Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.660
    Допаѓања:
    113.751
    Аууу јас сега и купив на внука ми нови хеланчиња од Зара со ластик, уопште не се лоши и напротив да имаше и за мене ќе си земев, машала и соленки ги платив ко за хеланчиња, за мене толку скапи хеланки не сум си купила :D Мислам дека знам за што збориш, ама муабетот ми беше хеланки со ластик за пета е многу практична работа ;)

На anina и Bridget им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.157
    Допаѓања:
    204.766
    Добро утро лејдис 8)
    Петок, конечно. Ич не ми се доаѓаше на работа, се гушкавме со малиот посабајлечки, не ме пушташе да излезам од дома (па и доцнев, ама јбг).
    Ве читам некој Давид спомнувате, си велам што им е на жениве, каков Давид, после ми текна за циклонот. Дај Боже да не е толку страшно колку што предвидуваат. Останува да видиме.

Хеланки со ластик и јас сум носела, во основно бев, паметам. Ах тие деведесетти... :inlove:

На Teodora*, bittersweet, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.501
    Допаѓања:
    187.260
    Ја читам далеронка со тоа давид ми го спомнува кога ми текна да погледнам надвор дува многу ветер и кај нас а имав бели алишта закачено па брзо отидов собрав ке ми ги летне од жицата беееееее
    инаку си бев до болница од сабајле средив се сега ке чекам инфо
    друго докторката ме убедуваше дека и на 2 ден од циклус не е грешка да се провери хормони вие што мислите ке бидат релевантни резултатите така?

4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.017
    @ALISA0000 кај мене на упат пишуваше 2-5 ден, затоа и јас мислам дека не е грешка.

Инаку и овде има страшен ветер. Не знам дали е Давид, Алехандро или Хозе, ама останав ненаспана. Цела ноќ, во полусон, мислев колку превртени саксии ќе најдам на тераса.:x

Добро утро дами:) Топла чоколада од мене.

4210736113_183fdc9f8b_o.jpg

На toogood, ALISA0000, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Да се вмешам само за подароците и ќе бегам :D
    Од пријатели и роднини што да е ќе прифатам најнормално и ќе се заблагодарам културно. Но од партнерот со кој сум со години и кој би требало да знае како дишам, да ми извини ама не прифаќам било што. И јас сум од тие што би се налутила на тотално погрешен подарок од него, и не можам да глумам, фацата ќе ме издаде. Еднаш така ми се појави со тотална утка за роденден, ми се плачеше искрено :(:D
    Не можеш да не знаеш што би го израдувало партнерот, не мора да е скапо, ситница некоја, само со омиленото чоколадо нека се појави не е проблем, но поклони ради реда од него не прифаќам.

На toogood, anina, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.798
    Допаѓања:
    323.803
    И јас сум за тоа...од партнерот очекувам поклон ,,не место,, без разлика дали се работи за лак во боја која ја обозавам, прстен од тезга од пазар каков што ми фали или нешто поголемо.Нормално се раководиме спрема финансиите дома.Битно, сакам да е нешто што тој го одбрал, тоа значи дека мислел на мене кога го купувал тоа а колку чини ич не ми е битно.
    Ми пречи она - еве ти пари и купи си
    или пак - еве ке излеземе заедно одбери си и ке платам.

Што би рекла Bridget нека е и омиленото чокладо,ама да нека е одбрано од него.

Тоа е мојот став.

На anina, Bridget, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Exactly ....:| муабет.... ама другпат на таа тема... момето избегава сеа за сеа...

Инаку Петоооооок...... ден за гравче ... после работа со другарите у кафана.... салата, ракија... гравче, а може и џигерче.. мммм.... и ракомет ќе гледаме ... и ќе се глупираме и тоа :drunk:

На sesilija, anina, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  8. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    јас како стручна за темава да се произјаснам. хахаха - малку црн хумор на моја сметка...
    Во една прилика, бев на преглед на 3 ден на пладне (некаде 12.30). Докторот ми препорача некои хормони да ги проверам уште еднаш, чисто да биде сигурен. Му викам, да слезам доле во лабораторија да проверам уште сега.. Гледаше на саат, праша јадена, нејадена и пак ми кажа да не ги правам. Вика - сакам чисти резултати. Ај следниот циклус..
    Не сакам да те паничам (знам колку се осетливи овие работи), ама ова е моето искуство.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ама дува (tumbleweed)(tumbleweed)(tumbleweed)
    Изгледа временска прогноза е точна за викендов.
    Се измени климата дефинитивно.
    На овој ден пред 24 години имаше снег до појас.Не паметам таква зима.
    Се сеќавам како да беше вчера со колкав страв но и сила зачекорив по снегот кога тргнав на породување.
    Замислете со болки се возев во автобус цел саат.
    После одев пешки до болницата не се сеќавам колку време па и побарав бурек за доручек.
    Не за друго туку да го смирам мм дека се е во ред и дека трепарам од студ а не од страв.
    Дека треба да јадеме, зошто знаев дека нема да јаде после.
    Додека јадев ме фатија болки солзи ми потекоа и пак демек од ладното.
    За среќа се се заврши добро и добивме прекрасна ќерка, со која само може да се гордеме.
    Без торта не сум ги оставила, без разлика на се.Не се сеќавам да сме порачале торта или сме ја замениле со некое благо.Затоа пак им остана нешто како традиција и сега сами си прават.
    Се научија врткајки се околу мене .:^:
    Нема поубава, повкусна торта од раката на сопственото чедо,едвај чекам да ја пробам .

На toogood, elanor, Bozica1980 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ве читам за некој Давид зборувате па се прашувам дали го познавам.

Ако бил кај мене дома сигурно го знам, а вака јок, кај ќе го запаметам само од поминување.
    Каде тоа има ветар? Или нешто со мене не е во ред или не знам што е.
    Бранко , Вера, Давид па уште Стефчо фали да го крстат циклонот, ионака тој си Грми.

Туку ја почнав онаа фамозната диета 8 кгр за 8 дена (иако не верувам). Денес сум само на јаболка, а вчера прортев од компирот, завчера саде ќислоини се сторив од јогуртот. Си велам ај после 2 дена гладување има некој резултат.
    Застанувам сабајле на вагата оп 200 грама повеќе:?: си велам ај назад во купатило госпоЖа нешто посРано правиш. Не се измерив после тоа. Утре треба на месо да бидам, ама нели е Св. Атанас на слава сум, па ќе ги превртам деновите.
    Да си поминете убаво со Давид кој и да ви е тој, а јас гледам повеќе од 2 часа да не седам на компјутер.

Ве поздрави моето мени за денес.

jabolka1.jpg

На toogood, Teodora*, Mama25 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    Aj да се чекирам да не ми пишат неоправдан. :D
    Уживајте си во денот и пркосете му на Давид. ;)

На Teodora*, Gordana10, Mama25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Го најавија Давид сите сте се сокриле, нема никој, бидете јаки женски не бегајте од мушко.:muscle::bandit::worried::D

Еве и ја на рапорт:lol:.
    Денес/вчера почна на училиште внук ми, заврши летниот распуст, татко ми почнува од другата недела, 4 дена е во Сиднеј, 3 дена е дома, многу ќе ми фали помошта негова.:)
    Матео од понеделник ќе го носам 2 пати во неделата во градинка а можеби и помалиот ќе го носам, ќе видиме како ќе поднесат да не се заедно.:lol:
    Внук ми многу сака да оди на училиште8-| не е ич како тетка му луда, леле јас ич не сакав на училиште да одам, брат ми си стануваше на време, се спремаше со мерак, јас почнувавме во 9 саат а ја уште спијам во 8.30, што мака виделе со мене додека ме однесат на училиште..........лошо детиште.]:):devil:

Кај мене сите спијат само јас и малава си дремиме, чувари на ноќта:rofl: ај бидејќи нема никоја тука да одам барем додека сум будна да ја изгледам новата епизода од Анатомијата на Греј, да манијачам згодни типови.:rofl::P

На Teodora*, do-re-mi, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.157
    Допаѓања:
    204.766
    Тука сме, кој рече дека не сме? Јас на паузи читнувам тука, ама искрено, повеќе и се посветувам на книгата кога не работам. Моментално ја читам Twenty years after од Alexandre Dumas (продолжение на Тројцата мускетари). Кога ја начекав во Академска Книга пред две години ја купив бидејќи ги обожавам делата на Дима, ама еве, сега дојде на ред да ја читам :D после работа планирам да шетнам пак до Матица, да си прикупам уште некое книгиче... нели малку ми се тие што ги купив некни :drunk: ама ај, да не останам покусо, уште некоја за евтини пари не е на одмет. Кога ќе си ги довлечкам колекциите книги од Охрид што си ги имам купувано како студентка, мм со се книги ќе ме врати назад. Не знам кај ќе ги ставам, што дека сум во куќа.. али шта ќеш, сон ми е да имам голема библиотека. Може ќе ја имам еден ден, во детските соби :D

На toogood, Teodora*, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Dobar den..
    I ovde nisto novo.
    Pocnuva da me faka potreba od filmce,muzika..nesto vo sto ke zjapam saat dva a toa da ne bide zidot,knigata ili telefonot..
    Se javiv vo THome..edinstvena poprifatliva varijanta se 10giga za 800 denari.Andjak kolku ke mozam da gledam filmovi za 10 giga?
    Televozor opcija ne odgovara.Sobata e mala i bez televizorot.Kamo kablovi cuda..:worried:
    Ako ima nekoj po upaten neka me prosvetli..

Koga veke i jas se potpisav da vi posakam ubav Davidov den..
    Neka zavrsi veke i ovoj dolg mesec..:sweat:

На bittersweet и anina им се допаѓа ова.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.195
    Море Давид ептен популарен бил, сите за него зборат :D уште Меркел фали :D

На tessie и anina им се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член