1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Еве и јас не спијам. Заради малечката, де. Едноставно се разбуди:^)
    И тоа е љубов, нели?:inlove:

На Teodora*, ozbilnazena, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Auditor

Auditor Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    212
    Секако дека е.
    Љубовта има многу форми, кон партнерот, кон децата кон татковината кон хобито, кон работата(тука малце послабо):rofl:

Да ти е здрава и жива малецката, како и е името?

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Јас вљубената си легнав на време до топол газ и мислам дека вљубените„спијат“.
    Устај радни народе Црне Горе.

images (1).jpg images (2).jpg

На Teodora*, zalosna, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Spijat i ednite i drugite,koga ke im dojde sonot.
    Neka zapocne i ovoj den so dobro utro..

На tessie, Teodora*, sesilija и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Dobro utro, dobar den za kogo kako. Prvpat pisuvam na temava i se nadevam ke me prifatite vo vasata vesela druzina. :hai:

На Teodora*, sesilija, tessie и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.360
    Добар ден од мене, ве поздравувам од дома, за некој час ќе одам на работа, подоцна ми почнува работниот ден.

Фино сте се расприкажале вчера и ноќеска, ви стегнав лајкови на повеќето, оти се сложувам и со повеќето од вас, во глобала. Некако не ми се пишува, веќе се сте кажале, па да повторувам не оди. Иако repetitio est mater studiorum ;)
    @lunicka ма ништо не му напраив, он сакаше :wasntme: не дека јас не сакав, исполнував желби само (моите :devil:). Ама фала Богу денес е подобар, сепак реши да си седи дома, да се поспие барем малку, да надокнади за пропуштеното.

И така... јас одам да се спремам за working day, а вие имајте убав ден :f:

На Teodora*, ozbilnazena, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.293
    Допаѓања:
    111.785
    Ај ја да поставам едно питање, во врска со работното место, ве терале ли некад да кодошите колеги и како сте реагирале? Рачунајте дека тој што ве терал ви е претпоставен, има 80 години и пробува да ве шармира и така да ве натера да му кажете што се дешава во работната средина. Еве втор ден со подзината уста седам :tmi:

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Одговор: Не сум забележала ништо.Ме интереира само мојата работа, а не како другите работат или што прават во работно време. Вие како претпоставен отценете си сами, јас си ја гледам мојата работа.......
    Може ќе те потпраша уште еднаш до два пати и кога секогаш ќе наиде на отпор ќе се откаже и ќе се обиде да врбува некој друг.

На Teodora*, bittersweet, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.293
    Допаѓања:
    111.785
    Одговорот беше: Со оглед на тоа што си ја гледам својата работа немам време да гледам што останатите работат, коректни се спрема мене и тоа ми е најбитно, сметам дека ако се занимавам со колегите нема да имам време да си ја работам работата.

Уште сум во бунило!

На zalosna и tessie им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ма дај батали го. Ќе праша уште еднаш и ќе се откаже кога ќе види дека си стоиш на својот став.
    Ќе се обидува и кај други се додека не наиде на некој кодош, а ги има секаде.

На anina, zalosna, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.360
    Ангел, а како човек со 80 години е работоспособен? Пензионери почнаа да вработуваат ( за нив не плаќаат придонеси)? :^)

Инаку за кодошењето, за жал, има такви луѓе од двете страни. Претпоставени што сакаат да знаат се за вработените преку нивните колеги, и вработени што ги кодошат колегите кај претпоставените за да може да напредуваат во фирма. Сурова реалност во Македонија....
    Гледај си ја работата, убаво си кажала, и биди доследна на своето ако те притиска. Ќе попушти кога тогаш.

На Teodora*, ozbilnazena, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ретки се оние кои си бркаат работа, а на жал многу ги има оние кои кодошат и напредуваат на сметка на кодошење.. До луѓето е.
    Јас си бркам работа, нит многу се зближувам со колеги, нит многу муабетам.. Си држам професионална комуникација. Знам да се нашалам, да честитам кога има повод, ама не се впуштам во „општи“ дискусии..
    И многу ме нервира што кога ќе дојдам со нешто ново, овие кокониве, одма - нови панталони, а? Нова сукња, а? А беее како регистрираат се еј - тоа сериозна активност е, нема лабаво.

На bittersweet, sesilija, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Да,кога одоколу кога директно.И не сум наседнала на провокоцијата.
    Но:!:,не значи дека другите ќе имаат таков цврст став и нема да зборуваат за тебе.Понекогаш и нафилувана лага само да си додадат на своето кодошење важност.Штом си приметила дека е пуштен црвот ,внимавај.

На Teodora*, bittersweet, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.293
    Допаѓања:
    111.785
    Кој што сака нека збори, ама јас стварно немам намера да кодошам, а ако сака некој да ме кодоши слободно, нема додуша што ама добро. Едно интернетот што седам на работа може да го спомнат, ама кај мене тоа не може да се примети бидејќи на крај од канцеларија сум и никој не ме гледа што праам.

Анатх тоа е, да не ти кажувам подалеку бидејќи секаде имаат и ѕидовите уши, се работи за ептен претпоставен, попретпоставен не може да биде. Се надевам на еднаш дека ќе заврши работава искрено :(

На bittersweet, Annath, vinozito1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Да не го пишеше ова Лунче, јас ќе ти го пишев. Штом си во средина во којашто има простор за такво нешто, очите четири отворени. Без многу блискост со колеги и исклучиво резервирани муабети со колеги, што помалку откривај и што помалку близина создавај. Не се знае кој истата ќе ја искористи, а не ретко бил тој со којшто си бил најблизок.

Сега среќа е во твоја ситуација што секој може да си ја гледа својата работа и што не им одземаат време на колегите ако нешто не знаат па утре со твое перје да се кити, а во меѓувреме да рече „она кафе си пиеше и на интернет си седеше.“ И ова е возможна ситуација. Така што, уживај и терај си ја својата работа, но не дозволувај да се искористува твојата добрина на сметка на запоставување на истата.

На bittersweet, imelda, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.293
    Допаѓања:
    111.785
    Ви благодарам многу на советите, ептен се потресов бидејќи ете ќе речам работам во администрација, кај нас тоа многу е комплицирано и дефинитивно внимавам многу од пред одреден период на колегите. Се трудам да си работам и да не се замарам. А да се китат со туѓо перје не можат, не ни е таква работата, индивидуална е.

На tessie и galapce им се допаѓа ова.
  17. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    а заљубен маж рчи како заклан |-) .Мала шега без љутиш.
    Имаме нов член па добредојде.:handshake:
    Кога сакам да ве дружам ставам боранија или гравче.Така ем имам ручек ем ве читкам.

За жал за разводите Луничка е сосема во право.Ако жената е финансиски силна,нема да си дозволи да остане во брак во кој не е среќна.А и децата се главна причина, па и родителите.
    Сепак ниеден брак не е совршен,но ако партнерите се трудат да се надминат несогласувањата и тие да се сведат на минимум,тогаш тој би функционирал, ќе нагласам дека секогаш обајцата треба да се трудат, ако се труди само едниот, а другиот си свирка, што би рекол нашиот народ, џабе е се .:!:
    Порано или подоцна тој брак ќе пропадне.
    Маж кој ја користи женската слабост според мене не е маж, туку нешто што наликува на животно.
    Тој никогаш, со ниедна жена нема да биде среќен.
    Тој однос го учат едни од други и демек фраери ако ја издресираат жената да им служи како куче.
    Ако некој маж и помага на жената и си ја сака,и си имаат складен брак тогаш фрчат муабети од типот дека е папучар.:!:Па некои мажи од таа причина, избегнуваат претерана блискост со сопствената жена , посебно ако живеат во заедница со родителите или со блиски роднини.
    За среќа има мажи на кои ич не им е гајле што ќе речат или мислат другите па си тераат по свое.
    Повеќето бракови пропаѓаат од мешање од страна.Затоа се виновни и обајцата партнери што слушаат друѓи.Оговарањето, подбуцнувањето,е секојдневие, ретко кој не потпаѓа под туѓо влијание а да признае.
    Затоа во брак проблемите се решаваат меѓу двајца.

Жена ако сепак мора да остане во таков брак, за жал мора да најде начин да си го сочува достоинството.
    Да му укаже дека не е сраќна, дека ја повредува, но и дека сепак има граница нејзината толеранција.

Ангел кодошат тие што ти завидуваат.:!:Причина ќе најдат.
    И ако не е во прашање китење со туѓи перја, едноставно може им смета твојата појава.
    Претпазливост никому не на одмет.
    Скарана сум на мм и само зирка во тенџерето и си мислам дали да запржам или не?:?:.Имам достоинство и јас и знае кога е виновен па си ја подвиткува опашката.Токму за ова ви пишав.Треба да знае кога да кочи.
    Прекршок и казна.:lol:

Последна измена: 5 февруари 2015
    На AL.MA.EL, Teodora*, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не си земај при срце, сум била во иста ситуација и јас (дури и не спиев 2-3 вечери), со таков надреден односно многу „голем“. Виде не виде се откажа. Почна со демек слушнав ова дали е вистина?:?: Нит сум чула нит видела..........па следи прашање...А каде работиш ти? Аман бре човек од 250-60 вработени од каде пак јас да знам.:lol: Ама дали дека сум таква тралалашка мислеше дека може да извлече информација од мене, е се зезна дебело.:D Инаку работата не ми е во приватен сектор.
    @vinozito1 Членот ни е еден од поновите, да не речам ептен тазе е и многу бргу дозна за сите кој, што, од каде.:lol:

Последна измена: 5 февруари 2015
    На bittersweet, anina, vinozito1 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    AngelOfArh обиди се да го игнорираш и што помалки зближување со претпоставените оти кога тогаш ќе побараат да шпиунираш Инаку се гледа дека ова сега се повеќе го има и во државните фирми сега и таму претпоставените се однесуваат како дома да им си и си земаат премногу слобода.И јас се трудам што помалки да се збижувам со колегите ама не можам бре 10 години си стално заедно не можам да сум толку далечна а подобро е така и стално викам од утре само службено со сите и пак заборавам се додека повторно не ме повредат и изнервираат

На Annath, galapce, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Место состаноци, и отворен разговор меѓу претпоставените и вработените,кодошење и шпионажа.
    Па има од кого да учиме, ако е оправдување.
    Покажите дека не сте таа сорта и така барем малку ќе ги ублажите работите.

На kukla21, Annath, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.