Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    139.646
    Ах Измир. Имам роднини таму. Моја прабаба е грабната во време турско, си ја однел турчинот. И погреб мајка и направила и помен до 3 години. Мислела ја убиле. Од жал по неа умрела. По 20 години си дошла, на коњ, со 3 сина, злато наредена. Сестра и паднала во несвест кога ја видела. Викаат вреќа злато носела оти сите роднини ги дарувала. Баба ми имаше обетки од неа. Сакам да одам за да ги видам :)

Истанбул ми е во срце. Уште 100 пати би одела. Поубав град нема.

На Tinushka, Mrs.Bass, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    42.639
    Хелоу

На темата одмор..
    Одмор за мене е да не се замарам со готвење тие 10+/- денови. Да шетаме по плажи, да уживаме .
    Гледаме хотели, каде има се и сешто сауни ово оно. Обавезно дс има нешто интересно за деца, да има и чуваее на деца . Да можеме на раат да одиме дали сауна,дали масажи...:wasntme:
    Знам многу барам.

Да планирам од дома да спремам јадења не ни тргам.]:)
    Колички и такви тракатанци не ни требаат. Децава се одачи на долги стази :wasntme:
    Од дома не тргам без потребните лекови . За тт сирупи, арника лекчиња , за повраќање, итн ... никад се незна
    Со деца мали треба да си спремен:x

Оваа година нема одмор. Може некаде на викенд да одиме .

Денов ми е ептен неубав
    Малата остана да спие кај баба и. Малово тажи по неа. Лела Лела вика . Сирото. Заспа сам а навикнат е заедно да спијатѕ:worried:

На Mrs.Bass, Lady Phoenix, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Одмор од соништата.
    Нема да ми пречи олл инклузив.
    Па макар сакала и вон хотелот никој не ме задржува,но нека си имам обезбедено да не мислам.

Со нас бејбиСисТеРка.
    Плажата да биде цела покриена со мрежа и да не биде многу гужва,да нема Гласна музика.
    Од дома да носам само гардероба и се што треба за малото.
    Да не патуваме долго и најбитно од се,детето да ми јаде.
    А тоа дали ке сум царица или магарица мање битно.
    Ништо од ова нека не се исполни,само дете да јаде.
    И јас би избрала некое селце на јадранот.

На kjukli, JuLleE, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    91.253
    @mal.ecka некако не ми се става слика од невеста на јавен форум :$ сигурна сум дека ќе ме препознае некој,има многу трачари насекаде :lol:
    Денеска добив уште една пријателка на фб од форумот и многу ми е мило :)

Истанбул,ах колку убави спомени имам од таму :inlove:
    Кушадаси преубаво место,ноќен живот на ниво,би сакала да одиме во скоро време со мм да си поуживаме малку :lol: Памук Кале мн сакам да го посетам пак преубаво е и таму :)
    Годинава не сме разговарале ништо за одмор,дали дека се замаравме за свадба па немавме време да мислиме многу... само кажавме дека ќе одиме крај на август а каде и што не се знае.
    Несакам било каде :| сакам убава плажа,убави места за излегување,убав смештај,се да ми е близу и да не е замарам многу :lol: Не сме биле во Бугарија па можно е да испланираме нешто за таму,здравје ќе видиме што ќе биде и каде.
    За друштво на одмор баш и несакам :| Лани прв пат бевме со уште еден пар и катастрофа беше не дека не си поминавме убаво ама... не им се одело ваму,таму скапо им било,не на оваа плажа,сакале незнам каде,па цело време смрштена беше девојката ако не и се оди под кејф а такви мраам,не дозволувам никој да ми диригира и да ми наредува што да правам и каде да одам
    А со мажето се ни е тип топ кога сме сами и не ми е во ниеден момент досадно :D нема препукување и нервози а тоа и нели најбитно е :lol::inlove:

Не сум ви кажала ништо за свадбата ,па да кажам збор два :)
    Ни во еден момент не се каам што правевме свадба или за нервозите кои ги претрпев пред денот :) беше преубавоо .
    Не дека моја свадба ама целиот ден беше прекрасен,музика како што треба,гости расположени сите цело време на нога,невестата цела ден насмеана од 6ка до 6ка зетот весел цела ден,уживав,се беше магично,преубаво... Кој ќејф е тапан дома да ти свири аууу ежење :lol: И еве недела време после свадбата се чуствувам преубаво незнам ама посакано се осеќам зошто така незнам :rofl:

На Mrs.Cuper, Mrs.Bass, kjukli и 27 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас лани во август во Турција очекував во несвест да паѓам од топло. Не беше! Повеќе од 32,33 не се качи, а навечер и свежо беше. За Сиде зборувам. Би одела пак. Ама за годинава мм смисли друг план :) Ќе падне викенд во грција секако :)

На Mrs.Bass, kjukli, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    Лани бевме во Турција, од 24 јули. Кога ќе кажевме каде и кога одиме сите ни викаа од хотел нема да излезете, жешко е влажен е воздухот итн. Испадна супер, иако со страв отидов заради детево. Жешко беше, ама и во Скопје не беше поладно. Плус таму си нон стоп во вода. Имаше разни тури и екскурзии.Ќерка ми уживаше за сите пари. Не се сложувам дека ако си алл си врзан за хотелот. Имаше ран појадок, па доцен појадок, кога сакавме тогаш јадевме. Ресторани на плажа, уживанција. Детево како што ми е нејадач таму си каснуваше од се по малку и се поправи колку толку.
    Оваа година иста шема само не во Турција. Ми е страв од нападите, а и да смениме малку. Инаку лани доста беше скапо, а и годинава не е ништо поевтино.

На kjukli, evangelina.ina, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И нас истиот муабет ни го тераа, а не беше ништо претерано топло или влажно. Мене во Шпанија повлажно ми било и тешкп за дишење.

На evangelina.ina, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ana Marija 1

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    Што е најинтересно не разубедуваа луѓе што никогаш не биле таму, туку само слушнале муабет. Мислам на мм коса му побеле од мене, само паничев заради детево. Веќе никого не слушам. Кога се вративме сите ни викаа: ви рековме дека супер ќе си поминете(facepalm)

На Lady Phoenix, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    101.121
    @Cka интересна приказна ,кога имаш време раскажи ни ја.

За одмориве ,луѓе што се натегате како е подобро?Се има предност и мани и се си важи од потребите ,можностите на семејството,зашто нели веќе не зборуваме за соло летување.

Сум била полупансионски и како патлиџан турист.Се е подобро од седење дома,а живи луѓе сме,секој сака да брцне нозе во море.

На kjukli, evangelina.ina, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Ana Marija 1

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    Битно јас денес си купив костим за капење, т.е. мм ме частеше. Спремна сум значи:)

На Lady Phoenix, Annath, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Лани бевме во Дидим,и не ми беше многу топло како што си замислував,супер беше.Навечер пријатно,има каде да се прошета,не многу скапо.Бевме во хотел алл Ин.Хотелот беше на самата плажа и тоа беше плус.Имам и во Кушадаси одмор одено,е тогаш беше пекол топло.

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Сме иделе и со друштво на одмор но секогаш е имало незадоволни кои тоа баш не сакат да го прават,јадат,во тоа време да одат на плажа итн..И затоа најубаво ми е сами,каде сакаме,колку сакаме и што сакаме си правиме,без да се мислеш што и како некој ќе го сфати.Цел одмор да си под некој благ притисок.
    И мене ми е малку страв за Тр.напади и све,мм вели не одиме на ексклузивни места,некое малецко,кое малецко појма немам.

На evangelina.ina, Lady Phoenix, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Sega nemam nikava obvrska,lezuckam i citam po site temi koj nesto napisal.
    Tek denes posle tolku vreme vidov deka na forumov ima clenki so 3-4 godisno pisuvanje tuka a sega sredno ke upisuvale:wasntme:..znaci od 5-to oddelenie pisuva na forumov:wasntme:.
    izgleda ja otkriv toplata voda

На Esmeralda-MD, kjukli, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нели спиеш? Или возбудена си? :)

На Lady Phoenix, Annath, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Дoбрa вечер девoјчињa и мoмци.
    Oд кaде дa пoчнaм :D
    Ај дa не oбесувaм кaкo се изнaтрчaв зa сите пaри, директнo ќе го пласирам финалниот производ
    polumatura 2.jpg
    plumatura 1.jpg

Цела недела со обврски.
    Не можеме да дојдеме на себе.
    Гостите, најблиските ги почестивме со вечера во ресторан. Не беше свадба, туку свечен чин со 15-тина души. Топло и пријатно.
    Сега се спремаме за екстерно. @galapce погоди.
    Ќе биде и оваа недела повуци потегни.
    Ми викаат зошто ја малтретирам кога ќе се запишуваме во приватно. Сметам дека обврските треба да си ги исполни. Да завршиме со крената глава, како и секогаш. А и не сакам да и го покажувам полесниот пат.

Толку за ова прво јавување :D

На одмор одиме со по еден куфер. Мојот пристоен, нејзиниот вонгабаритен :tmi:
    Ал инн ич не ми паѓа тешко. Баш ми е одмор. Паркирам кола првиот ден и ја посетувам последниот.
    Сакам луксуз и го сметам за вистински одмор.
    Не дека не одам по апартмани и кампови. :D
    Имаме камп и ми е екстра. Единствен проблем ми е што луѓето што не ме познаваат мислат дека сум намќор. А јас само не разговарам додека го пијам првото кафе. Ама научуваат и по неколку дена не ме гледаат наопачки.

Ете толку :hug:

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, promeneta и 31 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Se e gotovo..kuliram.
    preeska so maloto 3 casa spiev (od 10.30 do 13.30 otprilika) i aj zaspij sega.

На JuLleE, Lady Phoenix, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    8-|:inlove:
    Убавина
    Не принтавте фустан?

На kjukli, evangelina.ina, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    само да ви посакам добра ноќ....

На evangelina.ina, Lady Phoenix, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Фала галапче.
    Принтавме. Кога отидовме на шнајдер, станав скептична како тоа ќе изгледа и познавајќи ја Миумиу знаев дека ќе има плачки. Затоа откажав се. Принтот ќе заврши како перница :)
    Еве го фустанчето
    http://www.zara.com/mk/en/woman/dresses/mini/skater-dress-c400009p3524029.html
    мислам дека е соодветно за пригодата...и кошта помалку од тоа што ми бараше шнајдерката ( 3500 за шиење и незнаеш што ќе излезе + 2500 за материјал + 800 принтање ....пари во ветер фрлени )

И никогаш повеќе нема да губам време со материјали, шнајдерки и тн.

едит: ако имате потреба од место за некоја прослава, топло ви го препорачувам бродот/галијата Ројал. Лугето испоштуваа и ги надминаа моите очекувања.

На kjukli, evangelina.ina, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.925
    Допаѓања:
    111.376
    Си работевме што си работевме и на мм му се слоши, мериме притисок супер, шеќерот е заклучивме 8) и кога вика сакаш да шетнеме Молот :^) ајде се спремивме и оп ме нацрта пред Анхоч дрон да му купам, тоа по мое е хилихоптер :wasntme: држ не дај се спогодивме ама не знам кој е полуд он кој го сакаше или јас која го платив :x
    За возврат добив кола ВИСТИНСКА и покачување на плата :party: :party: и наредни 5год нема ништо ново глупаво да посака :D

На Mrs.Bass, mal.ecka, kjukli и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.