Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

@jasna83 среќен роденден и се најдобро.

Quuen, referentka and jasna83 like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Maloto ena prva prespivanka.
    Refo salata krastavica napravil..i znaete sto pravam sea??...pivnuvam edno rakivce.
    Lugeee neznam sto so sebe veke.
    Kykjata ke proodi..mene muva ne me lazi..
    Se tesam-toplo e..ne se raboti.

@PUPICA ako te namirisam deka si,tesko si n tebe

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Добро утро. Јас го имам апаратчето на струја. Го зрмав од Агротехна некои 1500 дрн мислам пред 5 години. Најискористено нешто. 1466847837416-1488623721.jpg

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Да ви кажам каква глупост сум направила?
    Ќе си кажам ама немојте да ми се смеете.:?:

Бубачката што и во потписот на @lunicka пробував да ја утепам.(facepalm)
    Се гледа дека не сум спиена со денови.:lol:

@jasna83 Среќен Роденден.:party:
    :party:

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Да одговорам на @danichap за апаратчето за нес.Апсолутно нема разлика со кое е матено.Има само разлика во она што е рачно ако е на батерии бавно оди.Јас имам дирекно во чаша што се микса (некоја си марка collossum :^)) ,не вака со постоље.
    За марка не знам која е подобра,некој поупатен можеби ќе ти помогне.
    @bittersweet знаев дека некој друг ќе наседне како и јас.:rofl:
    :rofl::rofl:
    Бев спремна и Раид да прснам.

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Sky-butterfly слободно тагни ме, а и останатите. Немам јас проблем со тоа и не вртам муабети.
    Ќе си кажам што мислам и за кого, си имам право на свое мислење, би му се допаднало тоа некому или не.
    Што не пишеш ти имиња туку вртеш кој се препознае така ли?
    И останатите, ако нешто ви пречи пишете бре, а не да се препокувате во постовите. Затоа реков врие.
    Што се фати еве конкретно за Пепелашка. Ти пиша @galapce и ти одма скокаш, као она и така све знае.
    Колку што ме служи паметот она се има има рчнато со други членови и во други теми, ама ти користиш момент и оп се закачаш, а во постот ништо лошо.
    Ова како пример, дека кога еден ќе се стави на тапет одма и други членови скокаат. Всушност на кој како му одговара де.
    Не, неможеш да си кажеш мислење споротивно, одма некој го погодува.
    Што сакате правете, ама не го пренесувајте своето нетрпение и во други теми и милења каде што нема повод за тоа.
    А за деви марии и безгрешни нема потреба од дискусија.
    И да, сфатете форум е, секој ќе си каже тоа што му лежи, нема потреба од мерење на интелегенција.

7. duffi

duffi Форумски идол

@joy1 на бар-мар бев. Нели сама де. :makeup:

@friendy знам дека имаше некоја пречка поради која нема достава. Ама тоа било , високиот шипинг.
    Как нас некако како да носат само по неколку модели, или така ми се чини.

Инаку ние имаме две за нескафе , едната на сталак како на Нена и една мала како тие на батерии , само што работи на струја.
    Ама мм прави во шејќер. :^)
    Кога го прави он е посебно вкусно.
    Работел како шанкер во студентските денови. Имаме книги со рецепти од кафиња и што ли не.

@jasna83 Среќен Роденден , биди жива , здрава и секогаш среќна! :f:

8. mareane

mareane Форумски идол

Што арно синојка за кафе мафе муабетевме а сега читам нешто а не сваќам..
    Ај и така сум на лева нога деновиве па и овде да не е покусо.
    Апаратче за нес имам рачно ама на струја и е многу ефикасно IMG_20160625_115447.jpg
    Денов незнам што со себе дома ќе отседам да се подготвам психички и физички за наредните
    денови со гостите ....

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobro utro drustvo i denes pekolno :whew:

Od prilika za 20 dena ke si dojdi mm pa ke razmisluvame kade i koga na odmor.
    Mislam da ispadnam od drzavata i ke se prerodam,bukvalno :!:
    Izminatiot periot mi bese naporen,dobro e sto zavrsi se kako sto sakav.
    Sega edinstveno nesto na sto mislam e sin mi i krajniot rezultat na 30.
    Samo se da bide dobro i drugo nisto ne me interesira.

Denes za rucek nisto.
    Veke sme spremni so sinko ja cekame da dojde drugarka mi i ke odime vo Vila Bela Mokliste.
    Em nie ke uzivame i decata ke si igraat.Sinko gi spremi i kupakite ke se banjal :lol:
    Malku ke ispadnime od sekojdnevieto i za tie 4h ke uzivame.
    Posle nokna smena |(

Vi posakuvam ubav den :hai:

10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

I jas imam slicno @mareane racno na struja od Vicko i epten mi e pogodeno, kakva pena pravi ehee, ama i do majstorot e ^_^
    Retko nekade vo kafic da mi napravat tolku dobro ko shto sama si go pravam, najcesto e potecno, jas sakam epten gusta, cvrsta pena.
    Za rucek makaroni, da ima neshto pa koga i dali ke se jade koj znae.

11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

запафнав ко мачор со опашот низ дома...се кандисувам да запеглам алишта за вечер ама ич не ми се стои со пегла во рака на жешково...:sweat:

12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Rohnson апарат за нескафе имам,слично нешто како тоа на Нена.(y)

Си имам посебна причина да ве почастам.Не ме прашувајте што е,за убава работа е.:)
    images.jpg yourstory-Kanti-Sweets.jpg
    2.jpg

13. duffi

duffi Форумски идол

Што и да е @ph.orhideja ,само за убаво нека е!:sun:

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Станав, средив, сварив кафе и седнав натокмена тука, викам ќе ми биде разрешена дилемата од вчера и пак ништо не сфатив.
    Ху д фак из Синдарела пак сега? Бетер од Агата Кристи сте. Ова е прететешко за решавање, кој со кого, како, зошто...

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ми се спие ми се плаче,бевме излезени на жешково,моравме да завршиме некои обврски.
    Неверувам дека постои понервозен човек од мене кога ми е жешко не зборувам,не коментирам,ништо не кажувам само одам да завршам што побргу и да си дојдам дома :D
    Мм порано цело време прашуваше:што ти е, зошто си лута:D ама веќе научи па применува мои финти :rofl:
    Ручек не правам тој за некој час ќе оди на работа за вечер ќе му ја мислам.
    Гледам Каменковци (така се викаше мислам) на FoxMovies :lol:

@jasna83 среќен роденден,да си жива и здрава :hug:

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Jas si slusam muzika na Deezer. Sum dignala noze u vis so slusalkite na usi pod klima. Mislev da izlezam nekade deneska ama ne mozam. Pretoplo mi e. A posle koga kje me akne toplo ne mozam da si dojdam na sebe. Aj vecer kje se odi na kafe nekade.

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Mината тема, ама морам нешо да кажам.
    Влегувам вчера во Пандора во Сити мол, сакав да купам зрно/привезок за поклон на девојче.
    Сериозно некој купува тука?
    Мене ми е поклон од странство и не знам колку пари е, ама цените тука се да се фатиш за глава. Имам 7 привезоци на неа.
    За сребро и да го плаќам дизајнот само толку пари? Бога ми потешко.
    Наумив и прежалив пари, купив срце, љубовта ми беше поголема.
    Ама јас ако се прашувам, алал да им е што нашле начин како на комерцијален начин да лапнат дебели пари. Не се ниту уникати за да држат цена.
    Реална вредност не е толку. Утре да сакаш да го препродадеш нема ни 1000 денари да ти го откупат. А сребро не е накит за сва времена сите знаеме. Aј златните производи и така и така, ама и тие се прескапи за нешто што не е уникат.

Сакам да верува дека само кај нас се толку скапи. И верувам дека е така уствари не само што сакам.

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас сумњам дали се оригинали. На Алиекспрес имам видено нема разлика од копија.

Tajnaotrovna and Annath like this.
  19. danichap

danichap Moderator Staff Member

@Lilit , алката од Пандора ја зедов околу 50 евра.
    Приврзоците почнуваа од кај 20 еу. ми се чини. Моите беа по околу 40 евра мислам.

20. galapce

galapce Форумски идол

Ај добар ден.
    Да почнам прво со активности на денот.
    Кафе претечено,па втор обид да биде успешен пуштив Тарзан да ми направи. Тој пиел две дур ние станиме, испружил и алишта.
    При правење појадок ми прсна зејтинот,сва срека на лицето малку,поточно на носпт другото на рака. Одма намачкав маст и поминав скоро безБолно.

На сред појадок звони комшивката од два спрата погоре,организирано конечно ја измивме цела зграда за прв пат одкако живеам овде.
    А баш го правевме овој муабет пред некој ден на лулашки.
    Осветлување нема зградата од причина што на никој не му се дава ни минимална сума за да имаме осветлување и жена што ке чисти.
    Значи моравме чаре да најдеме.

Тарзан замина па правев сокче на малото, она со цвеклото,морков,јаболко и лимон што го препорача Есмералда.

А сега да не испадне се правам на Тошо или пак, еве конечно сум " освестена", како тоа да заприметив во некој пост дека се " бара".
    Обично одам вака не директно со име кога нешто не сум сигурна.

Скај спомна иритантни личности и не е тешко да се претпостави дека сум дел од нив.
    Не е прв пат да има таа иритантни личности и губење воља за пишување а скоро се дешава и кај секоја од нас само не сите исто манифестираат.
    Што толку ви смета кога некој си пишува што мисли па макар и се повторувал?
    Нека дигне два прста на која не и се десило и едното и другото.

Во постот Скај наведуваш од каде до каде испадна вмешувањето на лп?
    Од каде тоа јас Се знам?
    Или ете ке упатам индиректна,директна навреда а после ке се чукам во гради колку сум од типот,или кажете што мислите ама без да заобиколувате.
    Ајде нека се изјасни и некоја која не го направила ни ова во некој пост.

Да претпоставам дека и постот на Кукла за девици Марии и безгрешни што ги нарекувала таа се однесуваше на мене. Никаде не сум се изјаснила како таква ниту пак потрудила да изгледа така. Но нека биде залепена етикетата,не ми смета. Сите си се доживуваме на различен начин.
    Јас пак Девици Марии би ги нарекла токму оние кои знаат и умеат да се држат на страна од било какви заплеткани работи слични на оваа. Но не во саркастична а уште помалку иронична конотација она Девица Марија туку напротив во позитивна и токму она и што му е значењето на тие два збора.
    Зошто?
    Затоа што и онака и овде како и во приватниотживот,не вреди да се доага до натегање,затоа што доста лесто се дешава да увидиме за некоја работа дека не била така како што сме мислеле порано или едноставно лугето и работите се менуваат.
    Но ете не има секакви темпераменти и не секој знае како да се воздржи.
    Се согласувам со Јуле околу она дека групното напагање е полесно а за тоа се изјасниле исто скоро сите од вас.
    Е добро Брижит е тука единствена.
    Боже Жапче зарем навистина сметаш дека ја спомнувам за да изгледам интересна и заземам место за внимание?
    Значи затоа постојано се вртат се истите членки околу неа? Ете и ти.
    Јас не мислам така.
    И не,во пораката не спомнав друга личност како што опиша,и не случајно ја спомнав.
    Мене пак најинтересни ми се оние кои се потсмеваат некому или осудуваат за работи за кои и тие ги прават истите.

И тикви пукале и ке пукаат,но се додека се придржуваме до правилата на форумот темата нема да исчезне.

И да,не ги поднесувам упикувачите и оние со сила што се трудат секому да се допаднат но тоа си е нивен начин на опстанок, но често одредени работи и од нив знаат да ми задржат внимание и да ми се допаднат.
    Кај сопствената мајка има работи кои не ни се допагаат а не пак кон непознати.

Thread Status:
Not open for further replies.