Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

#вогаражасочајицигара:smoke::smoke::smoke::smoke:

Мм кога е дома скоро и да не палам, не можам да го поднесам кога ќе почне да ми чати како поп некој, он збори, јас да можам 10 цигари оддеднаш би запалила.
    Дома не пушам, во гаража сега кога е ладно или надвор си пушам, дома никому не му дозволувам да пали цигара, ако можам јас да си палам надвор, можат и гостите.

Во кола пред децата си пушев (цигари:P) сега не и да не се совесна доволно и да сакаш да ги труеш децата, не можеш зошто има казна од 1000 долари ако пушиш во кола со деца испод 16 години во неа.

Почнав да пушам на 17 години, татко ми кога ме виде првиот пат не ми збореше една недела, многу беше разочаран, после почнаа лекциите, после се помири со судбината и си палев пред него.

Не пушев кога пробував да останам бремена околу 2 години немав запалено, после пак си продолжив со истото темпо по 30 тина на ден, бремена и додека доев палев понекоја, може еднаш во месец, моѓе ни толку, престанав да дојам пак почнав да ги делакм по 20-тина на ден а скапи упм се.

Знам дека се штетни, знам дека мајка ми цигара во живот не запалила а почина од рак на бели дробови ама ете пак си пушам, што повеќе ми се збори, толку поголема желба имам да запалам.:wasntme:

И чичко гугл ме заебава дека е ладно.(facepalm)

winter-solstice-2016-southern-hemisphere-5747795249070080-scta.png

Mrs.Bass, ALISA0000, JuLleE and 22 others like this.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Јас не сум пушач, во средно се занесував нешто и тогаш прв пат запалив па ме виде класната па кај татко ми се јави па тој два саата ми држеше лекци |( после престанав, па ко се преселив кај мама од инает пак почнав и пак завршив кај татко ми на разговор и баталив :D
    Инаку и двајцата се пушачи, исто и дм пуши ко турчин, по две кутии дневно ]:) и јас мрчам ама џабе е, јас викам он по мене пали цигара (lalala)

Lady Phoenix, Peco, duffi and 10 others like this.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Помагајте.
    Ми прати слика Ева. Изедена е од комарци, изрешетана. 50 избројав на едната нога.
    Што да правам?
    Најрадо би запалила кола и да си ја земам.

Побарав да викнат доктор.
    Кажувајте чаре.

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Не сум пушач, а цел живот со пушачи сум во друштво и колку си имам кркано чадови, дури и во кафичи во дел за пушачи морало да седам...
    И мм пуши, само мрчам ради тоа, а имам јака алергија ма тутунот и од скоро сум на кортико терапија заради астма...:smoke::puke:

Lady Phoenix, Annath, Petar80 and 3 others like this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Да купи некоја крема? Незнам во која земја е, ама во аптека нека праша ќе и дадат сигурно нешто добро. Мене синопен ми помага во вакви ситуации. И нека се мачка со аутан за заштита.

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Дур чека доктор нека се намачка паста за заби. Кој го гледал грчката дебела свадба ќе ме разбере - пастата дома ни е Виндекс - помага

7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Во Грција.
    Аутан вика дека мачкала, ама ете ја решето направена.
    Треба ли нешто лоратидин или така нешто да пие?

Не ја боли и не се чеша...исчешала во спиење изгледа.
    Леле колку сум паничар. Ама умрев.

Lady Phoenix, Annath and Petar80 like this.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Нека се напие,нема штета.Едно на ден,најдобро пред спиење.
    Во Скурас ли е?

Lady Phoenix, joy1, duffi and 3 others like this.
  9. kukla21

Нека се напие за секој случај. Мм скоро го имаше нешто каснато и му дадоа некоја крема со кортико да се мачка. Одма му мина. не се сеќавам како се викаше. Морам дома да стигнам за да видам.

10. jasna83

jasna83 Истакнат член

Паста како што рече Бубале или со лушпа од банана нека протрие каде што е касната.

11. mareane

mareane Форумски идол

Заборавам и јас во последно доста иако порано сум имала огромна меморија.Од премногу информации заборавни и расеани постануваме.Во последно заборавам многу имиња на луќе на книги,филмови...
    Тоа посебно приметив кога ве читам за кои флмови сте гледали или книги читале мене не ми текнува ни насловот на книгата која пред месец сум ја прочитала...(ова го пишав пред 2 саати...па да не бришам)

Јас не сум пушач . Во 7-8 одд пушевме се скривавме кај една другарка и еднаш не начека мајка и ни врза по еден шамар на сите и мислам дека тоа беше пресудно никогаш да не запушам.
    Мм е страствен пушач,се обидуваше да ги остави и по 5 години не пушеше и пак си почнуваше.Се нервирав ама сега сум го баталила ,нека пуши...Порано бев голем противник на цигарите ама откако татко ми кој никогаш не запалил цигара и кој единствено за што со сите се расправаше беа цигарите почина од рак на бели дробови,веќе и не сум противник.

12. mareane

mareane Форумски идол

Обавезно нека се напие лоратидин,ќе и олесни, јас секогаш на моите сум им давала кога се многу искасани.

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Резервирaнo, плaтенo, сегa мoжaм дa ве oдмoрaм oд тoртурaтa штo ви јa приредoв збoрејќи зa мoјoт дoживљaј нa гoдинaтa :whew: Сегa ќе гo чекaм 8ми Мaрт, Велигден и 1ви Мaј кaкo истo едни oд дoживљaите :D зa кoи се збoри нaјмaлку 2 недели oднaпред.
    :sun:

14. jasna83

jasna83 Истакнат член

@sanjaeva доколку многу почне да ја боли или недај боже има вртоглавици,ја боли главче,грло,температура,ладно и најубаво ќе биде лекар да ја види доколку нема такво нешто нема простор за голема паника.И кажи и останатите денови да се заштити од комарци и нека уживаа на камп

15. kukla21

Па кажи за каде се реши

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Дoјрaн

17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Super.Poarno tamu otkolku vo Hanioti(fingers)
    I jas bi igrala taka.

18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Така е чупе може и на Козјак зошто да не, кој се па Грциве да им одиме на море

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Neka i dadat letizen i mene licno gelot fenistil mnogu mi pomaga za ubod od bilo kakvi insekti,go ladi mestoto i ne cesa a go ima i vo Grcija.
    Neka pazi samo da ne dobie nekakva alergija ili temperatura,neka meri pocesto.

20. pandelka

pandelka Популарен член

Нека врти парата во Македонијава наша, бар тие што ги имаме:nod:..и Охрид наминете, уште еден бран и алгата ќе ја нема- прецути готово:wasntme:

Thread Status:
Not open for further replies.