се нервирам за уште повеќе да ме нервира. Невоспитана една кој ли само ја воспитува не знам.:D
    Ве молам Извинете, благодарам.[​IMG]
    Се закрфавам беееееееее цццц се плашам веќе да напишам нешто. Ќе се преселам кај гатачите и бајачите да ми забаат од уплав.

20. lunicka

lunicka Форумски идол

И ова да прашам...денеска многу прашувам...:D.Има ли во Скопјево претставник на вакво нешто??Имаат сите величини а не како оние кинескине за гради филџанчиња?
    http://www.milavitsa-srbija.rs/
    м?

Thread Status:
Not open for further replies.