Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Женски муабет е де . :D
    Нема филос(з)офија, ме интересира колку како жени сме свесни за својата вредност.
    Тука се ќе се испонапишеме, ама колку реално е така.
    Се изнаслушав муабети колку од паметни, еманципирани жени суптилно преоѓаме во неандерталки кои удоволуваат туѓи желби, пред е на тој што го сакаме.

Прашањето ми е - Како си ја искажувате љубовта кон самите себе? Што не испуштате да направите денес, а е одраз на сакање на себе си?

Вчера се фатив во еден таков момент. После целиот викенд ме викна женска екипа на доцна искачанка. Прв пат после толку време си се прашав - што ти треба? Си бев во некој спокој и себично решив да не го поделам ама баш со никого.
    Па сабајле си викам да беше друг пат ќе излезеше за туѓо задоволство и ќе беше ужасно уморна, а сега баш ми е убаво. Одморена сум и уште ме држи тоа релаксираното. Убаво било да си изразиш љубов и да си се прашаш што ти треба.

Мајка ми ми е убав пример. Никогаш не робувала на куќата, ниту пак на мажот. Ако она има за агенда да е среќна и да прави нешто друго, куќата може и нозе да фати, никој не и замерува, она си тера свои работи. Не е дека е себична и безосетна,ама едноставно не робува на околината и правилата. Секако, како и секоја жена си го знае редот, ама не е тоа приoритет број еден и веќе ако го прави нештото го прави со многу љубов, а не од што мора.

Перо, зошто си и ти тука, ајде и од машки аспект можеш да си кажеш.

2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Перо не ми звучи увабо, Петре сум си но не битно. Зошто сум тука влегов од љубопитност и по некој укажувања од една поранешна колешка, па ми стана интересно, па стекнав пријатели и сега сум заради дружба, некогаш и за да пополнам време но единствена и најголема причина и вистинска причина поради дружба, убави муабети, зезање, некој корисни совети и пред се многу научив за женскиот свет

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Ама секој ден што правиш што си искажуваш ете љубов према себе?

Маж бе, ќе го прашаш за љубов, ќе ти околиша одма....

4. referentka

referentka Moderator Staff Member

@Lilit баш убава тема за муабет.
    Често пати кога ме убедуваат во нешто и кога ќе потклекнам веднаш знам дека сум згрешила.
    За себе знам дека се сакам кога:
    - Ќе ми се јави некој за да одиме некаде, да дојдат, или да одиме кај нив и кога ќе речам НЕ.Уморна сум и крај.
    - Ќе оставам непеглан куп а ќе си застанам пред огледало и ќе си направам ќеф со домашен третман на лице
    - Кога комшивката ме вика на кафе и слатки а јас со лап-топот под рака ќе се свиткам дома и ќе си кулирам
    -Море знам и да се лакирам и да оставам садови за миење за утре
    - Кога некој ќе проба да ме девалвира, па кога ќе дадам се од себе да го види ѓаволот во мене (си се сакам и си се бранам:lol:)
    ..
    имам уште ама отстапувам на другите

5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Па во последно време и малку си посветувам време на себе од како се роди синко повеќето време го посветувам на него (слободно време). Многу работи кој си ги удоволував пред тоа ги занемарив скратив да кажам , ноо секако синко ме исполнува во целост па така да може да се каже најголема посвета мие он и ме прави среќен.
    Ако добро го конфигурирав одговорот према прашањето.

6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Последново највеќе ми се допаѓа (уф како да се разбуди тоа од тебе да го видиме тука) биди мирна само се закачкам

VladeMila, joy1, duffi and 5 others like this.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Значи летни да диплам дефинитвно. :D плус долу си имам троа облека да така нијет проблем.

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас сакам време за себе. Овде пред години прочитав пост кој ми ги отвори очите и од тогаш се ставам на прво место. Престанав да удоволувам на други и станав себична. Го зголемувам нивото по потреба.

Љубовта кон сама себе...со нешта што во моментот ми прават мерак, а тоа се менува од време на време ама битно е да биде човек среќен. Јас мислам сум. А се си мислам дека ова доаѓа со годините, вака се надевам нема да се претвориме во огорчени, хистерични жени кои постојано се за нешто незадоволни.

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Мене ми е ескпресија на самољубов исто така тоа што се откачив од многу непотребни луѓе.
    А тие кои морам да ми бидат во околина се со јасни и директни граници до кај смеат.
    И во последно време - не јадам сешто. Си викам, си се сакам бе, не сакам да го јадам ова (пример некој џанк фуд).
    Си одам по принцип на краткорочна болка за долгорочно задоволство и некако ми успева.

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

мала дигресија, само ние тројца си пишуваме и се лајкаме :D @referentka @Petar80

11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Отпадници.
    Тројцата мускетари

Приватен форум си направивме

12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Ништо страшно и лошо може би и само ние сме моменталнона темата

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Недела, се полни када со сé миризливо што имам во неа, од гелови, сол дрн, мрн... кафето, шеќерот и маслиновото си седат на лавабо,чекаат да се искиснам...а тоа трае, и трае... раскантано радивце, сто пати паднато до сега,си свири во купатило..увек имам списание/книга... почнувам да читам и брзо престанувам пошто музиката и мирисите ми се доволни за уживање. И тоа трае и трае. Пред тоа, детаљно се риба купатило,невина коза, шта ќеш.:rofl: И тоа е дел од уживањето.:D
    Готвење за свој ќејф..работи кои само јас ги јадам.
    Пешачење сама покрај Вардарон. Пиење какао/кафе сама самичка:inlove: Денот увек се почнува со музика и музика.:makeup: Кажувам на луѓето дека не ми е период за гледање, прибидејќи... и си набројувам причини. Воедно..им кажувам дека ќе ги барам кога ќе ми е. Некад, тоа „за искачање со нив“ ми доаѓа и по пола година, па тогаш и ги барам де:tmi: со некои одамна престанавме да комуницираме ради тоа, други..гледам го применуваат тоа моето..кон други луѓе.:D
    Интровертен човек сум. Ми треба да нема луѓе околу мене... често.:D Боље милом него да се искарам со сите и да ги отерам у три лепе, само за да си го добијам мирот. Инаку сум префин човек. Се би за вас, мада вие ништо за мене,само е. Некад Хасан сече. Некад е често.

14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

@Sky-butterfly Најсреќен роденден на малата Тамара(не сум грешка со името нели,ако сум се извинувам)голема нека расте.
    @galapce Среќен роденден на твојот Тарзан,Нека е жив и здрав и повеќе да те слуша.
    Се запрепастив од постот на @MilaP не ми се верува каква мајка е значи золва ти.Да знам Оти детето има температура и да викам Оти ништо не му е или да си терам одмор:xПа нели на одмор одиме заедно и со децата како семејство,сама секаде со мене ги носам освен на доктор сум ги оставала кај мајка ми.А ти ем на работа твоето и плус нејзиното да го гледаш,се има по народот.
    Заборавив да купам леб и денес на мени пица,плус да се искористат намирниците во фрижидер,нели за неколку дена ќе патуваме и да не треба да ги фрлам.Економија:D.
    Сабајле еден дожд ме фати ниту чадор ниту бутур,стигнав мокра на работа и дождот престана и сонце огреа:@.
    Кафе бе.2на ред и малли Фемина.
    @referentka некаде на краците беше во Грчка или грешка сум сватила?Изглеа и ние Грчка ќе одиме,Турција отпадна дефинитивно,па се мислиме на кое место да одиме.:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:За сите по едно

Mrs.Bass, anel, ph.orhideja and 20 others like this.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас морам во текот на денот да си одовојам малку време за себе, бар саат време сакам да сум сама со себе си и со мислите. Поготово утринското кафе ми прави толку голем кејф кога седнам да го пијам сама и да уживам во тишина без никој. Имам ритуал еднаш неделно бар да си се средам со физичкиот изглед а и богами потсвесно со психата.
    Само пред некое време се нервирав за секоја ситница и барав буквалности насекаде но кога воочив дека така не можам да продолжам и дека моите мисли и мојот спокој е тотално нарушен и отиден во погрешна насока ставив кочница а тука во ова ми помогна и мм после ред дешавки кој што ми се случија врз здравјето.
    Денес јас не сум таква .. јас се променив и сметам дека како одминуваат годините сум се посталожена и поиндиферентна на било што. Не се замарам со ситници и буквалности на луѓето околу мене, ретко и ме додираат постапките. Само едно сакам и се држам до тоа да кој е човек спрема мене и јас сум до него дупло повеќе а кој не е или го бришам или ред муабет со смеење и сарказам ќе му направам да си ја орасположам душата на негова сметка, можеби е злобно но враќам на секого тоа што мене ми се одразило внатре длабоко.
    Не размислувам за што би било кад би било, за далечна иднина и за егоцентрични проценки туку живеам во сегашноста и се борам колку што можам да успејам некаде и во нешто јас самата.
    Во еден одреден период кога не се сакав и кога секоја мисла ми беше за туѓото и нивните постапки западнав до степен да си направам голем проблем со моето здравје а од тогаш како се опоравив се сакам најпрвен себе си и гледам најпрвен за себе си и маж ми.. сите други ми се ставени на дистанца па било кој год и да е не сакам блиски односи и многу арно бидејки многу арно не е на арно па да така едноставно си живееме за себе си и си ги почитуваме нашите планови и нашата интима и живот.
    Не ми е гајле кој што ќе рече навистина, јас сум таква и мене ми е супер во својата кожа.
    Се почесто од никого не барам ниту услуги колку и да ми биле истите потребни научив да се снаоѓам сама и така ми е поубаво.

16. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Да не останам покусо,да одговорам на темата.Порано воопшто не се штедев во смисла ако некој ми се најави ќе дојде колку и да сум уморна ќе речев ОК,дојди.Ќе ми побара некој некоја услуга ОК.Откога видов дека никој тоа не ми го цени,секој си гледа арно нему да му биде и последниот шамар кој го добив по ова прашање од близок од фамилија ме освести и ме натера да станам себична,т.е да си се ценам себе и моето време си го користам максимално како јас ќе си го изрежирам со моето семејство.Се научив и да су наоѓам време и само за себе.Оваа промена ми годи и ми е криво само што порано не почнав тоа да го применувам

anel, ph.orhideja, VladeMila and 12 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас едноставно со маж ми не секогаш сме достапни на телефон дали за зборување или за договарање за гости и прошетки. Имало икс ситуации а поготово за викенди кога неуморно ѕвони телефон. Гасам и крај приче, сакам да одмарам, сакам нешто друго да правам, што правам и како правам не е битно важно не ми се зборува или пак не ми се излага или пречекува гости, не може на кого кога му текне да си раговара или да си се кани најнормално секој со свои обврски си е еднаш ти не си одговорил деуг пат тој не одговорил трет пат ако сме расположени ќе се затечеме и така.
    А да кревам на секого и секогаш телефон или врата, не.

18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Eden brzinski pozdrav i od mene. Denes na lekar so sin mi, sepak virus e, ne bile zabite. Vikendov simnuvavme temperatura, denes nema, ama preterano kenkav, razloshen i zalepen za mene. So nadez deka ovoj negov loshotilok ke iscezne otkako ke ozdravi oti toa vrishtenje e nepodnoslivo:whew: vrishtenje, trakanje bez potreba, ako e bolen ne moze se po negovo.
    @Sky-butterfly sreken rodenden na kerkickata, da e ziva i zdrava.
    @galapce sreken rodenden na mazeto.
    Ve citkam sekako, mi go podobruvate raspolozenieto koe momentalno mi e 0 ili pod nulata.

19. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Среќен роденден на принцезата на @Sky-butterfly , да биде среќна и успешна, Среќен роденден за Тарзанот, а @galapce мора да го смени никот во Џејн:)
    Кај мене лошиот период продолжува. Неизвесноста за здравјето на татко ми ме убива;( Најавуваат жештини, не се нафаќаат докториве и на операции. Што ни требаше да уплатиме за одмор.
    @lunicka кога пишуваш за проблемите со грлото како за мене да пишуваш. Ме мачи веќе 8 месеци.:(

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Sky-butterfly да ја изгњавиш принцезата од една форумска тетка :*

Thread Status:
Not open for further replies.