Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро.
    Поминав и јас да и кажам дека многу се сакам :makeup::inlove::rofl:.
    Вчера пропуштив, па да не пишете минус.

Најскапоценото нешто, покрај здравјето, ми е оној душевен мир, спокој, мирен сон.Безгрижност, хармонија и внатрешен баланс.
    Тоа ми е најважно. Налет се друго ако нешто ме јаде од внатре.
    Имам утврдено каде/со кого ја достигнувам оваа состојба и те како се трудам да ја одржам истата. Негативни луѓе се одамна исфрлени и личните приоритети, односно оние на најтесната фамилија се над сите останати. Не правам отстапки на наша штета.

Вистина е дека убавината доаѓа од внатре, дека човек мора првен сам себе да се сака а потоа да очекува некој друг да го сака. Не можеш да очекуваш да ја најдеш својата идеална половина или да востоставиш хармонија со истата доколку не ја поседуваш онаа внатрешна.
    Поврзано со ова често знам да кажам дека жената е огледало на својот маж. Ако некој те третира како кралица ти навистина ќе бидеш кралица. А нели, може да биде и она со магарица.

Си ја гледам душава и не си кратам од ништо.
    Облека, козметика, обувки/ташни...доколку ми се свиѓа а можам да си го приуштам го купувам од прва и ич не му ја мислам. Сум имала една, уште една, трета ташна веќе. Е ако де.

Се чуствувам удобно во своја кожа и уживам во истото.
    Сакам вкусна храна, посебно домашно подготвена. Уживам во цел тој процес на заедничко пазарување и одбирање на продуктите, готвење, поставување на маса со најразлични деко и лежерни разговори уз опуштена атмосфера.
    Се чуствувам како да имаме дејт, онака филмски.
    Свеќникот гори, приборот за храна и сервисот за јадење ја рефлектира неговата светлина, мм полека го празни декантерот за вино, а ние имаме долги разговори и уживаме уз домашно подготвената храна.

Сакам удобство и во домот и ми е важно да се чуствувам пријтно помеѓу сопствените четири ѕида.
    И те како придавам значење на естетика, дизајн и визалниот ефект.
    Мали ритуали во бањата се трудам да ми бидат секојдневие и секогаш крадат миг/минута/час за себе.

Се чуствувам исполнето, среќно и сакано. Сите досега поставени цели, независно дали се поврзани со образование, кариера или посета на знаменитости ми се исполнети.
    Среќна сум да кажам дека ја започнав наредната етапа од животот целосно подготвена за истото.

Во однос на љубомората.
    ПРемногу сум директна, рационална и консеквентна за да правам љубоморни испади. Емоционалната интелигенција ми е од примарно значење.

Стара сум за некакви игри во стилот мачка и глушец, стар е и он за сега јас допрва да го превоспитувам, а премногу се сакам и ценам за да губам време на некакви негативни мисли и да губам живци на љубоморни испади.
    Било каква ситуација разгледувам рационално без да избувнам и да ја сваќам лично. Фала богу не сум имала причина за љубомора.
    Обратно било почест случај, но секогаш во мали дози исуптилно покажано уз некој убав збор за тоа колку ме цени и колку му значам. Повеќе како комплимент си сваќам.

На Val-Dim, evangelina.ina, julie77 и 39 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mi ja izbrisaa Turcija od opcija...najverojatno ke bide Kalitea i toa so drustvo...
    Ic ne sakam odmor so drugi :envy:

I da bre utre odi edna poznanicka na odmor vo Side,ako kazi deka e se vo red pak ke se boram da mi se vrati predlogot na pregovaracka masa :!:
    Ne za drugo...kolku inat da teram :rofl:

На evangelina.ina, anel, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Другаров се изнамачи накако да те убеди да појдеш со него во грција а ти само му кружиш бре Мила како киша околу Карагуевац и никако да заврнеш. Де на слика те нема, де во Лефкада не идеш па дај вака немој повеќе. Пак ти Турција , каква Турција елај си во Лефкада

На ninja35, DVAANGELA, Ariel и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Ај добро утро!

Арни? И јас еве... се расонувам со кафе, овие два дена ептен ми се спие, дали ради времево или што... ама како и да е, ќе се издржи.

Тешки теми сте зачнале, ама искрено, не ми се филозофира баш многу.... само наминав да ве поздравам, и едно што ми падна во очи, прашањата на мајките кои имаат девојчиња што влегуваат во пубертет - само ќе ви порачам, следете ги како се развиваат, зборувајте со нив колку што се може и ви дозволуваат, објаснете им се околу менструацијата и што е најважно, вклучете сексуално образование. Не е прерано, никогаш, и немојте да се срамите со вашите деца да зборувате за сексот, информирајте ги се за самиот однос, заштитата и ризиците од истиот. Ако ви е срам, однесете ги на гинеколог. Подобро да ги информирате вие самите или стручно лице, отколку од интернет и форуми да научат глупости.

Се надевам дека и денешниот ден ќе биде работен како вчерашниот... ме чека дружба со братучетка попладне, ама дали ќе се оствари, ќе видиме.

Убав ден!

На samovila.red., Val-Dim, evangelina.ina и 30 други им се допаѓа ова.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Вчера бев многу поспана па не пишав ништо, денес сум поарна|(
    Викенд убаво пројдовме,се изнашетав со децава, без маж, понекогаш си викам поубаво е кога сум без него,бар не се нервирам,пошто тој ке си седне,цигарче кафе јас трчи по малово,вака со пријателка и деца,бар знам дека на мене е оставено па ке си го пазам:D
    Љубоморна сум најверојатно многу:wasntme:, ама не мислам на тоа, зш ако почнам да мислам забегав,за да сум љубоморна треба повод нели,па така мм не ми прави поводи
    Мислам дека и он е љубоморен,ако не и повеќе од мене,само работата е што тој и не покажува многу, си трпи во себе амаааа знае многу бурно да изреагира ако дојде до тоа.
    Ова беше за љубов
    Љубоморна на успех на други- не сум,има по имотливи од мене во моја фамилија, ама не ми ни паднало на памет да им љубоморам, завидувам
    како бик во хороскоп цел во животот ми е да се стекнам со убавини ,но со мој успех а не други да ми даваат:!:

На Val-Dim, evangelina.ina, anel и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.508
    Ви текнува за наградното патување...? Испадна ваучер било и сега мм на мала врата сака одмор така да ми протурка :worried:
    Искрено се надевам тапа понуди ќе има агенцијата за летување за да можам да го спроведам мојот план за шетаење некаде низ градовиве на Европа ]:)

На Val-Dim, anel, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    Кратко да се потпишам додека го пијам тоа големото кафе од @Cka ,е токму такво го сакам.
    Потоа заминувам на работа и то...

На anel, Peco, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

I ti ke bides vo Lefkada?..So zolti sorcevi a @ninja35 so zeleni:?:
    E taka ke ve poznaam :rofl:

На ninja35, DVAANGELA, iloveyou29 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    ЕЕ си купив јас за секој ден по едни да си сменам, само долен дел така да незнам кој ден ќе се погоди и дали ќе бидам во жолтите шорцеви. Инаку многу сте бре на форумов ако гопуштам сам другаров Нинџа да не му падне тешко хахах. Но ако пак понудата за Лефката е поединечна е тогаш би отишол јас до Неа Потидеа да не пречам.;)

На mareane, ninja35, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.508
    Ако не носите вакви купаќи ич да не идеме

На samovila.red., mareane, ninja35 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Sea mene li ke me imitiras,sekoja den razlicni :^)
    Sakas da te pisam tamu vo temata sto bi im kazale na tie sto ve kopiraat ]:)

На anel, mareane, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Не сакам не ме карај, не те копирам земав поука од тебе бре Мила ту ама си лоша денес хаха.
    (ај бе пиши ме хаха)

На DVAANGELA, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Брејј длеку сум од овој за вакви купаќи Бошке, овој бре све има набилдано на него, не сум во тој фазон, скромно јас , скромничко

На samovila.red., ninja35, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.508
    Јас за облекава зборев не за телото на дечково ;)

На samovila.red., mareane, ninja35 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Па за онакви купаќи бре Бошке треба да се има

На ninja35, DVAANGELA, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.508
    ^Тело? ]:)

На anel, Emy867, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :rofl::rofl:

На anel, mareane, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.
    Од петок ќе биде многу топло,со многу високи температури.
    Кој ќе оди накај југ?Му зборам на маж ми уште во четврток да одиме,па друштвото нека доаѓа кога сака.
    И јас како Бриџит лани дречев на плажа,сега едни што ги видов во Лисца,многу едноставни,црни,ми застанаа очиве.Дали ќе ги купам зависи од локацијата каде што ќе одиме8).
    Децава пак сакаат на исток заради тие аквапаркови,јас накај запад влечам,маж ми е неутрален,ми вика јас да решам.

Љубоморна не сум,знам каде и да оди, што и да прави,дека не би ме повредил.Он знае понекогаш да покаже некои знаци,поготово да ме праша што толку зевам во телефонов,а јас сум на фемина.:)
    Не е тоа болна љубомора,имам од него целосна слобода да правам што сакам.Со по некој збор суптилно кажан покажува по малку,ама тоа е далеку од љубоморен испад.

На Val-Dim, Bridget, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Јас за продолжениов ќе фаќам западниот крај на државичката наша.
    Малку вода на 40 степени не е на одмет.
    Добив опомена дека освен гума и крпи ништо да не земам, да не си ги најдам џитнати :worried:

На anel, Peco, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    А бе уште за љубомора се прави муабет, тогаш да си кажам и јас љубоморен не сум или сум во граница на нормалното, но мислам дека женче е љубоморно и до некаде со право (не седам мирен).
    За продолжен викенд план е Трескавец па ќе видиме што ќе испадне.

На anel, Annath, ninja35 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.