Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

@tinan да ја зачлениш ти овде , да видиме одоколу што е проблемот.Не сакала подароци те молам.Не за друго погрешна слика дава за нас жените.:P:rofl:

Val-Dim, bittersweet, Annath and 8 others like this.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Женски здраво :) овој мојов се разболе . Настина и сеа боледуваме сите со него :(
    Две недели е на боледување . :worried: сеа конечно излезе од дома , ја зема малата со него и на лекар се .
    За мене значи можам на раат кафе да пијам со цигарче . За мир у куќа не пушам пред него .

Вчера купивме билети за Мк. Јас и децава ќе одиме во април . Он ќе дојде во јуни и заедно си се враќаме дома :D
    Ќе си поседиме во татковината со малишанциве 8)

Инаку за подароци... Јас исто добив алка од Пандора . Секој роденден , раѓање на дете си добивам привезоче . Имам девојче , машко , бебешка количка ...наредно сакам уште едно девојченце .:D

Инаку многу сум потресена околу децава . Кога се болни и сл. Како секој родител де ...
    Ама ова мојава психа не ме остава на раат . Ноќе се будам препотена од некоја грижа :sweat:(facepalm)

Glasna, bittersweet, Serafima and 9 others like this.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Кога сме кај подароци имав една посебна случка која ќе ми остане уште долго во сеќавање
    Оваа година за Католички Божиќ бевме кај свекрвами и таму бевме собрани сите .
    Братот и сестрата на мм. и ние .
    Решивме од оваа година да не си подаруваме мегусебно поклони туку само за децата . Тоес само за моите деца :)
    Золвата имаше купено две исти мечиња и монопол за малата.
    Пошто ќерками не и обрнала доволно внимание на золвата мечето не и го даде . Го остави едното мена свекрвами . :?:
    И така . Друго незнам што да кажам . Обично не гледам на тие работи ама ова посебно ме остави без зборови :nod:

4. sesilija

sesilija Популарен член

Околу подароците го имам ставот на Битерсвит. И сите пари на светот да ми ги даде ќе ми створи само некоја горчина кон него и нема да бидам среќна воопшто. Сакам кога личноста мислела на мене, се трудела да ми купи или направи нешто, па макар тоа било нешто сосема минијатурно или едноставно, отколку да ми даде пари.
    Ако ми е за пари си купувам цело време тоа што ми е потребно, овде е битен гестот.
    Јас за некои подароци ја имам идеата со месеци однапред, што се вели од еден роденден веднаш мислам за следниот, и криво ми е кога не ми е возвратено со иста мера (овде мислам на луѓе што ги сметам за блиски, не само на партнер).

А инаку Тинан, неколкупати имам прочитано дека се жали од “малата“, те на кауч спиела, те вратила подарок, мене тоа не ми се допаѓа, посебно кога спомна дека проблемот е желбата за дете.
    За тоа се седнува и се разговара, не се решава со вакви однесувања и уцени. Ова не е работа што може да се заобиколи, ако нејзе толку и' значи, а ти не сакаш уште деца, или ќе го прифати тоа, или ти ќе се предомислиш, или за жал ќе мора да се разидете- трето нема.

И приметувам многу членки (меѓу кои и јас), не знам зошто, ама те читаат Титан.

Туку јас сум бетер, феминката мареане, сум ја читала менелеле:tmi::$:D.

Убав ден денеска, уште малку ќе заврши овој долг месец...

Glasna, ludoto19, tessie and 12 others like this.
  5. anina

anina Популарен член

Успеав да направам фондант [​IMG]
    После тридевно експериментирање направив и од локум и од желатин.
    Колку да си се пофалам, де [​IMG]

Val-Dim, friendy, galapce and 10 others like this.
  6. imelda

imelda Популарен член

За подароци додека правите муабет, јас и пари прифаќам :D ама мојов знае веднаш на што ќе ги фрлам па мора да се помачи и да мисли, само да не ги...фрлам. Искрено, ми ги погаѓа поклоните, посебно па кога напазарувал од Селфриџес, ништо од тоа не враќам :P А колку имам само интереси и хоби на панагон, он е разгален од избор што да ми земе. Пет родендени да ми се фатат во година, има што да ми земе. Мене ми е тешко на него да му изберам.
    Подарено од некој друг некогаш знае да ме разочара. Не сакам да не сум благодарна, и се заблагодарувам де, ама не сакам некој да ме одредува ради реда. Ако мислела, или слушала, па боже колку пати ме видела да знае дека палета од сенки за очи, па и со светки озгора, не е за мене.

Инаку да ви кажувам вчера како сум се изгубила за срамота. Не сум крива јас. Сите околниве селца ми се некако се исти на око, а се прелеваат во едно друго...Со една, скоро ќе биде невеста и сестра и, ќе се сретнуваме на некој си таков панаѓур за невести, како се вика.- Знаеш каде е? - Знам, знам, таман работа, Комптон кој не знае каде е, сум минела од таму. Ми вика се гледа куќата од патот доле. Тоа се куќишта цели палати, со градини цело кочанско поле, ги користат за вакви ствари и за свадби. Се исклучувам од главен пат, аха, еве ја онаму горе, ја гледам куќава и терам. Стигнав до затворена капија. Се збркала невестата си викам, друг ден е некој тоа изгледа. Сигурно е друг ден, мора да е друг ден, ем никој друг нема ем капијата затворена. Земав телефонот да и вртам, ама ете ти еден чичо од онаму иде накај мене. Излегувам од колата, добар ден, не сте отворени денеска? Човекот ме погледа како од марс падната ама брзо укапира, па ми објасни дека порано една делница сум се исклучила, фала пријателе, на лево круг, да си оправам патот да не каснам.

Е, на панаѓурот откако им се правдав зошто доцнам ми кажаа дека всушност сум му отишла на гости на тапанарот од Куин. На едно кафе неќе да ме викне да влезам :envy:

Giovanna, Doozy, bittersweet and 12 others like this.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

„Еј која е онаа?“
    „Батали ја, удрена е со мокра чорапа“
    „Па и ја сум удрен, неколку пати со бокс
    еднаш со кола и 2-3 пати ме удри бандера“
    „Не ме сфаќаш .. и фали нешто“
    „Па и мене ми фалат слепо црево и крајници
    па што, види каков лепотан сум“
    „Ама таа не е со сите“
    „Па таква сакам, поштена, не да се курва со сите“
    „Офф, леле, иди пушти и се ако сакаш“
    И отидов.
    Се враќам после 5 мин

„А бе што не ми кажа дека е луда“
    „Па што ти зборев цело време“
    „Не те сфатив“
    „А уствари знеш дека си одговарате, ти глуп, она луда“
    „Да ?..да пробам пак ?“
    „Обавезно“
    „Фала ти , баш си другар“
    „ Сега ќе идам до вц на брзинка се средам,
    поубав да и’ бидам, а ти пази да не си отиде“
    „Ок“
    „Убаво е да си имаш вистински другари“- си мислам
    додека потпрен на писоар
    со упаљач си ги горам влакната во нос
    Малце боли ама јбг, морам да ја фатам

anina and tessie like this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Давам од срце и за блиски луѓе не "штедам". Ама на некои луѓе не им вреди ништо и ништо не ценат. Не ми е битно колку ќе потрошат за да ми подарат на мене нешто, ама и за 100 мкд има добри работи ако се купува од срце. Кој колку може да си дозволи, не мерам да ми вратат во иста вредност, ама купување ради реда од блиски ме нервира. Подобро дојди без ништо, него ли со глупост која после ја фрлам. Имам 2 такви другарки, кои не се во лоша финансиска состојба, ама ми носат подароци што некој им донел, а они не ги сакаат. Све тоа оди кај мајка ми директ, па она дава натаму кај треба.
    И многу ме нервираат луѓе кои ти мерат колку даваш, па исто враќаат. Пр. на свадба си им дал 1000 мкд, они толку ти враќаат. Нит знам кој колку ми дал, нит земам за заб. Колку сум во можност, толку.

Annath, bittersweet, anina and 3 others like this.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Леле сликава ја постирав во роденденски подарок за партнерот пред некое време, а сега содејствува со нашава моментална темичка.
    Мислам јас добив саат де, а можев да бирам.

saat.jpg

tessie, marama, JuLleE and 7 others like this.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ако, ако, како што правам, може да ме има уклучена, а да ме нема :D и тоа се дешава :D

Teodora* and tessie like this.
  11. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Ме потсети со ова давањево на нешто што веќе им било подарено. Комшикиве од маало донесоа повојница за ќерка ми и имаше едно комплетче со хеланчиња, ама онакви со ластик на стапалото што се става, што се носеа пред 20 години. Ако се сеќавате.
    Им ги донеле некогаш за нивните деца, па сега ај да ги дадеме да не фаќаат прашина.
    И шо да им правам јас сега???
    А, ми текна, за 1ви Април ќе ја маскирам во ретро цура :)

12. tessie

tessie Форумски идол

@imelda значи колку сум ти љубоморна во моментов... ептен ги слушав на времето, па и сега умеам да си пуштам по некоја плејлиста.

bittersweet likes this.
  13. anina

anina Популарен член

Каде се сите? [​IMG]

tessie likes this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

навистина каде сте бре женички ај јас позафатена финални подготовки за славата ама вие кај сте даа не се рашетавте(hollest) пред да стаса овај Давид ќе да беше
    sesilija денес сум баш менелеле ме фати некој грип ли е настинка вака не сум кашлала 15 години да не е свински или пак нилска треска :mm: па барем и на вести ќе ме кажат

sesilija likes this.
  15. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Веројатно се заминати да си ги извршат своите брачнио обврски па откако ќе заспијат мажите ќе се вратат. :lol:

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Jас по цел ден сум испадната од дома,бркам некои обавез патем поминав на гинеколог сега уште хормони да испитам па ке видиме следно што ке биде добра нок

17. galapce

galapce Форумски идол

Pepelaske a kaj si ti koga te nema?

Jas si ja zavrsiv svojata bracna obvrska.:!: Ama samo za vecerva.

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Утро женички.
    Се надевам дека сте добри, ама и многу сте тивки.
    Имајте убав ден пред викенд.

images.jpg

toogood, Teodora*, anina and 2 others like this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Кај мене веќе стигна Давид со едната нога.Требаше да излезам ,имам работа по шалтери ама ме плаши времево.Ќе оставам за понеделник.Страшно дува ветар...
    Синоќа не сте биле активни,...
    Добро ви ветровито утро...

Teodora*, bittersweet and anina like this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Овде сонце со малку облаци. Кога ќе заврши со гостување кај Луничка ќе дојде наваму :(

добро утро девојчиња! Имајте убав ден - едвај чекам да поминат овие 8ч и тераме викееенд!

toogood, Teodora* and anina like this.
Thread Status:
Not open for further replies.