Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Женска болест tinan да не е?
    Јас така ја викам :D
    Што се однесува до троседот за тебе нема ли место?:?:

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ако си бичкал дрва цела ноќ у дневна ќе е, што мислеше ти.[​IMG]

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Здраво на сите. :)

Има кафиња, има торта, од мене за убав ден малку апетисани, така да ни` идат уз муабет. :hug:

Ај свеки, а свекрИва? Ова првово дури нагалено е. :D

Последна измена: 28 јануари 2015
    На Val-Dim, SV1911, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    Поздрав женски :sun:

На Annath, Teodora*, toogood и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Доста се журкаше веќе, тури сега некој потпис со Св. Трифун.[​IMG]

На toogood, anina и tessie им се допаѓа ова.
  6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    @Val-Dim А бе не е ''свеќи'' за горење, туку свеКи :rofl: И не бери гајле, ако прочиташ дека така те пишале снаите, значи на десна нога си станала :D
    Ај добро утро, јас домче со ѕверчињата, едното фучи, другава ме тера принцот на Пепелешка да го глумам, и така...стандарден ден

На Val-Dim, MacenceEna, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ај и ја да се јавам на рапорт :), добар ден и од мене.:hai:

Преска сум задремала 5 минути и Матео дека е многу добро дете не сакал да ја буди мама и земал еден пудинг да го нарани брат му(facepalm)можете да замислете и Константин на што личеше, алиштата на што му личеа, си викам добро барем што знаел да му даде нешто што е за јадење.:worried::rofl:

Инаку за спиење мм нагалено си го викам октопод, со рацете и нозете долги може по два пати да ме обвитка, :o некогаш спие врз мене, некогаш ќе ме обвитка целата па кај што сме споени сме жива вода кога ќе се разбудам:sweat: а кога му викам да не ме допира ја става ногата врз мене, ја па си мислев дека му е страв да не му избегам а тоа ми покажувал кој е главен дома.:rofl::rofl:

На molikaMk, SV1911, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.305
    Допаѓања:
    111.848
    Битерке кути што и на малата не и дал јаде :D Умни деца на мајка :D А ти како спиеш а деца си оставила сами, а? Немајка една :D
    Приметив дека некни ти беше Матео 3 години, 3 месеци и 3 дена, сеа ти е лепотицата 3 месеци, 3 недели и 3 дена :D Ќе рече човек оваа ја прати ама се сетив и чекај викам да се напраам паметна ;)

Ние спиеме со посебни ќебиња бидејќи мм има лесен сон, ако го разбудам после 2 недели ќе ми збори, па така со посебни ќебиња, посебно стуткани, додека задремаме се гушкаме, после во полусон се разместуваме. А умрена сум да се гушкаме додека спиеме, али тоа е. Само еднаш досега спиевме гушнати, во 8 години, па добро не е дека сме без ич, тогаш беше во тешка ситуација и цела вечер спиевме гушнати.

На SV1911, mareane, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден, дами. Ајде, си реков да искрадам 5 минути од работното време за да ве поздравам.
    @bittersweet јас не можем да дремам ама си викам алал да им е на тие кои можат. Користи го тоа максимално што можеш. На душата и одмор и треба. Јас па не можам да легнам и да си ги кренам нозете да ми одморат. Ама тоа е до нервите. Не можам да мирувам се додека не ми паднат очите за спиење.
    Во однос на спиењето, јас спијам сосема непокриена. Зима - лето, јас ќебе на мене не ставам. И мм не е некој зиморлија ама сепак се покрива. Така да спиеме на сосема различни страни на креветот. Додека се гушкаме е ок и после, ај чао, секој на своја страна. На лето пак бегам од жештини па така гушкање имаме само во строго определено време:D
    Имајте пријатен ден!:hai:

На SV1911, Annath, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @AngelOfArh умно ми е детето8-| (тоа на мама е:D) знае дека сестра му само цица, да е помалиот може и ќе ја наранел.:lol:
    Ептен лоша мајка сум, си спијам а децава си праат џумбус низ дома.;(:devil:]:)
    Никогаш до сега не ми се случило да задремам кога нема никој друг дома а децата да се будни ама ме изморија цел ден по нив, играње, трчање, ја надоив малата и си викам само една секунда да се истегнам, сега се смејам ама срцето ме стегна преска, си викам замисли да докачел неѓто што не е за деца.........абе косата како ќе ми дообели.:worried::)

Ангелче, кај мене нов ден почна сега е 3 месеци, 3 недели и 4 дена.:)

На molikaMk, SV1911, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Леле луѓе од спиење на себе не можам да си дојдам, ме уништи притисоков|-).
    Ем си поспивам на сабајле, па после една дремка ми иде...некогаш две :tmi:, ги затворам очиве и автоматски ме снемува.
    Како навечер оваа дремка не ми иде]:).
    Мојов ми вика ко заспаната убавица сум била. Како ќе ме оставел таму ќе ме нашол..само позиција сум си менувала, од спална во дневна и обратно.
    Пред малку си дојде од работа и пустиот дома треба да работи, а не му се седи сам во работна
    па еве го со кола кола да ме рассони па да можам да го муабетам и него во дневна.

А за спиење сме терсене.
    Он рано станува и многу рано оди во кревет, јас покасно станувам и покасно легнувам...секоја вечер кога си легнува ќе ме баци во образ, ќе ми каже добра ноќ и БИДИ ПОТИВКА:devil:.
    Бањата ни е во спална па за право сум малку бучна:bandit:, ама ќе издржи до март.
    Сега сме со голем душек и секој засебно летно/зимско јорганче...уште малку и секој со засебен душек и мир ќе биде.
    По можност во текот на спиењето секој на својата страна да си остане без пофаќање оти е од најмал допир ќе се разбуди па ќе шета како вампир пола ноќ.
    Ако го загрозам неговиот тероторијален простор дури и на среде спање ќе ми ги подбутне газ*т и ќе ми рече нешто у стил не се шири:sweat::swear:.

На Kom.pot, tessie, MacenceEna и 13 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.872
    • Се прашувам каков подарок да му спремам на маж ми.Скокање од авион или испалување од топ?
    • ]:)

На MacenceEna, SV1911, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Организирај му банџи скокање и пресечи ја ортомата.8-|

На ALISA0000, molikaMk, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Му праќам слики на мм од тоа како изгледаше малиот наранет од брат му и ми враќа дека сум била луда.:drunk:(wtf)

Па му го пратив ово, е ај сеа кој е полуд он или ја.]:):devil:

1970653_1902686689840659_5118517262305953157_n.jpg

На SV1911, НаталиЛили, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас и мажето секогаш спиеме залепени еден до друг, освен кога е лето и жешко многу, тогаш бегаме еден од друг.
    А па и сега тој се се лепи до мене, спална ни е 200х220 а јас некогаш избутана до крајот. |( добра грејалка сум била, вели :D
    или тој ме гушне мене додека заспиваме или јас него, нели тој со грбот свртен јас отпозади. Се уште и со стомакот можам да го дофатим или па нога префрлам преку него што ми добро дојде сега во бременоста да не ставам перници помеѓу нозете. :)

Луничка, мојов најмногу се израдува на торта кога му направам, ко дете :lol:
    А и јас така одраснав, роденден без торта никогаш не било, а па мм вели дека тој има трауми од детството, никогаш не имал права роденденска торта, се нешто импровизирано, колачи некакви, или ко во денешно време актуелни такви капкејкс, ама роденденска торта слабо, а посакувал :D

На tessie, MacenceEna, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    При крај на работно време сум нервата ме фаќа планирам дома да голтнам една чаша ракија,салата и во кревет.Денес син ми нема испит оваа недела добро е два испита положи ,стресот ,неизвесноста дали ке помине добро на испит ме убија,а башка парите што треба да му ги обезбедам тоа плус нервоза немаш ли финансиски мир е голем проблем.Секојдневно се јадосувам во душата до кога вака.

На mareane, lunicka, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Е ама ја советуваш, да го утепа човекот (facepalm) :D :P

На lunicka и Teodora* им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не бе па ти. Падот ќе биде над вода и може само да се удави, а не да се утепа.
    Лунке не се лути од моиве сценарија се спремам сега за во Холивуд да спремам хорор филмови.:)

На MacenceEna, SV1911, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    262.532
    Женскиии како сте?!
    Јас да се пожалам болна сум. Ме разболе малата па сега двете сме на антибиотик, ко туберкулозни кашламе. Ама ќе помине.
    Времето дома го искористив за глеање серии. Одамна не сум си уживала вака. Се навлеков па само гледам како да се дофатам до комп и да најдам слободно време.
    Сега да прочачкам по форумов да видам дали и други ја гледаат. House of cards се вика.

На SV1911, Annath, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Па добро мор, сакаш да го удави човекот? :D Над вода ил не, после по нас ќе вика :fubar:

На lunicka, friendy и Daleron им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.