Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Абе преблизу е тоа...:tmi:...
    :rofl::rofl:

На jasna83, DVAANGELA, sanjaeva и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Јас ноќеска со мокра коса на Водно смрзнав. Мислам дека беше далеку поладничко од претходните вечери. А така ми стои и денес.
    Кафе пијам а сакам сладолед. Пмс се ближи што ќе се прави не знам ]:):sweat:;(

На Peco, kukla21, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Жени, слабо ве има утрово.

Јас пак си се чудам - кога сум најслободна не ми текнува на форумов, а кога треба да сработам нешто оп, еве ме овде. :D

@MacenceEna, одма би се менувала со тебе. Штом во Охрид е претопло, можам да замислам како е во СК или Гевгелија. Би одбрала ладно ветре без размислување. :P

На одмор ми се оди ми се плаче. ;( Можеби ќе биде Хрватска во септември, ама зависи од се’. :sweat:

... кај е @Abrakadabra со кафињата?

На Peco, kukla21, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Хелоу од мене, гледам сте ме тагнувале, па да не останам покусо да вратам...
    арни? :D

Жешко од сабајле, цели 27, а после колку ќе биде, не сакам ни да замислам.
    85% од работата дома завршена (без генералката, ама тоа ми е најлесниот дел) :dance: уште малку остана, па после раат ќе си бидеме, барем ако ништо друго, нема да ни биде толку жешко по дома.

За Колгејт - иако на работа давам тестерчиња од пасти бесплатно, јас лично не ги препорачувам, ниту пак ги користам. Колгејт, Сигнал и слични ми се чиста комерцијала, имаат јак маркетинг, за разлика од другиве. Подобри и поефикасни (и од мое лично искуство, и од искуство на пациенти) ми се медицинските пасти - Лакалут, Пародонтакс, Сенсодин, Мирадент, Курапрокс. Особено на Курапрокс, која што меѓу другото, е фирма баш специјализирана за производство на продукти за орална хигиена. Најдобри четки имаат. Одамна сфатив дека најбитното е правилна техника на четкање, па тогаш и паста не мора да се употребува.
    Лакалут оставаат чудно чувство после миење, бидејќи непцата како да се стегаат после нивна употреба, јас имам такво чувство, ама ми се најефикасни во запирање на гингивалното крварење, особено сега во бременоста.
    Хималаја не се лоши ама немам искуство многу со нив, исто и Елмекс (ги нема овие кај нас веќе, зошто, не знам). Факт е дека секој ќе си најде она што му одговара, без разлика од која фирма е. Јас лично, кога немам проблеми со непца, користам паста за заби од КАМ, тие германските. Вршат работа.

Инаку, пробајте баш три минути да ги четкате забите по сите правила и прописи... одма ќе приметите дека жолтилото (од пигментите од храната и пијалоците) го снемува, или барем ќе се намали.
    Во однос на пасти за избелување - не содржат ништо посебно, туку оние исти состојки кои излегуваат од домашната работилница (сода, лимонтус и сл.). Се издвојува сетот за белеење со активен јаглен на Курапрокс, ама немам се уште доволно искуство за да кажам дали вреди (пациентите на кои им ги препорачав многу кратко време ги користат за да можам точно да кажам дали ги бива или не).

Едно прашање: во која институција треба да пријавиме (ова звучи грдо,ама како поинаку да кажам :tmi:) старо лице кое живее само, неспособно да се грижи за себе, роднините кренале раце од неа, а ние како комшии сме прилично здравствено загрозени поради нехигиена? :worried: хронична туберкулоза, ниво на хигиена нула, а сепак и помагаме, оти ем што е стара, ем е сама, греота е... ама сепак, имам дете, уште едно на пат... не знам веќе што да се прави....

Убав ден друштво!

На kala21, Peco, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не научив спојлер да ставам....

Центар за социјални работи е институцијата.

На mareane, jasna83, pandelka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.739
    Допаѓања:
    126.835
    Јави се во МВР. Они ќе дојдат ќе видат мислам и понатаму ќе известат социјала.

На JuLleE, ph.orhideja, friendy и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ќе пробам да пријавам, белки некој ќе дојде, да ја згрижат како што треба. Најтрагично е што женава има роднини (не е мажена никогаш, нема свои деца), има внуци од браќа и сестри. Не доаѓаат да ја видат, многу ретко, само кога им треба нешто. Пред некое време падна, отидовме на помош, за среќа нема ништо скршено. Се јавивме кај роднините, дигаат раменици. Па не дај Боже да умре, никој нема да знае...
    Најголема казна е да си сам на старост :(

На kukla21, mareane, jasna83 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро! :coffee:

Уште не сум осетила жештина.

Немам што да кажам за денес, освен да имате убав ден.

На тема Брегзит и генерално политика, не се разбирам во тоа и од една страна се гордеам, а од друга се срамам.

Се гордеам зашто народов го отруја со политика. Каде и да се сврти човек, само за политика слушаш како се зборува. Млади, пензионери, дури и деца знаеш да чуеш. И истото, па истото - секогаш све се сведува на СДСМ и ВМРО. И за актуелниов референдум да се фати муабет, пак некако ќе се дојде до овие две партии. Затоа не сакам да се замарам и да научам нешто. Дури и коса ми се крева кога ќе се спомне политика.

Од друга страна, се срамам што не знам ништо. Ете, не можам да оформам аргументиран став. Да знам какви последици ќе има. Можам да кажам дека паметно направиле, дека ЕУ е вештачка творба која е осудена на пропаст и дека целиме кон погрешни нешта како држава, ама не сум способна за подлабока дискусија.

И за тоа како све треба да е мирно и сложно на форумов - па да постои барем едно место каде луѓето нема да се препукуваат на партиска основа и коси да си кубат за туѓ интерес, би било добро. Ама категоријата Политика постои не за џабе, па секој може да отвори тема и да се дискутира.

Народов е станат многу злобен, буквално сме брат за брат, сирење за пари. Не знам каде ќе не' одведе тоа, ама ми се превртува стомак кога ќе видам членови како си вадат очи, се колнат, па се мразат и по други теми после.

Како и да е, има (мислам) и некои како мене што сакаат да се разонодат, да избегаат од секојдневието. И при тоа, случајно сретнуваат поголеми луѓе, со поголема душа, од оние со кои се опкружени во реалноста.

Ај да не го тупам веќе. И мислите ми се измешаа.

Убав ден! :sweat:

На Peco, sanjaeva, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.739
    Допаѓања:
    126.835
    Ај да ми кажее кај да однесам телефон да ми го одблокираат да работи на секоја картица?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    После Јосип Броз гимназијата на семафорите кога се врти накај Драмски театар на аголот има мобилара.

На jasna83, DVAANGELA, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!
    @nena2010 кај Палма карши Тобако 2. Незнам како се вика продавницата.

Паста - Лакалут не ја сакам ич не ми мие, ко вода ми е. Синсодин е нешто подобра, ама најубава ми е Парадонтакс. На колгејт не им верувам ама ич.

Користам конец за заби и плус оние интердентални четкички на Курапрокс - алал нека му е на тој што ги измислил:D. Ме спасил. И задолжително еднаш до двапати неделно користам 3% хидроген за плакнење на устата - особено по четкањето со интерденталните четкички.

Убав ви ден!

На kukla21, mareane, jasna83 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Добро утро станав рано немам што да правам и ќе дремнам пак изгледа :| колку не ми е убаво што немам обврска,што не сум вработена ми здосади веќе дома како паразит се чуствувам :|

Ви посакувам на сите да имате убав понеделник :hug:

На Peco, mareane, jasna83 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.739
    Допаѓања:
    126.835
    @menelele далеку ми е тоа јас не сум натака. Накај Карпош некоја :):):)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мобиљарата пред Тутунска Банка (онаа до Рамсторот)...баракче мало е.

На jasna83, DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Петицијата која се потпишува покажува нешто друго.

На kukla21, jasna83, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    наспрото Симпо...одма до Проспера. брзо декодираат

На jasna83, Bozica1980, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526

Те помешав со Жабче.:lol::lol::lol:

На Tajnaotrovna, referentka, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ќе се јават сите роднини кога ќе дојде ред имотот да се приграби.

На kukla21, mareane, jasna83 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Денес децa зa рoдители не се грижaт кaкo требa, пa штo oд внуци oд брaќa и сестри се oчекувa.
    Акo имa имoт некa гo прoдaде или препише нa стaрски дoм пa дa прoживее кo чoвек дo крaј.

На mareane, jasna83, danichap и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    На државата е имотот, жената плаќа кирија за да живее таму.

На kukla21, jasna83, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.