Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Stavaj kafeto daleron da se izmknam od krevetov... uste malku 12h ke me fatat vo krevet :)

На Annath, anina, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    262.531
    Додека стана мм сонцето се скри. Ги исправив со малата по ѓевреци и јогурт, не за друго да ја фати малку воздух. Никако да се излечиме јас и она. И антибиотици и се ама некако не ми е баш најдобро.
    Нервозна сум како пред добивање, дури проверив денес на тел да не сум у пмс ама тел вика не си :D
    Пред некој ден му викам на мм, знаеш ли што е лек за настинкава моја, и го крадам изумот на @lunicka , вика што, машка рака на голо женско тело, а он мрчи и се крие под пижамата да не сум го заразела. :^)|(
    Тоа ти е, мажи. Ајде се надевам викендов ќе е убав.

P.S. @bittersweet сеа глеам тенис у Мелбурн па ми текна да те поздравам. Си била некогаш на напревар или далеку си?

На Teodora*, Annath, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ne daj boze maz bolen doma da imas :) mislis dusa ispusta samo so eden nos zatnat - krevet, kebe, caevi, limoni i "ic ne mozam"..

На toogood, Sky-butterfly, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    :lol:

Јас ќе излажам ако речам дека молчешкум поминува настинка/грип кај мене. :$ :rofl:
    И јас знам да си цвикам по дома, да си кукам, тука да си се испукам, ама барем се`уште сум јака да не ми се одрази на функционирање. :D Добро можеби еден ден нема сите обврски да ги испозавршам, но надокнадувам и ете ти физичка активност и последично на тоа и јакнење на имунитет. :D

Во тоа било тајната бе.... :D

Здраво на сите и убав викенд. :*

Едит:

Мила, како што можеш да забележиш петочни или какви и да се журки одамна веќе нема благодарение на засилената продуктивност на дијагностичарите. Кај и да е, ќе дојде ден кога на темава после 22ч ќе почнеме да се осеќаме како да сме пречекориле полициски час. :rofl:

Барем во пусто турско, ако седиш дома ти викале „аферим“, а сега на тоа се вика „немаш живот“, ако излегуваш „недомаќинка си“. Вака или така, ако му даваш на човека да бира, пребирлив ќе стане. Ни вака ни така нема да чиниш.

А кога ќе помислам дека многу повеќе време одзема да направиш анализа на што се пишувало десетина страни наназад и кој пишувал одошто да исштракаш што ти лежи на душичката конкретно на пример, само си премолчувам затоа што коментарите се излишни.

Последна измена: 31 јануари 2015
    На ozbilnazena, sanjaeva, Teodora* и 12 други им се допаѓа ова.
  5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Зараза е ловот.Денес пак на лов.Завршувала ловна сезона.
    Ништо не ги спречува.Џабе е се убедуваме,кога од ништо не се плашат.Ниту од ураганот.
    Времето навистина почна да загрижува.Постојано врне и почна многу влага да имаме по домовите.
    Многу често отварам да се ветрее,но почна ништо да не помага.
    Волку вода зимно време порано паѓаше постепено како снег и не ѓи влажнеше sидовите.
    Како и да е ќе има варосување пак на пролет.
    Помина и овој месец, наскоро ќе се почувствува доаѓањето на пролетта.
    Денов тмурен,облачен,само за некој добар филм.

На Teodora*, bittersweet, Val-Dim и 5 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.872
    Што фино си го почнав денот со чистење ,кога комшивката ме вика на кафе и торта.
    И еве ме сега ме фати мрза 8),ама морам да се размрдам...
    Уф бре да сум маж,сега ќе си ги земам децата ги водам некаде па нешто да ручаме...и нема да мислам колку алишта имам за перење и дека немам социјален живот,мислам:emo:.
    Изгледа сепак ќе ги засукам ракавите,нема кој друг да ме замени:).
    Во вакви моменти си посакувам по една вредна снаа и вреден зет.:smoke:

На evangelina.ina, ozbilnazena, Teodora* и 10 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ај еден добар ден и од мене, ве читам тука сте сите, здрави, живи, Давид ништо не ви можи, женски бе, ни ѓаволот не можел на крај да испадне со нас а камоли еден Давид, пих.:rofl::rofl:

Ја не сум домаќинка, само доручек дома и после на прошетка со децата, не беше многу убаво времето, со вакви промени од топло/ладно ми е најстрав да не се разболат децава, затоа што настинка пута 3 и не е најпријатна работа.
    Частеше мм ручек се испазаривме за цела недела јадење и сега сме раат, машини 2 стандард дневно си пуштам и си пеглам, уствари лажам мм вечерва ги испегла, изгледавме со него еден филм и се бапнавме да спиеме во 10.00 ама ја немам среќа да се наспијам, мадам го бара моето присуство, гладно е детето.|-):rofl:

@Bozica1980 Тенисот се одржува во центарот на градот, арената се користи за се, од концерти до спортски натпревари, јас сум 26.5 км одалечена од центарот, што е нормално тука, никој не живее во центарот.:)
    Инаку не одам на тенис не ме интересира:oама татко ми не пропушта, сега заедно со свекор ми одат и тој е голем љубител на тенисот.
    Јас не пропутам формула 1, со мм двајцата сме обожаватели на брзи коли, после само е проблем од бучава два дена ништо не слушаш, без обзир и на слушалки, глув си два дена за тоа задоволство.:doh:
    :lol:

На ozbilnazena, MacenceEna, Teodora* и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.963
    Допаѓања:
    203.362
    Здраво женски 8) еве ме и мене, онака расположена саботно. Честито слава и именден на тие што слават денес.

Да, бев синоќа до Матица, си купив уште пет книги :nod: Две за синко, прикаски да му чита мама :D Инаку, @toogood, ти купуваш на македонски, јас купувам на англиски. За жал, не сакам да читам на македонски, многу се мачам така. Не ми се допаѓаат преводите, нема добра лектура (од што им се брза први да ја објават книгата, а не знам зошто, и онака се знае кој ги откупува правата за одреден автор), а за реченици без поента да не правам муабет. Никако не можам да ја доловам книгата на македонски превод. Така се разочарав кога го читав Зафон на македонски - начисто беше измасакриран :( затоа си доаѓам на свое кога е јануарскиот саем на Матица, богатство од книги на англиски јазик, за смешна цена од 190 ден. плус клупскиот попуст што си го имам. Тес Геритсен ми е откритие од минатата година, па сега си изнакупив десетина нејзини книги. Одвај чекам да „гуштам“ што би рекле Хрватите :D

Форумов не ми е репер за тоа кој каков социјален живот имал. Не значи дека ако некој пишува многу често тука, нема никаков социјален живот. Напротив. А тие што солат памет и сакаат да провоцираат, најчесто се тие кои си патат од комплекси и фрустрации поради неисполнет живот. Не е мое да судам, сепак. Затоа и ќе си ќутам понатаму.

На ozbilnazena, MacenceEna, Teodora* и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    262.531
    Да го поздравиш татко ти од мене :)
    Радо би им се придружила, дали живееш блиску беше во контекст во Мелбурн ли си или во некој друг град, не сум те прочитала до сега.
    Глеам прееска им врнеше на девојките во финалето, се надевам утре мажите ќе имаат убав ден.

На Teodora*, Sky-butterfly, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  10. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Завршува ловот на дивеч, а продолжува на птици :tmi:

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.725
    Допаѓања:
    153.973
    zdravo devojcici:hai:
    denes sum ko vremeto...tmurna i namkoresta uste od sabajle,ama vo pms sum pa si velam od toa ke e ...surediv niz doma i tamam rekov ke kuliram denes op gosti za vecer mi se najavija...znaci utre pak metla i brika ne mi bega:(
    vo momentov pravam palacinki...pa povelete za nekoi 45 min.

На MacenceEna, Teodora*, toogood и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.090
    Допаѓања:
    184.360
    Еве ме женски цела нок дремев и мачкав де лук ,де лимон што не ставив н аовој глупат херпес
    Страсно боли и како да има температура на тоа место ацикловир не мачкам дека уште повеке ми го подува местото кажувајте лек жени?
    Иииии да хепи сум -10см ослабена у стомак за 3 недели јухуууу

На Teodora*, toogood, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Добро мор, ај не те вознемируваме, пиј си кафе, еее одма ќе го пукала, опасна си била мор :| изненади ме 8-|

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Се мереше пред да одиш во вц или после тоа? :lol:
    @Gordana10 Гоцо ми пројде мор.:D Добро утро и на тебе.

На tessie и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.090
    Допаѓања:
    184.360
    мерењето е насабајле коа ке станиш далеронке

На galapce и tessie им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хаххаха кај некого зорт е сабајле кај некого навечер:rofl:

17. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Никакви птици, не му давам веќе.;)
    На ред е ловечка вечер.:dance:(poolparty)

На galapce, tessie и anina им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.090
    Допаѓања:
    184.360
    без разлика далерон мерењето секогас е вистинско наутро

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мореееееее ама си сериозна се шалам по малку ту бре. Јас од онаа 8 дневнта диета односно гладување за 4 дена ни грам, не знам само кој ослабел 8 кгр за 8 дена, лажги со опашки.

На toogood, tessie, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    И кај мене иста ситуација - ем настината ем од 9 сабајле не сум седнала [​IMG]. А сите по дома ми прават „лице“ - седни си, легни си, одмори, настината си ... А како да седнам, кој ќе им направи ручек, кој ќе исчисти :punch:... Ееее, сега завршив, си направив чај и еве ме да видам што има ново на Фемина [​IMG]. Не сте биле многу активни денес :D - сите сте работеле по дома :clap:!!!
    Уфф... блазе си ти што имате трка на Формула 1 во близина... Поголемиот син е голен „фан“, па редовно со него ги следам трките, одвај чекаме да дојде март и да почне новата сезона [​IMG]... А можеби и ќе отидеме на некоја трка што ни е во близина - Унгарија, Италија или Истанбул :)...
    Ма остави ги дијагностичарите - дај ние да си се журкаме...

А, за тоа која каков социјален живот имала, ич да не Ви е гајле 8)!!! Важно е дека нас ни е убаво, дека убаво си се дружиме вака виртуелно... А можеби и еден ден ќе се запознаеме и ќе испиеме по едно кафе за „инат“ на „завидливците“ :inlove:.

На evangelina.ina, ozbilnazena, Teodora* и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.