Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Зошто ти се реални пријатели кога ме имаш мене за виртуелна пријателка :) Воопшто не си во тренд со модерниве текови, морам да те искарам.

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Оти извртување зборови.
    Си пиша дека кафе пропратено уз трач маубети и теми кои не и се инетересни не обожава, не дека ги елиминира.
    И си пиша пријатели за лошо за зло треба. Без кантари, мерење...туку колку се може кога се може, како и што треба да биде во едно пријателство уствари.

На Teodora*, kukla21, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Дани, Галапке, што се мачите попусто? Човекот верува во она во коешто сака да верува. Ако не свесно, на потсвесно ниво.

На kukla21, Annath, imelda и 3 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ќебенцето да не личи на зајак или како беше животинчето?:rofl::rofl:

П.С што им обрнувате внимание на расипувачите на забавата, нека си прават монолог, дијалог...whatever.:P

На kukla21, Annath, anina и 6 други им се допаѓа ова.
  5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Te oчекував во одбрана ,ова ти е другарство како се држите ала да ви е :rofl:,ако не ја размрдам темава многу ви е досадно така дремите и чекате кавга на било која тема .ај здраво сега до следното видување .И не пропуштајте ни пост на енкоја тема оти ке има неред не ке мозите да се знајдете до каде е материјалот

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    biterke, toa beshe shienje, ne pletenje, aj aj aj, chovek se machi vie seiri mu fakate

otide euforijata anticlockwise vo odvod

На Annath, Daleron, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    @toogood tokmu denes moeto extrimno razmisluvanje i te kako mi zasmeta vo sekojdnevnata komunikacija плус што моето е гласно размислување и ми створи непотребен конфликт и чувство на вина кое ме следи цел ден и навистина ќе се трудам што помалку време да поминувам во женско друштво од „тн пријателки по закон“ кои ти го мерат секој збор и бараат нешто кое ќе ги “навреди“.Јас под поимот пријателка подразбирам особа пред која можам да си кажам слободно се без постојано да мислам да не сум кажала нешто погрешно и како ќе бидам сватена Во однос на разводот секогаш сум била негов поборник Брак без разбирање и љубов е измачување.И мислам дека не секогаш финансиите се причина за останување во лош брак.Лично познавам особа која е во одлична финансиска положба и е во брак со човек кој има не само врски туку и дете со друга жена а оваа не се разведува и за таа своја положба најчесто и се криви и ја вреѓаат тие околку неа ако се обидат да и ја кажат реалноста

На evangelina.ina, Annath, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Само ќе ти посакам да те држи истово расположение па што помалку во други теми да те читам, и дај боже реалниот живот да го достигне интензитетот кој си го посакуваш.

На Annath, anina, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас сметам дека токму пријатели се богатство, не е битен квантитет те.бројка, колку квалитетот на врската. Отсекогаш имав по неколку блиски луѓе околу мене, не со сите бевме слични, ама беа одбрани. Така е и сега. Всушност, сега би сакала да имам некој повеќе поблиску, физички, и тоа е она што ми недостига. Сметам дека сме створени како социјални битиа и тоа е оно што не одржува. Границата во односите, со кого до каде, ја поставувам јас, не се сите муабети за секого.
    Луѓето се затвараат од што се плашат дека ќе бидат повредени, градат ѕидови околу себе, а јас пак мислам дека ранливоста не е нешто лошо. Сум била и повредена и разочарана, тоа се едноставно човечки чувства, јас од тоа не бегам и не се заштитувам. Со текот на времето учам како да сум помудра во односите, ама сепак не можам целосно да се заштитам од повреди, луѓе сме, и да сум сама на свет ќе си уфилмам нешто во глава и сама ќе се нервирам. :D

Не сакам површни односи, вероватно затоа никогаш не сум била опкружена со многу луѓе.

По мене, друго е да имаш култура и почит кон различни култури, вери и нации, и тоа не го сметам за достигнување, всушност за некои луѓе и е достигнување, за оние коишто сметат дека секој кој е различен од нив е погрешен.
    Научив дека различно од мене не е и погрешно и се трудам да ги ширам моите погледи, колку можам секако. И дел од мојата работа е всушност контакт со различни култури, вери и традиции и не секогаш е лесно нешто да прифатиш без да се потсмевнеш во срцето, во смисла леле ал се прости овие, ама во животот ме води мото: риба јади, коските ги фрли. Значи секој и секаде има да понуди нешто добро и ако си со поучлив дух можеш да научиш од секого нешто и да ја збогатиш својата личност.
    Проблемот во денешницата е што повеќето мислат дека се знаат и не се отворени за нови нешта.
    Тоа што се однесува до прифакањето на различитости.

Ама на крајот треба да имаш некој кој ќе те знае целосно, со твои мани и доблести, и ќе те сака таков каков што си. Тоа е благослов.

:sweat: малку изфилозофирав , ама тоа е од мене.

На Teodora*, tessie, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Реалниот живот ми е супер ,се борам со анксиозноста и тоа е се ,замо тоа ми е проблем ,Како и сите што имаме по некој проблем така и јас , а по другите теми незнам ке ме има во некој секако :)

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    I second that. :^)

На tinan, kukla21, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Туку битер му кажувам на мојов за дешавкиве ваши со градинката...и ми вика балканската жичка фатила]:):rofl:.

На kukla21, AngelOfArh, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Пријатели
    Ги немам многу, ги има и оние со кои разговарам за секојдневни работи, деца, работа, трачеви итн.
    Повеќе тие ми ги кажуваат новостите и јас ги сослушувам, без разлика дали муабетот е безвеза за мене. Таква сум.
    Никогаш не се жалам и не оговарам, ме интересираат други теми повеќе отколку козата на комшијата.
    Ама сепак сослушувам.
    Највеќе мразам кога некој ме прекинува во зборувањето и не ме сослушува. А он си меле ли меле.

Во склоп на ова свекрва ми има една пријателка, комшивка, и кога ќе им го слушнеш муабетот врска си нема едниот со другиот. Едната си тера едно, другата сосем друго.

Имам само една блиска пријателка, на која можам се да и кажам во било кое време.
    Другите се онака рекреативно.

На Annath, galapce, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.087
    Допаѓања:
    184.316
  15. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Imam nagon da se frlam. Vo krevet. Konechno zavrshiv esejot, majke mu, dajte mi 3000 zbora za familijata na mzh mi, malku se. Dajte mi domashno, druga rabota. Utre ke pletam. :lol:

На Teodora*, Annath, Daleron и 2 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Не е жичка Дани, ортома е.:rofl::rofl:

На tessie, JuLleE, imelda и 3 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Od vecerva imame televizor.
    Koj ke se priviknuva popoleka na civilizacija..:lol: :bandit:
    Ako se prasuvav jas,ne ni mi nedostigase kojznae kolku.
    Samo koga ke raskazuvavme vo idnina na vnucite za istorijata nanazad,ke im velev deka za ovoj period imam crna dupka vo memorijata.:tmi: :D

На bittersweet, tessie, imelda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.087
    Допаѓања:
    184.316
    галапче нели спиеп сеуште?

19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sakas da kazes ima (TV) pogled kon svetot.(y)
    @galapce ne spie od vozbuda.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Auditor

Auditor Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    212
    Ниедна заљубена жена неможе да спие.

Статус на темата: