Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Па, да ти кажам право.. можеш да очекуваш нешто такво од мене.:D Itsy-bitsy рустично, со малку меланхолија и романтика:D Теглите.... ја би само свеќички во нив:D Повеќе сум по јадење и пиење од чаша ала калеЈнца голема:D Камењата.. нека ги:nod: мои се:D таму ќе ги распостелиме теглите со свеќи:smirk::D Вие смислете мени, мене ми е претопло да мислам на храна.

На jasna83, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.382
    Јутар народе!

И кај мене климата вклучена од 8ипол. Во спална не достигнува, а климата е во дневниот престој кој е сосем одделно од спалната и купатилото.
    Јуфки варам незнам кој пат во неделата и незнам колку сирење имам изедено. Лесна храна де. :D
    Мене не ми пречи до толку жешкото, може затоа што сум дома. А и радо би се брцкала сега на морето, под дебела сенка.
    Во вода пак убавини. Од лежалка во вода и се така по цел ден. (poolparty)

Кај нас во градот се прават навистина помпезни родендени. Богат град сме, не спорам, ама што е многу многу е.
    Детето не разбира ништо. Оди од раце во раце облечено во пуфкаст фустан, ист со мајката.
    Од друга страна пак општеството ти го наметнува истото. Оти нели сите прават.
    Па сме биле кај сите роднини, па сега треба да дојдат и тие.
    Има една жена тортите и се од 100е па нагоре. Мајките се натпреваруваат кој ќе има поголема и поскапа торта.
    Незнам кој е по ненормален во овој случај, дали таа што ги прави или тие што ги даваат парите.

На Viktorijaaa5, Peco, evangelina.ina и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ќе кажам, ама нешто губам надеж дека ќе најдам. И јас барам такви некои пријатни, летни материјали, ама нема.

Сепак ме мрзи да правам кафе па си зедов кока кола. Ајде живели!
    received_10154224998664906.jpeg

Несвојствено за мене кока кола, па и вака рано, попрво ќе пијам алкохол отколку газирано вака рано :rofl: ама мрза. И таа има кофеин де.

Во духот на првенството |(
    Не дека го следам, дури ич! Ама мм ме запостава затоа превртувам со очите :D

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.496
    Dobro utro i od mene. Nemam sto da kazam. Intelektualno stagnirav mesecive. Kniga ne sum fatila. Muabet osven za kaki neam napraeno.

Otkako stanav mama, samo toa sum. Uzas.

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Гледајте да не се со ластик, лани се утепав убедувајќи радознали дека немам стрии туку од ластикот од панталоните ми е :D
    Престара ли сум да кога слушам музика се филмам дека јас пеам, на концерт сум, луѓе ме слушаат, или свирам на клавир ако во песната има, па знаам и да станам и да се внесам во кореографија 8-| И подуго е откако ќе одржиш еден мини концерт, излегувам од дома ко ѕвезда :D Фантазија и се е полесно, благодарна што ми се врати колку толку способноста за фантазирање, само да не претерам :D

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    Јас сум од оние деца родени во бивша Југославија, кога доживување беше да имаш технички молив и кутивче што се отвара кога ќе притиснеш копче, кога летата ги поминувавме во втора, трета, четврта смена во Тиват, а зимскиот распуст во Матејче, кога се собираа сликички Сара Кеј, детска пошта, миризливи ливчиња, кога едвај чекав да гледам цртан филм кој го даваа пред вестите во 19.30 ч., кога идол ни беше Бранко - коцкица, кога Југославија победи на „Еврозвизија“, кога се носеа ламбада сукњички, кога најубава чоколада беше „Лакта“, кога се пиеше Јупи и Кокта,кога кога на одмор се одеше со Југо, се кампуваше во шатори, се одеше исклучиво на „наше море“...толку многу убави спомени и носталгија. Годинава ќе ги оживувам спомените...којзнае после колку години одмор на „наше море“. Цените во Хрватска-плафон, но се договоривме да одиме друштво во сопствена режија и да тераме авантуристички малку. Сместувањето во Херцег Нови е поефтино, таму ќе се укотвиме и оттука секој ден планираме да одиме на различна дестинација, така што на 50 км е Дубровник, во близина Цавтат и Купари, па потоа ќе се спуштиме на југот, назад во Црна Гора, експлоринг Св. Стефан, Бечиќи и цела Бока Которска. Не можам да ви опишам која радост ми е !!! Спремам музиче за по пат и тоа повеќето од Оливер Драгојевиќ, не знам зошто, ама неговите песни ме потсетуваат на Јадранот и на моменти ги будат спомените од детството.
    Ги сакам оние ноќни патувања, кога децата спикаат на задното седиште, а јас со растргната мапа давам навигација, се церам како печена, застануваме на кафенце во некој попатен мотел, над нас ѕвездите, пред нас патот кој не води кон големи очекувања и душевни радости.
    Нозете ми се отечени, Едип може само вода да ми носи...ама ако...не ми пречи, уште од рано утрово ме дрма огромна еуфорија.
    Со нетрпение го чекам јули...

На Evripigi, Peco, jasna83 и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Леле аман, аман од тебе, што сакаш ти уште првите месеци со лак на нокти, шминка да шеткаш и повремено да погледнеш дете да не му фали нешто?? Се изгубила таа, не си изгубена, нов период од животот е, и треба да се ужива макар и со зејтин мрсна коса оти тоа најмалку битно е сега. Книга немала прочитано, леле еве плачам, за греота. Ај оправи се малку.

На Viktorijaaa5, Esmeralda-MD, Peppermint и 12 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.852
    Допаѓања:
    182.963
    Иако темата анкциозност е малце наназад јас морам да си кажам за неа
    Пред отприлика некои 6-7 години се почна со тоа пусто гушење буквално се гушев ,се борев за воздух а пропратно и чуство на страв од непознато очекуваш во секој момент да ти кажат лоша вест .па почнав да си правам филм дека децата ке ми умрат
    Почаа серии испитувања од гинеколог и се по ред и на крај немаше каде и завршив на психијатар почнавме со хелекс ,уствари почна од со хелекс ја не ги земав и не се повратив веке кај него
    Доволен показател ми беше што се ми е ок со органите и знаев дека сум здрава и се е на психичка база ,собирано од милион ситуации кој сум ги помила порано додека се борев детето да ми остане на овој свет се тоа акомулирано и сега испаѓа на површина
    Небитно прво почнав со фитнес секој ден по три часа и почнав да се осекам поубаво после тоа влезе личност позитивна намсеана која многу си ја сакам и ден денес е до мене и со нејзина помош се извадив од калта наречена анкциозност
    Добри 3години немам гушење чат пат страв од нешто се дешава али мислам дека е добро стресен живот и до некаде е нормално и тоа

На Peco, Ana Marija 1, jasna83 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.485
    Ние кога одевме беше се раскопано..изгледа уште е на истите места. Многу долг ми се виде тогаш патот хаха
    Фала ти и на тебе а и на Мила за инфо..
    А да ти донесам кетеринг од Бела? Да не се мачиме

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @kukla21 и @Sky-butterfly
    Наметки за плажа се мислам дека гледав на страните на Мана и Пренди на фб а да и во Бутик Билјана, вршат достава до сите градови а и не се скапи.

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.712
    Ќе ти биде криво што така си размислувала. Ама за второто ќе си знаеш повеќе.
    Него ја мијам косава, ја сушам и гледам не едно него рашарана коса со бели влакна :worried:
    Ќе си се ставам на список кај свеки секој месец за фарбање :x
    А млада сум бе |(
    Кај ми е крајот

Него вчера гледам од овде до Скопје 1800 км . Му викам на мм , да тргнеме во петок во сабота таму сме :wasntme:
    Ама само он да вози :wasntme:
    Тешко тешко

Ова во Струмица нели. За таму и јас зборев :D
    Такви се . И за веридби се претерува и за се

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.382
    Да маченце тука.
    Сум ви кажувала дека за китење се фрлаат пари исто како да си уредиш една до две соби.

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Кој е за јако турско нека повели.........само алишта спружив,и толку од мене.....не ми се мрда...ја превртев фемина,па и мајчински муабети ги исчитав:)

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да бееее...за свадба парвење наводно имале ОФИЦИЈАЛНА БОЈА и сите т.е. китенки биле во таа боја 8-|
    Несакам такви работи, мене лично ми се еден вид опседнатост.Јас сум далеку поедноставна.:nod:
    Од друга страна пак си велам....да имам многу пари можеби и јас така ќе правам..:?:

На Viktorijaaa5, Peco, jasna83 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    :hai: Јас

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А за целосен филинг со југце ќе одите? :lol:

И мене ми разбуди убави емоции....

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.382
    Да не именувам цвеќари, ама пакетите им се 2000+ е, за целосно китење.
    Осветлување само 700е.
    Ако моите имат вишок нека ги дадат тие пари на мене, јас така им се изјаснив.

Да едитирам, спална нека ми купат.:D

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ако не сакаш такви работи, и не те води трендот или што ќе каже комшијата, и со пари и без пари нема така да правиш.
    Па и тие што прават свадби наместо родендени, мислиш седат на пари? Не, туку како може овој или оној, зошто и ние да не можеме. Мораме. Менталитетот, комплекси, што ли веќе.

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ова 2000 евра се? Слика ако има да видиме што декорација и осветлување е, може па вреди :^)

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    @kukla21 :rofl: ме изнасмеа. Со фиќо, знаеш она кога ќе му го оворат капакот на моторот и го потпрат со дрвена летвичка да не прекува ;)
    Замисли не :rofl:

На Evripigi, Peco, jasna83 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.