Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Те разбирам сосема.
    Ние овде сме стално опкружени со сите.
    Јас се изолирам колку можам кога ми е ќејф, ама мм невозможно е. Па тоа се единствени неколку дена да сме сами без никој.

На papillonP, kjukli, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    139.640
    Ах нашите одмори кои ќе се повторат дури откако бебе ќе има 15 години :)

Во една торбица спакувани двајцата. Снимено цд за по пат да се пее и ред бул. Таму киснење под сенка на плажа. Појадок 2 саати во хотелот, дремење со кафето и сокчето и поглед на морето. Секогаш во хотел на плажа со свои лежалки. И одма по појадокот пиво на плажа. Па ручек у некое ресторанче. Или омиленото, шопска и ладна ракија па пак на плажа ама со коктели поручек. Пијани и насмеани у вода. Попладневен секс па дремка па на вечера некаде а романтики со вино. Пак пијани. Цела недела само секс, плажа, алкохол и јадење.

И годинава ... ќе биде: не детето у водата, ладно е.Леле комарец у соба. Детето му се јаде. Леле сонце го фати Леле капата му падна. Не спие дете. Плаче цела нок. Ау се искака, да перам на рака. Леле пролив од сменета вода. Има темп или сончаница? Де види песокот да не е жежок. Ај пасирај моркови. Срамота од комшиите вреска дете. Види ги бе топлес на плажа - јас со една цицка надвор принудно. Од секс - се слушаат комшиите. Од алкохол - ако ме изедат комарци па да намачкам ракија.

А да не одам на одмор у следни 15 год?

На Мрчатор, PUPICA, monik55 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Oд дoсегaшнoвo мoе искуствo пoубaв oдмoр oд кoгa oдиме сaми сo мм немa.Сме oделе сo другaри,кoлеги,зaкoвни,сестри,брaќa и кoлку луѓе тoлку тaбиети.Некoј скaпo му е у тoј рестoрaн,некoј би зa дoмa сo пoнел oд дoмa дa си јaде,пa сaкa дa легне пoрaнo пoштo е нa oдмoр,дa oдмoри oд нoќен живoт,oд гужви,пa нa тaa плaжa вoдaтa не тoплa.Тaкa ние сaми,јaди пo штo сaкaш oди кaј сaкaш седи кoлку сaкaш,пa кoгa ке се врaтиме ќе се видиме ќе се дружиме

На samovila.red., mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 9 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.118
    Допаѓања:
    221.183
    И јас одам на одмор колку да прошетам таму и да извидам се што има за гледање од заменитности :D плус да се влечкам по ресторани и кафиќи со некој коктел, пиво, кафе и по некој сладолед, да одам на шопинг и да дремам исто така одмарајки во некој хотел. :D
    За мене одмор не е море и сончање, тоа ме исцрпува :D, да треба да горам ко рак и да се потам не фала :D..
    Преферирам на појдам до плажа накај 6 часот до 8 вечерта, сосема доволно, ем пријатно ем сонце не пече :wasntme:.

На mareane, Peco, papillonP и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.888
    I nie pretezno sami sme odele so mm na odmor i ovaa godina sami so sinceto, nema poubavo definitivno. A za drushtvo se naoga ponekogash i tamu, samo ete nie sekojdnevno sme odele na razlicni plazi pa ne mozes da ostvaris nekoe poblisko prijatelstvo, za povrshno sekogash ima. Mm e ednostavno takov komunikativen pa lesno doaga vo komunikacija dal so deca, dal so vozrasni. So deca znae da se zaigra pa im vadi ezevi, morski zvezdi od pod voda.:lol: On e celo vreme vo voda ili podobro receno pod voda, pliva do najoddalecenata tocka do kaj e dozvoleno. E ovaa godina bash ke go vidam, za prv pat odime so deteto. Jas obozavam da se razladuvam vo voda i bi kisnela celo vreme da mozam, ama nema shansi odma se vcrvuvam i lupam. Zatoa i sekogash sme odele od sabajle i prikvecer na plaza, dodeka sonceto ne e tolku jako da se pouziva vo voda. Vednash shtom izlezam od voda direktno pod senka, soncanje nema shansa, ne fala ne e toa za mene. Koga se vrakame od odmor site mi vikaat ti ko da ne si bila na odmor, bela si se vrakam. Koga ja fakame najdebelata senka na plaza rano, rano taka e.
    Mene popladne od kaj 17h mi e bash omilen period na plaza, pa go docekuvame i zajdisonceto milina, nema podobra gletka od zajdisonce na plaza pokraj more:inlove:
    Za bagaz nikogash ne sum preteruvala,samo najpotrebnoto. Za jadenje ottamu sme pazarele i najcesto kupecko jadevme i vo restoran. Ovaa godina ke bide isto, samo na sinceto ke mu zgotvam neshto brzinski ili eventualno od vecerta. So dusha cekam da odime, najmnogu bidejki prva godina odime so sinceto, ke bide zabavno.

На Mrs.Bass, samovila.red., mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Jas nosam hrana.
    Obavezno.
    Gotvena i smrznata.
    Vadam navecer i utredenta toplenje i salata.
    Odam da go koristam sonceto i solta.
    Ne gotvam tamu.Ne mijam.Ne peram.
    Giro ipo nekoja pijacka doaga vo obzir.
    Soping e obavezen,tuka nema NEMA.
    Patlizan ne nosam ama tamu si kupuvam.Ete jas bez patlidzan nemozam.
    Odime 3-4 pati po 7 ili 10 dena na odmor xa 3 meseci i ete sme si nasle modus kako podolgo da ostaneme na taa klima..
    Ne se zadovoluvam so 10 dena "carica" pa ostanatite 100 magarica..ako nekoja moze taka da se narece.

На mareane, Peco, papillonP и 14 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    150.488
    и тука се согласувам...токму истото и јас го правам...одам со испланирано мени,за секој ден..таму само да го стоплам или испржам..салата и толку... не останувам во кујна...не правам манџи ама не можам да си дозволам да јадам по ресторани секој ден...тоа ни во мк не го правам...

самотник сум кога одам на одмор ..тоа ми се единствени денови за да си ги поминам во друштво со најмилите...не сакам никој отстрана....сме пробале не е тоа тоа....себична сум,знам!

На Mrs.Bass, mareane, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.056
    Патлиџан туристи, да се разбереме, е мојот превод од изразот "парадајз туристи", кој се користи за оние што носат полна кола храна, од патлиџани, лубеници и останатото на море.
    И јас јадам патлиџан и го купуваме ама таму.

Всушност, последниот пат во Гр цените на зеленчук и овошје се приближно исти, посебно на пазарче и свежо, па не знам зошто некој би се товарил со сето тоа и да му скапува по пат. Ама нивниот избор.

Еве вака нешто за "парадајз туризам" :D
    parazadjz-turisti.jpg

Последна измена: 4 јуни 2016
    На Mrs.Bass, ALISA0000, samovila.red. и 16 други им се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.925
    Допаѓања:
    111.366
    Денес кај мене е ден за средување таван :whew: прашајте како се средува :!: паркиран камион до тераса и се се фрла одозгор, ама буквално се, тоа глупости, глупости што наши, што на стариве се натоварив во приколката :emo: расипани апарати, картони, кутии, стиропол, каблови, алишта, даски купишта, купишта, па и сандаци за пчели, а пчели не се чуваат 30години, се отиде аут :o

Плочките ми стигнаа за купатилото и поубави се сега дома :D
    Мм го соголи до цигла, дури и кошулица вади 8)

Ехххххх одмор! Последниве години одиме со полупансион доручек/вечера и топ ни е, по ресторани не сум фан да јадам, уствари јас едвај јадам на одмор овошје, житарици, бисквити, млеко, јогурт и по нешто блашко ми се редовно на мени :D така ми е полесно и попрактично, а all не би одела така многу си врзан за хотелот, јас си сакам плажа, море и во близина некоја кафетерија, цел ден го седиме на плажа и не ретко си поспивам :$ во базент не ни влагам никогаш, никаде, гадно ми стои :wasntme:
    За ствари носење порано кога пакував носев многу, многу сега така-така, не облекуваме се, но мајка секогаш ми вика имај си ти за недај боже и јас ја слушам :D шминки, штикли, накит по одмор не носам, лаптоп, таблет, па и фотоапарат не, само мобилни, па и тие сме знаеле да не ги понесеме :)

Ми се скршија 3 нокти душава ме боли ;( ама ако од утре таман китенките и бомбоните ќе ги правам таман до кај четврток се да средам и петок со нови :makeup:

На mareane, Peco, papillonP и 13 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Sekoj razlicno si sfaka odmor.
    Imam prijatelki koi od doma nisto ne nosat...sekoj den po taverni...e sea,tri dena bila samo..za tie pari,taa muzika!
    Jas kako i sekoja domakinka sum opteretena so sekojdnevie,ama vo princip koga se odi na odmor najbitno mi e da se disi jod,da se iskoristi solenata voda i sonceto vo umereni kilicini.
    Veke imam pisuvano deka nosam zgotvena hrana i ne se matkam vo kyjna,i nisto ne ni nedostasuva.
    Zelencuk i ovosje se kypuva popotreba.Toa nemozam da nosam,kalira i skapuva..ama kocka sirenje,carsko meso i zlatiborac-bez niv ne trgam.

На monik55, emkaemka, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    мене ми е разбирливо зошто некој носи од тука, некој купува таму и тоа си е лично право и избор на секого и не ме интересира, ни навлегувам во тоа....
    не ги разбирам луѓето како еден мој добар пријател, колега, што се задолжува редовно за да отиде на одмор....и тоа одмор што е далеку над неговите финансиски можности...
    оди на ексклузивни места, се храни во скапи ресторани, шета по таверни, ноќни клубови....наредните месец-два после одморот нема пари ни за гориво за да дојде на гости, дури често останува и без пари за цигари...ама важно кога е на одмор е газда...:lol:
    и уште не ми ги вратил 300 евра ... :envy:

На emkaemka, MacenceEna, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.888
    Letno vreme i ne e tolku strasno za rucek ke se snajdes, eden den ke sprzis piperki so urda ili jajca nabrzinka, dr. przeni jajca, pa pindjurce, przeni tikvicki, nekoj den giro, pica, skara ke kupish i pominal odmorot...pa sega mandji ke jademe doma koga ke se pribereme.:)
    Posledniot pat koga bevme cesto sednuvavme vo restoranceto vo kukata kade bevme smesteni, ceni povolni, hrana dobra. Obicno navecer sednuvavme posle plaza. Se pogodi i pica majstorot od Makedonija pa imavme nekolku pati gratis pica, casteshe deckoto, a nie nego pivo.
    Se nadevam restoranceto ushte raboti pa ke go posetime pak.

На Mrs.Bass, emkaemka, samovila.red. и 13 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Eeee toa da mi kazes..
    Ili...cela gpdina nema bel den da vidat za da otidat kako "carevi" pet dena.
    Cinis doma im cisti i im gotvi nekoj pane se naviknati na takov zivot na odmor..
    ili pak tie 5 dena epten jako ke se naodmorat sto nema neEstata salata da zdrobi sto cela godina ke i drzi

На mareane, papillonP, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    море да му се јавам, да го потсетам за парите...|(

На papillonP, Annath, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Dobro ke ti dojdat za nekoj "carski"aranzman.

На papillonP, Annath, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Јас готвам на одмор и не се чувствувам како магарица :^). Најважно ми е што сме дваесет дена на море и не знам што би било толку тешко да се одвојат 45 минути од денот и да се зготви нешто за саканите.
    Се разбира готвам едноставни јадења кои не одземаат многу време и по претходно подготвено и испланирано мени од дома. Носам и замрзнати јадења (полнети пиперки на пример) и задолжително 3 тегли месо (постарите знаат како се подготвува) со кои ручекот е готов за пола час. Во близина на камповите има Лидл и голем пазар, а пазарењето продукти ми е задоволство. Надобар дел се скарите. Носиме и плинаска и на ќумуr, а за тоа е задолжен маж ми. Прави масо, ципура, а од грциве научи октопод и други морски плодови на скара. Јас сум задолжена за салатата. Како и сите во кампот, садови се мијат во пар, односно јас мијам а тој плакне. На син ми не му даваме многу обврски, но тој е со татко му околу машките работи околу приколката. Всушност убавината на ваквиот одмор е што се делат обврските и семејството функционира заедно. Тоа е она што ни недостасува во текот на годината кога сме секој со своите обврски.
    Мене одморот ми е уживанција, а кој не верува го канам летоска во Арион. Имам сe' од ракиичка и салата до десерт.
    Последен пат кога бевме во Грција во хотел, маж ми го вратија од ресторанот зошто носел бермуди (и тоа убави беа од Спрингфилд).
    И од тогаш рековме -За мои пари ќе си јадам што сакам, како сакам и во што сакам..

На Mrs.Bass, Espadrila, emkaemka и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.279
    Допаѓања:
    260.853
    Јас место патлиџани мајка ми и татко ми си ги земав првите одмори со дете!
    Мужов се готви пред нив да ти е мерак друштво да им праиш!

На emkaemka, galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    точно за регистрација и за зелен картон...:^)

На Espadrila, papillonP, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ама па сме сите исто скроени нели?
    Јас во камп не уживам. Едноставно тоа не е за мене. Мм пак ич не би можела да го натерам.

На emkaemka, galapce, nena2010 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @emkaemka добар ол инклузив подразбира и кафич на плажа во кој има солидно мезе/јадење :)
    Јас сакам ол :)

На emkaemka, Ana Marija 1, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.