Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Go Чадорче, go (fingers)(fingers)(fingers)

На Lady Phoenix, menelele, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    @Umbrella22 и јaс сум зa дa oдиш, дa не се двoумиш вooпштo. Дури мислaм декa мoжеби и пoдoбaр медицински третмaн би имaлa тaму.

На papillonP, evangelina.ina, Emy867 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    81.481
    Чадорче бел лист и две колони,во двете колони ЗА и ПРОТИВ и
    .............
    Што и да решиш,треба да бидеш спремна да ги сносиш и да се носиш со последиците од одлуката

На mareane, ph.orhideja, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Нема ни една цртка во едната колона.:party:

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Како ме прочита Галапче, само што го помислив тоа..:nod: Во право си..

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    @Umbrella22 Леле Чадорче, не ме зезај, ене кај е Словенија, 80 евра повратна карта за студенти, за 12 саата си таму со автобус. Башка имаш група на фејсбук за Македонци што живеат таму, секогаш има некој со кола што си иде, сабајле тргаш, поручек кафе пиеш тука и обратно. Патот џоа писта е после Ниш. :D

Зошто невозможно да си дојдеш или он да дојде? Не биди одма толку песимист, сигурно нема да ти биде полошо од тука. А и зошто викаш дека со месеци не се гледате тука, а сте на растојание од некои 70-тина километри? :?: Дали се има желба, се немаат финансии или? Оти лошо е ако е обратно.

Што му ја мислиш толку, јас ако гледав за дечковци немаше никаде да мрднам. На крај испадна дека све тоа ти било пролазно, ако сум останувала заради нив тука, многу ќе сум пропуштела. И сега ќе се акам оти ми се здосади тука, сакам промена, сакам повеќе од животот, сакам да пропатувам уште подалеку, да стекнам уште повеќе меѓународно искуство, сакам подобра заработка од моменталната, напанак што можам да го добијам сето тоа со некој до мене како поддршка. Ама одам оти јас сакам да одам и одам за моја подобра иднина. Животот е борба и мораш да се бориш. Ни еднаш не добив никаква сугестија за одење или не одење од него, ме остави сама да одлучам.

А еве тука имам и работа и друштво и се' ми е океј... Ама ми бара душата авантура. Ако не сега, кога? Што можеш да изгубиш? Реално, ништо. Плус па штом е за привремено, охоооо. А што можеш да добиеш? Уф, можности купишта. Контакти пред се', не се знае кој за што во животот ќе ти се најде. Пријателите и семејството мене не ми бегаат во никој случај, дечкото ако ми е пишано да ме жени, ќе ме жени и онака.:rofl: Кај се брзаш и за таму, @galapce ќе те подбере ако те прочита. Јас викам, некогаш некои работи не зависат од нас колку што зависи и тоа коцките како ќе ти се наредат, да се најдеш на вистинско место во вистинско време.

Иначе, арни сте, добри сте? 8-|

Осеќам во јули и август ќе се дружиме повеќе. (hollest)

На samovila.red., Oxymoron, papillonP и 31 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.945
    Dusicke ic ne mu ja misli koj te saka ke te ceka i dve godini ako treba , od kade znaes deka ke imas povtorno vakva ponuda . Pozz ti si znaes najdobro golema si , srekno sto i da odlucis !!!

На Tajnaotrovna, mareane, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Дојдоа свекор ми и свекрва ми.
    Запржив тиквиња, чушки, црни...апнавме, им тупив дете и се истегнав на лежалката на тераса :?:.
    Порано срам ќе ми беше вакви работи:rofl:

На ines.h, kjukli, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.913
    Леле ама не ми се работи, а рокови ме напаѓаат!

На kukla21, mareane, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Сега се ти е оправдено. :D

На samovila.red., Tajnaotrovna, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Да дојдам да ти помогнам , е за друго роковиве нека не те напаѓаат.

На evangelina.ina, Lady Phoenix, Ariel и 2 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Чадорче што ако ова ти помогне буквално да се излечиш?Знаеш дека грото болести се од напнатост и стрес а таму те чекаат нови предизвици.
    Не чекај прифати се што ти нуди животот,еден ден ќе се најдеш како мене,средовечна,ни таму ни ваму,нема ништо назад а уште помалку напред.
    Љубовта со дечкото ако е вистинска ќе опстане ,нема да оди глатко,ама ќе опстане .А ако не е,тогаш ...шта да ти причам.

На samovila.red., papillonP, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    221.619
    @Umbrella22 дечкото ако веќе беше тој маж ќе ја потегнеше вашата работа барем на некој си правец. Возрасен е, мислам дека е веќе и накај 30 етата плус вработен.. не не целам на брак ако мислиш, бракот е сосема друг разговор а вие сте си прича за себе па не би да кометирам за брак и мажачки туку онака ја проценувам вашата состојба, пред се вашите проблеми што си ги изнесувала овде и сметам дека некако се однесува незрело и незаинтересирано за било што и за било каков чекор, до сега штом не ги решивте тие проблеми и не најдовте барем некоја средина за почесто гледање и ред редум како што е редот нели "нормалноста" на една врска па не знам кога!
    Абе куп проблеми сме имале со маж ми еден период низ се се изборивме со брзина на светлината, наместо да тапкаме во место и да чекаме гром од ведро небо да падне, ние реагиравме и ете не.. тука сме каде што сме. Ама вие не сте.. а и зошто не сте ако се сакате и се по ред не ми е јасно?!
    Зошто години наназад се вртите во круг и оставате на времето кога гледаш и самата дека ништо не сте решиле, се гледате 1 днаш месечно, или на 2 месеци како што кажа со разлика од некој си 100 тина км или колку се ама не се многу знам.. бар нешто од нешто да решевте, и ти да потегнеше и тој да потегнеше да си ја сватите љубовта сериозно?!
    Не знам навистина што да кажам за дечково, ми делува незаинтересирано ама баш за ништо. Епа чадорче љубовта не е само "те сакам и не сакам да те загубам" на збор, тие негови зборови никогаш не прераснале на дело нели?! На нешто повеќе?! На нешто плански и сериозно?! Од збор не се живее и не се гради живот/фамилија и дом.
    Ова е само мое гледиште на работите врз основ на пишаното овде од тебе.

Не чекај чадорче ништо да ти падне од небо, не чекај на судбини и бинго.. реагирај, реагирај за себе и пробај да вложиш во твојот живот нешто повеќе..
    Веќе си возрасна, не си мала за да тапкаш дома во место и да дремеш надевајки се дека се ќе се реши ако среќат ти се насмевне. Фати возот и заминувај, замини таму за да работиш, градип твој живот. Да бидеш продуктивна малку, да се дружиш.. е тогаш ќе видиш што е живот и каков е животот кога на човека му се исполнето времето. Ќе најдеш и друштво и се... ќе се препородиш.
    Ако тој те сака како што вели ќе дојде и до таму ако треба, може и ќе се освести дека некаде греши.. ќе си ги отвориш твоите очи а и неговите богами!

На papillonP, Viktorijaaa5, kjukli и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.913
    Помагааајјјј!!!

На Petar80, kukla21, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@vitamina да ти го пратам манекенов мој да ти ја искоси малку тревата?:wasntme:

@galapce не ми текна така да ви направам, поштена душа, за другото се зезав, се надевам дека така си го сфатила а не како озбилно да го мислам.:)

@lunicka да ти го пратам Конта кај тебе на гости, патувавме со една кумановка и детево кумановски ми цепа, цел ден само вика, Куде е Конта, немав га, нема да гу најдеш.(facepalm)
    :rofl::rofl:

@Umbrella22 и јас сум со мислење дека секоја шанса во животот треба да се искористи, понатаму ќе се каеш за пропуштените шанси.
    Да можев на постот на @Doozy 100 ми се допаѓа ќе стиснев,:bow:убаво си кажав дека сакам мадам кога ќе порасне да биде како тебе.:clap:
    :hug:

На запад ништо ново, ладно, врнежливо, училиште, градинка, дома и така во круг, викендов може ќе се шетне некаде ако не врне и тоа.

Еве доказ за моето параспурство, имам уште ама срам ми е се да сликам, од таму ќе ми викнете жолто комбе.:drunk::drunk::drunk:
    Битно шминки имам за извоз а скоро никогаш не сум нашминкана.(facepalm)(facepalm)

rsz_001.jpg rsz_002.jpg

На samovila.red., Espadrila, ines.h и 28 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.156
    Немој да сте и пишувале ЛП на Битерка!
    јас прва си ја кажав дека ми е другарка :emo:

На Espadrila, Petar80, papillonP и 18 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    А јас па велам нешто Бошка ја нема. :D

На Petar80, Tajnaotrovna, Emy867 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.156
    На аеродром сум...авион чекам :makeup:

На Petar80, papillonP, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @bittersweet да застанам деновиве пред пошта????м???
    А зошто лп,јас вака директно и јавно :angel::angel::angel:

На evangelina.ina, Tajnaotrovna, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не мора по лп, тука составете списокот со желби, ако сте биле добри, Дедо Мраз ќе пристигне рано годинава.:lol::lol:

На Mrs.Bass, papillonP, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.