Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро девојчиња.. Ајде на кафе!

На anina, ozbilnazena, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Дефинитивно не сакам зима и не сакам снег. Барем не во овие услови. Станувам утрово гледам надвор пак шлапатарник. Ова зимава дополнително ми го отежнува животов.
    Вчера денот си го поминав во пријатна атмосфера со блиски личности. Најверојатно дека празник, па саботата не ја посветиле на чистење :D , од утрото почнаа да се најавуваат братучетки и другарки.
    Денес да ја спрегнам пералната и да потсредам малку по дома,бар она што мора ;).

Сум сонувала да живеам во некоја од тие куќичките кои ги опишавте, ама во некое друго време.
    Сега како си поминуваат годините не сонувам за невозможното.Во моментов реално не би живеела во куќа.
    Би сакала стан во некоја приватна зграда, со прозорци и балкон кои ќе гледаат во дрвја.На балконот би си ставила жардињери со цвеќиња и гарнитура за седење. Во лето со клима,во зима со парно ќе ја имам посакуваната температура во домот. Кога е потопло за викенди би одела надвор од градот во природа, а кога е поладно би си седела дома под меко ќебенце со убава книга или со некоја пријатна личност. Помалку обврски,поголема приватност, помалку проблеми(греење,ладење,протекување, чистење двор,подруми, косење трева (facepalm)) мислам дека се ова се предностите на станот :). Најважна ми е приватноста. Ниту некој знае кој ти дошол,ниту мора да збориш ако не ти се збори, нема куп луѓе на улица кои си прават муабети и те пречекуваат кога се враќаш од работа. Ако сакам да се социјализирам знам каде,како и со кого. Не мора секогаш, со било кого и на улица додека си натоварен со ќеси и одвај чекаш да влезеш дома :). Искрено и обврските би си ги намалила на минимум. Одржувањето на двор,градина,особено ако е поголем не е лесна и едноставна работа,освен ако има некој друг кој еднаквоќе учествува во тоа.

Ама се распишував.
    Добро утро девојчиња :hai:.
    @kukla21 фала за кафето :)

На evangelina.ina, anina, Serafima и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    karta.jpg

Добро утро.
    Како ли само се викам!? Не, не, не викам од сабајле туку не знам како ми беше името.

На anina, Serafima, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Kaj ste site a?:D dane spijete :D ili nesto nedelno ste mi ;) vamu tamu :l:

На anina и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Ами недела, ден за одмор, затоа немет никој :D

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Убав ден. Сонце и снегче уште од сабајле.
    Малку прошетавме со децава, ама пусто снегот се стопи и се е вода.
    Денес ништо не фатив, само правосмукалка и ручек за малата.
    Бевме и до кај моите да смениме воздух.
    Барав нешто низ подрум, некоја книга да читнам малце, случајно ја најдов мојата tressure box.
    Сум ја заборавила. Како што сум ја оставила кога се омажив, така ја најдов.
    Еден куп прашина над неа, а внатре многу спомени од ддетството. Споменари, писма, слики и многу испишани страници од дневникот.
    Дури 4 години сум пишувала. Вечерва е резервирана за читање на спомените.

На anina, MacenceEna, Serafima и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Така ти е мор Дилке, кога стегаш узо ујутро не знаш си ни име:wasntme:

Жени бре кај фативте:?:Ја фатив до кај дада, реков поздрав едно вино ќе и однесам
    и ручек утепав и од тоа виното се начукав и тумба го фатив креветот:drunk:
    Внуциве плетенки ми плетеле косава ми ја заплеткале едвај ја отплеткав:)
    Си лежев, оваа мојава кажуваше како што, децата ме масираа, топлина и мирис на колачиња а виното почна да делува... и што друго преостана освен да се препушташ на дремката:)
    мм дојде и со него и со зетот по уште една тура и летав по пат.
    Во виното е силата или вистината:) Не ја можам више зимава, ал ќе пукне пролет бре:f::f: :f:

На anina, Serafima, lunicka и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Девојки, доста е спиење, ајде размрдајте се :D!!!
    Денов како почна со снег, добро заврши со сонце :sun:!!! И мене ми се здосади од зимава :(... Ми недостасува сонцето, прошетките, работата во дворот!!! Одвај чекам да се стопли па да се спуштам во двор, да си садам цвеќенца, да ја средам тревата, а и да си се напијам кафенце под стариот лешник!!! Ох, колку ме релаксира тоа, убавини (y)...

На anina, Serafima, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Аааа женски знаете ли кои невести се вредни вака цел ден....оние кои имале добар кхм, кхм.:wasntme::P:rofl:

@ozbilnazena, тој буцкото што се роди тој ли и ја плете на тета косата, пораснал и тој како моево буцко.:inlove:

Денес ладничко кај мене, бевме до кај родителите на мм, лапнавме ручек, ја стварно ќе испаднам како некоја намќорка ама си отспав една партија, што да правам кога ме држи будна малава по цела ноќ па спијам на рати и кога можам.

И ја како @НаталиЛили најдов некои слики и споменари од младоста, слика каде прв и последен пат во животот сум со кратка коса.Ми текнува косата до г`з ми беше, мајка ми уживаше да ми ја чешла секоја вечер и заради тоа не сакав никогаш да ја шишам ама кога почина после 5-6 дена ја ишишав на нула скоро, татко ми ќе добиеше удар кога ме виде, за греота е човекот тоа беше првиот од многуте пати што сум му го скратила животот за некоја година.:sweat:
    ;(

Ме гледа мм и ми вика дека сум била преубава со кратка коса ама да не сум смеела да се ишишам, уште не се научил да не ми забранува нешто дека за инает ќе се ишишам.:worried:
    Му текна после пола саат, се улизува да не ми текне случајно стварно да се ишишам.:emo:

Не дека кажав нешто паметно ама да пропуштам ден да си пишам тука, да не ви фалам де случајно.:lol::hai:

На anina, tessie, MacenceEna и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени добро вечер.
    Неозбилна мор не е од узото туку од умот, старост пуста.:D
    Жени сте чуле ли вие за Нилски крокодил???:?:
    Е јас чув и прочитав. ММЕ кој ги пишува учебниците, додека да сфатам дека се работи за крокодил кој живее во водите на Нил се истепавме со ќерка ми секоја тврдејќи го своето. Детето не сфати додека мене не ми клекна за што се работи.

На tinan, anina, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Тоа сум јас

На evangelina.ina и elisabeta им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Конечно се прибраме дома...

Типичниот неделен ручек кај свеки. Жената како и секогаш спремала, се трудела, цела трпеза пола. ти се чини војска ќе ранат.
    Од пред некој месец започна и со овошна салата и со свежо цеден протокал:$.
    Чат пат ќе испринта нешто за здрава исхрана и ќе ми даде да прочитам или ќе потпраша за некои испитувања кое чула дека се препорачува.
    Туку уз муабет женава чу дека пред 2 недели ми беше роденден...кога се искоси. Она мислела фебруар, како можело такво нешто да и се деси за измеша.
    Пусто жениче стрес си направи.
    Одма извади вуницата започнала шал да ми плете. таман сакала да го стаса до датумот кога мислела дека ми е роденден.
    Потоа имавме втора рунда кај југо колага на либево кој имаше роденден. Голема фамилија со 4 деца, потоа дојдоа гости со 4 деца, па други гости со 3:inlove:.

Полно, преполно...ама така некако убава атмосфера.
    Плус домашна балкава и некој збор на нашки^_^.

Убав ден..

На anina, toogood, Serafima и 8 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас денес не сум јас... Кома - не можев од кревет да се дигнам.. Си ги отспав и 2ч, а ретко спијам на пладне.. Сега не можам да се расонам..
    Да фатам салатата да направам, гости ќе ми дојдат за 1ч.

На Teodora*, lunicka, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Машала нека се живи и здрави сечии па и од сестра ми:inlove:
    Абе ја ги појадов, раце, нозе абе се, ги изедов:l::l:
    На лице не:) мислам образот ќе му прсне:angel: :Dбуцко ко твоето :inlove:
    Немој болна тема, една е мајка:| мене така баба ми ме чешлаше...ех каде се, на Бога му требале:|

Ајде бре ти памтиш од пред ратот што било:D така ми вика мм ко ќе речам летнаа годиниве старост пуста иде:) Недај се бре имаме уште борби за водење:muscle: Чекај зет треба да пречекаш а ја на табака доручек на невести:D еееј весела сум свекрва треба да ми пеат (poolparty)од виното е :drunk::wasntme:

Пепелашке мор, да није нас жена дијамант би био обичен камен:wasntme:

Последна измена: 1 февруари 2015
    На Annath, kukla21, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.870
    Јас денес бев мајстор по куќа.Ноќеска прегорела сијалицата во купатило,а јас утрово следејки го повикот на природата,загазив во езерце вода.Бидејки маж ми не беше дома а и да беше нема фајде,си ги засукав ракавите и тргнав во дијагностика од каде доаѓа водата.После 10-на пуштања на вода од сите можни славини,утврдив дека се измрдал сливникот на кадата.Гумата се скинала и пропушта вода.И фино си искроив нова гумичка,најдов штраф зашто претходниот зарѓавел,пцуејки се зашто немам подолги раце...и конечно суво купатило.Патем сменив сијалица,го исчистив сливникот на лавабото.Си ги решив купатилските проблеми.Патем ми текна дека е време да се реновира...и си почнав да си правам пресметки [​IMG].
    Ве читам колку е убаво да си отидеш некаде онака опуштено што би рекле Србите - необавезно- ,кај близок на ручек.Нека биде и обичен грав чорба ,убаво е да знаеш дека некој се потрудил околу тебе.Чувајте си ги блиските,родители,свекор,свекрва,баба дедо...тие заеднички моменти се непроценливи.Јас не паметам некој да ме викнал на таков ручек,или не дај боже да ми спреми специјатет.Ова го зборувам за најблиските.Кај мене секогаш било,ако сама не зготвам нема ни да јадам.Баба имав една ама не ме обичаше ама дедо (на мајка ми татко) беше мое сонце.[​IMG]

Осеќам ќе ме фаќа пмс а фино си го почнав постот,немав намера да отиде во тој правец.

На mareane, Annath, anina и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Лунке Давид е во Пмс не ти.:D

10968506_10152627891061752_8723827119615107440_n.png

Едит: Ау знаев дека сум ќорава ама не до толку. Ова јас да сум ти била.[​IMG]

На mareane, evangelina.ina, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    @ozbilnazena кај спомна сега колачиња. Од толкав пост само колачиња прочитав :)
    Гладна година.
    Одма замесив едни најобични со пиво. Еве ги се печат. Што убаво мириса. Мммммммм.
    Ајде повелете кој е за благо.

На Annath, anina, Teodora* и 2 други им се допаѓа ова.
  18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Евеме на темава ме немаше ,имав обвски ,шетање и забави ,овде гледам нема нови женчина .

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.870
    Добро ,децава ќе поаѓаат на училиште?Офтика ме фати од нивното ноќно гукање и дневно спиење...[​IMG]

На anina и toogood им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мојава оди Лунке, не знам што е тоа кај вас таму!
    Е сеа не беше оти болна, ама и тестови веќе прават за први отцени од полугодиево навака.
    Се се одвива нормално кај неа, а кај другарка и во друго училиште сеуште не одат, до кога ќе трае ова лудило не знам ѓи малтретираат децата, а и родителите.

На anina, Teodora* и lunicka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.