Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ok @Bridget ова ќе му го кажам на психијатарот следниот пат па нека си ја скине дипломата.
    @sanjaeva јас не си ја дијагностицирав состојбата ниту пак си ги преоишав лекарствата сама. Значи едно е да си разочаран, потиштен, депресивен ама абксиозноат и панични напади се сосрма друга тема. Чувството е генерално како да си тука а не си тука. Одеднаш те фаќа страв. Буквално се блокираш ни чекор не можеш да направиш. Мислиш дека ќе се онесвестиш во секој момент. Немаш воздух. Срцето ти тропа те стега кај градите. Не дај боже да доживееш. Тоа р напад на паника. Првиот го имав 2001 во Веро тавталиџе. Од тогаш сум со осцилации подобра полоша. Едноставно се навикнуваш да контролираш. А за време на ПМС и кога е вака жешко е ужасно тешко.

Last edited: Jun 22, 2016
    Annath, referentka, Emy867 and 16 others like this.
  3. Ignis

Ignis Активен член

Јас само на супа сум денеска.
    И кока кола со рум.:D

4. mareane

mareane Форумски идол

Vo bliska familija imamslucaj na anksioynost i blaga depresija.
    Devojkata navidum se sredeno pari rabota familija ama toa e bolest ne e samo od griza nezadovolstvo strav ...

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Лежам со преврзана нога во ладна облога, се раздвижив малку повеќе низ дворот и отокот стана огромен, дури и трите прсти отекоа, болки невидени, па морав да легнам.

За анксиозноста мислам и јас патам од истата, мислам дека секој симтом го имам, само не сум била на лекар сеуште, сакам да појдам ама се плашам дека ќе ми препишат еден куп хепи пилс :|
    Лошо е, навистина е лошо, треба да се среќни тие што не осетиле на своја кожа.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не мора да значи може само со разговор да поминеш. Како и да е не ја полниме темава со неубави работи. Само сум осетлица кога некој кој нрма осетено на своја кожа го релативизира нештото со кое се бори секој 3 во МК и е ужасно тешко да се поднесе.

7. imelda

imelda Популарен член

Нена, јас баш тоа што Бриџит го вика го сфатив на самодијагнозирање на народ, гугл симптоми, при моменти на стресни периоди, за кои има многу тактики за олеснување и полесно пребродување. Нормални емоции се тага, стрес, лутина, нетрпение, и паничен напад не значи дека некој е веднаш болен, туку дека е човек и нормално е да ги искуси овие работи.
    Дечкото откако ми раскина сум во депресија буууууу. Додека некој кој се бори со депресија во животот нема некој ни да го познае ако сам не си каже.

Annath, JuLleE, Lady Phoenix and 10 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

И повеќе од доволно се давани и раце и совети, сега барем не е како порано кога немало од каде да се информираш, правилно да дефинираш па да знаеш што треба за лечење. И не гледам јас некој да турка некого надолу, ако прочиташ убаво без уште на почеток да претпоставиш дека постот ќе е типичен напад на некој кој е без осет или нема поминато низ истото, нема да избрзаш и така да напишеш, исто како и нена еве гледам пишала нешто за психијатарот свој. Па ако после толку години ни тој ни лекови не помагаат, ќе да е дека некој премногу се вдомил и не сака да се излечи? Ако збориме за анксиозност како поблага форма а не депресија иако и таа не е неизлечива. Секако грешка сум оти ниту имам соодветна диплома ниту сум дојдена да лечам, ама јас мислам дека кој си бара лек ќе си најде. Кој не нашол и после допго време, не бара.
    И кажи ми @nena2010 што има ново во турските серии што така страствено ги следиш? Убија некој, избркаа млада невеста од дома, и го земаа детето и не и даваат да го види, силуваа некоја наивна добродушна селанка? Па само ова што го напишав ме облеа чувство непријатно не пак редовно да ги гледам и со таква состојба дополнително стресови секојдневно да си правам. Ај поздрав, не сте нападнати како што мислите.

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не твоја работа даки јас гледам турски, шпански или амерички серии.

10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Сум живеела со лице на кој депресијата му беше еден од ``помалите проблеми``.
    Не успеа сам да се самодијагностицира, не успеа сам да си пронајде симптоми, не успеа да ја користи здравата логика да да дојде до самосебеспознавање.

И јас ја сфатив брицет како имелда, самодијагностицирање и мешање дијагнози, а не дека некој не верува или посакува/се сити на болка.

Annath, kukla21, referentka and 5 others like this.
  11. Ignis

Ignis Активен член

Зезната работа е тоа навистина.
    Имам еден колега веке 3 години е на боловање.
    На еден куп прегледи беше и се во ред со органите потврдено, но некогаш како да го боли се.
    Не станува од кревет по пола ден и вика дека се осеќа како да го претепале.
    Се си вика...готово јас ке си умрам, се разболев.
    Многу лошо, не сака воопшто да соработува. Го викам за во камп на викенди со мене, по риба од време на време, дури и во паб каде што служат топлес жени го носевме со колегите на изненадување послем роденденот негов...абе не мрда,седна на стол и не посматра...како без воља да е. Незнам што ке се прави со него а беше најдобар во струката од сите. Не сум сигурен дали е тоа анкциозност или депресија ама многу бизарно се однесува веке подолго време.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не го оставајте сам. Тој е веќе потежок случај. Јас фала богу сум сега супер. Не дојдов до тој степен да не одам на работа да не функционирам. Сама се борев до пред една година кога почнав да одам на психијатар и сега е полесно. Не сум она 100% ама секој ден е се подобро.

Annath, ph.orhideja, Mrs.Bass and 8 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

За утре вечер, за у парк... ќе си земам и перница со мене. :nod: Ако ми чини климата таму.. ќе преспијам:D С'клет ми е веќе. Ќенкави луѓе, ќенкава јас..комарци ме искасаа. И тие па ненаситни. Нели им е топло побогу. Та на толку сркање да удрат, м?! ]:)
    Ко ЕЕП ќе му дојдам,ама.. да прочитам прво сé па, можда ќе се вклучам. :doh:

Annath, kukla21, ph.orhideja and 11 others like this.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Токму тоа што го кажа @imelda ...
    Секој кој има грам емоции во себе, во одреден момент чуствува некои од споменатите симтоми.
    Но, не секој е болен.

@nena2010 не ја маргинализирам болеста, но сметам дека е добар изговор на многумина.

Не гледам што лошо напиша @Bridget ...

Annath, kukla21, ph.orhideja and 12 others like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Хепи пилс oбичнo ги дaвaaт кoгa имaш и физички прoмени-несoницa,кoшмaри,нaгoни зa плaчење,суицидни мисли.
    @Bridget ствaрнo мислиш декa турските серии имaaт тaквo влијaние?
    Дa, не си бoлен дури не пoчувствувaш физичкa бoлкa и нелaгoднoст кoјa ништo не јa смирувa.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Фибромалагија е тоа што го пишуваш Игнис.

Јас ги разбирам сите, зошто еден од симптомите и под симптомите на хипотироида е и тоа.
    Не можам ни да споредам до душа,ама знам како е телото да ти вика не, кога ти му викаш мрдни пизда ти материна. Или е како Слопо мозоков, не му се мисли или ако нешто си умисли ќе си мисли цел ден од што е спор не може да мрдне во наредната мисла/состојба.

За несреќа, во Македонија и реално повеќе од половина од населението имаат анксиозност и тоа дијагностицирана, а колку пак немаат дијагностицирано? Ехеее...
    Не се работи за осуда у секој случај.

Еј, несоница?
    Печена сум значи...хихихи.
    Јас од тироидата и вистински грижи не можам да спијам веќе половина година, ама очекувам дека ќе се среди се до крај и ќе се нормализирам.

Нагони за плачење?
    Па кој ги нема? Ако не те стегнат барем една у месецот така, не си чоек.

17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ај да флезам и јас на сред муабет ама не во врска до тоа што го зборувате :tmi:
    Чекам мм да стигне па во меѓувреме спремам мезе :lol: стрикно здрава храна :rofl: IMAG0401.jpg

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Инаку ви ја препорачувам серијата Drop dead diva. На Netflix ја гледам онака за релакс супер е.

@Lilit и мене прво тиродна ми испитуваа. Па ЕЕГ па мениер..

19. friendy

friendy Форумски идол

И мм гледа турски серии. Ете му доаѓа како релакс после многу стресен работен ден. Ако тоа го прави среќен, а никому не му штети тогаш зошто би ми пречело мене. Друг филм да го наседнеш да гледа не сака.
    @imelda Точно е дека се нормални емоции тагата, стресот и лутината се до моментот кога станат секојдневие и пречка за нормално функционирање.

Не и е прв пат на Бриџитка инаку.

@Viktorijaaa5 И јас денес ставив тиквички и патлиџани така да се печат, само не дојде ред да се изедат. Утре со рендано сирење и лукче, мх мх.

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Нена, немам симптоми на анксозност, среќа не ги имам уште тие, зошто се друго баш имам. Уште тоа ќе ми фалеше. Ама генерална слабост по целото тело, да. Најистакнат ми е тежината, кој па не е нешто значителен, ама мене ми смета. Сакам да одам да проверам шеќер и навивам за Т3 хормон зошто мислам дека тоа ми фали.
    Тебе ти најдоа нешто со тироидата?

Инаку Луничка, јас сум убедена дека турските серии водат кон депресија и анксиозност. Содржински се ужасни и трагични, а мозокот е како стомакот, што го раниш тоа јаде.

Жени, одам да се истрчам јас, попушти времево. Се враќам за еден саат.

Thread Status:
Not open for further replies.