Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.119
    Допаѓања:
    91.394
    Добро утро и од мене друштво :)
    Се разбудив премрзната (facepalm),нозете мраз не ги ни осеќав едвај сум се стоплила |( маж на работа за денес(вечер) планови немаме,т.е мислам дека немаме :D

Ме фаќа некој депресивен период шо ќе ми е незнам ,мислам за дома цело време за моите на моменти ми е многу тешко и неможам да се помирам дека веќе нема цело време кај мајка ,дека имам свој дом над глава и дека е е како порано да седам овде 3 дена па да одам кај нив :| оф сакам што побргу да ми поминат мисливе.

Сокови пијам многу ретко повеќе сум на вода :lol: Густи и цедени сокови не пијам ич,а за газирано ме фаќа стрв. 3-4 дена после свадбата жедта неможев да си ја угасам абе тие денови само на течности бев,к.кола,пепси,фанта со многу мраз конечно се вратив при себе и душата не ми сака газирано :D
    Не сум љубител на к.кола повеќе сум за пепси и струмка,швепс и тоник никако не пијам ,фанта често ми има вкус на расипани портокали,спрајт пијам само со бело винце :|

Имам многу гардероба што сум ја купила од око и си стои во плакар од што не ми е течна,ретко пробувам кога треба да купам нешто а зависи и што,посебно летно време избегавам да влегувам во гардероба и да се препотувам пробувајќи било што :)

На samovila.red., Umbrella22, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    257.930
    Јас така купував неколку пати, и се знае исходот:doh:.
    А и со оглед дека имам спеифична градба, читај широки колкови, тесна половина, морам да пробам.
    А многу мразам. И потоа се туширам, леле колку ми е шубе кога пробувам.
    А сега и лето, какво искуство сум имала:puke:.

Летово - свадби!
    Среќа во фаза на слабеење сум па ќе ми се фати фусатанот од апсолвентска. А сакав барем еден да сошијам. Ама криза финансиска, за жал, па и свадбите ми се трошок. Јас ќе се шлепам:envy:.
    А се блиски свадби, на друграка, братучетка, другар, друга другарка...

На Peco, anel, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    нестаднардно ние си порачавме од Симпо ама пред 4 години и ни стигна за 30тина дена

На samovila.red., DVAANGELA, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.768
    Добро утро
    станати од 07 со бебуш, се стокмивме и чекавме свеки да додје да одиме на лекар. Ми зедоа 4 шприца крв(facepalm), не е ни чудо што уште ми се лоши.

Апнавме малку, и сега она ја игра малата а јас да полежам :tmi:.
    И ние нарачавме душеци од симпо по мерка. Ни рекоа ќе стасаат за 3 недели, а испадна недела подолго може, но во целина како и со целиот медебл кој го нарачавме од кај нив сме задоволни.

Сакам море, одмор, да избегам од секојдневиево...
    Не знам дали ќе бдие изводливо ова лето.

Инаку најчесто пробувам кога купувам, ретко да не пробам ама треба да бидам стварно сигурна дека ќе ми одговара бидејќи има идентично парче или мн. слично.
    Уствари за воопшто да влезам во кабина да пробам треба веќе да сум скоро сигурна дека добро ми стои, да не минам низ тој стрес за џабе.

НАјчесто влевам во дуќан, правам мала рунда...и за минута испаѓам.
    Можам цел трговски за 15 мин. да го поминам.:D
    Не би можела да се трткам врткам има ли нема ли нешто асално, па да пробивам еден куп апрчиња и да се решам за едно од нив, или пак да се враќам по втор пак во ист дуќан....
    Си го редуцирам стресот на минимум. Затоа и одам да купувам сама, не би можела секој да го истрпам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, anel и 21 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.974
    Допаѓања:
    327.488
    Мене во кабините по дуќани скоро се лошо ми стои,незнам зошто.Дома е поинаку.Дали дека дома ке комбинирам со соодветни чевли,ташна,коса но поинаков ефект ми остава огледалото дома

На Peco, anel, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.352
    Добар ден ли е веќе?! :^)
    Времето се погоди дефинитивно.. кафе испиено, да присредам и ќе одам по имелда, баш ми фали вака добра дружба исполнета со шали и смеа од нејзина страна. Одамна не излегов со таков човек да ја наполнам душава со позитивна енергија.
    Се читаме :sun:.

На Peco, anel, DVAANGELA и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не пробувам скоро никогаш!

На bittersweet, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.768
    Јас за мажи така викав.
    Потенцијал да има. После ќе го средам, стокмам, за да може да го шетам :rofl:

На Peco, anel, Emy867 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    И мене,ептен подебело изгледам,дома кога ќе пробам баш ми е ок, може па огледалото дома намерно е набавено за послабо да изгледам:lol:

На Peco, DVAANGELA, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.841
    Допаѓања:
    202.903
    Јaс aкo не прoбaм вo прoдaвницa, не гo купувaм. Не мoжaм тaкaнa непрoбaнo, ми се случилo дoдушa, aмa пoсле врaќaв.
    Инaче секoгaш oгледaлaтa пo дуќaни пoдебелa ме прaaт, дoмa пoубaвo ми е oгледaлoтo :lol:

На samovila.red., Peco, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Retko probuvam.Zatoa i pola sifonjer mi e naakan so alista sto ne gi nosam.
    @MilaP vo nedela ke ja baram Kostadinka na granica okolu 10-11 ..ako e za doma i ke ja odneseme..ke odime na rucok kaj rodnini.
    Vo poverenie..bez nikoj da znae od vreme na vreme frlam cevli i obleka.Mi stoi i mi se broi deka gi imam..a ne gi nosam.
    Vo poverenje2:ne trpam zesko veke..ostarev???

На anel, DVAANGELA, Quuen и 16 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.
    Сега ќе пијам второ кафе.
    Среќна слава и име на сите што слават.Не знаев дека денес е празник,па си уклучив машини.

Кога купувам,пробувам само кондури нормално.До скоро ништо не пробував.Ама се зезнав пролетта,си купув фустан кој не го пробав и кога дојде време да го облечам,мал ми е.И сметка не чувам,а и да чував време е поминато и не се ни продаваат веќе такви да си го заменам.
    Кошули,блузи,панталони,фармерки,фустани не пробувам,си знам број.До сега немав утка,ама поправена сум си и тоа не го пресметав.Се тешам понекогаш дека и во 36 можам да влезам,ама 38 ми е бројот.Да не забегам накај 40:worried: што ќе правам со сите алишта?

На Peco, anel, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.585
    Допаѓања:
    140.154
    Dobro utro. Nokeska migrena i misli me utepaa do 5 ne zaspav. Posle go razbudiv maz mi da spie so bebe a jas u drugata soba da se naspijam. Mislev samo ke si prodolzi oti bebevo si spiese top, ama ne slusna i koa go vide tatko i koa fana da se smee do 7 saat se smeela bez prekin. Pa otide on na rabota mene migrena uste me pukase. Odvaj ja uspav i sum spiela i jas. Sega sum podobra.

Vi kazav deka za Nova godina ke pijan traminec? Epa i eden ketonal ke si ispijam za onaka.

На samovila.red., anel, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.352
    И јас ова вака во поверење кажано знам да си фрлам безброј работ од дома ако не ги носам воопшто или се малку сокинати. :tmi:
    Ставам во кесе и канта, дал облека дал храна што веќе стојат а не се употребуваат. Ептен сум таква кога станува збор за куќен хаос и тракатанци, сакам да ми е минимално и се искористено .

На anel, DVAANGELA, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    #досадномие
    #-5кгнавага
    #немасладолед

На Peco, anel, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    257.930
    Зошто фрлате облека? Подарете ја или донирајте.

На samovila.red., Peco, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.974
    Допаѓања:
    327.488
    Јас подарувам најчесто.Но некогаш се плашам да не бидам погрешно сватена ако некому му понудам нешто мое носено.Нели секој различно го сваќа тоа.

На Peco, anel, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.265
    Допаѓања:
    178.956
    Јас давав порано и си ја наоѓав по дрва закачена или во контењер и повеке не давам збирам што има и саат два пред да помине комуналец фрлам се
    Добар ден осекам ке биде тежок ден уффф нека дојде веке аман циклусот оти ме уби буквално мењам расположение на секоја минута

На DVAANGELA, Quuen, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Јас и со храна така правам. Леб секогаш останува, во ќеса и на ограда. Понекогаш и од ручекот во канче од кмлеко оставам. Трагедијата е што луѓето го земаат. :(

На Peco, anel, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Облека подарувам,во близина имаме дом за деца,па мм често носи тамо,мада последно ми кажа како тие жените што работат тамо,прво они прибирале па после за децата
    Инаку и на моја братучетка често и давам,работи што ми се омалени,а она е слабичка па со задоволство зема,знам дека си ги носи

На Peco, anel, DVAANGELA и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.