Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Често пати размислувам на тема ,,што ако...,,
    Гледам луѓето прават куќи на неколку ката, со еден куп спални соби...купиваат викендици -една во Охрид, една во Грција, една во Соње....по три коли (за сите по една)...
    Па се прашувам дали би се менувала со нив (ова хипотетички, немој да дојде забуна дека завидувам некому)...
    Јас сум далеку поскромна во тој поглед.
    Мојата идеална куќичка би била на еден кат, околу 70м2 и ништо повеќе.
    Рефо знае да ми рече - да имаш 5 000 000 евра во џеб ќе те прашам дали тоа ќе ти биде идеално или ќе ти се зголеми апетитот.

Сама себе знам да се дефинирам, бидејќи точно знам што сакам и во што уживам...ама тоа со овие примања што ги имаме..

На Evripigi, Peco, jasna83 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Факт е дека се зголемуваат апетити со повеќе пари. И дека од добро увек има подобро.
    Ама се зголемуваат и обврски, одговорности, полека можеш да изгубиш време и за уживање во сето тоа.
    Неретко луѓе стануваат робови на материјалното. Наместо они тоа да го поседуваат, материјалното поседува нив.
    Затоа е уметност човек да живее едноставно. Онолку колку му е доволно.
    Ако сака и порше, нека купи порше, ако ужива во него, ама не ако така требало...

Ама ми тргна филозофии.... Чекам малата да стане, се досадувам. Ако, убаво ми е :D

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @duffi Не толку богат колку што се к'чевите.
    2000 евриќи за декорација со свежо цвеќе.:x
    Не сакам да рекламирам агенции ама премногу е. За убаво, убаво ама преценето.
    Ем некои немат, ќе се задолжат ама за пред народ тука се.
    @Dust Застава 101 кај ти е!?
    @galapce Тој албум кога излезе 2000 година бев во брак веќе. Одевме на излегување накај Гевгелија често. Го носев и мм со мое друштво таму во ваш крај. Нели Валандово е близу, а јас таму како родена.
    За пеење и сега можам да те дружам, па и за пиење само со решка нека е.

На Peco, jasna83, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.382
    Да @Bridget ,во евра зборуваме.
    Не би да рекламирам агенции. Убаво е за око да, ама трае 4 часа и свежото цвеќе оди во ѓубре.

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.504
    Veruam macence. Uste sega iam kup raboti sto za vtoro ke bidat poinaku. Iskustvoto se ke napravi.
    A i tuka mnogu feminki mi pomognaa.
    Za rodendeni so 50 luge e preterizam. Ne gledam sto dobiva bebeto od toa. Refke do covekot e. I da imas mnogu ke znaes kaj da gi trosis.

Sinokja kaj 2 saat... se uspivame na terasa. I gledam zgradata u komsii na pokriv ima mn ubav stan. Pustile muzika I did it my way na violina. I slusam voda... sfakam deka u centar na Skopje na vrv na zgrada covekot ima bazen, drvja na pokriv, jako osvetluvanje i si tera ziveackata. Maz mi vika moze i si platil nekoj da dojde da mu sviri na violina. Mnogu filmski. Ama ete kerka mi ne zaspa od muzikata :)

На Viktorijaaa5, Peco, evangelina.ina и 21 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.382
    Не се 50 луѓе ,тоа е малу, 100+ се. :|

На jasna83, Esmeralda-MD, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Здраво друштво :hai::hai::hai:
    Еве сум жива здрава, гледам многу сте ме мислеле:?:. Се вратив во реалноста, се јавувам од мојот офисссс................Прекрасно сум си поминала со деЦите,мирни беа само јас се слушав на плажа оф леле:swear:ама мој си се:lol:.Местото мирно, тивко гужва немаше, прав одмо истерав, само многу брзо ми поминаа бројаните 7 дена.
    Што теми сте свртеле не можам да исчитам се........ама приметив пак нешто се брецката ајај.......:!:Убав пеколен ден се читаме:hai::hai:

На Peco, jasna83, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Што знам, јас би правела родендени, со многу дечиња, интересни слатки и балони. Тоа е тоа што ќе им остане во сеќавање, исто како што и јас се сеќавам на моите родендени со булук деца дома. За прв роденден ми е глупаво ова со ресторани и теми и чуда, секако нема да памети ништо и повеќе е за родителите отколку за малите, ама интересна забава за деца во двор (или дома ако е зима) не би одбегнала. И да е мало и да не ја памети, сигурно ќе се радува и тоа е најважно.

_______

Кој знае со тетки да излага на крај, нека ме поучи. |( Пред некое време ме прашуваше дали познавам една девојка, и’ кажав дека не. И сега ми вели - ти текнува на таа тогаш што те прашував? Епа немала дечко, за брат ти мислев. Ние нејќиме да се мешаме, ама брат ти нека ја види сам, скоро 35 години има, време му е. Едвај издржав да не и’ исклучам телефон. Брат ми ако сака да остане со некоја на долг рок сам ќе си одлучи бе. Ме напна ептен женава. Ојдов да скокнам од тераса. (facepalm)
    Знам дека е со добра намера жената, инаку. :D
    :D

Последна измена: 23 јуни 2016
    На Lady Phoenix, jasna83, zhap4e и 14 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Gea многу убави спомени ми разбуди.:)Пред 2 години бевме на дестинацииве кои ги наброја,со тоа што низ Црна Гора само поминавме и ручек истеравме.Поубаво море од Јадран,барем за мене,нема.

И на нас паметот ни оди накај Хрватска,ама горе на север.Ни оди и на други дестинации,ама никако да решиме.Вака до волку касно никогаш не сме размислувале за одмор,ама приликите тоа ни ги наложуваат.

Работевме по еден предмет на факултет клинички случај за анксиозност.Тоа не е пролазна состојба,дури и кога симптомите целосно ќе исчезнат,не значи дека болеста поминала.Време треба,поддршка,соодветна терапија и многу трпение од блиските на болниот.Првенствено треба да се сфати дека секакви не има со различни перцепции за тоа околу нас.Баш како што викате,луѓе со работа,фамилии,кои според мерилата за среќен и успешен живот имаат се,страдаат од болеста.Не би одела подлабоко,темата е неисцрпна.Можам да пишувам за неа од различен агол,но да не ја оптеретувам оваа тема.

На Peco, Lady Phoenix, jasna83 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Gea на момент ме наврати во убавото,безгрижно детство.
    Ах Јадран, ах Купари( можеби си дете од семејство на JNA :?:,па се знаеме од плажа;) )...
    Денов ми е за нигде. Цела ноќ неспиени. Што од топло,што од малиот. На два пати повраќаше,никако шлаемчето да го извади.Реков сабајле мора на лекар.Пак антибиотик и сируп(facepalm)
    Морав да дојдам на работа, а паметот ми е кај мали.
    Муабетов можеби е за мајчински муабети,ама така,тука ми е полесно да се олеснам...
    П.С. @Cka да не збориш за терасата/зградата на раскрсницата кај Тутнски,онаа на крајот на Јужен:wasntme:
    Пројди зајди таму навечер,ечи музика,се гледа има градина на врвот...си викам што чудо е ова.

На Peco, Lady Phoenix, jasna83 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Добар ден.
    Многу сте изнапишале немав време се да прочитам :)
    Дете нарането успиено јас се фатив за крпата и чистење.
    Инаку ова горештините не се трпат веќе кога малку ке залади...
    Тие што се некаде на море уживајте и за нас тука...
    Сакам :rain:

На Peco, Lady Phoenix, jasna83 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.504
    Јас кога сум правела 1 година, направиле торта, викнале куп баби и дедовци, и кога дошло време за свеќи, јас со чизмата сум згазила во тортата. Ме натепале, па сум се помочала. Сета среќа што не памтам прв роденден.

Следните исто не ги паметам, се сеќавам дека кога одев на школо одевме во сендвичара пола клас, даваа по 100 денари од дете, со тие пари купувавме сендвич и сокче, а ако останат пари, мајка ми ми ги чуваше. И знаете нели... уште ги чува.

ЕДИТ да таа зграда е. Се гледаа дрвјата и бандерите, ама за базенот не знаев до вчера. Осветлување јако, и се слуша шлууссссс, базен :) На повисоко сум и се гледа.

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.721
    Спуштени ролетни,клима дува, кафе испив,ручек после нешто набрзина ќе спржнам и тоа за до ручек.После ќе видиме.
    Туку да ве прашам има ли некаде по Скопје-то кошулки и маички па и фустанчиња од памук.Оној лесен и прозрачен.Зашто градов нуди САМО тешка синтетика.Ми се чини ако облечам такво нешто и застанам на сонце.ќе се стопам.
    Ќе фатам хоризонтала друго чаре нема.
    Ах да,мачката ми се омачи.Комада 5.
    Повелете на мекици.

На Viktorijaaa5, Peco, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Додека беа помали правевме големи родендени со многу гости,по игротеки со сите салтанати,со спремање на јадење,торти,конфети...Околу 50-тина луѓе собиравме.Мислиш свадби.Тематски не сме правеле никогаш,барем тогаш никој не правел.Многу ми било мерак и сум си правела мене и на децата да им е убаво.И ги разбирам луѓето,ако им е мерак,нека си прават.Ако ме викнат-ќе им одам.
    Сега се поголеми,си слават само со другарчиња,во кино,кафич или дома.Се во свое време.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Ние на пазар бевме, испазаривме.
    Апнавме, раскренавме и мм пак фати пут под ноге (facepalm).
    Ама свeки се јави, она ќе ме дружи. Да не ме мислите :D.

Независно колку имам/ќе имам, јас не би правела фешти и помпезност од некои настани.
    Кога малава ќе опркне и ќе има неколку другарчиња и јас би сакала во градина да се собереме, старите на еден астал со нешто за мезење и пиење, децата да трчаат околу и да си играат, радуваат.
    Како што е летно бебе можеби и едно базентче :inlove:.

Ама фешто не би. Сама ќе си украсам, сама ќе си спремам јадење, само тортулето би го нарачала.
    ``Свадба` со 20 луѓе планирам да правам, а не па роденден/крштенка со повеќе фешти.
    Сите се радуваме, само секој од нас на поинаков начин ја споделува радоста, независно од финансиите. Важно е да се сите среќни и задоволни.

Книга и јас не паметам од кога немам прочитано. Не ми е ни мака ама :tmi:.
    Дојдов до точка кога оваква пауза и те како ми беше потребна и целосно уживам во улогата на мајчинството.
    А за учење и ајс учам секој ден. За второ верувам ќе бидам далеку поопуштена. Уште сега приметувам дека сите прашања, стравови, нејасни нешта кои ги имав во првата бременост не постојат. Се ми е веќе одговорено, прочитано, разрешено...искуството си го прави своето.
    За трето здравје боже....профи :rofl:.

На Peco, evangelina.ina, Lady Phoenix и 26 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еве ме. Сега кафе пијам, работам и чат пат вас ве читам.
    Досадно е, ама тоа е.

На Peco, evangelina.ina, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @danichap имаш дома ракче во хороскоп:hug:јас во недела славам роденден:)јас сум од оние кои и на старос го слават роденденот и имам куп гости,од по мене по мажот,колеги колешки...сите ми се блиски и ги сакам најмногу па редовно ми идаат и непоканети:D
    Едно летно тортуле со многу овошје нешто за мезе,пијалак и тоа е ама битно ќе си ги изгушкам сите:^:

На Peco, evangelina.ina, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас многу убав роденден ќе си направам годинава. Нема да има многу луѓе, ама сите ќе бидат мили луѓе.

На Peco, evangelina.ina, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @friendy јас пак слабо имам излегувано во Гевгелија во тоа време. Таа година баш и во Англија бев. Хотел Балкан обично ја пИецме по студентските журки.

Изненадување.
    Баба и дедо на врата со многу лубеници. Дедо замина,баба остана.:wasntme:

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.382
    Мене ми се јави прасвеки да одам кај неа, таму ќе била свеки.
    Сама останување никако. :D

Ќе купам едно коковче печено по пат. Да не одам празни раце. Така со зготвено. Снаа од соништата. :angel:

На Viktorijaaa5, Peco, evangelina.ina и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.