Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Првпат земав оваа година од Кам. Не е лошо. Распрскувач е , исто тешко се размачкува како Бекутанот и фино мириса.
    На сонце и на плажа. :sun:
    Си имам дома еден кој се занимава со тоа. Она ме советува и не цепидлачи. Па и јас сум како неа.
    За селциња во соседот веќе се изјаснив. Премногу бирате изгледа. Мене ми е важна солта и сонцето. Мм мачи мака со егзема на раце, за овие три дена му ја нема. Се спасивме од неа до следната зима.
    Е затоа ми е важно морето и солта. :)

2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ne deka sum so istencen vkus,sepak,relativna rabota e toa...zavisi sto sakas,baras,kolku sakas/imas da platis,so/bez kolkavi deca,koe vreme od letoto planiras...Vprocem,se povtoruvame od pred nekoj den.Definitivno ne moze da se pogodi i plaza i na promer za vecerni prosetki.
    Primer lani bevme vo Nea Flogita od 13.09.Taman lugje,plazi siroki,more ok ama nabever dosadija,malo mesto epten.Ama nie so dete pa ne ni baravme zabava navecer za nas.
    Sani bic i Paljuri-najubavi plazi na prviot krak.Problem-smestaj resorti koi za mene se luksuz.Paljuri ne ni ima(se) za nokjevanje.
    Kalitea-prv krak,najubava za vecerni prosetki.
    Furka i Siviri-prv krak,solidni ama da ne recam epten selca.More,plaza,zabavni sodrzini 4-.
    Kalamici,Portokali,Armenestis-najubavi plazi na vtor krak,problem smestaj.
    Mene ako me prasuvas,bi se smestila vo Nea Potidea ili Flogita.Dva tri dena palis kola ides na plaza na Sani...

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

@Bridget lani vo Kalamitsi bev.
    Na drugo mesto vo grcija nema takva voda,cistina ,tolku ubavi nenatrupani plazi.
    AMA...
    ako nemas malo dete da te brlavi po cel den,komotno moze da se zakoles so mt od dosada.
    Tri taverni.
    Dve mini "kooperacii"kolku leb da si kupis.
    Ama pak tamu,pusti dete na plaza i zaboravi go.

Lady Phoenix, VladeMila, Peco and 9 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

И Флoгитa сум билa пa вo Кaлитеa пoдoбрo ни беше. А читaм декa Хaниoти пoдoбрo oд Кaлитеa е, пa пo тaa лoгикa...

Petar80 likes this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не сте знаеле каде да шетнете :) Какви барчиња цо карпи на плажи има..

6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Здраво луѓе. Денес Матка. Смрзната , прејадена и препиена пиво.
    Купаќи задолжително пробувам над веш. Од десетина пара пробани, дали еден ќе ми се погоди, особено горниот дел. Па и се нешто терсене модели ги прават особено Golden point, Extreme intimo. Lisca-класика за секој облик на женско тело има модел.
    Средства за сончање последниве години користиме исклучиво Carroten. Ептен сум бела и лесно горам, а овие средства не ме изневериле. Оваа година најверојатно ќе биде зелениот, ботаникал мислам беше. Стои дека е без парабени, ама којзнае.

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас со алверде се лажам ама летово некако тешко, знам и лани треба по 3пати под туш :(

Инаку за првата година на плажа со бебе ја прашав @bittersweet она ми кажа кои состојки да бидат задолжителни, само во бекутан 50 ги имаше сите. Тоа купувам за дете, бело е и со бемки. За нас 30-50 плус не се сончаме.

8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ako ja prasas drugarkami Olimpik bic e najubavo vo sekoj pogled...osnovnoto tamu mene sto me intwresira,moreto,e ednakvo na Vardar.
    Aj izvleci logika:?:
    Kako i da e,tvoe mislenje i odluka.
    Jas pogore samo go kazav moeto viduvanje.
    P.S.Ko ke vidis,kaj i da se pojavis so drecaviot kupaci ke zasenis i mlado i staro pa duri i tie toples sto se;)

9. joy1

joy1 Форумски идол

Токму ради овие парабени бекутанот престанав да го користам.И на плажа и во секојдневие
    Инаку од лиска како си задоволна?
    Од купчите

10. Bridget

Bridget Форумски идол

Јaс зa oвa пoследнoтo не се плaшaм, дaмa сo стил и oд Вaрдaр ќе нaпрaви сензaцијa :emo:
    Туку муaбетoт зa Хaниoти oд тебе ме изненaди, цел ден читaм пoзитивни кoментaри и тaмaн ќе нaпишaм тукa некoј сo Дoјрaн гo спoредувa, пa велaт бистрa вoдa, убaвa плaжa, мирнo местo зa дoмaќинки, хoтелoт ќе си гo oдберaм сaмa...штo му фaли?

11. joy1

joy1 Форумски идол

Ханиоти нА плажа не сум била.Во гратчето да и супер е .Продавнички,таверни,фини луге

Lady Phoenix, Annath, Petar80 and 2 others like this.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Ништо не му фали Бриџит. Далеку е од Дојран и далеку од лошо. Има убави хотелчиња кои си имат приватни плажи.

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добредојде на темава.
    Се надевам убаво ќе се дружиме :)

Инаку, за лепенката.
    Да, има лепенка, ама навистина пробуваш така? Па замисли да се најде уште макар само една како тебе која пробува така, а сигурно ги има :worried::shake:

За сончање за мене еуцерин за против алергија, за син ми додека беше бебе користев бекутан и се враќаше бел од море :D
    Сега пак имам и бекутан и sun dance за деца од Дм да пробаме.
    За мм исто sun dance годинава.
    Бекутанот ми е проверен а и кога сакав да купам нешто за малата пролетва само него го најдов и купив.

Ма јас мислам дека со правилно те.редовно нанесување секоја крема ти дава заштита, барем овие денешниве.

Децата легнати, мм отиде по пиво и грицки, па јас да удрам еден туш па потоа пивце освежена.

Што убаво си врне. Романтики.
    Ќе се спие убаво ноќва. :)

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Pa plazaya za moj vkus e tesna,pesokot/kamcinjata neubavi.Vo gradceto ima se ama tolku e guzva da poludis...
    P.S.Osekam deka tebe Sarti ke ti odgovara.

VladeMila, Annath and Petar80 like this.
  15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Многу од тука одат во ханиоти и е гужва. Мене тоа ми смета.
    А не сакаш на некој остров да појдете?

Lady Phoenix, Annath and PUPICA like this.
  16. Peppermint

Peppermint Популарен член

Па бидејќи летувам во камп, некогаш и над 20 дена, секогаш во оптег имам најмалку 3-4 пара купаќи. Од оние фирми што ги имам Lisca ми се некако најцврсти, материјалот не се растегнува и боите се отпорни на сонце, сол. Најстарите ми се можеби и пред 5 години купени и како нови се.

17. duffi

duffi Форумски идол

Јас имам поделено мислење за Лиска. Имам и купачи кои ми се погодиле и кои не ми се погодиле. Последниот пар станаа за никаде за една сезона. Попушти ластикот од солта и побледеа.
    Мајка ми пак е задоволна. Така да незнам, како ќе ти се погоди

18. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

@Sky-butterfly на ова мислев над веш,некои помали гакички не на голо никако тоа.(facepalm)
    Благодарам за добредојдето.:)

Last edited: Jun 19, 2016
    VladeMila and Sky-butterfly like this.
  19. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво на сите, гледам дека се зборува за креми за сончање (претежно). Јас кремите за сончање ги делам на две категории и тоа: оние со физички филтри (органски) и оние со хемиски филтри (или комбинации на физички со хемиски). За филтрите имам пишувано надолго и нашироко на блогот па да не ве замарам и овде. Оние кои се со физички филтри се: Гамард, Еко Козметикс, Лавера, Алверде. Гамард и Алверде користат нанотехнологија (која на повеќето не им се допаѓа), додека Еко козметикс и Лавера ги микронизираат и обложуваат филтрите.
    Е сега, не велам дека кремите за заштита со хемиски филтри не функционираат, далеку од тоа, според мене посигурни се физичките со оглед на тоа што ги одбиваат сончевите зраци, додека хемиските ги привлекуваат. Ова е секако мое мислење.
    @Bridget драга, најчесто препорачувам алверде само од една причина, цената. Многу девојки ми велат ај препорачај ми крем до 300 денари, пудра до 250, гел за миење до 400....Не можам да им кажам земи Хаушка, Лавера или Гамард кои почнуваат од 900 денари па нагоре. Кога некој ќе ме праша за економична а сепак функционална козметика ја препорачувам Алверде затоа што е така, за малку пари добиваш сосема солиден производ.
    Поздрав

Mrs.Bass, kjukli, mareane and 15 others like this.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Jas sum najzadovolna od Golden point.Ne mrdaat so godini.Imam edni so nekolku crirkoni na gorniot del,no i posle 5 god cirkonce ne im fali.
    Si gi obnovuvam sekoja godina,koga e popustot.Vo princip kupuvam raspar i si pravam poveke kombinacii.
    Lani kupi ednodelen od Sara fashion,deka so dete stani,sedni,cucni,pa da ne ispadne nekoja od drugarkive:D i uste nezavrsen odmorot,lastikot nekako popusti.Da ne vi kazuvam za bojata.Crnoto nakaj sivo,drec roze sto imase,se pretvori vo seker boja.Vo slucajov ispadna kolku pari tolku muzika.
    A za mackanixive za mali eucerin 50.Koga go kupuvav lani mnogi pari mi se vidoa(nakaj 900 den mislam) ama pa i odmor isteravme i celo leto setanje po ulici i na bazen.I za godinava ke mu stasa.Dosta koncentriran i efikasen.Mojov kakov e bel proziren,nisto ne mu bese.
    Slusam i jas pozitivni komentari za detskiot bekutan.Za nas kombinacija od Black up i Nivea..Porano koga idev po 3-4 nedeli u kamp,poslednite denovi so puterot na Karoten.Neverojaten e ama samo na veke isoncana koza ili za onie so temwn ten.Vo sprotivno izgorenici ne vi ginat,ova od iskustvo:!:(facepalm)

kjukli, Lady Phoenix, mareane and 7 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.