Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Кукле за вас и ќе зготвам нешто.
    Па да мезиме до утре сабајље.:D

На Lady Phoenix, zhap4e, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не се запознав со ниедна;(, имав понуди од скоро сите тука на темава, фала им на сите:hug:,не дека не сакав ама немав време, плус ме скина и тоа што децата се разболеа, наредниот пат кога ќе одам, (со мм, сама веќе никогаш) обавезно фемина собир.:lol:

А бев и лошичка и не се ни подравив со тие што ми одеа на нервите, не им ни кажав дека си одам, после погребот на дедо ми, после сите перипетии непотребни, си се јавив во агенција, си резрвирав картите и само се поздравив со тие што ме испочитуваа, со другите не.]:)

На samovila.red., Mrs.Bass, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    221.549
    @bittersweet убаво што пиша да не те мислиме. Знаеш како е кога се патува, навистина те мислевме. Исто и @promeneta јас мислев фатила и таа авионот изненадно :).
    Туку и јас ќе го фаќам уште една недела, едвај чекам луѓе, поубав доживљај немам, авантурист сум голем да ме остават и со кола да појдам ќе уживам, макар што може 3 4 дена ќе патувам, не ми е проблем. Е сега знам оти нема да чмаам со саати а да треба да патувам многу со авион над 5 6 часа и да седам да се дрвам не фала :lol:.

Направив ручек, јадевме па ќе одмораме овој остаток на денот.
    :coffee: :pizza:

На Mrs.Bass, papillonP, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    81.472
    :)Добар ден!!!
    Слободно можете да ми доделите титула МИС ПОДОЧЊАК НА ФЕМИНА:clap:
    Многу забава,малку сон:party:
    Од спиење нема спомени :rofl:
    Батери ептен фул

На samovila.red., SV1911, ALISA0000 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    162.877
    @bittersweet а мор во Македонија знаеш колкави се платите? :D Затоа муабетот. Некој толку плата зима тука, обична девојка не ќе ја видиш со Пандора. (facepalm) Таму може кежуал е.
    Велкм хоум.

Пак се меша времево, аритмии ме тепаат.
    Има ли некој ваков проблем?

И сериозно ми беше прашањето за мвр, ако некој има одговор нека ми пише. Не знаат каде да ме упатат и немаат одоговори... се испонервирав само и не завршив работа.

На JuLleE, Mekuska, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Од кај да почнам..

Чекав цело сабајле на страната за резултати од испитите за дм да ми каже дека тој проф. не ги објавувал, требало до Среда тој да оди на факултетот |(требаше тоа порано да ми го каже смотан :emo:

Ќе си останев без коса заради моите кулинарски (не) способности (facepalm)
    Во врел зејтин ствив сос од патлиџани ко почна да прска на сите страни, пламен се крена, Џејми Оливер не ми беше рамен :lol: ама додека се тргнам ја повлеков и тавата и се отиде на плочки :^):worried:

Ме мава дремка, оптегната сум во дворот на столчињата и така дремам, ме мрзе да станам да варам какао а како ми се пие.. :nod:

На ALISA0000, ♡BuBaLe♡, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.049
    Допаѓања:
    42.909
    Јас мислев нема лето овде ама фатија горештини.
    Требаше на.мали да му земеме сандали :$ ама.јас мислев чекај де нек се потстопли .
    Битно папучи за дома имаат.
    Прв пат да прошетам боса низ дома ]:)
    Значи топло е стварно
    Децава ги прошетав на игралиште ,се уморивме сите. патот до дома ни се виде вечен. Влечкав точачиња на рамо.
    Мм денес ќе завршеше во 15ч ама уште го нема . :envy:

На Mrs.Bass, papillonP, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Не се зaпoзнaлa битер сo никoјa, кo ви велев...

На Lady Phoenix, mareane, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.848
    Ти па поарна :P

На papillonP, JuLleE, Ariel и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Знам за случај каде што девојка од Филипините не можела да се качи на авионот затоа што немала виза. Прво и' кажале дека не е потребно виза, проверено и прашано и тука и таму, па луѓето купуваат карта, девојката спакувана, оди на аеродром, се испраќаат, овде ја чекаат и за на крај да не ја пуштат ни да се качи. Требало да слета во Приштина... Што не е нешто многу поразлично од овде, да бидеме искрени. Та дури мислам и полиберте се од кај нас. :D

Јас би вадела виза се секој случај, мислам дека сите со стари пасоши мора да имаат визи затоа што го немаат тој чип во пасошот што го имаме ние со биометриските. Плус сигурно ја имаат олеснето и убрзано постапката за визи од тој дел, еден куп снаи им зедовме од тој дел. :D

Едит -

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Indonesian_citizens

Да, треба виза. Ова дека дечкото ми е троа попаметен од мене, па прочитавме тука.

Последна измена: 6 јуни 2016
    На SV1911, JuLleE, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Кoгa си идaм oд нa рaбoтa вo куќичкaтa имaм чувствo декa всушнoст јaс сум нa oдмoр:?:Мене oдмoр ми билo и престoјувaње нa бoлницa..Мaлку сум чуднa пo дефиницијa-oдмoр:^)..Сме имaле убaви двa вo Дубрoвник,ме рaзoчaрaлa Бугaријa,oк е Грцијa зaклучнo сo лaнскиoт вo елитен кaмп.Дечките сo мене,кaј другaркa вo кaмп прикoлкa гoлемa скoрo кoлку сегaшнaтa куќичкa-вoлшебствo:)
    Вo иднинa пoд oбaвезнo ќе биди all inklusive:!:сaкaм Турцијa.Мaлиoт ќе си ќaри Итaлијa пo втoр пaт и Турцијa зa прв пaт нa турнејa:)
    Вчерa бев нa рoденден и јaс си дoбив пoклoн oд другaркa ми(мекa,пријaтнa блузичкa oд Америкa,си јa oблекoв сегa и мислaм декa веќе ме успивa мекoстa или дoждoт??
    Би требaлo дa стaнaм дa јaдaм,глaвaтa и вчерa oвoј периoд пoчнa дa ме бoли:(
    Инaче пoчнувaм дa влегувaм вo кoлoсек нa рaбoтa,реднo беше,цел месец сум:worried:..

На Mrs.Bass, papillonP, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Чекам ти прва, дамите имаат предност.:wasntme:

Туку да ви кажам каков параспур сум, отидов во саботата кај другарка ми на работа имаа пак распродажба, довлечав 3 кутии полни со парфеми, шминки и после мм да ми укаже дека стварно сум параспур ми извлечка кутија полна со парфеми, шминки од предходниот пат кој сум го забаталила во гаража, заборавив комплетно на него.(facepalm)

П:С СликО утре, да не ме мисли Бриџит, сега ќе си легнувам.|-)

На DVAANGELA, Mrs.Bass, papillonP и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    https://www.facebook.com/ZEDM-Slozuvalka-234288186703951/?pnref=story

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Здраво друштво.

Кој го интересира, гугутката пролета и фати усвет да не ја мислите, па како и е пишано така.

Јас денеска си садев ќитки по купачи надвор. Не се зафркавам. Пред три дена 10 степени со волнена капа на глава излегував надвор, и одеднаш 25 степени, сончаница да го фати така човек...

Читам се и свашта за тешката вода моментално. Кога ме фати некоја бес, не можам да заспијам а да не размозгам. Од каде ни е водата во океаните почна се. Па еве се запознавам со вода. Маж ми час кога ќе побара вода со вечерата ќе го прашам каква сака, дали свежа, дали солена, свежа природно газирана, солена, ладна, геотермална, со мраз или без мраз... а мразот од каква вода да е? - Пиво донеси.

@Lilit се што е ново како закон за визи и пашапорти од мвр донесено, додека е некој месец па и година неиспробано, каде и да се јавите различно ќе ви кажат, се е со нејаснотии, дали некој ќе е пуштен или не да влезе на крај ќе зависи од полицајците на граница во какво расположение се и дали надвор има сонце или врне дожд.

На papillonP, ALISA0000, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @bittersweet зарем навистина помисли дека мене би ми било нешто побитно од твојата човечност кај тебе?

Бидна и ручекот како по обичај во период измегу ручек и вечера.

Едит.. БИТЕР требаше да напишеш дека си се сретнала со една ама нема да откриеш која за да си пукниме од завист.:D

На bittersweet, Viktorijaaa5, papillonP и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.110
    Лајк :D
    dart like.jpg

#СиДојдовОдРабота
    #ПомфритИПиво
    #Релаксација
    #ПоздравДоСите

На evangelina.ina, papillonP, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    :D:D:D Си ја замислив ситуацијата, му се одмилила водата на човекот.
    Денес ме удрија моите, па кога се расчистив, а вчера чистев. Цела кујна ја превртев наопаку, ја прередив. Уште прозорците ми останаа. Потоа се фатив со терасите. Демек цвеќињата ги вадев, па ми текна да ги чистам и помина денот. Тоа за да не мислам. Мм изгледа ќе мора на операција, не е ништо сериозно, ама сепак... Па згора на тоа имаме уплатено и за одмор, па и ми е страв да не ни пропаднат парите. Тој е упорен дека ќе одиме, ама не знам како ќе испадне. Татко ми исто не е добар веќе месец дена и само таму ми е паметот. Не знам за кој повеќе да се секирам.;(

На samovila.red., ALISA0000, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Слабо нешто денес ве има...
    Ајде повелете на сладолеТ

На Mrs.Bass, papillonP, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Dobra vecer.
    Ja uspivam malata pa rekov da vidam sto se desava.
    Prekrasno vreme,kako po obicaj nos i ramenici izgorea.Sea sum so dva prsta bel krem za ladenje na liceto.
    Setajki denes niz naselbava donesov odluka-stom ke otidam vo penzija (i Refo isto) ZA 1200 evra ke iznajmime apartman na more vo nekoe tivko selce i od maj do oktomvri kd ziveeme tuka.
    Se e dobro osmisleno osven sto treba da cekam edno 19 godini!
    I normalno da sme zivi..

Ne mi zaneruvajte,si se zanesuvam cesto vaka,ama za toa pari ne se zemaat..besplatno bilo.

I da kazam za onie koi ke minuvaat granica.Grcite tolku se organizirale sto ne se ceka ni 3 min na granica..dvajca reguliraat koloni i se minuva epten brzo.
    Nikoj ne pretresuva.
    Cenite se isto kako i lani.

На DVAANGELA, Mrs.Bass, Viktorijaaa5 и 30 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.848
    Рефке си ја нареди ти.

Јас пола ден на тераса го отепав, а не ни заврна:envy:.
    Ми беше страв да шетнеме сами со бебуш по ливадиве бидејќи деновиве наеднаш заврнуваше па и со грмотевици и блицеви, па ај вака посигурно демек.
    И сега за џабе си викам :doh:.

На DVAANGELA, papillonP, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.