Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    ajde idi pa ce ti go turam :inlove:

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ијуууу пу пу пу скраја да е.

На tinan и tessie им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    :rofl::rofl:

4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    Да поднесам рапорт па да одам масата да ја раскренам(facepalm)На работа истресов некоја зелена непромислена и несвесно можеби навредив една колешка Се извинив ама жената е осетлива на таа тема и лично си сваќа ама тоа е сто пати сум рекла патент на уста ама неконтролирно ми се отвара.Дома со мрза напрајв ручек и сега ме мрзи да раскренам а тек за миење уф.Ми се оди некаде да се дружам со луѓе ама со такви кои не ти ставаат замерка на секој збор а такви се помалку затоа овде со вас ќе се дружам

На tessie, Annath, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Далеронке и Жалосна :* :hug: ве обожавам.

На Daleron и zalosna им се допаѓа ова.
  6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Bah кајси бре човече загрижуваш.И друго сакам да отворам тема пошто од денес сум домаќинка мојте се наработа до покасно па ми требаат идеи за секој ден ручек да правам ,како се справувате со ова и што најчесто готвите од понеделник до недела помош малце

7. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Еве сум Елизабет, мило ми е што барем некому сум недостигал. Тука сум јас, ветувам дека нема повеќе толку долго да ви го ускратувам моето присуство. Една гушка и за тебе :hug:

На elisabeta и Daleron им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Денес не ве поздравив изгледа :^)
    Поздрав лејдис и понекој џентлмен :)

Ноќеска сонував дека купував облека за девојче што го носам.
    Тоа дека вчера читав во труднички муабети, па ми дојде на сон :D
    Кога станав сфатив дека немам ништо купено, па морав од мерак да одам да земам нешто. Грижа на совест ме удри, со синко уште трети месец бев кога купував, не можев да издржам, а нејќам ово дете да ми се чувствува запоставено - нели синдром второ дете :D

Успат купив и неколку креми за раце, јас не знам што оној мој маж прави со нив, ко на леб да ги мачка :^) ко што прави, јас само креми за раце барам ... и наоѓам... празни, исцедени и нефрлени :?:

На Moira, Annath, do-re-mi и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро е што во фрижидерот не наоѓаш празни опаковки од кашкавал од кулен од разни сувомесни па празни чинии:D односно тоа од чинијата изедено, а чинијата празна во фрижидер.
    Е тоа од кожа ме вади, а постојано се случува.:worried:

На Annath, mila25ve, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ajde jas da ve odstramam.

Exrimno, extrimno cosmopolitna osoba. Se sto postoi za mene e ok ili baram nacin da razberam zosto nekoj taka misli, pravi i se odnesuva. Javni oceni za lugeto nedavam. Drzava sum si, nisto ne me interesira, crna mecka da pomine pokraj mene negledan, uzivam vo svojot zivot.
    Interesen e forumov za citanje. Ponekogas me ostava so otvorena usta, pa posle celden nemozam da si ja zatvoram (ke mi padne vilicava).
    Mislenja razlicni, mnogu zalno e koga ke postiraat nesto sto baba mi 1930 ne go razmisluvase.
    Znam deka sega ke recete sredinata go pravi covek cosmopoliten. Ne bas, da ne bidam extremna , apsolutno ne. Jas sum dete na edna prosecna makedonska familija. Od mala rastev vo drug pravec.
    Pocnuvajki od stav za brak:
    Zamene toa e izmislica na socializmot. Umre socializmot umre so nego i brakot. Znam sega ke ima napadi od site strani, posebno na onie sto se zaljubiska. Sum slusala jas mnogu okolu toa samo seuste ne sum nasla prava pricina da go izmenam svoeto mislenje.
    Da, Da, Da, imam hartii od taka narecena vrednost, dokaz za postoenje na mojot brak, ama tragicno e toa sto meznam ni kade se (spored nekoj). Ajde tradicionalna familija so eden extremen slucaj, pa i taa svadba se napravi. Zgora na toa i vo crkva se vencav, a ateista po sopstveno uveruvanje.
    Nemozes ti da se izrazis kako sakas, a pritoa da zadovolis secii baranja. Za ime na mirot vo kukata (na starite od dvete strani) izigrav i statista na sopstvena svadba.
    Sreka vo se sto drugata strana ne se Mk. pa nemase nekoj tradicionalni raboti, kako igranje oro pri zimanje na nevesta i ...
    Nema da go ispustam toa kitenje so zlato. Cisto obezvreduvanje na parite. Toa zlato denes neznam kade e . Go sokriv nekade da ne mi go ukradele kraci. Izgleda dobro go sokriv od sebe, sega ke moram da najdam kratci da mi go pronajdat.
    Razvod:
    Nemam problemi. Moze vo sekoe vreme. Od toa ne se plasam. I ne bi razmisluvala poveke od tri dena.
    Citam po forumov, mladi luge so misli: sto ke pravam, kuku majko?, odi razgovaraj so starite od dvete strani kazigo deka fatil ljubovnica?
    STVARNO?
    Boze luge zar e normalno. Jas resavam da se mazam, jas resavam da se razvedam. Ic ne mi treba podrska za nisto. Takvo nesto nebaram.
    Nemam vreme za trosenje, sega ke se ubeduvame, zosto, kako.
    Neodi, ok, sreken pat.Sekoj na svoj pat. Nema potreba da bideme krvni neprijateli, i po toa ke si komunicirame, priatelski, na kafe, vecera, dojdi kaj mene, ke dojdam kaj tebe, zapoznaj me so priatelka ti, jas so mojot priatel.....
    Zasto treba oci da si izvadime, da se narekuvame sekako, da treba da se nejkeme... Nema potreba.
    Toa vo smisol koj bese kriv, ne jas...
    So eden um bev koga ja pocnavme zaednicata, posle 20god (primer, pravam prikaska), izrastnavme vo drug pravec. Nikoj ne e kriv, ednostavno se razidovme po nekoj ili site zivotni prasanja.
    Dali bi se premazila (mislam ne so hartija, a zabava bi pravela), DA, uste mnogu pati i bi ostanala se dodeka imam zabava ( mozda mesec dena, mozda cel zivot).
    Smesno e da se cita on mi zema, jas ke mu zemam. Pa tolku li sme bedni (ne materjalno, umstveno), pa mora da go osiromasime drugiot.
    Toj sto e sposoben da sozdade, toj nema gajle. I se da mi zeme, a ako e doslo do toa se ke dadam, jas mozam pak da sozdadat, ne se plasam od toa. Toj sto trca da sobere poveke (zlatoto od svadbata sto mi go dadoa, spalnata od mojte.....i razni gluposti sto sum procitala), kazuva deka se raboti za osoba koja ne e sposobna da zaraboti niti sama da se izdrzuva pa sega mora, mora da si go zeme delot.Obicno takvite luge zavrsuvaat na rabot, zosto zlatoto nemozat da go jadat, spalnata ke se raskurca......, a novo ne se sposobni da stvorat.
    I uste mnogu mnogu raboti vo slednoto izdanie.:rofl:
    BIDI SI SVOJ:clap:

На evangelina.ina, Annath, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.857
    @Annath што си му направила на човекот??[​IMG]
    @Moira среќен роденден на малата!
    @toogood се сложувам до некаде со твојот пост.Јас лично си верувам во институцијата брак и верувам дека двајца се секогаш појаки од еден.Но,имам мислење дека мажот и жената нели како претставници на човековиот род,се најлесно расиплива стока,подлежна на влијание од страна.Некогаш е темнина,некогаш туѓо внимание,некогаш невнимание битно се менуваат.И тука доаѓа способноста да се прифаќаат туѓите промени се разбира доколку се во границата на нормалата.За добар развод сум секогаш повеќе за отколку за лош брак,ама секоја единка си е приказна за себе,не сме сите направени од ист материјал.Тоа што си читала дека се плашат жените од развод ,верувај најмногу е од финансиска природа што во нашава држава е проблем број еден.Ако јас утре решам да се разведам ги осудувам децава на глад,зашто не можам сама да ги финансирам.И така е и кај многу други .Што да правам, да чистам ?Колку пари месечно ќе земам за тоа.4000-5000?Па дали и толку.И не не е лесно на 40 години да почнеш од почеток.Можеби во Канада тоа е мачја кашлица ама овде не е.Таму можеш некој месец да останеш во лоша состојба,овде нема шанса да тргнеш напред со години.Така да ги разбирам и тие што остануваат во лош брак и не ги осудувам.Пак ќе кажам зависи кој колку е силен и има можности.
    За односите после бракот има случаи кога не сакаат да се видат и оние кои комуницираат да кажеме за едно општо добро.И тоа зависи од поединците.Ако би се развела би комуницирала со бившиот зашто сепак е тој татко на моите деца и дел од моето минато.За запознавање со парнери не би одела толку далеку,едноставно си имам граница до каде може да оди нашата опуштеност.И не,не сакам да знам која му го топли креветот,а не сакам ниту тој да го поткрева покривачот на мојот кревет.
    Ама се распишав ,во еден здив :sweat:

На vinozito1, Moira, evangelina.ina и 11 други им се допаѓа ова.
  12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Го занемаривте моето старомодно прашање ,или имате некој што ви готви ?

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.857
    Тоа зависи што имаш во фрижидерот @elisabeta ,или колку ти е буџетот за намирници.И секако што повеќе се јаде,дали сте по здрава храна или она другата.:D

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Нормално дека зависи ,повеќе сим за здрава храна .Па ме интересираше што готвите да ми дојде некоја идеа за секој ден разноврсна храна

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас искрено ретко готвам оти мамето е дома, а и кога готви не и јадеме се и не батали. Кога ќе праша што утре за ручек ние и двете во еден глас ништо.
    Секој ден има што да се готви, зависи што јадете. Грав, грашак, компир манџа и сите варијации од компир.
    Плескавици со некој сос, мусака, сарма еееееееее ама се забројав.
    Пак ќе кажам зависи што јадете. Со манџички е поефтино, а суво е поскапо.

На Annath, imelda, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Се сложувам @lunicka за голем дел од твојот пост.
    Разводот е на жалост луксуз кој не можат да си го дозволат голем број на личности во македонија, посебно кога не станува за брак исполнет со психичко/физичко насилство или нарушена хармонија од сличен тип која би влијаела на децата.
    Најчесто за нарушена комуникација, недостаток на љубов и разбирање помеѓу брачните партнери кое не би го нарушило нормалниот развиток на децата.
    Па мајката/жената а некогаш и мажот, стискаат заби и ги потиснуваат своите чуства за поголемото добро бидејќи знаат доколку започнат да ја следат својата среќа децата и те како ќе осетат дисхармонија.

Во однос на бракот, хартија како хартија не ми има големо значење, но верувам во светоста на односот помеѓу овие две лица . Лице со совест и високи морални критериуми не му треба едно ливче, а на друг џабе му е и и регистрација и црковен брак кога има покварена/искривена слика за начинот на кој треба да го третира партнерот.
    Во однос на развод сум крајно радикална кога веќе се дошло до тој свршен чин.

Доколку настанале деца од тој брак за атер на тие деца секако еден површен пријателски однос би бил сочуван бидејќи таткото има подеднакви права како родител. Колку од тие права ќе бидат искористени би било друга приказна.
    Доколку нема деца...менувам град, менувам тел. број, а кога ќе заврши и процедурата за развод менувам и меил. Никогаш очи не би посакала да му видам.

На JuLleE, Annath, do-re-mi и 8 други им се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @lunicka jas naglasiv deka sum extrim. Mene ni sopstvena majka ne me razbira. Vo vakvi moabeti ne se vpustam koga sum oci vo oci so drugi luge, zosto dobro znam deka se diametralno sprotivni barem so lugeto koj me opkruzuvaat.
    Jas sum dete na prosecna Mk. familija, no ete taka sum nekoj mora i izrod da bide, neli.
    Zatoa i rekov dali extremnoto razmisluvanje ( od okolinata koja ve opkruzuva), vi nosi stegi da gi iskazete svojte razmisluvanja. Mene i te kako.
    Jas mnogu cesto ako ne i sekogas si Kutam, zosto znam deka ke predizvika mozebi i jaki reakcii, a ne bi sakala nicie mislenje da menuvam.
    Ja toa taka od malecka po bilo koe prasanje. Nema veze kade sega ziveam.
    Najvazno e sto ne se objasnuvam, pa niti se izkazuvam.Koga se vodat vakvi moabeti jas teram sali. Ima i takvi luge koj smatraat deka sum neozbilna, mozda i nedorasnata.

На evangelina.ina, Annath, imelda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Далеронке, немој да се вадиш. :D
    Искрено здрава, економична, па и лесна варијанта се манџите од зрнест зеленчук (грав, грашок, леќа). Комбинираш во манџата со друг зеленчук, со месо и ете ти комплетен оброк со речиси се` што ти треба од состојки. Ориз, компир во разни комбинации, со месо, со ова, со она.
    Избегнувај многу мрсно да ги правиш јадењата и користи што помалку сол/вегета. Поарно додади уште некој зеленчук повеќе од планираниот мастраф.

На Annath, bittersweet, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Тоа јадете по 5 разни зеленчуци на ден ептен озбилна работа станало.
    Викаат, чаша вино на ден било добро за организмот. Епа замислете колку неверојатно добро се тогаш 4 чаши :drunk: :rofl:

Не сум тука. А седнам да учам а тука налетам. Туку да станам да забркам нешто за јадење :pizza:

На ozbilnazena, tinan, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    A бе, тема готвење е у прашање,не смееме да оддадеме впечаток на љубители на алкохолот... :rofl: Таман ние тука се испофаливме, се испоправдавме, која, како, што, го расипа впечатокот за нас, а таман решивме фини да стануваме. :rofl: Oдма ќе ни` се запише во црн тефтер. :D

На tinan, Annath, anina и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.