Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро!

Ме изнасмеавте со последниве неколку постови, фала ви :*
    и така не сум спиена ко што треба едно десетина дена, фино се расонив со смеењево.
    А не спијам, оти мажите кога ги боли нешто се бетер од деца |( ама чудно ми е, како боли и покрај терапијата? :^) Најчудно, што не делува ништо против болка и веќе не знам што да му правам... а најлошото е што болките се од кхм кхм :lol:, малку повеќе се претера викендов, јбг, јас сум крива :$.

Кукле, и јас потврдувам за спиењето како симптом за бременост. Дотогаш не заспивав лесно, а кога останав трудна заспивав и на нозе, не можев една епизода (без реклами) од Френдс да изгледам без да заспијам... така што, стискам палци спиењето да ти е поради тоа што си бремена.

2. mamaMace

mamaMace Активен член

Ова добар ден дошло. брканица невидена на работа ко незнам да нема утре ден.
    Ова со спиењето во бременост ми беше од сам почеток, за втората бременост бев сигурна дека сум бремена од што заспивав во 18 часот.кога бев на проверка гинекологот ми вика нема шанса гарант си слабокрвна, и викам дај тест преку крв да правам бидејќи тие со мочањаето кај мене не делува тестот :D.
    и ете бремена скоро 2 недели бев, ни гравче не беше.така да ајде кукле тука сме подршка и позитивност.

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас сум денес мрзоволна иста ко времево сум. Немам нешто посебно обврски денес и затоа нема ништо интересно на форумов. За спиењето и јас се придрушувам кон групата спијачки во рана бременост, три месеци спиев, а пошто не знаев дека сум трудна сите ме зезаа а мене ни на крај памет.
    Утре закажав да одам кај нутриционист, сама по се изгледа не знам да се хранам. Ќе морам да бидам послушна па да се пофалам у лето со пред и потоа фотографии. Знам дека Анабела на форумов имаше таков подвиг, сега не ја читам ич изгледа не пишува повеќе. А и Зека во темата за морална поддршка е закон. Да ме карате ако пишам дека правам грешки|(:$

4. Annath

Annath Форумски идол

Добре дојде во клубот, кај кого ќе одиш? И јас сакам да одам, кај Цвета Динева, ама наредната недела, треба да направам крвна слика прво. И да ме среди малку, не за слабеење, колку да ми се воспостави некој режим, затоа што планирам, нели, второ дете. Да не се заборавам од јадење, затоа...

bittersweet, tessie, toogood and 5 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кај Цвета да, па јас и кажав на девојката по телефон дека имам резултати постари малку ама наскоро секако пак ќе правам анализи па рече ок е.
    Баш ме интересира што ќе каже. Моја другарка одеше/оди поточно кај неа за здравствен проблем кој не можеше да го реши па да не речам со години и Цвета и помогна. Е факт е дека беше многу ригорозна ама така мора по се изгледа.

toogood and Annath like this.
  6. tinan

tinan Популарен член

:x

Serafima and Daleron like this.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

@tinan без зборови остана A!?
    Оди земи сукалото пред да го дофати момето па да те помеси малку.[​IMG]

8. Moira

Moira Популарен член

Набрзинка само да ве почастам, принцезата наполни 4 годинки вчера :mm:

Иначе еве ја славеничката Елза :D

image-2511b923bb63d5e6d347f7beb4a67fd54a8cb93269e4d4e224fa1b1e912e7ec0-V.jpg

vanna, elanor, ozbilnazena and 28 others like this.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Па и за здравствени проблеми најмногу. Имам проблеми и со желудникот, осеќам дека пак ми се враќа, а последно ме мачеше 2008. Сега пак... ама не ме изненадува, затоа што бајаги нервози јадам деновиве, не само дома. А на работа имам кризен период кој ми трае некое време, па очигледно си го зема данокот :worried:

Ај да редактирам дур можам - Моира, жива и здрава да ти е принцезата, голема да расте! Преубава е... и мојов дури сака торта со Frozen од што гледа во градинка, а филмот не сме го ни гледале :rofl:

Teodora*, anina, Serafima and 4 others like this.
  10. elisabeta

elisabeta Популарен член

11. galapce

galapce Форумски идол

Dobar den zencinja..

@Moira sreken rodenden na sinata princeza..
    do skoro da i cestitame i na kukla21 dve crticki..

I jas go vidov denes bebusot.Nekako mnogu na brzina ama i toa mi e dovolno ponekogas..:inlove:

Na pocetok po cel den knigi citav,posle po cel den tuka "predev",sega nekako na nisto nemozam da se skoncentriram..
    Pocnav veke da se dvizam ko krivo drveno trkalo..:drunk:
    Site samo velat"Lezi sega,eden den ke gi baras ovie denovi"..e aj lezi de..
    Sega da mozam vaka po cel den ke dvizam :dance: (poolparty) :lol:

Daj smislete nekoja tema za da
    ne pisuvam bolnicki desavki,pa
    da ispadne pak deka se nevistini ili krijam kriminali namesto da prijavuvam.A kogo
    da prijavis po prvo.Koga se stedi na pamukce so alkohol za posle inekcija.Ima edna sestra koja so edno pamukce dve pacientki pominuva.:talk:

Prijaten dozdliv den domakinki :wasntme:

bittersweet, toogood, anina and 6 others like this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Галапче кога ќе пишеш некои бљак работи, значи човек на лекар да не појде..
    Кажи им јас памук ке им купам за цел месец боцкање.. Божееее, колку ли може тоа пари да е!?

tessie and Annath like this.
  13. mamaMace

mamaMace Активен член

не е до парите, ја мрзи два пати да кине и да натопи.
    Ама Елза е закон, голема да расте :)
    ама мора да се пожалам дека неможам веќе да ја слушам, гледам и слично.значи откако излезе филмот само let it gooo ја слушам ама што е многу многу е.едно време пушташе и снегче, па цела соба и беше со ситни салфетки.

Moira, Teodora*, tessie and 2 others like this.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Еве ме и мене нешто по болници заодена имам проблем со пролактинот многу висок ми е и тој на тироидната у граници на нормала е ама пак блиску до горна граница ке испитувам пак уште еднаш другиот месец
    Органзимот ми бил изтоштен и под стрес цело време па ми даде магнезиум да пијам и храна богата со јод а да прашам само јод капсули нема ли некако вештачки да внесувам да ја одморам тироидната малце?
    срекен роденден на елза и кај мене е само таа песна дома веке на нерва ми оде
    кукле уште пред некоја ден те читнав за спиењето и си реков во себе тоа е има нешто кај куклето ама ај да не кобам да викам прва
    галабче и јас како тебе си ја излежав цела бременост со прогестерончето си се дружев цело време и сите така лежи ке го бараш ова е лежи дее сите коски болат ама ај за бебушот се и да ти кажам 42,6 г н се породив од толку лежење и детето го залегнав:D

Annath, Teodora*, anina and 1 other person like this.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

2015-02-04 16.59.36.png
    ce varit nekoj kafe :wasntme:mene me ima nekoja mrza vateno od krevet ne mi se stanuva:(

Annath, Teodora*, Daleron and 3 others like this.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Epa tokmu toj "bljak moment" sto si go doziveal te tera da go napises.
    Prosti kukle ako do toj stepen ti predizvikav los moment.:worried:

Annath, kukla21 and tessie like this.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

aj da ve pocestam jas
    posto gledam nikoja ne vari:(
    2015-02-04 17.19.24.jpg

ozbilnazena, tinan, Annath and 5 others like this.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

@zalosna Не туку праќај слики, тури една од Џекито да наздравиме.:)

Annath, Teodora* and zalosna like this.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

@Moira neka i e srejken rodendenot na princezata :l: golema da raste :)

Aaahh eve da pisam i jas,ve citkam ne deka ne ama ova ona i nikako da skrtnam nesto :)
    Inaku arni ste?

Eve me po doma,ova domasnava rabota raboti raboti i nikako da se straboti :@ plus toa covek da ne posaka da si napravi nesto za jadenje :| sadovi sadovi sadov,imam masina ali i i treba edno golemo telce da gi mie tengerite ubavo :| ponekogas covek i gladen si posakuva da ostane:-\ nesum mrza ama bre ic vreme ne mi ostanuva za mene :|
    Tuki aj utre ke nemam belkim ovolku rabota,neli denes se srediv pa utre da nema mnogu rabota :) se nadevam :D

@kukla21 spienjeto bese i moj simptom za bremenost :) se nadevam i ke tebe ke bide taka :*

Moira, Annath, anina and 3 others like this.
  20. toogood

toogood Популарен член

@galapce eve tema doaga. Dve moze ke smislime!
    • dali vaseto extrimno razlicno razmisluvanje vi pravi problemi vo komunikacijata?
    • cetiriesetite se presvrtni god., sto vi pomogna da postanete ona sto ste denes ( vo koj pravec se dvizite)?
    • imate li planovi, sonuvate li uste?

Annath, Teodora* and galapce like this.
Thread Status:
Not open for further replies.