Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Чеиз:Чекaм ех м и другaр ми сo кoлa дa ми јa дoнесaт стaклaријaтa oд чеиз сеуште си јa кoристaм кao нoвa ми е(вaтрoстaлни-не успеaв нив дa ги скршaм низ гoдините:))..
    Спaлнa мoите ми купијa:)
    Трoсед,двoсед,фoтељa прескaпи oд Симпo-гoспoжa свекрвa и мм ги oдбрaa a вујкoвците и дедo ми ги плaтијa(јaс дoдaдoв мoи пaри бидејки свеки јa oдбрa нaјскaпaтa:^))..
    Белa техникa стрикo,теткa,дедo и кoлеги нa тaткo ми.
    Пaтеки,пердињa кoлеги нa тaткo ми..
    Чеиз излoжвaше брaчедa ми шест месеци пред мoјaтa свaдбa-јaс oдбив кaтегoричнo]:)Рaзoчaрaв дoбaр дел oд тoгaшните oгoвaрaчки вo нaјгрaдскиoт дел oд мoјoт грaд..
    Пoсле 20 гoдини oсвен вaтрoстaлните и тoa пoлa му ги oстaвив вo куќaтa ништo не си зедoв..Сребрен прибoр зa јaдење oд Австрaлијa 2-3 пaти искoристен..Пoстелнини,ќебињa се oнa штo им е дoм нa мoите децa си е тaму..Не жaлaм вooпштo пo мaтеријaлнoтo..
    Злaтo минимaлнo oд свекрвa,имaв и мoе и oд децaтa-се е сменетo зa пaри зa дa се плaти фикснa прoтезa и целo сместувaње нa гoлемиoт вo СК..
    Милињa имaм и oд мaјкa и oд свекрвa,стoјaт спaкoвaни вo кoлети..Џaбе мaкaтa..

Последна измена: 23 јуни 2016
    На bittersweet, kjukli, galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Мајка ми на времето ни купувала ќебиња, прекривачи, чаршави, јоргани, јамболии. Делела, штедела за три. Знам кога ќе земеа пари од земјоделието кое го работеа, иако одеа на државна работа се одеше и купуваше од Солун. Не бевме богаташи, ама убаво се живееше. Ги користам само ќебињата, чаршафите и навлаките. Се друго така стои. Сега си купувам од Тач претежно.
    На злато не сум љубител. Имам колку да се каже оти имам, меѓу другото и легендарниот Титов лик.
    Мајка ми има 3 лири од баба ми, ама ни ги нема уште дадено. Се си мислам дека на внуците ќе ги даде. Е сега баба ми и дала 2 медала од дедо ми, од кои еден орден за храброст и тие ми припаѓаат мене. Е тоа мене ми е повредно од пари, чеиз и сл. Мебел не ми купуваа зошто ние сакавме да си купиме наменски, па кога купувавме мебел они само платија исто и од страна на мм.
    Едит: Кога бев средно прва, татко ми запна да ми купува спална од Бугарија. Јас се налутив. Си немав абер за љубов, не пак за мажачка па и спална. Каква ќе е таа спална после хх години!? Он оти купувал претходно и сега кога има пари да си одбере гајлето. Можеби после нема да имал.
    Ај некако го убедивме, па се предомисли. Сега ќе му личеше во некоја соба.:lol:

Последна измена: 23 јуни 2016
    На bittersweet, galapce, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Мех...не дека е за безвезе, се наоѓаат секако. Еве на пример приборот за јадење што го имам сеуште е многу практична работа. Мислам дека во Македонија е купен на времето за некои 500 тини дојч марки комплет а овдека сличен е сега 5000 долара. Така да ок е се тоа колку и да ни се чини во моментот апсурдно.

4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ме замисливте со муабетиве,да не треба и јас чеиз да им спремам на децата?Зошто тоа треба уште додека се мали да почнам да купувам.
    Мајка ми е многу практична.Ми рече,кога ќе се мажиш,се ќе купиме.Така и беше.Иако и имав и некои многу убави парчиња штто претходно ми ги имала купувано.Ама затоа баба ми,луѓе...Цело време само за тоа и збореше на мајка ми.Ткаено,везено,од постелнини до чаршави за маса со салфетки што ги имала спремано.Ќебиња,јоргани уште не сум ги земала,по потреба што ми треба си земам,а користам еден мајка ми што ми купи.
    Морам да кажам дека и од свекрва ми добив чеиз.И ќебиња,јорган,чаршави,постелнини,свилени спаваќи кои никогаш не сум ги облекла.Жената е навистина домаќинка.И спремала се иако синови има.
    Исто и за сестра ми кога се мажеше.Мајка ми и купи и она што претходно ми го даде мене и за неа истото.
    И мене ми велеа дека најголем чеиз ми е дипломата.
    Тоа одење по чеиз,па изложен на кревет,сватови и стринки и тетки да му се восхитуваат,немало кај нас.

На Emy867, Mrs.Bass, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Се расправав со ова стариве за јамболиите, чершавите и тие везаници од милиња гоблени ирами и не знам уште што не. Па ондак кога ќе и се спомнеше на бабами таа како нешто најсвето се изубуваше зошто се мачела цел живот и очи си расипала и здравје ткаејки за да ние сите ги фрламе.. и ајде оди контра и фрли нешто да те видам ќе избие војна.
    И ден денес на сите ред редум и велам дека немаат место за гардеробата од тие глупости ако треба ќе ја стуткаат ама чеизот на мила бога не го даваат. Чудна старска работа ти е тоа, менталитет во вените тече.
    Не сакам ништо да ми даваат, свекрвата и ден денес ми вели земи пакувај куферот со чеиз да сме се покривале, да да велам, при толку модерни работи јас везено ќе ставам |(.
    Е злато си сакам, не се китам кујзнае колку но си имам минимално на рацете колку што мерак ми прави најискрено. И се сум си купила јас никој ништо не ми дал а не ни барам нит очекувам. Здрава жива јас да си купам што сакам на стари не замерувам ич, кој колку може се труди битно ми е поштовањето и муабетот.

Туку.. деновиве си се мачам со други проблеми, велам само на арно да е ништо друго не сакам.

Добра ноќ|-)

На bittersweet, pandelka, imelda и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @sanjaeva тоа мајка ми да не била? :D Гарант ја има негде на Цд-то од свадба со таа реченица.
    Шала на страна, имам скромен чеиз.
    Од баба ќебе многу битно Амбасадор дека било. Ме стопли. Ми го купила за крштевка уште.
    Од прабаба ми имам некој плетен чаршав.
    Тие не ги користам ама драги ми се бидејќи и двете баби се починати.
    Братство добив од свеки и мајка ми, голема благодарност до Жито маркетите за акцијата лани. :D
    Мм доби спрат, јас спална. Се знае што од кого. Златото се подразбира, сакам да се китам јас. Нежничко.

Е сеа уште јахта ни фали па да ја возам во када. Ко ќе наполнам до врв вода. 8-|

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Espadrila, Mrs.Bass и 21 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Мајка ми не собирала чеиз ни за мене, а ни за сестра ми.
    Што треба ми купиле и ми купуваат.
    Кога се веривме правосмукалката беше стара, па веднаш купија нова и се што ни требаше за почеток, иако станот е тип-топ опремен со апарати кои се функционални. Се важи ли во чеиз?:D
    А и печката ја заборавив. :rofl:
    Една тетка пред некое време ме праша кај ми бил чеизот, што ми собрала мајка ми.
    Мајка ми и вика на штедна книшка е , нека си купат ново и што тие сакаат.

Свекрва ми пак работела во Отекс и од таму имаме ќебиња и што ли не. Се фино спакувано за двата сина.
    На пат се да ни го решат имотното прашање и тоа е повеќе од доволно.

Не сме барале ништо од нив, помагаат затоа што сакаат.
    Мене ми значи и кога имам зготвено ручек од нив. Или кога ќе ни пратат зеленчук и овошје,оти купуваат на големо.
    Се е тоа голема помош за нас и од финансиски ,а и од секаков аспект.
    Се разбира и ние им враќаме колко ќе прифатат, оти од нас ништо не сакат.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Espadrila, Emy867 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На гледање чеиз не сум била. Тоа сигурно настан на годината бил. Што муабети се вртеле после него! :)

На Cka, Annath, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Јас имам слушано од тетките на мајка ми.
    Тоа во касните 70'.

На Espadrila, Annath, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Сега правев жетварска8).
    Ептен ни се слади. Имам зелено светло од мажево за на редовна база летово да ја правам.
    Ручеко,т тиквињата и црните ги потпеков во релна и после со кисело млеко и лукче, плус и едно пинџурче, леб...се изнајадовме.
    И свеки ја понудив :emo:.

Сега прибра еден чипс. Одма доби :swear::fubar::tmi:, и еве го зеде цреши да мие, го остави чипсот :rofl:.

ЈАс имам отидено на гледање чеиз. Мала бев, пред едно 20 год. сигурно, ама се сеќавам на дешавката :rofl:.
    Настан.:x

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, Mrs.Bass и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    262.185
    Муабетиве, врв 8-|

Ме изнервираа моите :mm: не се свекрвите секогаш кабает. Има нешто и до нашите.

На Tajnaotrovna, Annath, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Na ceiz gledanje sum bila8)
    Togas bidejki imav 20 godini toa mi bilo neinteresno,plus moite ic ne bea po tie raboti,ali ex sFeki mnogu si bese...
    Se komentiralo..
    Se bese rasposlano na masi i lezai i fino naredeno da se gleda.
    Bozeee koj primitivizam.
    Sto im bilo bitno na nekoi si tamu majka mi kolku miljenca ijamboli i prekrivaci mi dala:@
    Eve i jas imam kerka.
    Za nea od denot koga e rodena se sobiraat pari..sto od babi i dedovci..sto od nas..i nejzinotos sleduvanje za treto dete..
    Ne mislam NISTO da pletam i da kupuvam.
    Od mene i od tatko i ima zlato,sekoi 4 meseci po edna napoleonka ima.

Ako stanam domakinka moze i sustiklicka da ispletam:lol:
    p.s.kandidati nesto??
    nema da se mesam
    stan davam..baska da se..ama jas kluc da imam..

На Tajnaotrovna, Annath, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @imelda kako e glasanjeto?
    IN or OUT?

На Tajnaotrovna, Annath, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Редењето или како и да се вика чеиз било за да се види демек колку е невестата вредна,а не колку мајка ја дарува :lol:Нешто у стил се сама си сработила,кое пак од друга страна значи дека и сите домаќински работи ги знае-плетење,шиење,везење...
    Добра ви вечер

На Tajnaotrovna, vitamina, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    До што чеиз ќе даваме стасавме :rofl:.

Јас за зето мој(читај @AngelOfArh ) ќе отстапам и куќа ако треба :P.
    Сега планирам приземјето на куќата да биде дневен простор а вториот спрат спални.
    Покровјето со башка влез, мал стан, апартман. Делумно за гости(фамилија тарана од кај мене нели:P), делумно кога ќе бидат 18 и сакаат некаква приватност но сеуште не се финансиски целосно самостојни.
    ЈАс во дворот ќе одам, во куќата на свеки :wasntme:.
    Здравје боже ако треба и станО ќе го дадеме за да се сакаат повеќе со сваќата кога ќе идат на одмор.
    Само да биде работава (fingers).

:rofl::rofl::rofl:.

Планирам само да пружам топол дом, безгрижно детство и финансирање на посакуваното обарзование. За се друго се надевам ќе се снајдат сами, ако не отом потом. Каде треба, за кого треба, колку треба.

На AngelOfArh, vitamina, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Многу сте ми тешки вечерва 8-|
    Муабетов ни е е како ретро филм од 59та.

До душа жешко ми е.
    Климава се расипа.
    Ми се јаде, а божем на диета сум.

Најлесно е виновникот да се бара на друго место :lol:

На Tajnaotrovna, vitamina, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Некој ИЉАЧ за вода во уво:^)

На kukla21, pandelka, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    262.185
    И мене ми се јаде ми се плаче. Додуша и од друго ми се плаче ама неисе. Вода локам...тоа смеело ]:)

@Ordinary otol-h
    Моја грешка, болка во уво прочитав.

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.950
    Допаѓања:
    164.176
    Ај млади ко млади, ама имам чуено и старите да се умешаат у филмот ние дадовме колку ќе дадат они или што дадоа, а тоа мо е пута миљарда попримитивно од младите да го тераат тој муабет.

Ми олеснува коа ве читам вас без чеиз. Дормео се одговорни за мојот чеиз за спиење. Бањарки и фротирки од поклони по матури, шо поише?

Жени, дојдете на Водно, се дише. Ноќно пешачење.

На Tajnaotrovna, Annath, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Скокај и мафтај со глава.
    Нема друго.

На Annath, galapce, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.