Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Направи ги сите испитувања и се што е потребно со господ напред Мила:hug::hug::hug:знам за дете боли, многу боли, верувај се ќе се среди:hug:

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  2. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Јас си се заиграв во форумски игри :dance:^_^

На Lady Phoenix, referentka, sanjaeva и 4 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    @JuLleE Угриновски одмини го.Плукни му се на дипломата кога е скот невиден.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas si dojdov od rabota se srediv i sega sum sednata na sred dnevna so sin mi pravam kuli od karti..vo posledno vreme kartite gi zamenija kaj nas kockite..
    Jas pravam toj rastura i se taka.
    Piev i kafe ama od mnogu vrtenje zavrsi na zemja,sakam drugo ama ne me pustaat da si napravam |(
    Sega me prasuva sto pisam..mu vikam so edni tetki pisam i mi vika " Aaa doblo pozdavi gi (aa dobro pozdravi gi) "
    I na carsija koga odeme se naucil na site race im kreva..na koj e tolku drustven ne znam ama na mene ne e so sigurnost . :?:

I taka..da ve pozdravam od mojot bagabont :hai:

Vo vrska so majki i deca...Za moeto dete bi otisla na dezuren i prst da go boli pa koj kako saka neka kaze.
    Neka bidam panicar za drugite ic ne mi e griza.
    Od bolnici aman mi e veke,vo ovie 3god kolku sto imame pominato so sin mi luge od 80god nemaat pominato pa sekade hitnite slucaevi se primale prvi.
    Nikogas ne sum videla nekoj da umira vo hodnik a da se primi pacient bespotreba.

На vitamina, Lady Phoenix, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    На Детска ќе одеме прво, сепак за дете се работи. Јас бев за дискусхернијата и ок ми се виде.
    Сепак мислам за дете на Клинка прво.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Д-р Наталија барај на неврологија,мислам и претходно ти кажаа.И не читај по интернетов,од памет ќе се извадиш само.Не верувам дека е сериозна работава,ама пиши ни,да не те мислиме.

На Lady Phoenix, Annath, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  7. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @danichap средивте ли?
    Ја нема,@Sky-butterfly да се јави :?:
    Кај си женска? Стигнавте ли?

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.175
    Не би сакал да добијам ваква порака :D

Поздрав друштво :)

На vitamina, Lady Phoenix, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  9. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @Peco ,а ако те дозне дека на женски форум си каква ли тогаш порака :rofl:

На Lady Phoenix, sanjaeva, Peco и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.175
    Засега сум безбеден :D

На Lady Phoenix, Annath, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    И накитивме, и таратурот под ламбичките и балоните го исркавме :lol:

На Lady Phoenix, Annath, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.739
    Допаѓања:
    126.836
    Гледам фудбал и овој коментаторот за еден фудбалер вика Ако изгуби англија само жена му ќе го прибере во кревет скапите саати нема да му помогнат!!!(facepalm)

На lunicka, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    И џабе му биле скапоцените часовници, во овој момент сите му покажувале погрешно време. (facepalm)
    Поети.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш ова ќе го пишев. Крш се еј!

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Оф ај ќе поќутам...
    Температурче 40. Болки насекаде. Доктор вика уживај си, црп покаченко, ама на течности пиј да не дехидрираш. Еве се мислам дали да фатам дежурен, пошо чувствово ми е ко да умирам, може и тоа е, ама не ми кажа да не ме плаши...

Џулс, прашав докторка, според оскуден опис, ми рече дека веројатно е прв тип и не е со фистула штом нема исцедок, а со тоа значи дека воопшто не е опасно. Не знаев да и кажам дали имате препорачана исхрана и посебна хигиена, ама кога ќе одите на преглед може ќе ви кажат. Веројатно ќе го остават да видат како ќе се развива штом си е се регуларно. Имало и размери, длабочини итн итн, ама не знаев да и кажам. Вика дека може да е само 1 цм длабоко штом со е малецкото ок, а тоа било и почесто од што мислиме. Се на се не е страшно. Препорача Угриновски, ама сега прочитав дека не сакаш кај него.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @joy1 како си поминувате?Убаво ли се сместивте,местото како ти се допаѓа?

Јас прееска дури и утакмица изгледав и тоа цело второ полувреме.Немав избор,книгата си ја завршив и му правев друштво на маж ми.
    Навивавме за Италија,не дека некои италијански корени влечеме,туку затоа што имаат таков менталитет,прекрасна земја,убава храна,богата историја,чувство за естетика и што ли уште не.

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    У цела фрка денес, Италија ја утепа Шпанија:rock:.
    Омразена репрезентација ми се ]:).
    Следна Германија:smoke:.
    Ќе ги тепаме:wasntme::D.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.864
    Допаѓања:
    142.589
    Кога веќе ме викате на муабет, турете кафе. И безалкохолно пиво. Знаете веќе дека за НГ ќе пијам вино, дотогаш, ќе се налеваме глупости :)
    Одвај ве исчитав и сигурно 2 саати ќе пишувам со прекини.
    Внимавајте со одмори во време на боледување, особено во странство. Ако е во земјава моѓе само јнекој да ве пријави дека не сте дома и да дојде комисија. АКо сте во странство ви следува отказ и тоа без отказен рок.

Јас се сменив, факт, ама не верувам дека некоја мајка после пораѓај е истата. Потребно е време ако ништо друго да се средат хормоните. Плус, и од комшии да ти донесат дете на 2 саати ќе го пазиш екстра, не па свое дете. Но, не верувам дека ќе влегувам преку ред за бубуљичка. Си чекаме и ние ред со бебето таму каде што се чека. Сестрата прашува и кога отидовме за настинката, а бебето беше 2 месеци не пушти преку ред. СМе пуштале преку ред кога иделе потресени родители. И сосема несалам би било ако мајчинството не не промени. ЗНачи сме забегале.
    А ситниците се стресни од различни ситуации - хормони, постпородилн депресија, незнаење, стрес, лоша свекрва, испаничен татко, прво дете...
    Прашувам, нормално, полесно ми е тука да прашам жени со искусво за нормални работи, ко промаја, цицање, мала температура, начин на облекување... Замислете да му се јавуам секој ден на матичнот и да го прашам како да ја облечам денеска ќерка ми. Па не и е стилист човекот. Тука ќе си прашам, ладно топло, како облекувате...
    И да, касно сфатив ама сосема си во право за последната реченица. Ама за здраво дете реба здрава мајка. Сфатив дека ако јас не се хранам и се нервирам ќе нема млеко за бебето. Кога било најтешко сум јадела и сум плачела, СОзли ми капеа по тостот ама јадев за да иам млеко. Уште не научив да се дитерубам, шминкам и пичкосувам после пораѓајот, ама некако неам потреба. А ќе почнам.

Со приоритетен одиш кога сакаш. АКо одиш на детска клиника во 9 оди оти претходно одат на визита. И без упат можедаа те приматм сами генерираат. Многу се фини. Јас имам унабо искуство. Еднаш чекав ред, па дури и соба ми дадоа да најдојам бебе.
    Не ми беше ништо очекувано, искрено да кажам. Мислев дека ќе се справам со се, ама пораѓајот, доењето, крварењето, шоковата состојба, жолтицата на бебето... некако премногу ми дојде се и не се познавав дури. Ама.. сега сум сосема океј да не се подречам :) Дури и Крвичниот законик смета дека мајките до 3 месеци не се стабилни :) Ама сега ми се океј хормоните, чим почнав да мислам на маж :)

Факт е дека нема рацио. Лошо е ако нема подолго време. Се менува животот и погледот кон другите. Ама, не е исто кај сите. Јас на пример не седам во кафич и да ми вреска дете и сите да бегаат, не вадам цицка среде град, не буткам количка каде што нема место, не држам дете кое вреска во собата до комшиката оти знам дека и она треба да спие... А има мајки кои викаат, дете е, нека си плаче, а на кој му смета гајле ми е. Епа... моете дете е принцеза ама дома. Сеуште обичен граѓанин за светот. ЕМБГ. И така ќе биде додека не си направи сама позиција во општеството. И оние кои немаат дете имаат право да имаат мислење и да им смета врескањето на моето дете. И да им смета да гледаат цицка додкеа јада. Иако цицка за мене порано беше дел од женственоста, асоцијација за секс, сега цицка е храна. Колку пати пишав цицка? Цицка.

Ќе те примат.
    Дував едни балони пред некое време за НГ. Ми испукаа капиларите на очите, цела недела модра бев.

Ние ноќеска ке си поседиме изгледа. Пишујте повеќе да има што да читам додека дојам. А дојам во 10 и пол, значи сега кај да е, па во 2, па во 5-6, па во 8 или 10... потрудете се бидете другарчиња.

На do-re-mi, menelele, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Lele ama ste zlobni.Imajte razbiranje za trema pred sirok auditorium;)
    Ove noci nije njegov dan:rofl:
    P.S.Duri go uspivav maliot ve citav.Sekoja cest na majkite borci i decinjata:bow:Gospod zdravje i sila da vi dava.
    Maliov edna nastinka pa pripagjam....

На menelele, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    За селекторот ми се чини беше муабетот...се занесоа малку ;)

На Annath и LivingGlam им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.