1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.031
    Допаѓања:
    257.508
    И јас вчера зборував со мм колку долго не сме излегле ама онака да се забавуваме, а и да решам да излезам више не знам кај да одам, сум излегла од шема:tmi:
    Утрово се разбудив настината, грло, глава, грб се ме боли. Не сум била болна со години и тешко ми паѓа. Малава ко за инает ги најде најзабутаните и скриени играчки и во моментов куќава личи ко да поминало торнадо низ неа. Ама бар умна е си игра, играчките ќе ги скокаме:@

Ќе си дремам јас денес овде со вас уште да има некој чај да ми свари ќе е супер.

На bittersweet и NoellePage им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Гарант си бил во бившо Матиник. Таму излегуваат вампири.:rofl: Треба да викаш кога има бал вампира.;)

3. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.275
    Неееееееее, Џубокс е ВПШ. Да пишував за Џубокс ќе беше у категоријата "Секс за една вечер".
    Сега деца излагаат у местово, се сменија сопствениците.. до пред три четири години беше друга шема, со живи свирки и тоа...

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Муж ми не е многу по шетањето, единствено со колегите еднаш месечно оди во кафана, ама никогаш не заглавува, а јас барем еднаш неделно со другарка ми одиме на ручек после работа, па на коктел и се прибираме до 21-22 врв. Ако заглавам некогаш инцидентно со неа до покасно, после 2 дена не можам да се оправам, спијам и не сум способна за никакви домашни активности.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Шо бе не, не те разбрав? Па на времето пред Џубокс беше Матиник.Внатре се стои отсекогаш на една нога. Мало тесно подрумче. И оние што не си ги видел 300 години од бившата Скопска шема таму ќе ги најдеш.
    Туку и многу дечурлаана почнаа да одат ама не знам зошто?

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Добар ден и среќна слава на сите кои денеска слават.
    Кога зборувате за излегување,јас и не паметам кога последен пат сме излегле со маж ми,ако се исклучат годишните одмори.Се случува да излезам на кафе со две-три пријателки ,некогаш концерт,театар,ама маж ми не ме придружува.Дури и родендените го прославуваме дома, со исклучок на неколку пати.Ама затоа маж ми си оди по кафани со негови другари и тоа баш често.
    @ALISA0000 многу ми е мило што си соземала.Мораш да истраеш и да се бориш.
    Некако чудно без врска се чувствувам,како некоја рака да ми ја стега душава и не ми дава да се издишам.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.523
    Добро утро на сите :yawn: Успеав пред малку да излезам од кревет. Малиша синоќа се надмина себеси....од 01:00 до 09:00 спиеше едвај саат време, поделено на 6 пати. Нешто заради грчеви, нешто од што му се спиеше и не можеше да заспие.....море жива сила не го успиваше, четворица сме дома моментално, сите пробавме, никој не успеа. Сам заспа на крај. Лут на сите :D

@Daleron , млади спонзоруши си бараат партнери/спонзори/ватевр во Џубокс веќе години наназад. Знам од искуство на бивши другарки :| Додуше, они партнери покушаваа да најдат, ама.....:D

Овде инаку снег врне, ама мешано со дожд :^) Едвај чекам да побели се, се зажелев за снег и свежината што ја дава. Додуше, овде и на највисоките температури летоска беше свеж воздухот од цело зеленило што го има, ама онаква вистинска свежина на снег не сум ја осетила одамна. Едвај чекам ^_^

@ALISA0000 , само напред, поддршка за одлуката (y) Верувај, и на децата ќе им биде подобро отколку да ве гледаат како се карате и не се поднесувате, и да гледаат во што се претворил вашиот брак. Ако сега не сфаќаат, кај да е ќе разберат. Ќе биде се во ред на крај, верувај во себе

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.230
    Допаѓања:
    284.027
    Она чуство кога ти е целосно безвеза...не знаеш што бутур ти е, хормони ли те маваат или досадата си го направила своето.
    А саатот си отчукува и поминало полноќ.
    И во таа глува доба што би рекла стасува маил од некој кој ниту име не сакаш да му спомнеш со содржина Како си?

Уште работи сензорот.

Море мрш!
    По којзнае кој пат игнор.

Денес зедов се издепилирав, изчупав, еден домашен третман за стапала, лице...барем мирисам убаво:smirk:
    Дури и кока кола ја почастив душава.
    Уште да ми беше погодено да шетнам по дуќаните на еден убав шопинг:shake:

На MacenceEna, bittersweet, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Добар ден на сите. Прво кафе денес и тоа турско.:coffee: Многу ми е вкусно, буквално го лижам, не го пијам. Не дека не сакав да си сварам, немав време да се напијам. Малиов од вчера е со покачена темпертура, на сета мака и повраќа нон-стоп. По болници, брисеви, крвна слика, антибиотици. Ама мајка:muscle: не се дава, знае се не е прво дете.
    Поздрав до сите :hug:.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Јас да ве поздравам, што сте ми направиле со печива месење ме мрдавте од ум и како на акорд бурек два дена со ред. Денес на раат едно парче каснав, друго маф од зверовове мои за мама ко пита. Ама ако нека ми се живи и здрави. Инаку, по долги тинтрења, соземање, менување од корен изглед ма летам сада иако ми фалат моите „долги руси коси“ и сега сум мадама баш како аватаркава моја само што ми фали темно црвен кармин. Ма како меркам еден на Сент Лорент, само уште мужево да ми го купи за Нова Година и онака убаво ќе и ласка на фризурава. Уште една мала ситница за досредување и кој ко мене. Ама дотогаш, ќе глибаме место да лизгаме на подмачкано. Ајде си велам, време е бре, време-и јас да здивнам на раат малку. Ах да, ви каќав за белите влакна? Ги игнорирам да не се фарбам, ама не знам до кога...остарев жении [​IMG]

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.275
    Како и што пишав... ВПШ... Не дека нетреба такво место и не дека неидам таму... да се разбереме.
    а затоа и идат и помладиве. (Имам некаде и пишувано за ова). Од 25 годишниве девојчиња, жени од наша генерација неможат на ред да дојдат. После втора пијачка ја каниш у Балет а таа ти бара кај тебе дома да ја носиш...... ај нема везе.... реков дека овој муабет не е за темава.

Тие не ти се членови на фемина.... верувај ми... затоа и статистикана у темана нема везе... друг е животот

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Добро вечер жени и понекое маженце.
    Ај имајте убав викенд и да не ве боли глава утре, немојте вечер да се начукате на некоја визита по тоа славите.Јас вака се чувствувам.

10734277_10202906156686389_4346211945659662134_n.jpg

На Val-Dim, SV1911, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Добар ден од мене, а кај вас веќе вечер :) Честито именден или слава на сите кои си чекаат дома , и нека е за многу години. Јас спорадично на форумов, не дека не сакам ама чим го фатам таблетов малово станува и ај седне пишувај постови. Мало сутра, што би се рекло. Ние си легнуваме се покасно и покасно, малово почна будно до 12 да седи, инаку со нишање раце ни попаднаа, и му викам на мм , заеби -- доста со глупости,нека игра па кога му одговара тогаш. Се изначитав книги како детето да спиело, како ова како она ... sleerp training, сиким ти куче е па сега ајде. Америчка глупост. И само ако некој ми каже дека е нормално да се остава дете да се исплаче и да заспие само -- вербална војна ќе почнам. Аман со квази доктори и книги .... више преку таквото ми е од расправање со идиотиве тука. Не овде на форумов, овде околу мене мислам :)
    јас сум на south beach и жени нема брашнести произвпфи, ниту шеќер ниту ништо :) ама спијам ко топ! барем првите денови додека се изедначи шеќерот ... читав нешто као на македонски, српдки, хрватски сајтови и си викам ... де бре, луѓево ќе ги иструјат сп дезинформации. На еден сајт, хрватски мислам, целосно погрешно ја објасниле .... ја изедначиле со аткинсова а нема благе везе!
    научив како да правам ,cupcakes без брашно без шеќер ... и остај згора испаднаа подобри отколку со брашно. хихихи
    Да видиме како ќе оди ова слабеењево ....

На Annath и danichap им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    61.278
    Некој вечерва имаше куќна слава, некој именден, а ние дома денес славевме роденден!!! Пред 25 години на 21 ноември прв пат станав мајка - го родив поголемиот син!!! На таа ноќ пред 25 години се секавам како да беше вчера!!! Болката, олеснувањето, прекрасното чувство кога за прв пат го слушнав плачот на моето бебе!!! А, тоа бебе сега има 25 години и во моментов ни ечи куќата од музиката и пеењето на неговото друштво!!! Среќен родеденден мое пораснато синче!!!:inlove::inlove::inlove:

На Annath, Barbie20, bucimir и 12 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    @Daleron ти предлагам наместо да чекаш на клупа фрли се во потрага.Знаеш маживе денес какви се,треба да им се отворат очите.:rofl:
    @Val-Dim честит роденден на синот.Нели е задоволство кога ги гледаш повисоки од тебе,и се прашуваш како е можно да носат патики број 46 а имаа стапалце колку половина прст.:D Нека е жив и здрав и само радост нека ти носи.

Денес е денот кога треба да се оди на свадба.Ме чека фенирање,фризерот едвај ме набута некако во списокот во 12 часот,треба да купам букет цвеќе и кутивче за пари и не знам уште што.:^)Ќе ми текне попат или кога ќе се вратам дома.:rofl:
    Убав ден жени,денес и сонце имаме :sun:.

На Annath, danichap, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.230
    Допаѓања:
    284.027
    Утринава ме разбуди звукот на правосмукалка. И тоа нашата.

Слушам и во кујна се отвараат вратничиња, нешто тропка...некој решил вреден да биде утринава. :inlove:

Е врвот беше кога требаше да објаснам како се прави омлет:wasntme:.
    Се почуствував како да обајснувам сложена математичка формула на дете.

багет да се пече-чект
    зејтин во тава-чект
    јајцата со малце цацики измешани-чект
    патлиџанот, кромидчето и чушката да се дотурат-чект
    зачини-чект
    И така повторив сложената постапка неколку пати, случајно на пат до кујната да не отчекира нешто.

И лате фанав:emo:

Пријатен појадок/ручек на сите:coffee:

На Annath, Ariel, bucimir и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Денес помен на татко ми 1 на година.
    Нема врска тоа, не сакам вакви работи непотребни трошоци.
    Туу попот коа почна поезија да кажува абре ќе пукнев од смеење (као татко ми прв другар да му беше), шлакнат е целот и тетовиран по тоа рацете.
    Почна да ми се жали дека сите ги пеел од дедо Киро па натаму по слави, а поентата му беше ќерка му била волонтер една година во одредена институција и нема решение. Е да ти пукне пи*на жила.
    Ај виртуелни другачки имајте убав ден.

Туку чек уште нешто имам да ви кажам. Се враќаме од дотичното местои на улица куп полиција кога малата иде и вели: Има удавена жена во каналот!
    И бре од толку реки Вардар, Лепенец таа нашла во 30цм вода да се дави.Па форезничарка изигрував која е од каде е, она од Бардовци. Атракција за децава. Море ми иде друг да утепам , а не сама на себе утепание да направам.Се собра цел комшилук и тргна во посматрица. Дојде комбе после 3 часа и ајт ја измкнаа. Чекам вести за подетални информаации оти сабота е денес, а цел комшилук по професија камермани е на бесплатно возење.

18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Val-Dim Нека ви е честит роденденот. Да сте здрави и живи!:)

19. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Леле мајко мила денес ми се смачи !!!
    Одам на пазар прво нема каде да испаркираш
    па после се влечкаш по тоа шлаканиците, вирови вода од што го прскаат зеленчукот (пазарот мокар, а покриен), гужва , гужва божем на митинг си. Ај си викам батали пазар во тинекс ќе одам,а таму колона како крај на светот да доаѓа. Кај го погодив денов си викам требаше вчера да си завршам со набавките :(. А најмногу беа стари баби бре луѓе и по десет минути им треба да се решат дали ќе купат нешто или не :@
    По тешко набавените продукти сега одам да правам ручек.
    Поздрав :)

@Daleron да ти кажам право и мене од тоа поповите ми е преку глава.Во господ верувам , ама поповиве во одредени ситуации претеруваат(y)

20. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Добро утро .... е ова за поповиве секогаш ме потсетува на баба ми. Еднаш биле на помен на некоја нивна роднина и по навика некој млад поп, си се распеал. Ама човеков пеел 10, 15 мин...20 ...абер нема да престане Надвор зима, кочан ладно а околу се стари луѓе над 70 год. И некој му свикал на попот " а бе попе, арно што ја испеа починатата, туку да не почнеш и нас да не пееш , дури сме на местово, бидејќи измрзнавме".

На Daleron, SV1911 и Teodora* им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.