Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

И јас да си кажам сакам All inclusive. Никогаш ни мајка ми не готвела ниту сме носеле храна на одмор па ни мене не ми е својствено. Инаку годинава фрлале готвена храна на грчка страна и ги претресувале колите. Така кажаа. И не не се задоволивам само со 5 дена туку терам по два три одмора ко човек.

2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

:nod::nod::nod:Bravo be mila pogodi:*

MilaP, Bozica1980, Annath and 3 others like this.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Se vrakam Utre so spienje sme :P

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ма кампување, во шатор, без вц и без туш, партизански, со бело винце навечер на плажа, ако се длбри чуварите и те остават и шаторот да го паркираш на плажа... Милина... Лани, Дупени, Стење, св. Наум, Трпејца и Радожда.... Милини....

5. ninja35

ninja35 Форумски идол

некој се пуштил во романтика ... :wasntme:

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

кој е за нес...:angel:
    IMG_20160604_180418.jpg

DVAANGELA, irenna, emkaemka and 21 others like this.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Јас не знам што да кажам на темава.

Не сум имала прилика да одам на одмор. Сум одела на патувања од 3-4 дена откако сум со либето и сосема доволни ми биле.

Во тие малку денови, сме биле и полупансион, а сме биле и ол инклузив. И едното и другото си имале свои предности и недостатоци. Единствено, последен пат кога бевме на Метеори, бевме без храна, со други платени трошоци и мислам дека ќе умревме за јадење, особено што беше и вон сезона. Беше доста скапо, барем за наш вкус.

Што се однесува до одмор, не би ми пречело да биде барем полупансион. И мислам дека не би можела да издржам некаде повеќе од 5-7 дена. Особено кога ќе помислам на патувањето.

И така.

Денес не ми е ден. Очигледно сум во ПМС, па седнав денес да си поплачам малку онака, за разонода. Тапа сум. Не ми се збори, не ми се шета, не ми се спрема, а вечер нема бегање. Едвај чекам да добијам, после сум како бајче.

Убава вечер.

DVAANGELA, emkaemka, Val-Dim and 18 others like this.
  8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Jas so sladoledov si upropastiv rucek denes, me ubi epten blag.
    Ubav pomin @DVAANGELA, uzivajte i brcnete se vo bazenot.;)

9. Annath

Annath Форумски идол

Сo дете кaкo мoевo, aлл ин ми е спaс, инaку ќе требa нoнстoп дa гoтвaм. А нa грицки и oвoшје не мислaм дa гo хрaнaм цел oдмoр, мнoгу честo бaрa дa јaде нештo. Пa не мислaм цел oдмoр вo кујнa дa гo пoминaм. Вo дoбри aлл ин хoтели не си бaш врзaн целo време зa хoтелoт и бaзенoт, нaпрoтив, имaш слoбoдa дa прaвиш штo сaкaш, дa oдиш кaј сaкaш, дa јaдеш кaј сaкaш, не е еден рестoрaн или бaр, имa гoлем избoр. Мoже дa шетaш кoгa сaкaш и кaј сaкaш, лaнч пaкети ти следувaaт oд сaмиoт хoтел. Вo Грцијa не би aлл ин хoтел, пoштo бaш и немa дoбри хoтели, спoреденo сo други, подалечни дестинaции.
    Сo пoгoлеми децa camper van и шетaње пo Еврoпa, тoa му е сoн нa мм, ќе си пoчекaме уште некoјa гoдинa. А вo кaмп не би, дoвoлнo ми беше вo тин гoдините :D
    И не, не би се зaдoлжувaлa зa oдмoр, aкo мoжaм и имaм ќе oдaм, aкo не, Oхрид ми е тукa... aрнo ме пoтсети @ninja35, и нaс едни пријaтели ни дoлжaт пaри штo им ги пoзaјмивме пред некoлку гoдини зa oдмoр нa Јaдрaн. Дa гo прaшaм мм дaли му ги врaтијa, ич не се сеќавам. Не мoжaм дa сфaтaм се уште кaкo некoј се зaдoлжувa зa дa oди нa oдмoр. Акo немaш, дoмa ќе oдмaрaш, тoa е. Мaкaр штo oдмoрoт не требa дa е луксуз, aмa јбг, Мaкедoнијa е oвa. Зa некoгo и Oхрид е луксуз, зa жaл :(

10. papillonP

papillonP Популарен член

Сите ве прочитав :rofl::rofl::rofl:

Рефи празни шифоњери дома оставам и јас стандарт. Долги години бев по патишта со куфери и не бре брате, не, не се научив само она најосновното да го спакувам. Јас не би била јас ако не земам и она што ми треба и она што не ми треба...ама од кај знам може ќе ми притреба:rofl::headbang:

Е ова како мајка ми да ја слушам како кажува за мене. :lol: Сестра ми е подруга. Ама пак затоа само мкне нешто од кај мене. Ти си вели бунар без дно, поскоро од кај тебе ќе си најдам/бендисам нешто отколку во продавница да идам.:rofl:

И шешир...и шешир си купив:rofl:

:rofl::rofl::rofl:

Само јас ли гиро не јадам?! :puke::puke::puke:

А шешир си купи ли? Или пак заборави?:lol:

Овој тип на луѓе никогаш не сум можела да ги разберам.:x

Баш така.(y)

Ги има, ги има витаминче и тоа многу. И не да се чудни, за греота се колку се само искомплексирани а не се ни самите свесни за тоа.(wtf)

Тоа е се за денес народе.
    Имајте убав викенд кај и да сте.:party:

DVAANGELA, Val-Dim, joy1 and 14 others like this.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Пакување за одмор, а?
    Одамна не сум бил на одмор.
    Еве како се пакува Mr. Bean

Убав ден

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Vrne li nekade??
    Kako e stemnetooo.
    Inace,noviot stan (ako bide stan) mora da ima goolem balkon.E toa sakam.
    Sekoj den na Reklama5 sum obesena mislis imam 100 000 evra pa cekam nesto kako za mene..si sonuvam!!
    Da sme zdravi i zivi za tri godini ke bide.Nesakam da se davam vo krediti i dolgovi..nemam vreme koga da gi isplakam.

13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Кај мене помина невремето...со грмежи, дожд, ветер...:worried:

14. duffi

duffi Форумски идол

Нема ништо кај нас. Баш е ведро и пријатно.

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

И јас сум од тие што кога одат некаде на одмор или патување носат се што треба и не треба, за секој случај нели :D и секогаш имам нешто плус заборавено |(

Еве ѕирнете ја темава, баш за периодов е :)
    http://forum.femina.mk/threads/Совети-за-паметно-пакување.18231/

И тука е убаво времето убаво сега за сега..

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Спржив набрзина скара, што мевце што ќофтиња. Вечеравме.. сега ни се најавија гости и така..
    Времево тмурно а спарно ич не е добро за организмот се нема воздух за дишење..
    Сакам така бар една сабота да ја поминам лежајки пред некој добар филм.. ама ја нема таа песна кај мене :doh:
    А баш ми се одмара..

17. Annath

Annath Форумски идол

Кaј нaс истури, пoрoј, мoлњи, грмoтевици, грaд... и струјa снемa, aмa дoјде зa среќa, немaм свеќи, зaбoрaвив резерви дa нaпрaвaм.

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Денес и мене душава ми е тешка, како времево исто...потажна одамна не сум била.

19. mareane

mareane Форумски идол

Кога ми беа мали децава почесто одевме на одмор на подалечни дестинации на море.
    Цело време велев ех кога ќе пораснат да не носам триста тракатанци а посебно за на плажа.Сега пораснаа ама одморите ни се сведоа на Охрид.(а и Дојран бевме пред две години|(.)Сега на големата не и е интересно со нас,лани ја пративме сама на море Буљарица.
    Кога сум на одмор готвам само неопходно ,нешто брзо што се прави и понекогаш сендвич,пица 2-3 пати ресторан и толку.
    Со муабетиве ме вративте во детството.Со родителите секоја година одевме по 14 дена Црна гора на одмор.Татко ми велеше тој пат не го поминува за помалку од две недели.Еее, поинакви беа тогаш одморите.
    Мајка ми секогаш готвеше нешто набрзинка ама готвено,немаше тогаш кафе, сокче по кафиќи по цел ден седење.Само еднаш во цел одмор (секогаш одевме во ист период) на еден датум им беше годишница и не носеа во ресторан на вечера.За нив не си дозволуваа шопинг ама за нас обавезно се што ќе посакавме.Таму секогаш бевме со многу друштво (и пријатели и фамилијарно).Тогаш имаше многу дружење ...Ух,носталгија ме фати...
    Туку ај да одам ме чека другарка на кафе а јас овде се размуабетив...

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Mrs.Bass, papillonP, Peco and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.