Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Па да се прошверцувам мор 8-| а од одамна ми беше добро утро, поминао је :D

Него, дека е Озбилна, исчезна, @ozbilnazena јави се мор :call: фискалниот ќе ми цркне вртејки накај тебе:D

ozbilnazena, Teodora* and Daleron like this.
  2. anina

anina Популарен член

Тмурен ден денес! Кај нас од дожд се префрла на снег. Се е некако сиво и неубаво ама за дома седење е супер:D
    Едвај чекав да се приберам од работа. Ручавме и спастрив се низ дома па сега малку да ѕирнам на форумов на раат. Нешто како да немам инспирација за пишување и дружење, па ќе останам на читање и лајкување:hug:
    Едит, синоќа прогуглав малку и испадна дека ников мој, е име на девојче од анимиран филм. Сега ќе им го пуштам на малечкиве да видам што лик е. Дали барем малку ми одговара:D

3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Има тема за вечер???
    [​IMG]Забава??? [​IMG] Оговарање???[​IMG] Рецепти???

[​IMG] Книги??? [​IMG]Романтика??? [​IMG] Танцување???

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ами темата ви е се у едно :D

Serafima, Teodora*, toogood and 2 others like this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас сум вечер на свадба.. Се надевам друштвово нема да сака да се заседи и со време дома ќе си дојдам...

anina, Serafima, toogood and 2 others like this.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Не е се во едно - треба да си одбереме една од овие или Вие предложете нешто!!! :)
    Еве јас да кажам нешто за една книга која што ја дочитав синоќа, а ми остави силен впечаток и ме поттикна на размислување за животот :) ( ова ми е книга која ја читав најдолго - не затоа што е неинтересна туку фатија празници, разни екстра обврски, а и почесто седев на форумов :D...).
    Книгата е „Руска зима“ од Дафне Калотеј... Дејството е во сегашноста во Бостон и во минатото - Москва во времето на Сталин... Примабалерината Нина Ревскаја која во зенитот на својата популарност во Баљшој театарот притисната од нечовечноста во тогашна Русија решава да побегне од се - од саканиот, од пријателите кои еден по еден ги губи од политички причини, смрт... Денес на седумдест годишна возраст е во инвалидска количка и го дава својот накит на аукција во добротворни цели... Но, едно парче накит кое е дел од килибарниот комплет го има еден педесетгодишен маж Грегори. Тој го донира на аукцијата ланчето кое му е единсвената врска со биолошката мајка и со тоа се надева дека конечно ќе ги пронајде своите вистинските родители... По цел сплет на настани Грегори успева да дознае кои му се родителите и попатно се вљубува... Неговата мајка била најдобрата пријателка на Нина и нејзиниот сакан Евреин гонет од политиката на Сталин... А примабалерината сваќа дека изгубила 50 години верувајќи во неверството на својот сакан и најдобрата пријателка... Сваќа дека побегнала од се неправедно осудувајки ги своите најсакани, побегнала без да се потруди да ја дознае вистината... Сваќа дека по 50 години е предоцна за се!!!

*** Силна порака има книгава - не треба да бегаме од настаните пред целосно да ја дознаеме вистината - каква и да е, колку и да не ни се допаѓа... Секогаш треба да се трудиме да ја видиме „целата слика“, па потоа да судиме и решаваме во животот!!!

anina, WORRIED.BT, kukla21 and 8 others like this.
  7. toogood

toogood Популарен член

Ne so tie kursumi rano po sabajle.:sweat:
    Knigava sonuvam da ja procitam.:o Ja baram na popust da ja kupam.:( Od celiov text ti procitav samo 5 zbora. Ke go zacuvam da go procitam otkako ke ja procitam knigata, veruvam deka e ubav.:D
    Jas sum obozavatelka na knigi kade Rusija se spomnuva. Samo R da vidam od Rusija i odma ja kupuvam ( se razbira baram i na popust da bide)..
    Procitaj ja Moskva na solzite ne i veruva vo izdanie na Matica.(y)
    Jas sum mnogu kosmopolitna licnost (za mene nisto ne e razvrat:!:), mene mi odgovarase.Ja pozajmiv od nekogo a taka bi sakala da ja imam.Ja barav vo Matica no ja nemaa, a koga dojdov doma vo Septemvri gledam Matica ispecatila novo izdanie.
    P.S. Ne e za onie koj baraat mnogu romantika od ljubovnite odnosi:?:.Imam citano kako luge ne ja docitale ednostavno djenem ja frlile;(.
    Na forumov mozete da procitate razni mislenja pred da ja kupite. :)

anina, lunicka, Val-Dim and 4 others like this.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

@Val-Dim се зезав мор, оти сите теми ги поминавте :D ќе ви секнит инспирацијата :wasntme:

9. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Тема за вечерва или за утре Каде би сакале да живеете?
    Колку да разбиеме досада.
    Јас би сакала некаде каде е топло, но не премногу.Да има вода не е битно дали е езеро или море.
    Во малечка куќичка на височина, со мала градина.Две дрвца,поврзани со нишалка.
    Од некаде се слуша тивка музика.Мириса на расцветана маслинка.

anina, Teodora*, kukla21 and 2 others like this.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Ех, кој не сака така? Јас сакам да ти бидам комшија :)
    Хаваи, Бора Бора, Малдиви

Daleron and vinozito1 like this.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Јaс си имaм кaжaнo декa сaкaм дa живеaм некaде кaде штo е тoплo, пo мoжнoст пoкрaј мoре. Вo не мнoгу гoлемa куќичкa нa плaжa, нa еднo нивo и цел ѕид штo е премa мoретo дa биде oд стaклo. Грaдинa нa другaтa стрaнa oд куќaтa, сo гoлемa верaндa и лулaшки. Сo сoпруг, децa и куче. Мнoгу гледaм филмoви, знaм :$

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Сите што сакате на топло и покрај море, добро не сум баш на море 4.5 км сум одалечена или 10 минути со кола...........да ви правам групна виза.:?::rofl::hug:

Мени ми е добро тука кај што сум, не би живеала никаде друго на светот, за никој пари не би се мрднала од тука, би и сум одела на одмори по светот ама за живеење дефинитивно најдобрата земја на светот.;):lol:

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Изгледа сите ќе се сложиме околу местото на живеење.
    Порано мечтаев да живеам во некој огромен град, во кој нема да знам на кој настан попрво да отидам а сега во Скопјево не сум била на театар две години:x:o
    Сега и јас се задоволувам со поглед на вода, температури од мин +10 степени, други желби немам]:)

anina, ozbilnazena, lunicka and 4 others like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Мoјт битерке, јaс сум зa :D ич не сум пo летaњетo, aмa ќе стиснaм зaби. Се чудaм снaшкaтa (нa брaтучед ми сопруга) кaкo леснo јa нaпушти Австрaлијa зa дa дoјде вo Oхрид (нaшa е, дa се рaзбереме). Дoдушa, мислaм декa сфaќa oти згрешилa, aмa тoa е. Брaтучед ми не би си oдел, тaкoв му е стaвoт, бaрем зaсегa.
    Јaс не би бегaлa oд Мкд дa е пoдoбрa ситуaцијaвa, и Oхрид ми врши рaбoтa сo дoбрo и екoнoмичнo греење вo зимa :D

15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

@toogood обавезно да ја прочиташ. Намерно нераскажав скоро ништо од книгата - мразам кога некој пред време ќе ми ја раскаже содржината :), убаво ми е исчекувањето... И јас би сакала да прочитам уште некоја книга за Русија - нивната култура ми е далеку поинтересна од западната ... Секако ќе ја побарам „Москва на солзите не им верува“ :)
    Горданче не е се поминато, имаме ние инспирации, искусни женски сме ние од околу 40... Ќе ни текне нешто интересно :clap:...
    Има многу работи за кои што не сме разговарале - искуства од козметички производи, умешност за фризирање, сопствени тајни за „продолжена“ младост, искуства и финеси од кујните, финти за средување по дома, средување на дворот, омилени цвеќиња и нивно негување, интересно хоби, патување... 8)
    Има уште многуууууууууууу...8)

anina, lunicka, toogood and 7 others like this.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Вакви места ми се допаѓаат :)

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Мор се зезам, секако дека имате инспирација.Нареден пат ко ќе се зезам од десно на лево ќе пишувам :D :P

Val-Dim likes this.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Си бев кај брат ми на слава и си дојдов. Се налапав поштено и конечно за мене завршија овие јадачки празници. Ај од утре јово на ново.
    Сваќата кога ми рече дека сум се поправила :o, а жената ретко кажува нешто.:whew:
    Епа жени нека ме научат попунка малку аман, што ми се чудат сега, па не можам цел живот да сум твиги.

Никаде не сакам да живеам, што знам некако веќе немам мечти. Арно ми е и вака, не барам преку леб погача па дури ни во соништата.

Last edited: Jan 31, 2015
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

За живеење не би сум го напуштала Скопје - овде ми е работата, а без работа нема пари, а без пари нема... Не верувам дека на овие години каде и да отидам во светов ќе најдам работа - тоа е реалноста, да се разбереме :D!!!
    Инаку, сакам со мм да отидам на неколку дена на некое убаво осамено место (планина, река, море - не е битно) - потполно сами без никој околу нас на 10км... Романтика на овие години, хмммм... Зошто да не!!! :lol: :clap:
    Би сакала нешто слично на ова...
    7556.jpg

anina, vinozito1, ozbilnazena and 5 others like this.
  20. Serafima

Serafima Форумски идол

Kако ви ги зачекувам темиве, а? :D
    Мојата „скромна’’ замисла.
    Малечка, од камен или дрво, сееедно. По можност во шума. Поглед кој восхитува, езеро, река... што било само вода да е. И најважно малку местенце за рекреација. За садење на зеленчук, овоштарник..
    Па кај @bittersweet ќе одиме на летување, кај нас на зимување (само ќе треба уште еден кат да се крене нагоре :D). Надвор снегче, ќе ви варам чајче, па муабетче покрај камин, што велите?!

Thread Status:
Not open for further replies.