Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @toogood Јас си го кажувам своето мислење и за разводите исто како тебе размислувам освен запознавањето со партнерите. Додуша еднаш го повикавме (со сегашниот партнер) мојот бивши од жал на ручек (која глупача сум), поради ќерка ми која го жалеше (кога излезе од затвор) дека немал што да јаде, ама тој не дојде.:D
    Нормално е кога се има деца да се комуницира, ама јас ни поради дете веќе не комуницирам, нема потреба затоа што од него нема што да научам ниту јас ниту таа и воопшто не се консултирам или барам помош, ама за ништо. Има многу случаи кога разведените партнерите ги користат децата за своја лична корист и буквално ги уценуваат на било кој начин.
    Моите размислувања се косат со многу други и понекогаш се чувствувам како од друга планета.
    Никогаш не им го кажувам на луѓето тоа што сакаат да го слушнат, туку како јас размислувам во однос на нешто.
    Добро вели @lunicka овде во Мкд многу жени трпат во лош брак од причина што не се финансиски независни.Само пак децата трпат исто за кога ќе потпорасат ја осудат мајката зошто не се развела.
    Брееееееее ова разводов како песничка за прво одделение ми оди.:D

На tinan, Annath, do-re-mi и 8 други им се допаѓа ова.
  2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @Daleron ja pozdravuvam tvojata golema dusa da go pokanis na rucek. Vo toa gledam cosmopoliten covek.
    "Моите размислувања се косат со многу други и понекогаш се чувствувам како од друга планета." Te razbiram, duri i poveke nego sto ocekuvas.
    "Никогаш не им го кажувам на луѓето тоа што сакаат да го слушнат, туку како јас размислувам во однос на нешто." Jas pak ednostavno pocnuvam da se salam ili ako ima mazi se priklucuvam kon nivnite temi , da ne dojdam vo iskusenie da kazam sto mislam.
    Mnogu luge prisrce ke si stavat:?: pa moze i da bidam obvineta za necii infarkt, skraja da e.:worried:
    Begam od skokotlivi temi, no begam i od temi karakteristicni za zensko drustvo. Jas cistam vaka, taka ja drzam krpata, jas gotvam vaka, vkusno, kolku sum pametna, samo nema voz da me zgazi, kako nekoja se poragase, explicitni prikaski.....cuvaj boze.
    Kazi mi za tvojte dostignuvanja, kazi mi koja kniga si ja procitala, kazimi kako ti si na prvo mesto vo tvojot zivot,kazi mi sto e toa extrimno sto si go probala i ti pokacilo adrenalin... Molimte ne me zamaraj so maz ti, domakinlucite i toa slicno.
    Ne se obrakam na nikoj ova e moj monolog.
    Nikogas ne sedam so zeni na masa ako ima mazi vo okolina.:envy:
    Gi sakam mazite:rofl:

Последна измена: 4 февруари 2015
    На evangelina.ina и Annath им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Turli tava,polneti piperki,testenini so bilo kakvi sosovi,ribesko,pilesko,junesko,svinesko..
    Gravovi,boranii,grasoci,pire,orizarnici,patatarnici...eheeee
    Baranje soveti za sto da se prigotvi kako idea..hmm..toa e barem lesno.Kombinacii milion..
    Yes da na covek ponekogas mu zboktisuva ama varijanti ima mnogu ako se ima merak za gotvenje i namirnici.

Okolu razvodite i brakovite porano razmisluvav kako majceto i daleron,no nekako so
    tek na vreme,godini unazad pocnav da gi razbiram i onie drugite koi poinaku razmisluvaat.
    Po nekoja slucajnost ili zasluga ili ksmet koj kako miluva,uspeav krovot nad glava da si go obezbedam uste pred da se omazam.Mozebi i toa me kocelo prethodno,kojznae.

Sto so zenickite koi nemaat uslovi?Site sme svesni deka ne
    e taka ednostavno.Site sme svesni deka logicno e podobro da se razvedis otkolku da trpis bilo kakvo nasilstvo i nepravda.Site.Site do edna.
    No za zal,ako nemas kade da pokries svoja i glavata na decata ne e tolku ednostavno.
    Za zal,od raznorazni pricini na balkanov ima seuste raznorazni tipovi na zenicki,veruvale ili ne,duri i od onie koi seuste parite ne gi razlikuvaat.Ne samo kaj nas,mozebi i na drugi mesta,no pisuvam konkretno za kaj nas.Ne gi ni interesiralo.Tie ednostavno veruvaat vo ona deka na svet se dojdeni zaradi pricinuvanje zadovolstvo na mazite i raganje deca,domakinstvo i gotovo.
    Tie mozebi se ekstremen i redok slucaj no morav da gi spomenam za da napravam paralela so del od odredena grupa na zenicki koi dokolku pokraj niv ne postoi mazot se premnogu krevki i nesigurni,neresitelni za sopstveniot i zivotot na svoite deca.
    Dokolku se dojde do razvod,smetam deka bar dur se decata maloletni kakov i da e drugiot roditel morame da nastojuvame da se gledaat.Posle izborot e niven.No praksata i teorijata se daleku po razlicni.Taka da toa e individualno.
    Ne daj boze na nikoja takva sidbina.
    Problemi imalo i ke ima,no da se resavaat.

На tinan, evangelina.ina, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Хахах и кај мене исто.. а најмногу се нервирам кога ќе видам кутивче од нешто во фрижидер и мислејќи полно е, нема да купам во маркет. И после дома немало оти некој го мрзело да го фрли..

На tinan, Annath и Daleron им се допаѓа ова.
  5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Зошто некои мислат дека ние што готвиме не читаме книги или немаме прочитано ниту една книга ни пак постигнато нешто ,и домашните работи се некаква тема ,во животот успех се гради на секое поле,не се однесува за никого ова е само мој монолог

На tinan, zalosna, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Toa e tocno, sekoj cita knigi, sekoj gotvi, ima i takvi kako @Serafima, za moj poim vrven artist, ama treba toa da se naglasi. Na kraj kraeva koj da znae koj vo sto e dobar treba da se kaze.
    Se razbira sakam da vidam virtuozi vo nivna profesija. Pak ke ja naglasam @Serafima koja e vonzemjena zena vo oblasta na gotvenjeto.
    No jas si kazav svoe mislenje, sto mene me voodusevuva i sto mi go krsi keifot za moabet. Zato sme i site razlicni.
    Slobodno kazetesi sto vi pravi keif da razgovarate, toa e benefit za site.
    "spoznaj gi lugeto okolu sebe za da gi sakas"
    Ova e samo tema "dali vaseto extrimno razmisluvanje vi smeta vo sekojdnevnata komunikacija".

На evangelina.ina, Annath, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еве и јас не сакам да слушам во женско друштво за манџите, кифлите дали се погодиле или не, свекрвите и разни жалопојки. Да се прозбори и за тоа, а не во тие саат два само за тоа да се зборува.
    Дружењето јас повеќе го разбирам како еден вид забава и муабетите повеќе ми се мајтапџиски за да се насмееме или да си се посмееме на сопствена сметка. Многу често си се смеам на моја сметка и за глупостите што ги правам, нормално не секаде.Обично кога имам некој проблем или сакам да си олеснам си разговарам само со една пријателка, а не во поголемко друштво.

Не не створил Бог сите исти како и прстите на рацете и нозете. Сите не размислуваме исто и не се однесуваме исто.Јас велам секој со својата звезда.
    Денес на пример ми напоменаа дека не одам по други канцеларии.
    Не одам доволна ми е колешката во канцеларија за муабет, а и кога бев сама во канцеларија само до тоалет одев и некогаш по цел ден не прозборував.Не дека не сакам да се дружам, ама сепак избирам со кого се дружам, а тоа се ненапорни луѓе кои не го мерат секој збор на кантар. Ете се изнапишав доволно за вечерва. Лека ноќ женички и понекое маже.

На tessie, tinan, evangelina.ina и 9 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Hello girls, good evening, Melbourne calling.:*:rofl:

За темава, ммммммммммм:?:
    Парчето хартија стварно ништо не ми значи, се регистриравме 3 недели пред да се роди Матео на инсистирање на мм и донекаде за ќеифот на татко ми да му го направам.
    Не ми требаше 4 години пред тоа, потписот во матично за да бидам верна и целосно инвестирана во врската, после потписот само ми се на возачката, картиците и сл документи место miss сега стои mrs.:lol:

Сега иако со три деца се трудиме постојано да имаме време и за нас,( во тоа не спаѓа кхм, кхм:P) не дозволуваме да ни трпи бракот ради децата, впрочем мајка ми, ми го има дадено најдобриот совет на темава брак на кого се трудам да се придржам.
    Ми кажа дека еден ден кога ќе станам мајка секогаш да се потсетувам дека прво сум станала нечија сопруга, да ја негувам таа врска постојано, ништо побрзо не го убива бракот од незаинтерeсирани сопружници.

Ако дојдеме некогаш до развод (пу, пу, скраја да е:lol:) тогаш се надевам дека ради децата би имале достоен развод и дека односите би ни биле на ниво, тој секогаш ќе биде татко на моите деца.
    Инаку не би останала во брак каде љубовта исчезнала, каде има физичко и психичко насилство, каде би бил ладен спрема мене, каде едноставно ништо освен децата не не врзува, би направила се што е во мојата моќ да се врати али ако нема, нема и би се развела.

Нов партнер би го запознавала со бившиот, исто би сакала да знам која е новата партнерка на бившиот, како родители имаме право да знаеме со какви луѓе ни поминуваат време нашите деца.
    Ако дојде до нови бракови нормално дека секако ќе се запознаат, децата се врвцата која не врзува, треба да се гледаме за родендени, дипломски, свадби итн.

На ozbilnazena, Annath, do-re-mi и 10 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Epa ista jas. Mala razlika jas nemam ni edna priatelka (prijateka za mene e mnogu odgovoren zbor.Za da narecam nekoj priatelka verojatno mnogu mnogu mi treba) , verojatno ni malku ne sum otvorena da kazam nesto od sopstveniot zivot.

На Annath, tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Bogami se poznava.Duri i ovde toa sto go kazuvas e "siromasno".
    Ama ova so prijatelkite neznam zosto bas taka go dozivuvas.
    Mozam da imam poveke prijatelki.No nemora da znaci deka so sekoja od niv moram da go rasoostelam mojot zivot.
    I jas vazam za licnost koja pretrano se drzi na distanca i dosta pocesto e vo masko drustvo.
    Ne sum obozavatel na sekojdnevni kafinja so raznorazni trac muabeti,muabeti za svekrvi,torti,sminki,parfemi,frizuri..
    Poprvo bi sedela ovde i bi pisuvala otkolku denes da sednam so Marija da ja ogovaram Biljana,utre so Biljana da go razglobuvame zivotot na Mitra,pa so Mitra na Marija i se taka vo krug.
    No toa ne znaci deka na zborot prijatelka da treba da gledam kako zborot ikona.
    Prijatelite treba da se tuka koga ke mi trebaat i ke mozat,isto i jas za niv..
    Znaci koga ke mozat,naglasuvam,no nikako da stavam na kantar deka jas sum im zavrsila rabota a tie mene ne i sega gotovo.
    No dokolku uvidam deka nekoj postojano go zloupotrebuva moeto prijatelstvo,dovolno mi e da se povlecam.
    Covek i za loso i za dobro trebada ima prijateli.

На evangelina.ina, Annath, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    како што гледам ништо не ве интересира :rofl:пријатели ?јок,брак? тој е крив,пријатели тие не чинат :?:јас сум во право :D 10947210_1003719532989602_6603597339720872053_n.jpg

На Pepelaska25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Daj Eli kazi tebe sto te interesira?:wasntme:

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Оговарањето е каратерна особина, некој што има навика да оговара и овде и во реалниот живот ќе го прави тоа.
    Јас мислам дека овде во ЛП а богами и јавно има поголемо трачарење отколку во реален живот.
    Мислам дека однесувањето овде е огледало на тоа каков е човек во реален живот, само малку по нагласено заради анонимноста.

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Па све парфеми ,фитнес ,јога ,куварство,љубов која ја имам и задоволна сум прихологија ме интересира многу работи што тебе не те интересирааат :D

15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @galapce priatelka mi e mnogu tezok zbor. Bara mnogu golema odgovornost. Ne vo smisol da treba da i zavrsam rabota ili da mi zavrsi rabota, ednostavno nejkum bliskosti.
    Od ovie drugive imam mnogu, duri i premnogu ( za moj poim). Niv si gi vikam LIZAFCINJA. Se e toa nekoe priatelstvo koe lebdi, vo sustina nisto zdravo.
    Inace moram da se pofalam deka na poslednoto skolo dobiv trofej od academic chair izglasano od studenti deka sum bila naj cosmopolitna licnost na programot.
    I te kako mi znaci. Da mozes so site luge od cel svet ( so razni, veri, naravi, kulturi..) da komuniciras, toa nemoze sekoj. Za toa mozat kapa da mi simnuvaat. Zatoa i go dobiv toj trofej.
    Vi pozeluvam na site da dobiete edna takva nagrada za komunikacija.

16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Eve jas @toogood ke skrsham mraz za ekstrem i ke si ja ispovedam mojata ekstremnost. Da ispletam kebence za bebence vo edna vecher, mi e dostignuvanje, euforija i adrenalin.

На tinan, Annath, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ok toa e super, vazno e covek da znae i moze nesto da napravi , a ostanatite nemozat.

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Masala znaes i mene sto me interesira.Bravos..:clap:
    Toa e tvoj aspekt,ne e loso da se naucime da prasame pred das nosime zaklucoci na smetka na pretpostavki.
    Zatoa cesto lugeto se cuvstvuvaat obespraveni,nerazbrani,ogovarani..Nikogas ne probale istoto da go napravat sprema drugite,osven sto ogovaraat.

На Annath, anina, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Па како што наведе во погорниот пост незнам што всушност те интересира ,прикјатели не ,кафе со нив не , дружбата не те интересира све друго драга моја не вреди, без пријатели човек што е? Уствари тебе форумов те интересира

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    da ne ne go citase mojot post?
    inace da,me interesira i forumot.i me samo mene.site sto clenuvame.
    suvisno e da diskutirame koga edniot ne cita.

На Annath, anina, toogood и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.