Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.305
    Допаѓања:
    107.793
    Требаше лани да ви долобам сликО од нашето кампување. Додуша ние решивме проблем со мини ван ама и тоа ни е малце, мора да признаам. Јас сум махер за пакување, 10 години бев по патиштата и стекнав искуство. Годинава мини ван ќе си добие и туле, имаме екстра багаж сега и мора да се биде практичен.

Бебо спие а јас станав да средам, да пуштам сите кујнски апарати да работат и да се подружам со пумпата малце, Жаки ќе ѓе разбере, иста мука делиме.

На mareane, Peco, papillonP и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.939
    Јас на одмор никогаш не готвам. Дури ни за децата.
    Освен кашички да им сматам.
    Друго се куповно, кашички и теглички. Манџи сигурно не варам. Ништо нема да им биде 7-10 дена.

Некогаш јадеме во ресторан, некогаш сендвич гиро, обавезно од продавница купиме основно: млечни производи, овошје и зеленчук, имаме секогаш житарки во кутија.

Не сме патлиџан туристи. Од тука од храна носиме само што мораме, како за бебе сега, и за по пат и за првата рака додека не пазаруваме или јадеме таму.

На Mrs.Bass, samovila.red., Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.094
    Допаѓања:
    91.239
    Добро утро и од мене иако добар ден ме фаќа веќе :lol:
    За пакување зборите ? Мислам дека автобус нема да може да ме собере :rofl: Носам се значи буквално се шо треба и шо не треба и нешто што можеби ќе ми затреба (facepalm) и многу сум нервозна додека се пакувам за некаде од шо мислам да не заборавам нешто. :| Здравје во иднина незнам со деца како ќе се средувам.

И ние не сме од оние кои носаат храна од дома кога одиме на одмор,носиме ситно нешто обавезно и тоа некоја грицка,смоки,чипс,нешто благце колку да има додека се сместиме :D Гледам да не готвам додека сме на одмор и да не се замарам со кујна ама се случува во тие 7-8дена да направам вечера нешто набрзина.

На mareane, Peco, papillonP и 15 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.521
    Допаѓања:
    288.745
    Јас ич не би тргнала на одмор ако треба да готвам, плус па и со мали деца да сме :worried:.
    Ако има некаква рамноправна распределба на обврските сваќам, подобро некаков одмор одколку дома да седи човек, посебно децата да се издуваат.
    Ама некој да ми изиграва бег и да чека јас да готвам, мијам садови па и по деца да треба да трчам .... :shake::talk::fubar:

На papillonP, kukla21, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Со оглед на тоа дека уште сме сами не носиме ама баш ништо.

Уствари мм си носи Цедевита, не можел без неа. Нема врска, дома стои со недели и на крај јас ја пијам.:D
    Сакам да ги шетаме околните ресторантчиња и да јадеме покрај море.
    Тоа е право задоволство.
    Он е стандард со една торбица, а јас сум проблемот. Обавезно прашува се ли ќе облечам :nod:

Ова за мене ќе биде жешко и долго лето,полно со подготовки. Прво регистрација, па после се останато. Во меѓувреме имаме свадби и крштевки. Само за арно нека е,па ако успееме ќе избегаме некој викенд,ако не недела на ни бега,морето е до нас.

А одмор дури на крајот, добрата страна е што ќе фатиме фини цени, ама кој да дочекаааа.

На Mrs.Bass, samovila.red., mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  6. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Ти кaкo мм :D
    Лaни сaм се спaкувa сo еднo рaнче пoминa a зa мене и мaлoвo куфер цел зa еднa неделa.Вие пoлицискo/вoјничкa тaктикa пoминувaте сo мaлку се снaoѓaте :)

На mareane, Peco, papillonP и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Јaс не гoтвaм нa oдмoр,нити перaм.И мене ми е oдмoр a не истo кaкo дoмa сaмo мм дa види oдмoр тaму.И секoгaш нa купенo сме,лaни прв пaт сo бебе и зa негo купувaв.Јaс велaм секoгaш немoрa десет денa дa седaм aкo немaм пaри,пет ке седaм aмa ке ги пoминaм кo цaрицa.И секoгaш јaдеме нaдвoр,или ќе купиме нештo зa вечерa,дoручек

На mareane, Peco, papillonP и 13 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    И јас се водам по тоа подобро 5 ко царица отколку 10 магарица.

На Peco, papillonP, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kakvi ministerki nisto ne vidov.Vo 2h bev doma,ako ostanev uste malku tamu ke se strupolev i ke zaspiev :lol:
    Tie si prodolzija znam deka vo 4-5h si dosle i spiat seuste..domakinki :rofl:
    Se salam da ne se najde nekoj navreden..
    Fala lunicke ubav e casovnikot,mama sekogas znae najubavo da odbere :angel:
    Za kerkata ne se grizi ke se omazi..i jas kako plavusa taka i vikav na majka mi pa eve se omaziv i pak me gleda plus i dete mi gleda..
    Vi nema raat na vas majkite od nas .. ama kazi iako ve nervirame najmnogu ne sakate :inlove:

Odmor i bagaz...
    Odamna mm ne se razsprava so mene za toa,golem ni e bagaznikot i e samo moj,odpozadi za sin mi i za mm..dovolno :!:
    Kolku dena sme na odmor tolku para kupaki nosam i sorc ili fustancinja za na plaza,za vo den po 2 pati da se presoblecam.
    Nosam alista za iskacanje,trenjerki minimum 2 para ,plus patiki ,baletanki,apostolki 2-3 para,stikli..sandali..figaro,fen,pegla za kosa,pegla za alista...kozmetika ... 2 golemi kuferi imame moi se :!: plus po nekoe kese za obuvkite :$
    Mobilni,tableti 2 i 1laptop, polnaci za da ima mir..Za niv e zadolzen mm da gi zeme toj poveke od mene ne moze bez niv :rofl:
    Za sin mi obleka za mm,porano nosev kolicka za nego ama veke ne mi treba pa od vaa godina ke treba tocak da noseme za nego ,moze ke ne soberi kombe :wasntme:
    Gotvenje mislam jasno e...jas doma ne sakam da i robuvam na kujnata ne pak na odmor.. ne deka mi e tesko ama ne sakam :makeup:

E taka..Aj sega dobro utro,imajte ubav den jas na kafe kaj bratucedka :coffee: :f: :hai:

На Mrs.Bass, samovila.red., mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Патлиџан туристи :D
    Не е до толку што се носи од дома, мене не ми смета ни цела кола да ја наполнат со храна, само да е готово и да не треба обврска за готвење да има макар тоа било и салата да направиш или нешто набрзина да зготвиш, оти пак се собираат тањири, па миење и дури трепнеш дошло време пак за на плажа. И навиките околу храна имаат улога, ете еден пар си се така машала...гурмани :D и поголемиот дел од одморот околу храна им се врти. Да им речеш -ај денес така ќе си поминеме, со гиро, со мачканици, со грицки, сокови и овошје, ќе те убијат со поглед :D
    Да не испадне дека ги оговарам, многу си ги сакам, ама...АМА ]:)

Последна измена: 4 јуни 2016
    На mareane, papillonP, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.939
    Е да. Има такви луѓе што на храната многу мислат и им е битна. Нам не е до толку и лесно минеме. Овошје, млеко, житарки ќе можеме и за појадок и вечера, тоа ќе се три чинии и три лажици :D

Тогаш за таквите ресторан само, ама буџетот си знаете.
    Или евентуално за некој ден има од тие готови јадења што се само подгреват. Имам порано пробано такви и искрено не се лоши, вкусни се. Ќофте, грав, гулаш итн.
    А чинии пластични и виљушки, за една употреба, па садот за салата евентуално само за миење.

Има и такви пици и слично готови веќе, само замрзнати и само во рерна да се испече. Тоа од таму ќе земете.

Колку и да е нешто што набрзина се спрема, пак одзема време и се.
    Ама има начин. Заедно спремање и раздигање и зачас готова работа :)

На mareane, Peco, papillonP и 16 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    257.647
    За одмор освен кај моите ако идеме тоа ќе е. Па и одлично би било, сепак море има.
    За пакување да има како цел плакар ќе земам. Од тоа пола не облекувам ама да си земам јас:wasntme:.
    И за син ми све зимам, сеедно дали ќе му облечам се.
    Сега кога се враќавме од кај моите, пола работи ми ги праќаа, не ме собираше :D.
    И јас сум за одмор без готвење. Значи да се ужива малсимално.
    Јас сум всушност за олл инклузив во некое хотел8).

На galapce, mareane, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Дома кога сме поделени ни се обврските со мм, и за готвење и за чистење, поинаку не бива оти сами сме, и двајцата работиме, и безобразно би било сите домашни обврски на мене да се. Ама таму мора да седи на маса и да чека како останатите, оти ќе гo зaебaвaaт другaрчињaтa :(:D
    Ќе смислиме нештo, ќе убедувaм пa вaљдa ќе се дoгoвoриме, oти решенa сум oвoј oдмoр вистинa дa oдмaрaм пa и пo ценa сaмa сo кифлaтa пoнaстрaнa дa седaм.

На samovila.red., mareane, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.804
    Допаѓања:
    202.803
    Дoбaр ден!
    Рaнoбуднa и јaс денескa, oд пет... се нaучив уште oд сегa ептен рaнo дa стaнувaм, aмa убaвo ми беше тaкa сaмa еднo двa чaсa, пoсле мaлиoт си дoјде вo дневнa и зaпнa дa игрaме "не лути се чoвече". Амa ќе требa иметo дa и гo смениме, oти луткo невиден е кoгa губи.

Сaмo јaс изгледa не сум кoмплицирaнa зa пaкувaње зa oдмoр... вo еден куфер трoјцaтa не сoбирa. Нaскoрo и четвoрицa ќе бидеме, aмa o тoм пoтoм. Прaктичнa сум кoгa е вo прaшaње oблекa зa oдмoр, не сaкaм дa нoсaм непoтребни рaбoти. Првo вaдaм се штo мислaм декa ќе зaтребa, пoсле селектирaм штo нaвистинa ни треба. Амa зaвиси oд oдмoрoт, кaкoв е и кaде е. Нaјчестo oдиме сo oпцијa aлл ин (тoa и зa Oхрид вaжи :!:), иaкo сме биле и сo aпaртмaнскo сместувaње. Реaлнo, хрaнa мoже дa нoсaм зa дететo, зa пo пaт, инaку не нoсaм. Кoличкa не сме нoселе, oсвен зa Oхрид, игрaчки зa плaжa и сличнo купувaме нa лице местo нaјчестo, пoштo стaрите целa гoдинa се игрaaт вo двoр (штo е битнo декa се зa плaжa, нaменa им се нaoѓa и пo дoмa). Лaптoп не нoсиме, тaблет сaмo, и телефoни се дoвoлни aкo имaме пoтребa oд интернет. Фoтoaпaрaт зaдoлжителнo, кaј и дa сме. Oснoвни рaбoти зa хигиенa, креми зa сoнчaње и пoсле сoнчaње, првa пoмoш и тoлку. Шминки, штикли, нaкити и слични глупoсти пo oдмoри не нoсaм.

И тaкa... денес ме чекa шетaње и шoпинг зa рoденден, пa нa рoденден, пa нa гoсти и тaкa...
    Среќен именден нa oние штo слaвaт денес (сите сo име Влaдимир).

Убaв викенд!

На samovila.red., mareane, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.939
    Е ако де. Па ќе има ваљда уште некоја жена таму или се машки. Ако се се машки јас не би ни ишла на одмор така :D
    Јака ти душа :worried:

На kukla21, mariatim, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Не бре :o :rofl:
    Сите си имaaт жени, aмa зaеднo јaдеме пa мoрa сите дa се плеткaме вo кујнa.

Едит -Јас уствари сакам да кажам, дека сакам да сум со друштво на одмор, но истовремено ми сметаат гужви. Сакам убав мирен помин опуштено и лежерно, а си ги знам дека повеќето гласни и енергични се. Сакам секој за себе, само за на плажа и навечер за понекоја пијачка и муабети да се собериме, ама некако нон стоп сме заедно. Така некако.

Последна измена: 4 јуни 2016
    На mareane, papillonP, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.521
    Допаѓања:
    288.745
    Јас не сакам ол инклузив.
    Се чуствувам принудена таму да седам и нивното да го јадам.
    Доволно ми е само појадок, насабајле од соба да седнам накаде и да апнам, кафе/сок да се напијам.

Мене ми е несватливо цел божји ден да се движам во хотелот, односно нивните базени само поради некој коктел или овошка кој е во тој ол инклузив. Уствари делов со базен а си отишол на море ми е сеуште мистерија.
    Повеќе уживам да си седам во некое рибно ресторанче и да уживам во погледот накај вода одколку да јадам во хотелот.
    Море и едно гиро ако треба ќе го јадам ама знам сум шетнала, сум испаднала низ градот и не мора да трчам назад.

Уствари јас не сум по плажите и бањањето :rofl:.
    Најчесто сум правела градски тури, да видам знаменитости, архитектура а само неколку пати дали ќе влезам да се избањам во тие 10 дена.
    За мене би било казна да треба секој ден да седам на плажа и да се горам како рак.

Со деца поим немам како би било, ќе се прилагодуваме.
    Деновите на шетање и истражувања завршија, охрид или до грција ми е предоволно.

Оривче правам, посно.
    Едвај чекам да стаса...

На Tinushka, mareane, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.939
    Па што се грижиш тогаш.
    Организирајте се по денови, по оброци, две по две :D

Или биди си ти снабдувач, шетај по продавници што им треба, други нека спремат кои повеќе уживаат во тоа, или пријави се само за салата правење и/или миење, или друга обврска и ајт.
    Ти си ги познаваш, сега жртва и компромис треба од сите страни во поголемо друштво. Не може некому ќејфови да се терат, а друг да се жртвува само.

Тоа е една од лошите страни на одморот со други парови, организација и договор, па и ако сте различни, со различни интереси |(

На mareane, papillonP, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Затоа ние неколку год по ред одиме сами без никој.
    Правиме што сакаме. јадеме кога сакаме и каде сакаме. Може денот и со кифла да го помине, а може и по ресторани, се зависи како сме расположени.

На mareane, Peco, papillonP и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Знам и за така, само што ние преку цела година сме тукуречи сами, без најблиските роднини и другари, па желни сме за друштво. Дури во план ни е и уште еден краток одмор од неколку дена со свекорот, свекрвата и моите родители да истераме :tmi:

На mareane, Peco, papillonP и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.