Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

И мене ми се чудеа кога направивме крштевка само ние и кумовите :smirk:

jasna83, Annath, Umbrella22 and 8 others like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Испив литро вода од сабајле. Сега ќе почне одење во вц. Ќе сменам локација на кратко.

jasna83, Annath, joy1 and 14 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мене па ми е малку претерана фамата околу детските родендени, крштевки и свадби.

Тоа подароци, облеки, чуда. Кенди бар, тематски родендени, отров скапи торти...

4. galapce

galapce Форумски идол

Добро утро радни народе.
    Чекам машко кафе и машки појадок( купен).
    Денес нема да се уклучува шпорет.
    Кога легнав се ме болеше,да видам кога ке станам како ке биде.
    Белки на десна нога сне станати,кој станал на лева од дома нека не искача.:D

Дани,помина година?
    Ич да не ти е гајке кој што се чуди. Бирно домот да е полн со љубов,како што кажа.:inlove:

Peco, jasna83, Annath and 19 others like this.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

6. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Морнинг друштво
    И јас сум од тие од заборавениот клан :D
    пијам чај од ѓумбир и редовно Ве читкам..Имам и јас пегла Тефал 8) како и поголем дел од Вас, и да ви кажам право некни од многу муабет за пеглање, земав вечерта се испеглав..:rofl: многу домаќински ми влијаевте :rofl:

и јас како и @sanjaeva пијам турско со малку шеќер:coffee::coffee::coffee:
    а за поздрав и освежување праќам ШВЕПСССС со многу мраз

Peco, jasna83, Annath and 25 others like this.
  7. kukla21

8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Натпревар помеѓу мајките е. Кој поубаво ќе спреми. |(

Сум присуствувала на такви родендени. Убави се нема што. Ама родителите се трошат само. Пре би да купам еден убав поклон на кој ќе се радуваат децата него ли да трошам на скапи родендени.
    Овде не се придава толку големо значење на тоа . Фала богу

Peco, jasna83, Annath and 16 others like this.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Аха, сликО. :^) После да ми се пуни сандачето со безобразлуци]:) Н-и-к-а-к-о!
    Ќе си ми дојдеш на каВе, сок, сладолед, лубеница... диња:inlove: и ќе следиш, пред и потоа. Коа ќе стасам до таму да, само уш крилцана од Викторија сикрет ми фалат на телово, ќе речеш: тамам:mm: ....и пар операции значи ќе треба да направам, ама..све за тро убавина |(
    Туку:| што диета побогу. На топлово.. и поимислата на готвење (нарочито за у тегла) ме препотува, а и стомаков ништо не ми сака.8-| Викторија сикрет... хир ај кам:makeup:(hollest)

Peco, jasna83, Annath and 14 others like this.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Добро утро и од мене.....ве читам,неможам да стигнам да пишам.
    Сви ја допреле мојата болна тема анксот со која се дружам 10 години.Нема да коментирам,бидеќи постот ќе биде долг,само ќе кажам,на душман да не мупосакаш таква состојба,е до толку е сериозна.
    Него после 9 месеци ме дрма депресија.Се случува некоја промена во мојот живот,која многу ме погоде,јас како пречуствителна ете почнав да реагирам на тоа.Ми се плаче постојано,ни една позтивна мисла не ми иде во врска со проблемот па закочена сум в место.
    Премногу се поврзувам со луѓето,кага сакам сакам безрезерва.Ја чувствувам нивната болка,радост,плачам со нив.............
    Убав ден луѓе,има завидувам на оние кои седат дома под клима со пуштени ролетни....мене ме чека работен ден со над 40 степени:worried:
    А и дома не ме собира...неможам да седам,поарно ќе вријам...е така де ништо не ми се погаѓа.

Peco, Ana Marija 1, jasna83 and 18 others like this.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Де размисли дали си сигурна оти ме викаш на каве, дињи-мињи:^)...
    Оти аК дојдам НА главниО граТ, нема многу да се мислам за да ти дојдам на гоштевање:wasntme:.

Peco, Annath, Bozica1980 and 10 others like this.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добро утро и од мене.
    Деновиве сум преморена, ништо повеќе не правам од вообичаеното, ама со мм сме толку претепани, штом ја видам перницата заспивам.

Се спремаме за море. И нервозна сум, а не сум во пмс. Ово некоја закаснела реакција.
    Ваљда од многу мислење самата си набив притисок. Перфекционист (facepalm)

Малата вчера и преку ден, ноќва и сега спие со вклучена клима во нејзината соба. На 28 степени, перките дигнати да не дува надолу, вентилаторот на low. Поинаку не бива, не се дише. И на неа и годи.

Е сакав уште нешто да пишам ама ги заборавив темите.
    Анксиозност беше. Се согласувам со Брижит. И не го негирам постоењето на истата состојба и дека треба помош, ама со години некој да не мрдне од мртва точка после толку лечења, советувања, терапии (ова за еден познаник зборувам), па што психа е таа? Ми иде да земам еден стап и да го отепам. Се тој знае кога зборуваш со него, златна жена и ќерка дома има, патат поради него, а на него што и да му кажеш тој се плаши, имал страв.
    Ајде на гости, се плашам. А не се плаши да лежи и јаде ко да не постои утре. Ете тој дијагностициран, ама јас стварно мислам некои ја преминуваат границата.

Друго што беше? А да роденден.
    Јас уште оддамна кажав не правам роденден. Што ќе правам свадби, за кого. Малата уште не знае што е подарок, па роденден да правам, за кого, за мене, за возрасните?
    Пак дојдоа некои пријатели, ама онака необавезно, на торта, не дека викав некого.

Не знам уште што беше, ама наелектрисана сум нешто, дајте некоја тема да промрчам.

Аааа :!:
    Се молам на мил Господ еден ден да живеам во мирно, мирно премирно место.
    Каде ќе нема џамии, ни оџи да рецитираат по 2 саати навечер а јас не можам прозор да отворам, оти се бучни и малата се буди, каде ќе нема искомплексирани дечишта со мотори и коли да турираат по улиците, каде ќе нема животни, кучиња што лаат и мачки што се параат нон стоп (аман и тие станали сексуално опседнати) комшиите (како овој отсабајлево) што сече дрва уште рано рано |( итн...
    Лелеее |(
    Е така, полесно се дише сега :D

Ајде следниот пост ќе ми биде поведар :D

Рефкеее :hug:

Last edited: Jun 23, 2016
    Peco, jasna83, Peppermint and 24 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Дури и да не се јатрФосуваме.... аф корс!:clap: Елај си.:inlove: Главниов град, 40те во сенка (претерувам) и јас ќе ти спремиме софра...поголема од на Коце доручкојте на Камени. Колку сакаш седи. Цимерка си немам од... 2006та:nod: ;( :D Елај:d:

jasna83, Annath, Bozica1980 and 10 others like this.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро а ден е знам, нит се спие нит се јаде нит се дише по ѓаволите нека одат овие 40 степени ме утепаа, и после да не се жалиш од времето е како бе да не се жалиш и да не мрчиш кога глава не можеш да дигнеш нема воздух што е претерано претерано е. Не сакам вакво топло време, ма ништо не сакам луѓе, нит ресторани, нит одмори нит бутур ме интересира едвај чекам да си заминам да куртулам од ова времиште што ме сплеска на земја. Бројам денови и офкам ете тоа правам..
    Одморот во грција го одложив ради икс причини и проблеми, заминавме малку до бугарија да размениме.. здравје ќе си букирам карти за шпанија за некој месец ако појдам сега некаде знам дека ќе се онесвестам, не можам да се сончам, не можам да седам под сонце, не можам да трпам сонце и затоа не можам и никаде да одам ради состојбава.
    Тоа..

jasna83, Annath, imelda and 13 others like this.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Како ми се пие уште едно кафе, а ме мрзи да правам :(

Вчера свртев цел град барајќи спортски шортс или сукња како за на плажа нешто, ништо не најдов. Или кратки тие за тинејџерки, или некои теткасти широки со ластик |(

Веќе неколку вечери( барем по глава/две) по ред ја читам книгата : Пази што посакуваш можеби ќе ти се и оствари (Александра Потер).
    И ја зедов знаејќи дека е лесна книга ама не знаев што да очекувам. Ама луѓе јас не знам до мене ли е или навистина е смешна, ама ко несалам се смеам наглас сама со себе читајќи ја. :D
    Тоа оддамна не ми се случило, со некоја книга па никогаш.
    Затоа се прашувам до книгата ли е или до мене :^) :lol:

Одам да ставам кафе. Ајдееее нема само да се свари за жал :drunk:

Peco, jasna83, Annath and 18 others like this.
  16. Dust

Dust Game Over

Сега пред очи ми излезе софра..на земја распослано, 10 тегли со чудесии во нив, за декорација место цвеќиња, камчиња. И една карпа во средина:rofl:
    Така е, кога немаш работа како мене, на глупости ќе мислиш:emo:

jasna83, Annath, Bozica1980 and 9 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Која состојба ?:$

jasna83, Annath, Tajnaotrovna and 6 others like this.
  18. kukla21

Ако најдеш бермуди кажи! И јас барам. Освен едни како тексас (што е малку тешко за лето) во орси друго не можам да најдам!

jasna83, Annath, joy1 and 5 others like this.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Добро утро добар ден.
    Толку убава клима, да не ти текне на жешко да одиш. И онака немам некои обврски, па ќе си седам на ладничко.
    Варени јајца за доручек со малешевско сирење.
    @Dust Се е во ред ако минувате транзит освен доле после Лесковац. Го прават автопатот па малку побавно се вози и треба поголемо внимание.

jasna83, Annath, Tajnaotrovna and 9 others like this.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

стави и за другарките (треп,треп):$. Благо со две шеќер:rofl:

Peco, jasna83, Annath and 7 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.